Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @olowen
    Abu dhabi bence uzak durulması gereken yerlerden.
    Forumdan bir kişiye orada yaşamasına rağmen mülakat vermediler 2024 kazananlarından. Demek ki başvuran olmamış gibi bir durum değil de hiç bir EU dosyasına mülakat vermemiş.
    Muscat da keza öyle aynı şeyi yaptı.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Aman Ailesiz gitmeyin. Ne olursa olsun ister dosya taşıyın - ister aos yapın ama aile birleşimi yapmayın. Aile birleşimi çok uzun sürüyor... Emin olmamakla beraber Min. 1,5 - 2,5 arası sürüyor. Aile birleşimi olan vize türünün tarihi çok geriden geliyor. (Onu araştırın isterseniz) Sakın öyle bir risk almayın. Aile ile birlikte AOS yada dosya taşıma fiziken zor olabilir ama Amerika'da oryantasyon döneminde Aile ile de zor (maliyet vb.) ancak emin olun tüm zorlukları Ailece daha kolay atlatırsınız. Ailecek birbirinize destek olursunuz. Ailece sırt sırta verirsiniz... Aile her şeydir ya 🙂
    Ya çocuğunuza vize almak vize iptal nedeni olamaz diye düşünüyorum. Size zahmet araştırmaya devam edin ve en doğru kararı siz vereceksiniz. Ya işin sonunda çok üzülürüm ters bir durum olur ise!!! ama ben olsam hiç düşünmem çocuğuma vizeyi alırdım. Çünkü yine mantıklı düşünmeye çalışıyorum. AOS yapmaya karar verdiniz ne yapacaksınız çocuksuz mu yapacaksınız? Eşiniz ile birlikte gittiniz çocuğu sonradan mı alacaksınız? (Teknik olarak mümkün ise ve çocuğunuz olmadan en az 4-5 ay yada daha fazla bir süre yaşacaksınız)

Ama yine de lütfen ve lütfen araştırın ve doğru kararı vereceğinize eminim. Bu konu özelinde som sözüm gelecekte riskleri belirlemek adına ve ona göre hareket etme adına ben çocuğuma vizesini alırdım o riski satın alırdım. Ama lütfen ters bir durum olur ise kulaklarımı çınlatmayın 🙂 🙂 🙂 Syg.

• @Redbeard çok güzel bir insana benziyorsunuz yolunuz açık olsun her daim. Şu süreci atlatıp hayırlısıyla gelelim. Size Antep sofrası kurma sözüm olsun 😊 çok sağolun vakit ayırdığınız için.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Allah razı olsun. Söylemeniz yeterli 🙂 Bu hayat koşturmasına pek mümkün olmaz gibi görünüyor. Ben sofra kurulmuş ve yemiş gibi kabul ettim:) Sizin de yolunuz açık olsun. Umarım Ailece istediğiniz hayallere kavuşursunuz. Kolay olmayacak ama olsun... Kolay olan şeyler keyif vermez 🙂 Syg.

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi öyle bir kriter yok mülakat günü bile güncelleyebilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@korayuzayates eşin hesabındaki miktarda gösterilebilir

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan aile birleşimi 2-3 sene süren bir süreç en son çare olarak düşünülmeli bence. Eşinizde ve çocuğunuzda vize yok anladığım kadarıyla göçmenlik başvurunuz olduğu için içerde ikisine vize almanız zor gibi dosya taşımaya odaklanmak daha iyi olabilir gibi

• @Emre-Kurtulmuş vize çocukta yok sadece. Çok teşekkür ederim bilgi için.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan çocuğunuz için denenebilir gibi o zaman yaşı ve sizin vizeleriniz olması durumuna göre belki sadece postayla vizesini basabilirler bile yüzyüze mülakata gerek duymadan. Ufak bir risk her zaman var önemli olan bu riski almaya değer mi kararını vermeniz. Ama tavsiyem bu kararı çokta geç olmadan verirseniz en azından sonucunuda çokta geç olmadan alırsınız ona göre olumsuz bir durum olursada numaranız bültende aktif olmadan dosya taşımayı başarabilirsiniz

• @Emre-Kurtulmuş şansımızı deneyeceğiz gibi görünüyor. 2 aylık henüz oğlumuz. Umarım isteyen herkes için hayırlısı ile sonuçlanır.

• @Mehmet-Fatih-Aslan evet ben doldurmuştum. ve ret aldım arkadaşım kazanmadan önce randevu almışlardı. fakat vize görüşmesine gittiklerinde ds260 doldurmuşlardı

• @EzgiLera işimi şuan belirtemen ama şöyle anlatayım işimi yasal olarak 6 ay içinde bırakamıyorum en az 10 ay vakit alıyor 10 ay önceden yani mesleğimden atılmadan gidersem de kaçak duruma düşüyorum,bu yüzden sormuştum. az çok tahmin etmişsinizdir mesleğimi 🙂

Sorularıma verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler.Bu Eylül sonunda nikah planı yapmıştık bu mali dönem muhabbetine az kalsın erkene çekecektik nikahı sizin net cevaplarınız sayesinde buna gerek kalmadı.

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera işimi şuan belirtemen ama şöyle anlatayım işimi yasal olarak 6 ay içinde bırakamıyorum en az 10 ay vakit alıyor 10 ay önceden yani mesleğimden atılmadan gidersem de kaçak duruma düşüyorum,bu yüzden sormuştum. az çok tahmin etmişsinizdir mesleğimi 🙂

Sorularıma verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler.Bu Eylül sonunda nikah planı yapmıştık bu mali dönem muhabbetine az kalsın erkene çekecektik nikahı sizin net cevaplarınız sayesinde buna gerek kalmadı.

Siz dosya taşımaya ağırlık verin derim ama her ne kadar işi bırakamıyor olsanız da mülakatınız için en az 1 hafta izin almanız gerekiyor. Sağlık muayenesini 1-2 günde halledip geri dönseniz aynı şekilde mülakat ve vize basımı için de birkaç gün izin almanız gerekecek. Buna göre ayarlamalarınızı yapmaya çalışın. Keza sizin numaranız için Ankaradan mülakat şu anki gidişata göre mümkün değil gibi.

• @cttl Adres belirterek mail gonderiminize gelecek olan cevabin sonucu paylasmanizi rica etmistim. Paylasmanissinizda zaten. Teskkur ederim 🙂
    Talihli olan ben degilim. 3 arkadasimizin dosya tasima sureclerini beraber takip edyoruz. Bir tanesini viyana' ya tasidik. Diger arkadas icin Hong Kong'u dusuyorduk. Sizin cevabinizida o yuzden merak etmistim. Tesekkur ederim tekrardan.

• @lumos Belgrad için hangi mail adresi ile yazıştınız acaba?

• @gloria Belgrad tan uzak durmanizi tavsiye ederim, takip edebildigim kadari ile oturumu olanlari dahi AP'ye bıraktilar.

• @Bluey Malta da kendi topraklarında görüşmeyi kabul etmiyormuş. Siz ne yaptınız olumlu bir dönüş alabildiniz mi?

• Talihli benim ve dosya numaram Ocak gibi current olacak gecmis yillardan edindigim izlenimle, dosya numaram current olmadan kiz arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz. Mali yil Eylul den once evlenmemiz gerekir mi ? Yoksa dosya current olana kadar evlilik hazirliklarini surdurebilir miyiz ? Ayrica dosyayi transfer ettikten sonra evlilik yapsam add yaparak esimi eklemem de o ulke konsoloslugu icin transferi tehlikeye sokar mi ? Tesekkurler.

• @Emre-Kurtulmuş Forumda bunun aksini okuduğum paylaşımlar vardi. Siz bunu deneyimlediniz mi?

• Daha önce cevaplanmıştı sanırım ama arattığım zaman bulamadım, emin olmak adına soruyorum. Mülakat Maili (2NL), (sahip olduğum CN ve yakın olan arkadaşlar için) ağustos ayında mı geliyordu? Kısacası ilk mailler bu ay mı gelmeye başlayacak. Teşekkür ederim 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |