Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ankara için Eylül sonuna kadar vakit varken daha fazla mülakat verilmeyecek mi

Bu dağıtılan Eylül mülakatlarıydı.

• @EzgiLera net sayıyı nereden öğrenebilirim

• ⭐⭐⭐⭐

@10urdmn 2 ayda dediğiniz nokta 2 mülakat dağıtımı görmekse buradan çıkarım yapmanız zor çünkü ilk bir kaç dağıtım genelde yavaş geçer. Ankaranın performansının düzeleceğini beklemek pembe kar yağmasını beklemek gibi birşey, hele birde elimizde numaranız aktif olmadan kcc ile kolayca taşıma yapma şansınız varken bu şansı iyi değerlendirmeniz lazım

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera net sayıyı nereden öğrenebilirim

Dvchartstan öğrenebilirsiniz ama ilgili veri henüz yayınlanmadı bildiğim kadarıyla.

DV2025 dönemi için ise dağıtılan net mülakat sayılarını 1 Ocak 2025’ten sonra öğrenmeye başlayacağız.

• @rezanclz anladım teşekkür ederim. Peki benim için ne önerirsiniz. Ben dosyamı taşımak istiyorum süreci riske atmak istemiyorum. Viyana ya taşırsam benim için çok iyi kuzenlerim orada. Ancak vize işlemlerini nasıl halledeceğim hiç bilmiyorum.

• @10urdmn bende yeşil pasaport olduğu için vize konusunu hiç araştırmadım, ama akrabanız orda ise referans mektubu ya da davet mektubu vs bunları deneyip şimdiden almaya çalışın eğer alabilirseniz sonrasında yine schengen almanız daha basit olacaktır baktınız vize olmuyor geçmiş deneyimleri okuyarak önceden oturumsuz dosyalara bakan ülkelere taşıyabilirsiniz benim bildiklerim hong kong kuala lumpur bangkok yapmıştı daha önce. Az önce profilinize baktım makine mühendisiyim demişsiniz ben de siber güvenlik mühendisiyim, geçen bu konu açıldığında meslektaşlarımdan schengenden red almayan olmadığını öğrenmiştim nitelikli işçi sınıfına girdiğimiz için eğer halihazırda bir işte çalışıyorsanız ve akrabalarınızın referansı ile red alacağınızı pek sanmıyorum.

• @rezanclz evet şu an da ar-ge bölümünde özel bir firmada çalışıyorum. Dediğiniz gibi yapmayı deneyeceğim, teşekkür ederim.

• @10urdmn viyanaya taşıma kararı verirseniz sürecimizi birlikte yürütebiliriz

• @Emre-Kurtulmuş anladımm çok teşekkür ederim. Dosyamı taşımak için araştırma yapıyorum şu an da bakalım.

• Selamlar dosya taşırken mailde asıl talihlinin bilgileri yeterli mi ? Yoksa aile üyelerinin de ad soyad , doğum tarihi gibi bilgileri maile eklenmeli mi? Daha önce dosya taşımış kişiler yardımcı olursa sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@Dada7 önemli olan asıl talihlinin bilgileri

• @Emre-Kurtulmuş teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@talhclk87, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar.
    Sorum Grencard mülakatında göstermemiz gereken banka hesap dökümümüzle ilgili. Hesabımda şuan hali hazırda sadece hisse senetleri ve yatırım fonları mevcut. Bu şekilde mülakatta göstersem (yaşam maliyeti için tl olarak yeterli bir miktar) sorun olur mu? Yoksa mülakata girmeden mal varlıklarımı satıp nakit dolar olarak mı göstermeliyim? Ya da şimdiden maddi kayıpları göze alıp varlıklarımı dolar hesabına geçirmeliyim? Hangi durum benim için avantajlı olur yukarıda belirttiğim durumlar dezavantaj yaratır mı?

Şimdiden hiçbir şey yapmamanızı tavsiye ederim. Ne zaman mülakat alacağınız, mülakat alıp alamayacağınız belli olmaz.

Ayrıca bu hisse ve fonlarla ilgili bir bankadan 2 adet imza sirküleri ile döküm alabiliyorsanız bu şekilde de gösterebilirsiniz. Bunlara ek banka hesabınızda yine de dolar/tl gösterirseniz iyi olur.

• @rezanclz bir sorum olacak ben daha önce tayland/moldova / almanya/hollanda buralara turistik olarak gittim schengen vizesi almıştım geçen sene bu zamanlar 4 ülke tecrübem oldu hiç birinde sorun yaşamadım schengen'i de tek seferde aldım , yine kolayca vereceklerinin garantisi yok diyelimki verdiler eşim ve cocugumada vize cıkması gerekiyor onlara cıkmayıp sadece bana verme gibi durum olurmu ki olursa bir işimize yaramaz diye düşünüyorum

• @metinbeci pasaportunuz doluysa verirler zaten ".bakın benim iltica gibi bir amacım yok sadece geziyorum" diye bir izlenim vermenız lazım asıl talihli siz iseniz size çıkarsa siz viyanada mülakata girip aileniz ankarada girebilir bunun ile alakalı birçok örnek mevcut forumda araştırabilirsiniz.

• @talhclk87 Bozdurmanıza gerek yok hocam, taşınır/taşınmaz mal varlığı göstermek yetiyor. Hatta mesela job offer varsa elinde parayı dikkate bile almıyorlarmış.

• @Echobravo23
    En azından ankara için geçerli sebebiniz var. İkametiniz Türkiye. Uğraştırsalar da alacaklardır geri.
    Ama oldu da cut-off oldunuz, diğer konsoloslukların kabul edeceğini düşünmüyorum cut-off olduktan sonra.

Sizin CN'nizin zaten ocak gibi mülakat alması gerekiyor. Yurdışı konsolosluklar ocak ayına mülakat vermiş sizin numaranıza.
    Ama Ankara'yı beklerseniz nisan-mayıs gibi mülakat gözüküyor. Zaten ankara her halükarda gecikiyor. Bir de 2024'ten de kötü olursa süreç, seneye bu zamanlar mülakat bekliyor olursunuz. 5bin küsürlere dün mülakat geldi ağustos eylül ayı için, gerisini siz düşünün.

Süreç tüm dünya için çok kolay aslında, nijeryasından tutun da dünyanın en ücra köşesine kadar süreç takır takır ilerliyor. Ama türkiye'de türk vatandaşı olmak çok zor maalesef. Hatta dünyanın en zor işi...

• @rezanclz Asıl talihli eşim ve pasaportu boş yurtdışı deneyimi yok. üzerimize ev , araba ve bir iş yeri var yani iltica edecek adam bunları geride bırakmaz izlenimi ile verirler diye umuyorum.

• @metinbeci Malesef bunların da garantisi yok. Forumda aile olarak vize alamayanların da tecrübeleri var. Bende aynı durumda ev arabalar ve işyeri var ama şimdiden vize almak için girişimlerde bulunmak için araştırma yapıyorum. inşallah sorunsuz atlatırız.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Echobravo23
    En azından ankara için geçerli sebebiniz var. İkametiniz Türkiye. Uğraştırsalar da alacaklardır geri.
    Ama oldu da cut-off oldunuz, diğer konsoloslukların kabul edeceğini düşünmüyorum cut-off olduktan sonra.

Sizin CN'nizin zaten ocak gibi mülakat alması gerekiyor. Yurdışı konsolosluklar ocak ayına mülakat vermiş sizin numaranıza.
    Ama Ankara'yı beklerseniz nisan-mayıs gibi mülakat gözüküyor. Zaten ankara her halükarda gecikiyor. Bir de 2024'ten de kötü olursa süreç, seneye bu zamanlar mülakat bekliyor olursunuz. 5bin küsürlere dün mülakat geldi ağustos eylül ayı için, gerisini siz düşünün.

Süreç tüm dünya için çok kolay aslında, nijeryasından tutun da dünyanın en ücra köşesine kadar süreç takır takır ilerliyor. Ama türkiye'de türk vatandaşı olmak çok zor maalesef. Hatta dünyanın en zor işi...

Diğer konsolosluklar Ocak’a değil, Ekime verdiler o numaralara mülakatı. Ancak veriler 1 Ocakta sisteme girildiği için Ekim-Kasım-Aralık mülakatlarının hepsini 1 Ocakta görüyoruz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |