Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fahriakc Ozaman ödediğimiz basvuru ücretleriyle kalırız aileye de alınmama durumu söz konusu tabiki bu giden zaman ve paraları göze almaktan baska caremiz yok gönül istiyorki en az zararla süreci yonetelim doğru adımlar atmaya calısalım insallah dosya taşıma süreci kolay olur. Şaka gibi geçmiş yıllarda CSN si 19k olan arkadasım gitti biz 8k lardayız biz dosya taşıma muhabbeti yapıyoruz ankaranın milleti düşürdüğü duruma bak, gerçekten türkiyede türk olmak çok zor bir iranlı kadar kıymetımız yok.

• @metinbeci hiç vize almak ile uğraşmadığım için bilmiyorum vize başlıklarındaki iletileri okursanız belki bilgi sahibi olabilirsiniz

• @metinbeci Yazdıklarında çok haklısınız. Ülkenin durumu ortada malasef daha iyi de olmayacak benim fikrim. Başka ülkelerden alabileceğimiz multi girişli vizelerle de dosya taşıdığımız ülkeye girebileceğimiz için her fırsatı değerlendirmek lazım inşallah iyi şeyler olur. Ailenin diğer bireyleri için Ankara dan vize alma fikri iyi ama Ankara nın durumu ortada süreç uzarsa ve vize alamazlarsa süreç çok zor olur. forumda arattım ama tam bir örnek bulamadım. en güzeli tüm aileyle vize görüşmesine girebilmek.

• ⭐⭐⭐

@fahriakc , @metinbeci Selamlar...Yol haritanıza katkısı olabilecek bir kaç husustan bahsetmek isterim..Mali yıl başlamadan ailecek planlanacak, red oranının düşük olduğu schengen ülkelerinden herhangi birine kısa süreli seyahat planlaması yapılabilir. Plan yapılırken gidiş dönüş biletleri, otel rezervasyonları, eğer varsa gezilecek yerlere ait online bilet alımları vs. red oranınızı düşürür. Gidilecek ülkede eş, dost, akraba olması görüşmede olumsuz intiba yaratabilir şeklinde yorumlamaktayım. Ülkemizde iyi hazırlanmış evraklar ve planlama ile schengen almak zor değil, asıl zorluk randevu bulabilmek. 😉..Randevu için uzun süre çabalamak gerekiyor..

• @Flight101 çok haklısınız fakat karsımızda farklı bir engel daha var X tarihe baska ulkeden randevu aldık dıyelım vıze işlemlerine baslayacagız ama 1-2 ay gıbı bır sure ıcerısınde vize alabilmek alsak bile süresinin yeterli olup olmayacagı hepsi muallak o yuzden sanki vizesiz ülkeleri kosturmak sanki daha garantili gibi tabiki yapılan masrafları kıyaslamıyorum bile.

• ⭐⭐⭐

@metinbeci Yaptığım planlama dahilinde ekim-kasım aylarından itibaren ben ve ailem için pasaportlarda devamlı schengen vizesi tutmayı düşünüyorum. Tabi aldığım bu vizeler dahilinde kısa süreli seyahatler yaparım. DV2024 sürecinde 2nl maili geldikten sonra dosyasını taşıdığı ülkeden farklı bir ülkeden schengen vizesi alıp, mülakatına gidenler oldu. Aslında geçtiğimiz yılların current olma ve mülakat randevu zamanlarına bakarak hangi aylar için schengen e ihtiyaç var belirlenebilir, buna göre seyahat planlamaları yapılarak schengen e başvurulabilinir. Bu işin elbetteki maddi bir külfeti olacak, herkes imkanlarına göre bir yol çizecektir..
    Ben şahsen son iki senedir dosya transferi yapanlara yardımcı olan postlar üzerinden değerlendirme yapıp Viyana'da karar kılıp dosya taşımamı yaptım. FAM yönetmeliğine kimin nasıl tepki vereceğini mali yıl başlayınca göreceğiz.

• @dogukan-altn merhaba bu işte kesin diye bir durum yok yalnız ne kadar erken tasirsaniz o kadar avantajlisiniz randevu alamama riski bütün ülkeler için geçerli bence .Ummana turist vizesi ile taşıma yapabiliyorsunuz vize alması.kolay. ir ülke diye tercih ettim ülke seçimi yaparken forumdaki yorumları da okuyun lutfen

• @gucarslan AP'ye kalanlar bana mesaj atsın diye iletiniz vardı müsadenizle bir hususu danışmak istiyorum. "KCC aracılığıyla" current olmadan 3-4 defa dosya taşıtmak AP'ye kalma riskimizi artırır mı? Konsolosluktaki görevliler case transfer history görebiliyorlar mı, forumda daha önceden birden çok kez dosya taşıtmış birisine rastladınız mı, bu kişiler vize aldılar mı yoksa AP'ye mi kaldılar?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi konsolosluk görevlileri dosyanız ile ilgili bütün detayları elbette görebiliyor.
    siz bunları düşünmeyin şimdi bence.. önce dosyanızı bir kere taşıyın, sonra ikinci kere taşıyın, sonra üçüncü kere taşıyıp dördüncü kere taşımayı başarırsanız söz AP'ye kalırsanız ben aldıracağım size vizenizi.

• @gucarslan forumda birisi bundan bahsetmisti kcc ile avrupa ülkelerine tasiyanlarin hepsi AP ye kalmisti diye böyle bir sey yeniden olabilir mi? Galiba bahsettiği olayda oturum izni şartı varken yine de taşıyanlar AP ye kaldı diye tahmin ediyorum ama emin olmak için size de sormak istedim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz ben bahsetmiştim 🙂
    o sadece bir konsolosluk için geçerliydi, diğer hiçbir konsoloslukta bunu yaşamadık.
    elbette yaşamayacağımız anlamına gelmez..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   K Kubra.me 

• @kelebek Anladım peki siz şuan umman için bir turist vizesi aldınız mı çünkü Ummana konsolosluk üzerinden taşıyanlar 1 yıllık bir turist vizesi alıp sonrada ülkeye günübirlik giriş çıkış yapıyorlar bu konuyuda biliyorsunuzdur herhalde. Ama KCC üzerinden taşıyınca durum nasıl oluyor bilmiyorum

• @rezanclz Merhaba viyana KCC üzerinden mi taşıdınız ve orada bir oturma izniniz var mıydı peki

• @gucarslan son olarak bir sorum var az önce ds-260 formunu kontrol ederken State/Province ve City kısımlarına istanbul yazmışım, forumda bu konuyu araştırdığımda state kısmına il city kısmına da ilçe yazmak gerekiyormuş, sizce mülakat aldıktan sonra formu unlock edip bu bilgileri değiştirmeli miyim yoksa konsolosluk sorun etmez mi? mülakata viyanada gireceğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz forumun sıkı takipçilerindensiniz takip ettiğim kadarıyla ancak geçmiş yıl aşamaları ve mülakat deneyimlerinde bu bahsettiğiniz sorunun cevabı defalarca verildi. Bu tür adres yazım hatası vb minör hatalar vize mülakatınızın önünde engel değil...

• DV2024'ün mülakat performansı o kadar kötü ki, 4 binlerde CN'ım ama dosya taşıma yapmayı düşünüyorum. Umarım mali yıl başlayınca Ankara bi sürpriz yapar.

• @ATS16 engel değil fakat deneyimlerde ankarada girenler için engel değil deniliyordu 🙂 mülakat yerim ankara değil bunun için sormuştum zaten daha önce ankara dışında 1 harf yanlışından dolayı AP ye kalanlar olmuştu

• @rezanclz Viyana için de engel değil merak etmeyin. Ben bu gibi hataları ve bazı değişiklikleri mülakat sırasında bir belge halinde sundum. Gerekli olanları biz düzeltiriz dediler. Sorun çıkmadı.

• @dogukan-altn evet kcc üzerinden taşıdım, oturumum yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz sizin yaptığınız aynı birebir hatayı @gokhan-eke de Litvanya'da girdiği mülakat öncesi yapmıştı. Deneyiminde aktardığı üzere sorun yaşamadı mülakatta ve AP'ye kalmadı. Ayrıca @MMT de Viyana'da girdiği mülakatında da benzer hata nedeniyle sorun yaşamamış. Size Viyana yolunda bol şans, önünüzde uzun bir zaman var...

Belki daha önce okumuşsunuzdur ancak @atalardankalanbirben'in hazırladığı 2023 Viyana mülakat deneyimlerini içeren dosyayı da bu önünüzdeki uzun sürede okumanız faydanıza olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |