Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar, greencard eşime çıktı. Kendisinin Amerika turist ve crew vizesi var, benim maalesef Amerika vizem yok. AOS süreci benim açımdan nasıl işler? DS260'ı 5.5.24'de doldurduk ve bilmeyerek Ankara'yı seçmiştik. Dosya taşımak AOS'a göre daha mı mantıklı bu durumda? Danışman firma her iki konuda da oldukça olumsuz konuşarak süreçten vazgeçirecek duruma getirdi. Her faydalı bilgi için şimdiden teşekkürler.

• @ATS16 sağolun, insan ister istemez kendi sürecini yönetirken bi acaba diyor o yüzden sormuştum. Teşekkürler cevabınız için.

• Selamlar. Üniversite değişim öğrencisi olarak X bir ülkeye gittiğimizde 6 aylık vizeyle oturum izni de veriliyor. 6 aylık vizeyle (veya herhangi bir şekilde) kısa dönem oturum izni aldığımız bir ülke konsolosluğunun bize mülakat vermeme seçeneği var mı? (Fiziksel olarak orada bulunmaktan bahsetmiyorum, oturum izniyle 6 aylık-1 senelik orada bulunmaktan bahsediyorum.)
    image.png

• Bir de 2024'te Avrupa'da oturumsuz dosya kabul eden ülke olmadı diye hatırlıyorum doğru mu? Viyana 2023'te kabul etmişti sanırım en son. Öyleyse Schengen kasmak ne kadar mantıklı, onu düşünüyorum...

• Merhabalar. Bir konu hakkında forumdaki deneyimli arkadaşların yönlendirmelerine ihtiyacımız var.
    Oturum isteyen bir ülkede üniversiteye ya da dil okuluna öğrenci olarak kayıt yaparak oturum almamız durumunda, süreç ve sonrasında nelere dikkat etmemiz gerekebilir ya da bu yöntemle ne gibi bir sorunla karşılaşabiliriz? Bu durumda dosya taşıma mailini ne zaman göndermek daha doğru olur?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

Viyana'nın oturumsuz vize verdiği DV2024 talihlisi forum üyelerimiz var...

• @ugurbocegi yanlış hatırlıyorsunuz oturumsuz birçok kişi dosyasını taşıdı

• @berna-turali Gürcistan . Türk kimliği ile 1 yıl süreli ülkede kalma izni verdiği için konsolosluk bu kalmayı kabul etmiyor. Çalışma izniniz veya yasal olarak bulunduğunuzu gösteren evraklar var ise konsolosluğa mail atarak sorup netleştirmenizi tavsiye ederim.

• Bi konuyu netleştirmek için soruyorum arkadaşlar. CN numarası başka bir konsolosluğa taşındığında o CN numarasına sahip talihlinin ailesi için ekstra bir taşıma için mail atmaya gerek olmuyor diye biliyorum. Bu konuda aksi bir durum yaşandı mı? Yani esas talihlinin maili üzerinden ailesinin taşınmadığı oldu mu? Sonuçta tek bir CN var ve bütün aile o CN’ye tabi.

• @eciskoec Oncelikle Tebrikler . Kazanan ve B1/B2 vizesi olan kisi AOS yapabilir , current olmaya yakin ABD ye gitmesi ve oradan islemlerine baslamasi gerek . Ds260 da Ankarayi secmis olmaniz AOS icin bir sorun teskil etmez . Bu sure zarfinda size gerecli bir vize alarak esinizle beraber gidebilirseniz sahane olur . Aksi takdirde once Esiniz alip sonrasinda sizin icin TR ye islem baslatacak buda biraz uzun ve mesakkatli bir yol oluyor . Dosya tasima konusunda pek pek bilgili degilim ama Forumda boca bilgi ve tecrube var , ki bircok Arkadas basarili bir sekilde tasiyarak kartlarini aldi . Umutsuzluga dusmeyin , bircok yol var ve tavsiyem hepsini iyice anlayarak , kollari sivamaniz henuz surec baslamadi bile , zaman var . Bol Sans

• @mrt01
    Tüm süreç asıl talihli üzerinden ilerlemektedir. Taşıma yapmak için, DV2(eş), DV3(çocuklar) için herhangi bir ekstra işlem yapmanız gerekmiyor.

• @ugurbocegi
    Merhabalar, maalesef o ülkenin vatandaşı olsanız dahi bu ihtimal her zaman var, malum Ankara’nın bizlere yaptığı gibi. Sizin için sorgulanacak her ihtimale karşı hazırlıklı olduktan sonra sürecinizi sorunsuzca tamamlayabilirsiniz.

• @rezanclz Peki oturumunuz yoksa nasıl mülakat alacaksınız schengen ülkeleri şartı o şekilde

• @ugursway teşekkürler

• @Ben-Batur subat mart gibi mulakat alirsiniz Kyle dusunuyorum

• @dogukan-altn hayir şu an taşımayı kcc üzerinden yaptığım için almaya gerek yok sizin söylediğiniz durum konsolosluk üzerinden taşıma ile

• ⭐⭐⭐⭐

@eciskoec danışman değil dolandırıcı firma diyelim o zaman çalıştığınız kişiler için.
    Öncelikle ankaranın 27binlere ulaşması imkansız olacaktır dv25 sürecinde oradan pek şansınız yok diyebiliriz. Yerinizde olsam öncelikle kendiniz için bir amerikan vizesi almaya çalışırım eğer alabilirseniz eşinizle birlikte aos sizin için en kolayı olur biraz belki masraflı olur ama bütçeniz el verirse sonuca değer.
    Amerika için vize alamadığınızı varsayarsak numaranız aktif olmadan kcc ile taşıma yapmak iyi bir seçenek olacaktır. Bence en son tercihiniz eşinizin tek başına aos yapması olmalı

• @eciskoec danışman adı altındaki dolandırıcılara itibar etmeyin ama yok illa ben danışmanlara paramı yedirmek istiyorum derseniz de sürecinizi danışmanlarla yürütün buradaki gönüllü insanlara yük olmayın.

• @yck06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Foruma yeni gelen arkadaşlar veya kafası karışık olanlar. KCC ile dosya taşımayı düşünen fakat acaba oturum veya vatandaşlık sorarlar mı diye düşünen arkadaşlar için DV2024 talihlisi @emirhan1 arkadaşımız Elçilik üzerinden değil current olmadan önce KCC ile dosyasını Kanada ya taşımış oturum izni veya vatandaşlığı olmadan bu ay mülakatına girip Green Card a kavuşmuş. Öncelikle kendisini tebrik ederim. Bu işin tabi ki garantisi yok ama KCC üzerinden olasılığı arttırmak çok mantıklı. Bu arada Emirhan beyin mülakat deneyimini okumanızı tavsiye ederim.

Kesinlikle arkadaşlar hiçbir şeyin garantisi yok ama bu son şanstı bizim için olmayadabilirdi, Montreal de dv mülakatına giren 10 kişiden 5 i AP ye bırakılmış performansı çok kötüydü korkutmadı da değil aslında. Kendi şansınızı kendiniz yaratcaksınız lütfen umutsuzluğa kapılmayın ve yasal olan her yolu deneyin. Ben kcc ye mail attığımda kanadaya taşıma ihtimalleri sıfır olarak görüyordum çünkü hep söylenen oydu o zamanlar oturum izni veya vatandaşlığın olmadan taşınmaz. Ama bir şekilde taşıdılar, aklınıza gelen her yolu denemenizi tavsiye ediyorum.

• @emirhan1 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |