Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.6k 953

• @kelebek Anladım peki siz şuan umman için bir turist vizesi aldınız mı çünkü Ummana konsolosluk üzerinden taşıyanlar 1 yıllık bir turist vizesi alıp sonrada ülkeye günübirlik giriş çıkış yapıyorlar bu konuyuda biliyorsunuzdur herhalde. Ama KCC üzerinden taşıyınca durum nasıl oluyor bilmiyorum

• @rezanclz Merhaba viyana KCC üzerinden mi taşıdınız ve orada bir oturma izniniz var mıydı peki

• @gucarslan son olarak bir sorum var az önce ds-260 formunu kontrol ederken State/Province ve City kısımlarına istanbul yazmışım, forumda bu konuyu araştırdığımda state kısmına il city kısmına da ilçe yazmak gerekiyormuş, sizce mülakat aldıktan sonra formu unlock edip bu bilgileri değiştirmeli miyim yoksa konsolosluk sorun etmez mi? mülakata viyanada gireceğim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz forumun sıkı takipçilerindensiniz takip ettiğim kadarıyla ancak geçmiş yıl aşamaları ve mülakat deneyimlerinde bu bahsettiğiniz sorunun cevabı defalarca verildi. Bu tür adres yazım hatası vb minör hatalar vize mülakatınızın önünde engel değil...

• DV2024'ün mülakat performansı o kadar kötü ki, 4 binlerde CN'ım ama dosya taşıma yapmayı düşünüyorum. Umarım mali yıl başlayınca Ankara bi sürpriz yapar.

• @ATS16 engel değil fakat deneyimlerde ankarada girenler için engel değil deniliyordu :) mülakat yerim ankara değil bunun için sormuştum zaten daha önce ankara dışında 1 harf yanlışından dolayı AP ye kalanlar olmuştu

• @rezanclz Viyana için de engel değil merak etmeyin. Ben bu gibi hataları ve bazı değişiklikleri mülakat sırasında bir belge halinde sundum. Gerekli olanları biz düzeltiriz dediler. Sorun çıkmadı.

• @dogukan-altn evet kcc üzerinden taşıdım, oturumum yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz sizin yaptığınız aynı birebir hatayı @gokhan-eke de Litvanya'da girdiği mülakat öncesi yapmıştı. Deneyiminde aktardığı üzere sorun yaşamadı mülakatta ve AP'ye kalmadı. Ayrıca @MMT de Viyana'da girdiği mülakatında da benzer hata nedeniyle sorun yaşamamış. Size Viyana yolunda bol şans, önünüzde uzun bir zaman var...

Belki daha önce okumuşsunuzdur ancak @atalardankalanbirben'in hazırladığı 2023 Viyana mülakat deneyimlerini içeren dosyayı da bu önünüzdeki uzun sürede okumanız faydanıza olacaktır.

• Selamlar, greencard eşime çıktı. Kendisinin Amerika turist ve crew vizesi var, benim maalesef Amerika vizem yok. AOS süreci benim açımdan nasıl işler? DS260'ı 5.5.24'de doldurduk ve bilmeyerek Ankara'yı seçmiştik. Dosya taşımak AOS'a göre daha mı mantıklı bu durumda? Danışman firma her iki konuda da oldukça olumsuz konuşarak süreçten vazgeçirecek duruma getirdi. Her faydalı bilgi için şimdiden teşekkürler.

• @ATS16 sağolun, insan ister istemez kendi sürecini yönetirken bi acaba diyor o yüzden sormuştum. Teşekkürler cevabınız için.

• Selamlar. Üniversite değişim öğrencisi olarak X bir ülkeye gittiğimizde 6 aylık vizeyle oturum izni de veriliyor. 6 aylık vizeyle (veya herhangi bir şekilde) kısa dönem oturum izni aldığımız bir ülke konsolosluğunun bize mülakat vermeme seçeneği var mı? (Fiziksel olarak orada bulunmaktan bahsetmiyorum, oturum izniyle 6 aylık-1 senelik orada bulunmaktan bahsediyorum.)
    image.png

• Bir de 2024'te Avrupa'da oturumsuz dosya kabul eden ülke olmadı diye hatırlıyorum doğru mu? Viyana 2023'te kabul etmişti sanırım en son. Öyleyse Schengen kasmak ne kadar mantıklı, onu düşünüyorum...

• Merhabalar. Bir konu hakkında forumdaki deneyimli arkadaşların yönlendirmelerine ihtiyacımız var.
    Oturum isteyen bir ülkede üniversiteye ya da dil okuluna öğrenci olarak kayıt yaparak oturum almamız durumunda, süreç ve sonrasında nelere dikkat etmemiz gerekebilir ya da bu yöntemle ne gibi bir sorunla karşılaşabiliriz? Bu durumda dosya taşıma mailini ne zaman göndermek daha doğru olur?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

Viyana'nın oturumsuz vize verdiği DV2024 talihlisi forum üyelerimiz var...

• @ugurbocegi yanlış hatırlıyorsunuz oturumsuz birçok kişi dosyasını taşıdı

• @berna-turali Gürcistan . Türk kimliği ile 1 yıl süreli ülkede kalma izni verdiği için konsolosluk bu kalmayı kabul etmiyor. Çalışma izniniz veya yasal olarak bulunduğunuzu gösteren evraklar var ise konsolosluğa mail atarak sorup netleştirmenizi tavsiye ederim.

• Bi konuyu netleştirmek için soruyorum arkadaşlar. CN numarası başka bir konsolosluğa taşındığında o CN numarasına sahip talihlinin ailesi için ekstra bir taşıma için mail atmaya gerek olmuyor diye biliyorum. Bu konuda aksi bir durum yaşandı mı? Yani esas talihlinin maili üzerinden ailesinin taşınmadığı oldu mu? Sonuçta tek bir CN var ve bütün aile o CN’ye tabi.

• @eciskoec Oncelikle Tebrikler . Kazanan ve B1/B2 vizesi olan kisi AOS yapabilir , current olmaya yakin ABD ye gitmesi ve oradan islemlerine baslamasi gerek . Ds260 da Ankarayi secmis olmaniz AOS icin bir sorun teskil etmez . Bu sure zarfinda size gerecli bir vize alarak esinizle beraber gidebilirseniz sahane olur . Aksi takdirde once Esiniz alip sonrasinda sizin icin TR ye islem baslatacak buda biraz uzun ve mesakkatli bir yol oluyor . Dosya tasima konusunda pek pek bilgili degilim ama Forumda boca bilgi ve tecrube var , ki bircok Arkadas basarili bir sekilde tasiyarak kartlarini aldi . Umutsuzluga dusmeyin , bircok yol var ve tavsiyem hepsini iyice anlayarak , kollari sivamaniz henuz surec baslamadi bile , zaman var . Bol Sans

• @mrt01
    Tüm süreç asıl talihli üzerinden ilerlemektedir. Taşıma yapmak için, DV2(eş), DV3(çocuklar) için herhangi bir ekstra işlem yapmanız gerekmiyor.

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k