Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir de 2024'te Avrupa'da oturumsuz dosya kabul eden ülke olmadı diye hatırlıyorum doğru mu? Viyana 2023'te kabul etmişti sanırım en son. Öyleyse Schengen kasmak ne kadar mantıklı, onu düşünüyorum...

2024 te onlarca kişi Viyana'dan oturumsuz randevu aldı, bir arkadaşım turist vizesiyle current olmadan kcc ile Parise taşıdı, ben de aynı şekilde current olmadan turist vizesiyle Kanada'ya taşıdım. Fakat hiçbir şeyin garantisi yok, bir kişide avustralyada oturum aldı ama oturumu olduğu halde dosyasını taşımadı konsolosluk. Forumda çok fazla örnek var çok fazla deneyim var 2025 talihlilerinin forumu baştan sona okumasını tavsiye ederim sürecinizde size çok fazla katkısı olacak.

• @dogukan-altn galiba yeni yönetmelikten haberiniz yok bu basligin ilk iletilerini okuyun artik oturumsuz dosya tasiniyor

• Arkadaşlar konu ile ilgili bilgim yok o yüzden soruyorum. Mesela dosya taşıyan arkadaşlarla WP grubu yada Telegram grubu gibi bir şey kuruluyor mu? Yada kurulmasında forum açısından bir sıkıntı var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@bıyıksızkeynes, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Bir konu hakkında forumdaki deneyimli arkadaşların yönlendirmelerine ihtiyacımız var.
    Oturum isteyen bir ülkede üniversiteye ya da dil okuluna öğrenci olarak kayıt yaparak oturum almamız durumunda, süreç ve sonrasında nelere dikkat etmemiz gerekebilir ya da bu yöntemle ne gibi bir sorunla karşılaşabiliriz? Bu durumda dosya taşıma mailini ne zaman göndermek daha doğru olur?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Current olmadan önce, mesela şu an, dosya taşıma yapabilirsiniz.

Konsolosluğun performansına dikkat edin, mülakat verdiği numaraların bülteni yakalayıp yakalamaması çok önemli. Forumda daha önceden yazılmış tecrübeleri okuyun taşımak istediğiniz konsolosluk için.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar konu ile ilgili bilgim yok o yüzden soruyorum. Mesela dosya taşıyan arkadaşlarla WP grubu yada Telegram grubu gibi bir şey kuruluyor mu? Yada kurulmasında forum açısından bir sıkıntı var mı?

Hayır grup kurulmuyor ve evet kurulmasının forum açısından sıkıntısı var. Kapalı gruplarda konuşulan konuların burada hiçkimseye bir faydası yok. Grupta konuşulanlar grupta kalıyor. Sizden öncekilerin tecrübelerinden faydalandığınız bu forumdan, sizden sonrakilerin de faydalanacağını unutmayın.

• Herkese merhaba arkadaşlar şuan kafam çok karışık KCC ile dosya taşımak gerçekten mantıklı mı yoksa dosyamızın current olmasını beklemeli miyiz sitede bir çok kişi KCC ile dosyasını taşımış hayırlı olsun diliyorum biraz beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim saygılarımla…

• Arkadaşlar , [email protected] adresine dosyamı taşımak için mail attım. Aldığım cevabı aşağıya bırakıyorum. Yorumlarınızı paylaşırmısımız herkese dosya taşıma için olumlu dönüyorlar fakat bana aşağıdaki anlamlandıramadığım mail geldi

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Sorgunuz için teşekkür ederiz. Asıl Başvuru Sahibinin DS-260'ı teslim edildikten sonra, görüşme yeri yalnızca Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) tarafından güncellenebilir. Lütfen talebinizi, görüşme sırasında hazır bulunacağınız fiziksel adresle birlikte [email protected] adresine gönderin. Başvuru sahipleri ABD'de olmadığı ve statüleri değişmediği sürece, davaya ilişkin tüm başvuru sahiplerinin Asıl Başvuru Sahibi ile görüşme yapması planlanacaktır. Gerekirse ayrı görüşmeler ayarlamak için doğrudan ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğuyla iletişime geçmelisiniz. Mülakatınız zaten planlanmışsa, davanızın devredilmesini talep etmek için ABD büyükelçiliği veya konsolosluğuyla iletişime geçmelisiniz. ABD büyükelçiliği veya konsolosluğu transfer durumunuzu kabul edip etmeyeceğini belirleyecektir.

• @kelebek Evet haklısınız bende KCC üzerinde Ummana taşımayı düşünüyorum peki siz nasıl karar verdiniz Ummana taşımayı biraz anlatır mısınız ? Benim buraya yaklaşımım bizim gibi dosya numarası yüksek olan kişilere daha çabuk mülakat veriyor olması.

• @dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba arkadaşlar şuan kafam çok karışık KCC ile dosya taşımak gerçekten mantıklı mı yoksa dosyamızın current olmasını beklemeli miyiz sitede bir çok kişi KCC ile dosyasını taşımış hayırlı olsun diliyorum biraz beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim saygılarımla…

eskiden kcc oturumsuz dosya tasima yapmiyordu yeni yönetmelikle artik yapiyor (fakat yine de mülakatta konsoloslugun oturum sorma hakki var bu yüzden gecmiste oturumsuz dosya kabul etmis yerlere tasiyin) current olduktan sonra tasima isleminizi anca konsolosluk ile yaparsiniz ki cogu zaman reddediyorlar

• @dogukan-altn
    Forumu bir iki ay geriden itibaren okursanız yeterli bilgiye ulaşırsınız, hatta uzmanı olursunuz konunun.

Ummanın numarası yüksek kişilere çabuk mülakat verdiğini nerden öğrendiniz mesela?
    O kadar yanlış bir bilgi ki...
    Umman bu sene 1 eu dosyasına bile mülakat vermedi. Ummana taşımak istiyorum demek, şu an için ben green card istemiyorum demekle aynı.

Bu bilgilere ulaşmanız çok zor değil. Tavsiyem yeterli bilgiye ulaştıktan sonra dosyanızı taşıyın.
    Tabiki son karar sizin. Sürecinizde şimdiden başarılar.

• @mkaradag KCC’de her mail cevaplayanın tarzı farklıdır. Dosya taşımak istiyorsanız, olumlu cevap alana kadar mail göndermeye devam etmelisiniz.

• ⭐⭐⭐

Selamlar....Dosya taşıma yapmak isteyen değerli forum üyeleri, kafanızdaki tüm soru işaretlerini ve "acaba"larınızı ortadan kaldırmak, devamında sürecinize yön vermek çok kolay..Yapmanız gereken bu başlık ile birlikte "DV2024 Süreci" ve "DV2024 Mülakat Deneyimleri" başlıklarını kombine şekilde takip etmek.. Bir kültür hizmeti de bu linkin altında

Hangi konsolosluk DV2024 te ne yapmış buyrun hepsi burada..

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f7l3ef-VD67fH9916buRkAzmQNFRoV18GUTbeKx8x6s/edit?usp=sharing
    Tüm konsoloslukların tüm vize çeşitlerinde aylık verilerini içeren tablo...Buradan da konsolosluk yoğunluklarına bakabilirsiniz..

"Okuyan Kazanır"..😉

• Merhaba arkadaşlar,
    Bir sorum olacak;
    Eşim Ukraynalı, asıl talihli benim. GC çıktıktan sonra evlendik, evlilik cüzdanında eşim benim soyadımı almış gözüküyor. fakat soyadı değişikliği için Ukrayna konsolosluğu ilk önce Ukrayna kimlik kartı değişikliği istiyor. Ve o hizmeti TR de vermiyor.
    Çeşitli Avrupa ülkelerinde bu hizmet var, ancak 3 ay ortalama sürelerde bu kimlik kartı yenileniyor, ve daha sonra pasaport yenileme için TR dekş Ukrayna konsolosluğuna ayrıca bir başvuru gerekiyor.

Eşimi ds260 forma eklerken yeni soyadı ile ekledim, kendi soyadını alias kısmına yazmıştık.
    Sorum; bu uzun süreç ve zorluklardan dolayı hiç soyadı ve pasaport değiştirmezsek eşim kendi pasaportundaki eski soyadı ile mülakata girerse sorun olur mu ?
    Bilgi rica ediyorum. Teşekkürler.

• @rezanclz Çok teşekkür ederim peki bana şuan tavsiyeniz hangi konsolosluk olurdu mesela oturum şartı istemeyen konsolosluklar hangileridir

• @dogukan-altn dosyanızı nereye taşımak istediğiniz kadar ne zaman taşıdığınız da önemlidir. 2023 de ummandan mulakat tarihi alanlar olmasına rağmen 2024 de neden alınamadı sorusunun da iyi araştırılması gerekir. Dosya taşımayı ne kadar erken yaparsanız o kadar avantajlisiniz ummandan turist vizesi almak kolay olduğu için tercih ettim tabi yakin olması da diğer avantaj bizim için. Umman dosya kabul etmiyor gibi kesin yargılardan uzak durmanizi tavsiye ederim. Arastirmanizi iyi yapın ve bir an önce ülke tercihi yapıp dosyanızı taşıyın .

• ⭐⭐

@kelebek ben mülakat alacağınızı düşünüyorum dosyayı süreç başlamadan taşımak çok önemli şansınız açık olsun

• @salih-atilla teşekkür ederim iyi niyetlerle başlayıp sonucu iyi olması bu yolda savaş verenlerin olsun

• @rezanclz greencard her sene çıkmıyor taktir edersiniz ki biz de araştıra araştıra öğreniyoruz. Araştırmalara ek gidip danışmandan fikir de aldık elbette farklı bir fikir gelir mi diye. Negatif basarak yorum yazacaksanız yazmayın sağ olun, size hiç yük olmayalım.

• @Emre-Kurtulmuş yorumunuz için çok teşekkür ederim. turist vizesi için başvurdum, tarih çok ileri. Gelen yorumlar greencard başvuru talebi varken turist vizesi çıkmayacağı yönünde oldu. Tarihi erkene alabilirsem zorlayacağım. DS260'ı doldurmasaymışız turist vizesini rahatlıkla alabilirmişim çünkü göçmen talebimizi bildirdiğimizden red verme ihtimalleri %99 'muş. Bakalım yine de şansımızı deneyeceğiz. Onun öncesinde de kcc ile taşımak için adımlar atıyoruz.

• @Figen Figen Hanım bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. AOS için ilerlersek mutlaka yazacağım size.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |