Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @selun Hiç bir ülkede 1 yıldan fazla kalmadık ve ds formunu doldururken de haliyle hiç bir şey yazmadık.
    Yine de mülakatta bana da eşime de “başka bir ülkede 1 yıldan fazla kaldınız mı?” Diye soruldu.
    Size sorulmamış olması başkasına da sorulmayacağı anlamına gelmez. Lütfen yanlış yönlendirmeyin.

• Herkese selamlar.
    Vizemizi aldık. Mülakat deneyimimi detaylı bir şekilde ilerleyen zamanda yazacağım. Green card konusundaki bilgisi yalnızca “Çekilişi kazanınca ptt ile yeşil kartımı bana postalıyorlar” olan ben, bu forum sayesinde dosyamı dünyanın diğer ucundaki Hong Kong’a taşıyıp vizemi aldım. Sürecin başından beri sabırla destek olup fikir veren ve iyi niyette bulunan forum üyelerine sonsuz teşekkürler. 😊

• @Hanhun adiniza çok sevindim tebrikler.

• @Yaman-0 umarım öyle olur. Çünkü geçen sene kapıdan geri çevirdiklerini biliyoruz 😞

• @Hanhun hayırlı olsun. Darısı başımıza ,tecrübelerini paylaşırsan herkese örnek olursun seviniriz

• Arkadaşlar bildiğiniz üzere dün mülakat mailleri geldi. Biz de mail alanlardan olduk. Şimdi sorum şu evrakları hazırlarken mülakat tarihine 1 hafta kala hazırlamak gerek gibi bir durum var mı? Yoksa banka dökümleri hariç diğer tüm evrakları bugünden hazırlamaya başlayabilir miyiz? Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan var mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@asdwqq, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar bildiğiniz üzere dün mülakat mailleri geldi. Biz de mail alanlardan olduk. Şimdi sorum şu evrakları hazırlarken mülakat tarihine 1 hafta kala hazırlamak gerek gibi bir durum var mı? Yoksa banka dökümleri hariç diğer tüm evrakları bugünden hazırlamaya başlayabilir miyiz? Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan var mı acaba?

Evrakların çoğunda geçerlilik tarihi oluyor ve genelde 1 ay bu süre. Ama çoğu da e-devletten falan kolayla alınabilen şeyler. Zor olduğunu düşündüğünüz şeyler varsa şimdiden hazırlık yapın tabi ama özellikle e-devletten alınabilenler için mülakata ne kadar yakın tarihte alırsanız o kadar iyi.

Şu an önceliğiniz sağlık raporu için randevu almak olsun bence.

• @ametin-k her iki ülke için bende mail atmıştım cevap gelmedi daha ama sırbıstan belgrad oturum sartı yok dıye duymustum cok garip vizesiz girebiliyoruz ama illede oturum isteniyor cok gereksiz

• Eşim korona döneminde hamile olduğu için aşı yaptıramamıştı şimdiye kadar da gerekli olmadığından yaptırmamıştık. Açıkçası mail geleceğini de düşünmediğimizden daha öncesinde yaptırmadık aşılarını. Dün mail gelir gelmez ilk olarak aklımıza gelen korona aşısı oldu ancak Unganların sitesinde bahsettiği hastane de dahil olmak üzere çok fazla hastane ve halk sağlığı merkezini aradık ancak Türkiye'de aşı olmadığını söylüyorlar. Ne yapacağız biz bu konuda bilgisi olan var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@asdwqq, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Eşim korona döneminde hamile olduğu için aşı yaptıramamıştı şimdiye kadar da gerekli olmadığından yaptırmamıştık. Açıkçası mail geleceğini de düşünmediğimizden daha öncesinde yaptırmadık aşılarını. Dün mail gelir gelmez ilk olarak aklımıza gelen korona aşısı oldu ancak Unganların sitesinde bahsettiği hastane de dahil olmak üzere çok fazla hastane ve halk sağlığı merkezini aradık ancak Türkiye'de aşı olmadığını söylüyorlar. Ne yapacağız biz bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Unganları arayıp danışın. Aşı bulamadığınızı, aşı olmadan sağlık raporu alıp alamayacağınızı sorun.
    Eğer dediğiniz gibi ülkede aşı kalmadıysa zorunlu tutmuyor olabilirler de artık. Hala zorunluysa da sizi güncel bilgiyle aşı olan yere yönlendirirler muhtemelen.

• @Kerem-Turgut üsküp neden reddetti oturum mu istedi ?

• @metinbeci konsoloslukların oturum isteme nedeni sizin ülkeye kolay girebilmeniz için değil sonuçta kendilerine iş yükü çıkmaması için saçma bir yanı yok yani aslında

• @EzgiLera Mail attım Unganlara. 17:00 - 19:00 arası aramayı da deneyeceğim. İnşallah gerek yok derler. Eğer sağlık muayenesine yeni gitmiş bu konu hakkında bir arkadaşımız varsa ya da yakın tarihte sağlık muayenesi olacak arkadaşlar varsa bu konuyu gittiklerinde sorabilirlerse çok sevinirim.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi geçen sene 15k ya mülakat veren ankaranın mülakat günü insanları kapıdan çevirdiğini unutmayın. Bu sene sizin numaranıza gelmiş olsada seneyede gelirin garantisi yok

15k da randevu verdikleri randevusu olmalarina ragmen eylule yetisemeyip greencard cekilisinde kazandiklari haklari yandi mi ? turkiye icin ayrilan kota kac kisi ? 4500 mu ?

• Bu ileti silindi!

• @daphne Teşekkür ederim. Sistemdeki dökümanları güncellemekten kastınız nedir tam olarak anlayamadım. Konsolosluğa görüşmeye giderken fiziki olarak kağıt şeklinde yanımızda götürüyoruz belgeleri diye biliyorum. Daha başka bir sisteme gerekli evrakları yüklemek gibi bir işlem mi yapılıyor?

• @asdwqq eskiden vardı sanırım şu an öyle bir şey yok diye düşünüyorum

• @EzgiLera forumda denk gelmişti artık aşıya bakmıyorlar diye haberiniz olsun.

• Umudu kestiğimiz anda Ankara'dan mail aldık arkadaşlar. Tabi excel güncellememizi de yaptık. Diğer mail alan arkadaşlar içinde çok mutluyuz. Umarım kota dolmadan vize alma şansımız olur. İlk işimiz Doctorun'dan randevu almak oldu. Herkese bir an evvel randevu oluşturmalarını öneririm sürecin sekteye uğramaması için. Yine en iyi yol arkadaşımız olan Yeşilkart forumdan bilgi alıp, bilgi paylaşmaya elimizden geldiğince devam edeceğiz. Herkese bol şans.

• @MuratA-0 sizin adınıza çok sevindim vizenizi alırsınız ve hayallerinize kavuşmanızı temenni ediyorum.

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k