DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Emre-Kurtulmuş anladımm çok teşekkür ederim. Dosyamı taşımak için araştırma yapıyorum şu an da bakalım.
-
Selamlar dosya taşırken mailde asıl talihlinin bilgileri yeterli mi ? Yoksa aile üyelerinin de ad soyad , doğum tarihi gibi bilgileri maile eklenmeli mi? Daha önce dosya taşımış kişiler yardımcı olursa sevinirim
-
@Dada7 önemli olan asıl talihlinin bilgileri
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkürler
-
@talhclk87, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar.
Sorum Grencard mülakatında göstermemiz gereken banka hesap dökümümüzle ilgili. Hesabımda şuan hali hazırda sadece hisse senetleri ve yatırım fonları mevcut. Bu şekilde mülakatta göstersem (yaşam maliyeti için tl olarak yeterli bir miktar) sorun olur mu? Yoksa mülakata girmeden mal varlıklarımı satıp nakit dolar olarak mı göstermeliyim? Ya da şimdiden maddi kayıpları göze alıp varlıklarımı dolar hesabına geçirmeliyim? Hangi durum benim için avantajlı olur yukarıda belirttiğim durumlar dezavantaj yaratır mı?Şimdiden hiçbir şey yapmamanızı tavsiye ederim. Ne zaman mülakat alacağınız, mülakat alıp alamayacağınız belli olmaz.
Ayrıca bu hisse ve fonlarla ilgili bir bankadan 2 adet imza sirküleri ile döküm alabiliyorsanız bu şekilde de gösterebilirsiniz. Bunlara ek banka hesabınızda yine de dolar/tl gösterirseniz iyi olur.
-
@rezanclz bir sorum olacak ben daha önce tayland/moldova / almanya/hollanda buralara turistik olarak gittim schengen vizesi almıştım geçen sene bu zamanlar 4 ülke tecrübem oldu hiç birinde sorun yaşamadım schengen'i de tek seferde aldım , yine kolayca vereceklerinin garantisi yok diyelimki verdiler eşim ve cocugumada vize cıkması gerekiyor onlara cıkmayıp sadece bana verme gibi durum olurmu ki olursa bir işimize yaramaz diye düşünüyorum
-
@metinbeci pasaportunuz doluysa verirler zaten ".bakın benim iltica gibi bir amacım yok sadece geziyorum" diye bir izlenim vermenız lazım asıl talihli siz iseniz size çıkarsa siz viyanada mülakata girip aileniz ankarada girebilir bunun ile alakalı birçok örnek mevcut forumda araştırabilirsiniz.
-
@talhclk87 Bozdurmanıza gerek yok hocam, taşınır/taşınmaz mal varlığı göstermek yetiyor. Hatta mesela job offer varsa elinde parayı dikkate bile almıyorlarmış.
-
@Echobravo23
En azından ankara için geçerli sebebiniz var. İkametiniz Türkiye. Uğraştırsalar da alacaklardır geri.
Ama oldu da cut-off oldunuz, diğer konsoloslukların kabul edeceğini düşünmüyorum cut-off olduktan sonra.Sizin CN'nizin zaten ocak gibi mülakat alması gerekiyor. Yurdışı konsolosluklar ocak ayına mülakat vermiş sizin numaranıza.
Ama Ankara'yı beklerseniz nisan-mayıs gibi mülakat gözüküyor. Zaten ankara her halükarda gecikiyor. Bir de 2024'ten de kötü olursa süreç, seneye bu zamanlar mülakat bekliyor olursunuz. 5bin küsürlere dün mülakat geldi ağustos eylül ayı için, gerisini siz düşünün.Süreç tüm dünya için çok kolay aslında, nijeryasından tutun da dünyanın en ücra köşesine kadar süreç takır takır ilerliyor. Ama türkiye'de türk vatandaşı olmak çok zor maalesef. Hatta dünyanın en zor işi...
-
@rezanclz Asıl talihli eşim ve pasaportu boş yurtdışı deneyimi yok. üzerimize ev , araba ve bir iş yeri var yani iltica edecek adam bunları geride bırakmaz izlenimi ile verirler diye umuyorum.
-
@metinbeci Malesef bunların da garantisi yok. Forumda aile olarak vize alamayanların da tecrübeleri var. Bende aynı durumda ev arabalar ve işyeri var ama şimdiden vize almak için girişimlerde bulunmak için araştırma yapıyorum. inşallah sorunsuz atlatırız.
-
@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Echobravo23
En azından ankara için geçerli sebebiniz var. İkametiniz Türkiye. Uğraştırsalar da alacaklardır geri.
Ama oldu da cut-off oldunuz, diğer konsoloslukların kabul edeceğini düşünmüyorum cut-off olduktan sonra.Sizin CN'nizin zaten ocak gibi mülakat alması gerekiyor. Yurdışı konsolosluklar ocak ayına mülakat vermiş sizin numaranıza.
Ama Ankara'yı beklerseniz nisan-mayıs gibi mülakat gözüküyor. Zaten ankara her halükarda gecikiyor. Bir de 2024'ten de kötü olursa süreç, seneye bu zamanlar mülakat bekliyor olursunuz. 5bin küsürlere dün mülakat geldi ağustos eylül ayı için, gerisini siz düşünün.Süreç tüm dünya için çok kolay aslında, nijeryasından tutun da dünyanın en ücra köşesine kadar süreç takır takır ilerliyor. Ama türkiye'de türk vatandaşı olmak çok zor maalesef. Hatta dünyanın en zor işi...
Diğer konsolosluklar Ocak’a değil, Ekime verdiler o numaralara mülakatı. Ancak veriler 1 Ocakta sisteme girildiği için Ekim-Kasım-Aralık mülakatlarının hepsini 1 Ocakta görüyoruz.
-
@fahriakc Ozaman ödediğimiz basvuru ücretleriyle kalırız aileye de alınmama durumu söz konusu tabiki bu giden zaman ve paraları göze almaktan baska caremiz yok gönül istiyorki en az zararla süreci yonetelim doğru adımlar atmaya calısalım insallah dosya taşıma süreci kolay olur. Şaka gibi geçmiş yıllarda CSN si 19k olan arkadasım gitti biz 8k lardayız biz dosya taşıma muhabbeti yapıyoruz ankaranın milleti düşürdüğü duruma bak, gerçekten türkiyede türk olmak çok zor bir iranlı kadar kıymetımız yok.
-
@metinbeci hiç vize almak ile uğraşmadığım için bilmiyorum vize başlıklarındaki iletileri okursanız belki bilgi sahibi olabilirsiniz
-
@metinbeci Yazdıklarında çok haklısınız. Ülkenin durumu ortada malasef daha iyi de olmayacak benim fikrim. Başka ülkelerden alabileceğimiz multi girişli vizelerle de dosya taşıdığımız ülkeye girebileceğimiz için her fırsatı değerlendirmek lazım inşallah iyi şeyler olur. Ailenin diğer bireyleri için Ankara dan vize alma fikri iyi ama Ankara nın durumu ortada süreç uzarsa ve vize alamazlarsa süreç çok zor olur. forumda arattım ama tam bir örnek bulamadım. en güzeli tüm aileyle vize görüşmesine girebilmek.
-
@fahriakc , @metinbeci Selamlar...Yol haritanıza katkısı olabilecek bir kaç husustan bahsetmek isterim..Mali yıl başlamadan ailecek planlanacak, red oranının düşük olduğu schengen ülkelerinden herhangi birine kısa süreli seyahat planlaması yapılabilir. Plan yapılırken gidiş dönüş biletleri, otel rezervasyonları, eğer varsa gezilecek yerlere ait online bilet alımları vs. red oranınızı düşürür. Gidilecek ülkede eş, dost, akraba olması görüşmede olumsuz intiba yaratabilir şeklinde yorumlamaktayım. Ülkemizde iyi hazırlanmış evraklar ve planlama ile schengen almak zor değil, asıl zorluk randevu bulabilmek. 😉..Randevu için uzun süre çabalamak gerekiyor..
-
@Flight101 çok haklısınız fakat karsımızda farklı bir engel daha var X tarihe baska ulkeden randevu aldık dıyelım vıze işlemlerine baslayacagız ama 1-2 ay gıbı bır sure ıcerısınde vize alabilmek alsak bile süresinin yeterli olup olmayacagı hepsi muallak o yuzden sanki vizesiz ülkeleri kosturmak sanki daha garantili gibi tabiki yapılan masrafları kıyaslamıyorum bile.
-
@metinbeci Yaptığım planlama dahilinde ekim-kasım aylarından itibaren ben ve ailem için pasaportlarda devamlı schengen vizesi tutmayı düşünüyorum. Tabi aldığım bu vizeler dahilinde kısa süreli seyahatler yaparım. DV2024 sürecinde 2nl maili geldikten sonra dosyasını taşıdığı ülkeden farklı bir ülkeden schengen vizesi alıp, mülakatına gidenler oldu. Aslında geçtiğimiz yılların current olma ve mülakat randevu zamanlarına bakarak hangi aylar için schengen e ihtiyaç var belirlenebilir, buna göre seyahat planlamaları yapılarak schengen e başvurulabilinir. Bu işin elbetteki maddi bir külfeti olacak, herkes imkanlarına göre bir yol çizecektir..
Ben şahsen son iki senedir dosya transferi yapanlara yardımcı olan postlar üzerinden değerlendirme yapıp Viyana'da karar kılıp dosya taşımamı yaptım. FAM yönetmeliğine kimin nasıl tepki vereceğini mali yıl başlayınca göreceğiz. -
@dogukan-altn merhaba bu işte kesin diye bir durum yok yalnız ne kadar erken tasirsaniz o kadar avantajlisiniz randevu alamama riski bütün ülkeler için geçerli bence .Ummana turist vizesi ile taşıma yapabiliyorsunuz vize alması.kolay. ir ülke diye tercih ettim ülke seçimi yaparken forumdaki yorumları da okuyun lutfen
-
@gucarslan AP'ye kalanlar bana mesaj atsın diye iletiniz vardı müsadenizle bir hususu danışmak istiyorum. "KCC aracılığıyla" current olmadan 3-4 defa dosya taşıtmak AP'ye kalma riskimizi artırır mı? Konsolosluktaki görevliler case transfer history görebiliyorlar mı, forumda daha önceden birden çok kez dosya taşıtmış birisine rastladınız mı, bu kişiler vize aldılar mı yoksa AP'ye mi kaldılar?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum