Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 887.6k 953

  • @Mehmet-Fatih-Aslan Allah razı olsun. Söylemeniz yeterli :) Bu hayat koşturmasına pek mümkün olmaz gibi görünüyor. Ben sofra kurulmuş ve yemiş gibi kabul ettim:) Sizin de yolunuz açık olsun. Umarım Ailece istediğiniz hayallere kavuşursunuz. Kolay olmayacak ama olsun... Kolay olan şeyler keyif vermez :) Syg.


  • @RuhunGemisi öyle bir kriter yok mülakat günü bile güncelleyebilirsiniz


  • @korayuzayates eşin hesabındaki miktarda gösterilebilir


  • @Mehmet-Fatih-Aslan aile birleşimi 2-3 sene süren bir süreç en son çare olarak düşünülmeli bence. Eşinizde ve çocuğunuzda vize yok anladığım kadarıyla göçmenlik başvurunuz olduğu için içerde ikisine vize almanız zor gibi dosya taşımaya odaklanmak daha iyi olabilir gibi


  • @Emre-Kurtulmuş vize çocukta yok sadece. Çok teşekkür ederim bilgi için.


  • @Mehmet-Fatih-Aslan çocuğunuz için denenebilir gibi o zaman yaşı ve sizin vizeleriniz olması durumuna göre belki sadece postayla vizesini basabilirler bile yüzyüze mülakata gerek duymadan. Ufak bir risk her zaman var önemli olan bu riski almaya değer mi kararını vermeniz. Ama tavsiyem bu kararı çokta geç olmadan verirseniz en azından sonucunuda çokta geç olmadan alırsınız ona göre olumsuz bir durum olursada numaranız bültende aktif olmadan dosya taşımayı başarabilirsiniz


  • @Emre-Kurtulmuş şansımızı deneyeceğiz gibi görünüyor. 2 aylık henüz oğlumuz. Umarım isteyen herkes için hayırlısı ile sonuçlanır.


  • @Mehmet-Fatih-Aslan evet ben doldurmuştum. ve ret aldım arkadaşım kazanmadan önce randevu almışlardı. fakat vize görüşmesine gittiklerinde ds260 doldurmuşlardı


  • @EzgiLera işimi şuan belirtemen ama şöyle anlatayım işimi yasal olarak 6 ay içinde bırakamıyorum en az 10 ay vakit alıyor 10 ay önceden yani mesleğimden atılmadan gidersem de kaçak duruma düşüyorum,bu yüzden sormuştum. az çok tahmin etmişsinizdir mesleğimi :)

    Sorularıma verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler.Bu Eylül sonunda nikah planı yapmıştık bu mali dönem muhabbetine az kalsın erkene çekecektik nikahı sizin net cevaplarınız sayesinde buna gerek kalmadı.


  • @RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera işimi şuan belirtemen ama şöyle anlatayım işimi yasal olarak 6 ay içinde bırakamıyorum en az 10 ay vakit alıyor 10 ay önceden yani mesleğimden atılmadan gidersem de kaçak duruma düşüyorum,bu yüzden sormuştum. az çok tahmin etmişsinizdir mesleğimi :)

    Sorularıma verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler.Bu Eylül sonunda nikah planı yapmıştık bu mali dönem muhabbetine az kalsın erkene çekecektik nikahı sizin net cevaplarınız sayesinde buna gerek kalmadı.

    Siz dosya taşımaya ağırlık verin derim ama her ne kadar işi bırakamıyor olsanız da mülakatınız için en az 1 hafta izin almanız gerekiyor. Sağlık muayenesini 1-2 günde halledip geri dönseniz aynı şekilde mülakat ve vize basımı için de birkaç gün izin almanız gerekecek. Buna göre ayarlamalarınızı yapmaya çalışın. Keza sizin numaranız için Ankaradan mülakat şu anki gidişata göre mümkün değil gibi.


  • @cttl Adres belirterek mail gonderiminize gelecek olan cevabin sonucu paylasmanizi rica etmistim. Paylasmanissinizda zaten. Teskkur ederim :)
    Talihli olan ben degilim. 3 arkadasimizin dosya tasima sureclerini beraber takip edyoruz. Bir tanesini viyana' ya tasidik. Diger arkadas icin Hong Kong'u dusuyorduk. Sizin cevabinizida o yuzden merak etmistim. Tesekkur ederim tekrardan.


  • @lumos Belgrad için hangi mail adresi ile yazıştınız acaba?


  • @gloria Belgrad tan uzak durmanizi tavsiye ederim, takip edebildigim kadari ile oturumu olanlari dahi AP'ye bıraktilar.


  • @Bluey Malta da kendi topraklarında görüşmeyi kabul etmiyormuş. Siz ne yaptınız olumlu bir dönüş alabildiniz mi?


  • Talihli benim ve dosya numaram Ocak gibi current olacak gecmis yillardan edindigim izlenimle, dosya numaram current olmadan kiz arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz. Mali yil Eylul den once evlenmemiz gerekir mi ? Yoksa dosya current olana kadar evlilik hazirliklarini surdurebilir miyiz ? Ayrica dosyayi transfer ettikten sonra evlilik yapsam add yaparak esimi eklemem de o ulke konsoloslugu icin transferi tehlikeye sokar mi ? Tesekkurler.


  • @Emre-Kurtulmuş Forumda bunun aksini okuduğum paylaşımlar vardi. Siz bunu deneyimlediniz mi?


  • Daha önce cevaplanmıştı sanırım ama arattığım zaman bulamadım, emin olmak adına soruyorum. Mülakat Maili (2NL), (sahip olduğum CN ve yakın olan arkadaşlar için) ağustos ayında mı geliyordu? Kısacası ilk mailler bu ay mı gelmeye başlayacak. Teşekkür ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Daha önce cevaplanmıştı sanırım ama arattığım zaman bulamadım, emin olmak adına soruyorum. Mülakat Maili (2NL), (sahip olduğum CN ve yakın olan arkadaşlar için) ağustos ayında mı geliyordu? Kısacası ilk mailler bu ay mı gelmeye başlayacak. Teşekkür ederim 🙂

    Evet 2025 için ilk bülten Ağustos ayında yani bu ay önümüzdeki günlerde açıklanacak. Siz bu CN ile inşallah bu ay Ekim ayı için mülakat alacaksınız. Hayırlı olsun şimdiden.


  • @Serapp İnşallah tüm arkadaşlar süreci sıkıntısız şekilde tamamlar. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Gerçekten söylendiği gibi en zor kısım beklemekmiş.

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar...Aylık konsolosluk verileri web sitesinde yayınlanmış..Daha önce paylaştığım excel tablosunun Haziran verileri eklenmiş halini paylaşıyorum...
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f7l3ef-VD67fH9916buRkAzmQNFRoV18GUTbeKx8x6s/edit?usp=drive_link


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    523k Bakış
    CoestarC
    Vaybe Arkadaşlar pause geleli şaka filan ama 7.5 ay oldu ki sürecide bitiriyoruz. Vallaha 30 eylülde süreç nasıl biticek net bir şekilde belli ama o kadar insan emek verdi birbirine çıkarı olmadan yardımcı oldu çok güzel şeyler bunlar. Yardımcı olan tüm herkes haklarını helal etsin. Güzel bir deneyim oldu herkes içinde her ne kadar vize alamasakta. Güzel Dostluklar Edinmiş olduk. 2028 de İnşallah kazarnısak Birdaha burda buluşuruz gene :D
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum