Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @erenotti Sanmiyorum . En iyi ornek benim aslinda 2K ile daha sezon acilmadan Agustos sonu en en erken filing yaptim , son 3 senedir de erken yada gec ayirt etmeksizin yaptim ve dune kadar hicbir sorun yasamadim . Kendi sitelerinde acikca erken gonderin diye tesvik ediyorlar . Ayrica herhangi bir sebepten yetismeme durumunu zaten ilk kazandi kagidinca bu bir garanti degil heran hersey olabilir diye acik da birakiyorlar . Bu arada simdi Red aldigimiz ayni Field Office den bir - iki ay once yine erken file edilmis 2 dosyaya mulakatsiz GC aldik . Anlayana ask olsun ..

• @charon hocam ben sormamıştım ama sağolun sayenizde yeni bir şey öğrendik

• @Figen
    Figen Hanım, geçmişte sizin bu şekilde yapmış olmanız, başkasının da yapabileceği anlamına gelmiyor, birçok kişinin dosyasına ücreti karşılığında hizmet verdiğiniz, ve iş/süreç sonlandığında sadece başarı hikayelerini yazarak reklam yaptığınız için, olası operasyonel risklerden haberimiz tabiki olamıyor. Danışmanlık verdiğiniz talihli kardeşlerimiz de nasıl olsa Figen Hanım ilgileniyor diye ne süreçlerini ne de başlarından geleni bu başlıkta paylaşıyorlar. Ofisler hakkında da hangisi kabız, hangisi problem çıkartıyor bilgimiz yok sayenizde, başlığa ambargo koyduğunuz için.

Memorandumlar tavsiye niteliğindedir, kanun değildir, 0 risk ile gidilecekse dosyanın current olunan ayda gönderilmesi gerekir, bunu en iyi sizin biliyor olmanız ve hizmet verdiğiniz kardeşlerimize bu şekilde telkinde bulunuyor olmanız gerekirdi. Burak Abi ve Hasan Abi aktif kullanıcılar olup yazmasalar haberimiz olmayacaktı. Operasyonel riskler konusunda daha bilgilenmenizi tavsiye ediyorum.
    Saygılar.

• Atlanta Field Office hakkinda deneyimi veya bilgisi olan var mi? CN yuksek oldugundan bir de yavas bir ofis secip sansimi iyice dusurmek istemiyorum, tesekkurler.

• @Figen
    Ayrıca madem sanmıyorsunuz, o zaman Burak Abi’nin @Burak-Elmacı dosyası neden reddedildi bunun cevabını verebiliyor musunuz? Üstelik ofisi Tampa da değil yanlış bilmiyorsam Miami taraflarında bir yerdi, hani Tampa ofis için sorunlu diyorsunuz ya ondan söylüyorum. Başka ofis de Early Filing’den red verebiliyormuş yani. Cevabı net, anlayana..

Bir de şu ifadeyi kendiniz copy paste yapıyorsunuz; benim bu durum aslında son birkaç aya kalanlara bir ayrıcalık şeklinde olan yorumuma katılmıyorsunuz, ilginç.

This provides lottery winners the opportunity to file for adjustment of status up to six or seven weeks before a visa number can actually be allocated. This gives USCIS additional time to determine your eligibility for adjustment of status before the end of the fiscal year.

• @erenotti Merhaba bu söylediklerinin altına imzamı atarım. Forumun bu başlığında nedense insanlar yaşadıklarını - uygulamalarını - kolaylıklarını – yürüdükleri yolları - ofislerin performanslarını – vb. gelecekte insanların yoluna ışık tutacak , karar verirken daha kolay düşünmesini sağlayacak , yine karar verirken neyi riske attığını , neyi riske atmadığını bilerek hareket etmelerinin engellediğini (çok doğru ifade olmamış olabilir – “sağlanamadığını”) bir süredir hissediyorum ve acaba bunu yazsam mı? yazmasam mı? bir süredir kararsızdım açıkçası.
    ama @erenotti hislerime tercüman olunca ekleme yapmaktan tutamadım kendimi. (Amacım başkalarına yardımcı olmak) Ben ne yaşadıysam şu zamana kadar şeffaf bir şekilde buraya aktardım ve aktarmaya da devam ediyorum. Bildiğim şeylerde insanların yoluna ışık tutması için yorum yapmaktan çekinmedim.

Ancak şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki: Yanlış anlaşılmayacağımı düşünüyorum en azından uzun bir süredir yazdıklarımı gördüğünüz için tarzımı ve düşünce şeklimi bilen biliyordur. Amacım kimseyi rencide etmek - kırmak - hakaret etmek vb. eylemler değil.

@Figen Figen hanım resmen forum üzerinden danışmanlık vererek para kazanıyorsunuz. (Bu arada bu durum zerre umurumda değil.) ancak Amerika'nın herhangi bir eyalet, yada şehrinde yaşanan tecrübeleri buraya “Yeterli şekilde” aktarmadığınız için forumun bu başlığı Avukat yada Danışman yardımı almadan hareket edenlere fayda sağlanmayacak noktaya geldi.

Dosya taşıyanlar ve/veya klasik Ankara'da bile görüşmeye girenler en küçük ayrıntısına kadar diğer başlıklarda paylaşım yapıyorlar. Dosya taşıma tecrübeleri zaman zaman küçük yada büyük farklılık gösterebilir ama olsun hepsi uzun uzun başından geçenleri yazıyorlar. (Önemli bir yol) Bu durum Ankara ‘da mülakata girenler için de geçerli. Yüzlerce aynı tecrübeleri okuyoruz. İnsanlar paylaşımda bulunuyor. Hatta zaman zaman paylaşımda bulunmayanlara bile tatlı tatlı , şakayla karışık serzenişte bulunulduğunu bile hatırlıyorum.

Ancak bu başlıkta ilginç bir şekilde durum aynı değil. Umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur. Dolayısıyla madem bu forum üzerinden para kazanılıyor. O zaman bu forumun değerli üyelerine - gerekli önem verilmeli ve gerçekten de yaşanan tecrübeler aktarılmalı. Önceki yazılarımda göreceksiniz ki: İnsanların ağzından hangi ofis de işlemini tamamladığını zorla alıyoruz? Kendim için mi istiyorum. Cevap: Hayır. 2025 ve daha sonraki yıllarda insanlar ofis seçerken bu forumun yorumlarını okuyarak seçebilsin diye. Anlatmaya çalıştığım şey kendim için forumda bir şeyler öğrenirken ve uygularken, zamanı geldiğince başkalarını düşünerek hareket ettim.

Toparlamak gerekirse Lütfen ve Lütfen gelecekte insanların hayallerine destek olmak için - AOS yapanlara yol göstermek için Tecrübelerinizi paylaşın. Zaten Avukat yada Danışman ile çalışmak isteyenlerin kendince doğru nedenleri ve bu insanlar bir avukat yada danışman arayışına giriyorlar ve buluyorlar. (Bknz: Ben – İngilizcem yeterli olmadığı için , bu önemli durum için olası hata yapabilirim ve uğraşmamak için bir Avukat ile çalıştım.)

@Figen sizinle çalışan değerli insanlar tecrübelerini anlatmak istemiyor ise yılda 30-40 dosyanın tecrübesini buraya bir rapor halinde sunmanız insanlık için çok önemli olacak. Yapılan dosyaların hemen hemen büyük kısmını burada göremedik. Umarım beni yanlış anlamıyorsunuzdur anlatmaya çalıştığım Madem forumun nimetlerinden (Bu forum sayesinde insanlar sizi buluyor.) yararlanıyorsunuz o zaman daha paylaşımcı olmanız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu arada emin olun siz ne kadar şeffaf davranırsanız aslında o kadar daha çok yeni müşteriniz olacak. Ama müşteriniz olmayan insanların bu başlık altında tecrübeleri okuma özgürlüğünü elinizden almamanız gerekiyor. Avukat ile çalışanlar zaten buraya bir şey yazmıyor.
    Ben Avukat ile çalışmama rağmen yazdım. Umarım bu forumun varlığından haberdar olan ve Avukat ile çalışan arkadaşlar da tecrübelerini yazar. Ama danışman ile çalışanlar yani sizin müşteriniz yazmasa bile siz gerekirse isim vermeden (KVKK kapsamında) bu tecrübeleri insanlık namına paylaşabilirsiniz.

Örneğin: Hangi Ofis ne kadar sürede işlemleri tamamladı.
    Hangi Ofis mülakatsız onay verdi?
    Sağlık raporları Fiyatları - hangi şehir de ne kadar?
    Müşteriniz Amerika'ya girdikten sonra ne kadar bekledi ve işlemlere başladı. (Bu tamamen müşterinizin kararı ama o bile istatistiksel açıdan önemli.)

Not: Ben forum yöneticisi olsaydım sizin bu yaklaşımlarınıza (bilgiyi içerde tutma - paylaşmama) izin vermezdim - sizinle iletişim kurardım ve sizi uyarırdım. Ortak noktada buluşabilirsek buluşurduk. Buluşamaz isek madem bu forumdan para kazanıyorsanız ama foruma ne kadar katkı sağladığınız da ortada ve sizi uzaklaştırırdım. Bu benim nacizhane içimden geçenler sonuçta bu forumun yöneticisi değilim. Bu durum yöneticilerin takdirine ve değerlendirmelerine sunuyorum.

@gucarslan Sn.Gucaslan forumun bu başlığı "öksüz" gibi kaldı. Kendim için değil 2025 ve daha sonraki yıllar da insanlara yardımcı olması açısından bu başlık ile ilgili kurallar koyulması yada başka bir şey yapılması gerektiğini düşünmekteyim ve değerlendirmenize sunarım.

Umarım bu başlıkta daha çok tecrübeler görürüz ve bu tecrübeler gelecekte insanların yoluna ışık tutar, bir nebze de olsa AOS süresince insanların olası yaşayacakları problemleri yaşamadan bertaraf etmesine bir faydası olur.

Saygılarımla,

• @noyz Atlanta ile ilgili bir şey hatırlamıyorum. Size zahmet müsait bir zamanınız da bu başlığın 1. iletisinden itibaren bir okuyun derim. Syg.

• @Redbeard
    Bu iletiyi okuduktan sonra ayağa kalkıp saygı duruşuna geçtim.

• Figen Hanım’dan ücret karşılığı hizmet alıp buraya teşekkür mesajı yazanların yorumlarının altında bu bir reklamdır ibaresi olsa sanıyorum pek sorun kalmayacak.

• @Alper-Bayram
    Alper Abi, konu maalesef bu değil, Figen Hanım bu başlıktan müşteri bulmuş bulmamış bizim zerre umurumuzda değil, ne kazanıyorsa helali hoş olsun, o kendi işi, adminler izin veriyorsa biz karışmayız. Asıl sorun bu başlıkta yeterli bilgi paylaşılmıyor, paylaşılmasına istenmeden de olsa engel olunuyor olması, @Redbeard kardeşim kelimesi kelimesine duygularıma tercüman olmuş.
    Misal kendimden örnek vereyim; ben normalde bu süreci New York/New Jersey taraflarında ilerletmeyi düşünüyordum, ve Aralık ayında da ordaydım, ancak kış olması ve pahalılık beni korkuttu ve arkadaşım da olması sebebiyle Houston’a geldim, ne kadar farklı olabilir ki hepsi aynı USCIS ofis sonuçta, bir ay geç sonuçlandırsın dedim. Lakin 6 ay oldu dosyamdan halen haber yok. Congresswoman benim adıma 2 kere USCIS’e inquiry yolladı, 1 ay geçti son inquiry’den, adamlar halen bakmıyorlar. Başkasının elinde Houston ofisin kabız olduğuna, dosyaları geç sonuçlandırıyor, ya da hiç sonuçlandırmıyor olduğuna dair bilgi varsa ve paylaşılmıyorsa bu hiç hoş bir durum değil forum açısından. Sonuçta bizler burda yaşantımızdan önemli bir porsiyonu ayırıp buralara geliyoruz, ciddi bir emek-zaman-para harcıyoruz. Ben forumdaki bir danışmanın müşterisi olmadığım için bu bilgiye ulaşamıyorsam, çok yazık. Ayrıca tüm süreci ben kendim burda düşe kalka öğrendim. Yaşadığım ekstrem durumları da tüm şeffaflığıyla paylaştım. Forumdan özellikle bu başlıktan öyle beklediğim düzeyde aldıklarım olmadığı gibi, verdiklerim oldu. İnsanlar açıp iletilerime bakabilirler. 2025’te AOS yapacak birisi sırf benim ve @Redbeard ’ın iletilerini bile okusa, İngilizceleri de yeterli ise AOS sürecini danışmansız ve avukatsız yürütebilirler. Derdimiz burda birilerinin işine mani olmak da değil. Kimisi vardır, evrak kürek işlerinden anlamaz, kimisi vardır vakti yoktur vs. Lakin herkes forumdan şeffaf bir şekilde faydalanabilmeli.
    Başka başlıklardan misal Manila konsolosluğu randevulara nasıl cevap veriyor en ince ayrıntısına kadar bilgi alınabiliyorsa, USCIS ofisleri hakkında detay bilgileri, süreçte başlarına gelenleri, süreci yürütenler de paslaşmalı (paslaşmalıydı). Dikkat ederseniz başlıkta çok fazla sayfa yok, 2023 DV-AOScularının paylaştığı pek bir şeyde yok. Birkaç olumlu ve olumsuz sonuçlanmış dosya dışında.
    Konu hakkında daha fazla yazmak istemiyorum. Allah (cc) herkesin kalbine göre versin.

• @Figen
    Çocuk daha 2. sınıfa önümüzdeki ay geçeceğim diyor, job offer olursa hesapta para istenmez diyorsunuz. 2. sınıfa geçen bir öğrenci nasıl job offer alacak?
    @benfranklin sevgili kardeşim, DV talihlilerinden finansal döküman istenmiyor lakin sen kendini garantiye almak adına, bir sponsor bulmanın yoluna bakmanı tavsiye ederim, daha vaktin var. Hayırsever Türk abilerimiz ablalarımız sana yardımcı olacaktır, Facebook gruplarından ulaşabilirsin, New York ticari müşavirimizden randevu alabilir, sana yardımcı olabilecek sponsor olabilecek işadamı bulmalarını rica edebilirsin, okuldaki hocalarına sorabilirsin, arkadaşlık kurduğun Amerikalıların aileleri sponsor olabilir, vs. biraz yırtık ol. Bol şans.

• @erenotti haklısınız. Geçen yıl eşimle new yorkta yaşadığımız 7.5 aylık tüm tecrübemizi ilgili başlık altında paylaştık. büyük ilgi gördü yazdıklarım. Hatta turist vizemi avukatsız uzattım, sürecin tüm adımlarını formun nereden nasıl indirileceğini, çekin nasıl doldurulacağını uzun uzun youtube videosu çeker gibi yazdım. Ancak oraya giden insanlar biraz yerleşip ne olup bittiğini gören insanlar kendilerine danışman sıfatı alarak bu tür bilgileri parayla sunmaya başladılar. Aslında bakılırsa bilginin parayla sunulması ayıplanacak bir durum değil. İçinde bulunduğumuz çağ böyle. Bu yüzden sizin gibi @redbeard gibi forumdaşların paylaşımları çok kıymetli. Ha bu arada ben döndükten sonra ilgili başlık altında doğru düzgün bilgi paylaşımı yapan kullanıcı sayısı da tek tüktür. Maalesef işini gören bir daha uğramaz oluyor. Redbeard gc’sini aldı hala bilgilendirmeye önem veriyor. Umarım ve dilerim siz de alacaksınız. Evren iyiliklerinizi karşılıksız bırakmayacak.

• Merhaba ,ı-485 aos için bugün posta aldım biyometrik randevu tarihi ama case uygulamasında ve uscis sitesinde request for initial evidence yazısı var bu konuda bilgisi olan var mı henüz kanıt postası almadım ama randevu tarihi ve detayları postasını aldım ? Acaba posta yolda mı ya da sistem hatası mıydı anlamadım.

• ⭐⭐

@Emir-1, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba ,ı-485 aos için bugün posta aldım biyometrik randevu tarihi ama case uygulamasında ve uscis sitesinde request for initial evidence yazısı var bu konuda bilgisi olan var mı henüz kanıt postası almadım ama randevu tarihi ve detayları postasını aldım ? Acaba posta yolda mı ya da sistem hatası mıydı anlamadım.

Site gec guncellenebiliyor. Sorun olmaz

• @goodluck yani yakında ek kanıt talebi de mi gelecek ? yoksa gelmeyecek mi

• Selamlar k1 vizesiyle gelip aosa başvurduktan sonra boşanma durumu olan oldu mu bilgisi olan var mı ? Biometric randevu postası geldi ı765 çalışma izni hala gelmedi ama eğer boşanma durumu olursa nasıl bir yol izlemeliyiz? tecrübesi olan arkadaşlardan rica ediyorum lütfen 🙏

• @ikbal Merhaba ayni durumu yasadim aynisi , ben de ne yapacagimi anlamadim tekrar ayni nufus kagit ornegini mi ekleyecegim ingilizce ceviri yaptirmistim ve hem de turkce eklemistim acaba kaybettiler mi noldu anlamadim uscisi aramayi deneyecegim.

• Merhaba. B1-B2 vizesi ile AOS başvurusu yapılabilir mi? Başvurunun olumlu sonuçlanma ihtimali varmıdır?

• @Hasan-5 Merhaba Hasan Bey, Aos başvurunuzu B1-B2 turist vizeniz ile rahatça yapabilirsiniz. AOS ile %100 Green Cardınızı alırsınız diye bir durum yok. Genel olarak insanlar Green Card'larını alıyor. Alamayan oluyor mu tabi ki oluyor. Bu nedenle insanların tecrübelerini okumanız önem arz etmektedir. Bende bu sene Green Card 'ımı AOS ile aldım. AOS süreci için bu başlığın 1. iletisinde itibaren tamamını okuyup tam anlamıyla bir bilgi alabilir ve AOS yapıp yapmamaya rahatça karar verebileceğinizi düşünüyorum.

• @Figen TAMPA OFFICE!!!
    Unutulmaz..
    Tarafınızdan her türlü ayrıntı düşünülerek hazırlanan dosyaya rağmen..Ben neredeyim ve sene kaç dedirttş ya ..
    Siz olmasanız yine toparlanmazdı..
    Hazırladığınız sayısız dosya,mutlu son..Bu vesileyle tekrar Sonsuz teşekkürler🙏💐

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |