Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @asdwqq devlet hastahanelerini tek tek arayıp sorguladınızmı yada sağlık bakanlığına mail atarak arayarak aşı olmak istediğinizi iletin koskoca ülkede covid aşısı olmaması mumkun değil illaki bıryerlerde vardır.

• @crazycells Sabah 9'dan beri hem sağlık bakanlığını hem de il sağlık müdürlüklerini aradım hatta Unganlar'ın sitesindeki Ankara Şehir Hastanesini bile aradım hiçbir yerde aşı yok. Ben henüz bulamadım. Olsa Ankara'ya gidip hemen aşı olacağız, çünkü eşimin 2 doz aşı olması gerekiyor ve zaman çok kısıtlı tam 1 ay vaktimiz var

• @asdwqq merhaba, biz 31.07 de saglık muayenemizi yaptırdık. Covid aşısı tüm türkiyede sktleri bitti, stoktan düşüldü. Şu an yok ve gelip gelmeyeceği de mechul. Sağlık Bakanlığına bildiri bıraktım, aşı birimi şu an yeni bir aşı sevkiyatı yok dedi. Bu nedenle Unganlar eski aşı kartımız ile işlemleri yaptı ve raporumuzu verdi. Hiç panik olmayın yani. Unganlar aşının bittiğini biliyor. Siz randevunuzu oluşturun. Muayenenize gitmeden önce içim rahat olsun derseniz yine 17:00 den sonra Unganlara telefon ile ulaşıp sorabilirsiniz.

• @Didem-G Maalesef eşimin hiç aşı kartı oluşmadığı için sıkıntıdayız, son 12 ay içerisinde yapılacak olan doz dolayısıyla değil 😞 Umarım aşının bitmiş olması dolayısıyla aşı kartı zorunluluğu da aranmaz.

• @Didem-G peki muayenede kadar aşı bulamazsa ne olacak

• @metinbeci Biz de ilk öyle düşünmüştük. Hastaneleri, ilçe sağlık müdürlüklerini heryeri gezdik. Resmen aşı yok 🙂 zaten ben covid aşısı vurduracağım diye hastaneye gittiğinizde garip garip bakıyorlar niye aşı yaptırcaksınız diye , bitmesi şans mı şanssızlık mı artık bilmiyorum 🙂 Unganlar Allahtan sorun yaratmıyor.

• @asdwqq eğer 2 doz zaten geçmişte olduysa yeniden bir aşı gerekiyor mu son 1 içinde gibi bir şart varmı bizimde 2 doz var ama pandemi döneminde olmuştuk. Ayrıca çocuklar için zorunlumu 9 yasında ogluma yaptırmak ıstemıyorum mulakata gırecegınız ulke ıle ılgılı boyle bır sart varmı denk geldınız mı

• @metinbeci Çocuklar için zorunlu değil. Daha önce 2 doz olup aşı kartı oluşturduysanız sıkıntı yok gibi duruyor. Ancak benim eşimin aşı kartı bulunmuyor yani daha önce hiç aşı yaptırmadı. Aşı kartı olmadan muayene yaparlar mı bilmiyorum.

• @Didem-G Aşıyı olmayı asla istemedik ama çocugu okula kayıt ettirirken zorunlu kıldılar lanet ederek olduk fakat olmasaydım gecmıste gittiğim ülkelerin hicbirine seyehat yapamazdım cunku havaalanında QR ile kontrol etmişlerdi. Sizin şansınıza belki iptal olurda olmadan kurtulursunuz

• @MomisCan merhaba, bende bu yıl 4 ay boyunca Almanya da yaşadım fakat ds260 formunu doldururken Türkiye deki adresleri girdim, almanya geçici olduğu için oradaki adresi belirtmedim, eğer 2025 yılı için mülakat alabilirsem bunu güncelleyip güncellememe arasında tereddütüm vardı fakat anladığım kadarı ile 6 ayın altındaki farklı ülke ikametlerinde bunu adres bilgileri kısmına girmemek bir problem oluşturmuyor gibi duruyor sizce bu kısmı ds260 formunda güncelleme yapmama gerek var mıdır

• @asdwqq o zaman mutlaka Unganlara ulaşıp sorun bu durumu. Amerika’da CDC belirliyor bu kuralları ve Unganlar’da daha önce aşının bittiğini CDC’ye bildirmişti. Belki bir değişikliğe giderler mi bilemiyorum.

• @asdwqq peki unganlar ile görüştünüzmü bu durumu. Birde şöyle bir durum var unganlar sorun yaratmasa bile uçuşlarda hala zorunlu mu oda önemli

• @metinbeci 12 yaş üstü cocuklar için istiyorlar aşıyı. Daha önce 2 doz olduysanız suan olmanız gereken 1 doz hatırlatma dozunu olamayacaksınız ( onumuzdeki aylarda aşı gelir mi bilmiyorum ) ve Unganlar’da bu şekilde işleyip , raporunuzu verecektir. Bizim öyle oldu. Daha önce 2021 de olduğumuz iki doz aşı vardı.

• @asdwqq, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Didem-G Maalesef eşimin hiç aşı kartı oluşmadığı için sıkıntıdayız, son 12 ay içerisinde yapılacak olan doz dolayısıyla değil 😞 Umarım aşının bitmiş olması dolayısıyla aşı kartı zorunluluğu da aranmaz.

hiç panik yapmayın hocam, mülakat deneyimleri sayfasında son 10-15 sayfayı okursanız hep aynı şeyler söylenmiş. türkiyede aşı yok. dr bunu biliyor.

bir kişiye de kapalı bir zarf verilmişti başka bir ülkedeki mülakat deneyiminde, sebebini sorduğunda "bunu aşı olmadığınıza dair veriyorum, gidince orada aşı olacaksınız" gibi bir şey söylenmişti kendisine. bunu da bir araştırın.

baktınız rahat edemiyorsunuz, vaktiniz var ise atlayın gidin batuma, batumda aşınızı olup dönün.

• @Didem-G Hmm yani 1 doz hatırlatma isteniyor o zaman. ama sizde aynı durumdaydınız ve gerek kalmadımı

• @asdwqq merhaba, dün bende telefonda sağlık bakanlığı ve halk sağlığı merkezi ile görüştüm yeni aşı sevkiyatının gelip gelmeyeceği ile alakalı bir çalışmalarının olmadığını söylediler aşı olmak istersem ne yapabileceğimi sorduğumda halk sağlığındaki doktor bi eczanelerle görüşün grip aşısı gibi belki covid aşısı da temin edebilirler ücreti mukabilinde demişti, bu şekilde bir temin olur mu olmaz mı bilmiyorum ama isterseniz bir eczaneye ve bir özel hastane ye sormayı da deneyin belki yardımcı olabilirler

• @metinbeci Asıl talihli eşim ve oturumu olan o değil bendim aslında. İstene dokümanlarda oturuma dair bir belge yoktu. Biz yine de eşimin oturum belgesini vs. ekledik ama. Vize görüşmesinde de para yatırdığımız gişedeki memur sordu neden burada mülakata giriyorsunuz diye. Çok üzerinde durmadı sonra da.

• @Didem-G Mart ayında Amerika'ya Turist vizesiyle gittim aşı kartı sorduklarını hatırlamıyorum. Ama göçmen vizesiyle giderken aşı kartı sorulur mu onu da bilemiyorum.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 31
  • 153
  • 2655
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |