Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Arkadaşlar,
    9 Temmuz IST-BOS uçuşu ile Eşim, Kızım ve iki kedimiz ile Boston Logan havalimanından ABD ye ilk girişimizi yaptık. Şu zamana kadar kadar geçirdiğimiz süreçleri kısaca paylaşmak isterim.

Ön hazırlık : Daha önce ki postlarımda paylaştığım gibi evimizi Türkiye iken kiralayabilmiştik. Kedilerimiz için veterinerimiz bir buçuk ay öncesinden hem pasaportlarını hazırladı hem de gerekli olan kuduz aşılarını yapmıştı. Uçuştan bir gün önce de İlçelerde ki Tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğünden gerekli evrakları aldık. Bizim ABD'ye giriş ile evin teslimi arasında 2 gün vardı, bu neden ile eve yakın bir otelde 2 günlük kiralama yapmıştık.

Türkiye'den Çıkış: 6 büyük boy valiz ( her biri 23-24 kg aralığında) 2 kabin boy valizi ve THY hayvan taşıma normlarına uygun kedi taşıma çantası ile Istanbul Havalimanına ulaştığımızda her şeyden önce Gözen Güvenlik evrak kontrolleri ve pasaportlara pul yapıştırmaları sonrası normal kontuardan valiz teslimi yaptık, valizlerde ki ufak tefek fazlalık da herhangi bir sorun çıkarmadılar. Valizleri verip kendimiz için check-in sonrası kedilerimiz için check-in yaptırdık. Görevliler hiç bir sorun çıkarmadılar. Akabinde Gümrükten geçerken polis memuru, her ne kadar green kartım olsa da henüz tam onaylanmadığını belirterek yurtdışı çıkış pulu almamı söyledi bende polemiğe girmeden ödememi yaptım( Yine polis memuru kontuardan almamı tavsiye etti, online bankacılıktan yapılan işlemlerin hemen yansımayabileceğini söyledi). Kedilerimiz biraz huzursuz oldukları için hemen belirtilen kapıya geçtik ve orada da Gözen Güvenlik tarafından tam bir arama yapıldı, yani sırt çantalarımız, kabin bagajımız ve kedilerimizin çantaları incelendi. Uçuşumuz 1,5 saat rötarlı oldu bu kedilerimiz için iyi oldu biraz hareket etme imkanları oldu.

Uçuş: Uçuş oldukça yorucuydu, koltuklar 2-4-2 şeklindeydi, hoş 3-3-3 olsaydı da iki kediyi aynı sırada vermediler kedi sahipleriyle birlikte muhakkak cam kenarı olmaları gerekiyormuş, zaten biletleme esnasında da mecburen cam kenarı seçtiriyor sistem. Kedilerimizi çantalarından çıkartmamıza izin verilmedi, bizde huysuzlandıklarında fermuarı hafif açıp onlara temas ederek okşayarak rahatlatmaya çalıştık nispeten de işe yaradı zaten bir süre sonrada veterinerimizin yanımıza verdiği ilac sayesinde resmen bayıldılar.

ABD'ye Giriş: Yerel saat ile 21 gibi uçağımız indi ve yarı sersem bir şekilde biz de kalabalığı takip ettik polis memurlarının olduğu bankolara geldiğimiz de orada ki görevliler yönlendiriyor hangi bankolarda sıraya girilmesi konusunda. Çok kalabalık değildi. yaklaşık 15 dk sonra sıra bize geldi. Polis memuruna pasaportlarımızı ve sarı zarfları verdik. Hepimizin zarflarını tek tek açarak evrakları inceledi, üzerimiz de ki nakiti sordu , orada uğraşmamak için 10K altında nakit getirmiştik. Onu söyledik. Sırayla benim ve kızımın pasaportlarımızı onayladı, eşimden parmak izi aldıktan sonra onayladı ve ilk girişimizi yapmış olduk. bizi herhangi bir odaya falan almadılar tüm işlemlerimizi bu polis memuru yaptı. Biz geçtiğimiz de , geldiğimiz uçağın valizleri yeni gelmeye başlamıştı, iki tane trolley ile valizlerimizi aldık tam havalimanından çıkarken yanımıza bir gümrük görevlisi geldi. Önce nereden geldiğimizi sordu Türkiye dedikten sonra valizlerimiz de lokum olup olmadığını , yiyecek olup olmadığını sordu bizde sadece kedilerimiz için yemek olduğunu belirttik sanırım o kadar valiz ve kedilerimiz ile bizi pek tutmak istemedi ve ABD'ye hoş geldiniz diyip havalimanından çıkışımıza onay verdi. Daha önceden Boston'da yaşayan bir arkadaşımızın arkadaşı kiraladığı pickup ile bizi aldı ve yaklaşık 1-1,5 saatlik bir yolculuk sonrası NewHampshire/Bedford'da kalacağımız otele giriş yaptık. ABD'ye giriş sürecimiz de bu şekilde gerçekleşti.

• Merhaba green card elime ulaştı.
    5 Nisan We received your USCIS Immigrant fee payment
    25 Haziran Ülkeye giriş yaptım.
    11 Temmuz We are producing your new card
    16 Temmuz We mailed your new card your Form OS155A
    Card Was Picked Up By The United States Postal Service (Bu aşama bana bildirim olarak gelmedi)
    19 Temmuz Card was delivered to me By The Post office (Usps takip numarası vardı. Kart verdiğim adrese teslim edildi)
    Green kartın elime ulaşması 24 gün sürdü.

• ⭐⭐

@volkan1907

Gözünüz aydın volkan bey inşallah bizlerinde kısa sürer elimize ulaşması.

• @yusufalak
    Teşekkürler Yusuf Bey. Umarım kartınız en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde elinize ulaşır.

• @volkan1907
    GC'yi takip etmek için bir uygulama kullandınız mı?

• @TOK merhaba, case tracker uygulamasından takip edebilirsiniz

• @kutaykc teşekkürler

• Herkese Merhaba, uzun bir AP surecinin ardindan vizemi aldım ve dun Lufthansa’yla Frankfurt aktarmali ucusla New York JFK’den Amerika’ya giris yaptim. Pasaport kontrolu kontuarlarinda yonlendirme yapan gorevliye, gocmen vizemin ve sari zarfimin oldugunu soyledim. Beni “visitors” bolumune gonderdi. Uzunca bir sira vardi. Sira bana geldiginde Border polisine sari zarf ve pasaportumu verdim. Kameraya bak dedi. Parmak izi almadi. Ardindan oradaki cam kapiyi kapamami soyledi. Kapattim. “Lock the door” dedi. Kilitledim. Bunlar normal visitors pasaport kontrol polisinin oldugu, sirayla yapilan kontrol bolumunde oluyor. Bir odaya alinmadim henuz. Sonrasinda sari zarfimi acti, kontrollerini yapti. Sari zarfin uzerindeki A4 bilgi kagidinda yazan adresi okudu. Ben de bu adresi degistirmek istedigimi soyledim. Yeni adresi verdim. Sanirim shift’i bitiyordu. Kendi esyalarini sirt cantasina koydu. Benim pasaportumu ve evraklarimi aldi. Kapiyi acmami soyledi. Gorev yerinden cikip, “benimle gel” dedi. Kendi sirt cantasi ve benim evraklar elindeydi. Second room’a gectik. Oturup beklememi soyledi. Benim pasaport ve evraklari oradaki gorevli polise teslim etti. 10 dakika kadar bekledim. Ismimle cagirildim. Beni cagiran polis, green card icin adres sordu. Yeni adresimi soyledim. Pasaportuma giris tarihimi basti ve elle Uscis numarami yazip pasaportumu teslim etti. Bu islemler yapilirken valizlerim coktan gelmisti. Benimkileri banttan alip kenara koymuslar. Diger herkes valizlerini almis, benimkiler kalmisti sadece. Hic kimse yanimda ne getirdigimi ve ne kadar para oldugunu sormadi. Bu arada, gecirdigim AP surecinden dolayi vizemde “Clearance Received” ibaresi vardi. Ayrica, asil basvuru sahibi esim. Esim daha once giris-cikis yapti. Ben tek basima giris yaptim. Aklinda bununla ilgili soru olan varsa, esim hakkinda hic bir soru sorulmadi. Sorunsuz giris yaptim veeee cocuklarima kavustum. Benim icin bayram bugun. 🎉🎉🎉🎉

• ⭐⭐

@dpdemir Gözünüz aydın 🙂

• @mesut1905 Cok tesekkurler. Sagolun 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• Selam dostlar, biz 17 temmuz washington dulles hava limanından giriş yaptık. İstanbul hava limanında normal porsüdür gözen güvenlik kontrolllü bildiğiniz gibi j kontruara geldinizde el bagajlarını tek tek açıp kontrol ediyorlar.oraları hep aynı kısa kesiyorum. Washinnton hava limanında girişi other citizent gireceksiniz, Amerika ları denemeyin 🫡. Green card yazıyor ama sizi other alıyorlar. Havalimanı kalabalıktı 1 saat yakın sıra bekledik. Gümrük polisi sarı dosyları aldı, beyaz cd olan dosyayı almadı gerek yok dedi. Sağlık ile birşey isterlerse gösterirsin dedi. Sarı dosyaları acıp tek tek kontrol etti, kamera ile resmimizi çekti. Aşağın yukarı 25 dk sürdü 3 kişilik aile için. Nakit var mı diye sordu. 9k dolar dedim, ama fazlaydı ( hanıma ve çocuğa bölmüştüm parayı üzerimde kini söyledim) Not iyiki fazla yanıma para almışım lazım oldu çünki. Snn arabasiz hiç birşey yapamıyorsunuz. Ona göre hazırlıklı gelin benim 1 hafta oldu snn gelmedi bu arada. Ben şanşlıyım arkadaşım bana çok yardım ediyor. Onun evinde kalıyoruz ailecek , eşi bizim gitmemiz gereken her yere arabalarıyla bırakıyorlar. Sizin böyle bir şansını yok ise ona göre önleminizi alın ( airbnb ve araba kiralama) snn öğrenmek için social scurity administor gittim söylemediler bekleyin gelecek dediler zamanı söylemediler. Ev işini istanbuldayken arkadaşım vasıtasıyl halletik eve yerleştik. Ev için insurance yapmanız lazım kiralik olsa bilen bizim tutğumuz 2+2 site kira 2500 dolar , +1 depısit. Hatt kontrollü aldık verizon 60 dolar kontrollü 1k sms, 1dk konuşma aınırsız internet.🛜, araba 2016 ford fiseta aldık şimdilik ayamız kesilsin diye şimdilik bu kadar dostlar daha sonra anlatırım detaylı , kalın salıcakla

• @dpdemir Hayırlı olsun, o kadar beklemeden sonra sevdiklerinize kavuştunuz, yolunuz açık olsun.

• @dpdemir, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
    Sorunsuz giris yaptim veeee cocuklarima kavustum. Benim icin bayram bugun. 🎉🎉🎉🎉

:)) o kadar seviniyorum ki :)) çok zor ve uzun bir bekleme süresi geçirdiniz Allah sizi bir daha ayırmasın inşallah 👏🏻 👏🏻 🙏🏼 🙏🏼

• @serel Amin 🙏🏻 Güzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim. Umarim sorunsuz bir sekilde sizler de green card’lariniza ulasirsiniz.

• @Fırat-ERKAL Cok tesekkurler. Darisi en kisa zamanda size olsun. 🙏🏻

• @TOK merhaba yeni gördüm mesajınızı. Arkadaşın da söylediği gibi case track uygulamasını kullanarak green card teslim sürecini rahatlıkla takip edebilirsiniz.

• Merhaba ,
    Bugün tam 28 gün oldu ülkeye gireli. Size başımdan geçenleri yazmak istedim.
    30 Haziran günü Houston,TX'tan girişimizi oğlum ile beraber yaptık. Giriş çok kolay oldu. Yanımızda yemek var mı diye soruldu sadece ve daha sonra hoşgeldiniz dedi. Pasaportlarımıza damgalarımızı bastı ve yolladı bizi.
    Hemen ertesi gün prepaid telefon hattı aldım T-Mobile'dan. Evimizi daha gelmeden tutmuştum ancak 8 Temmuz'da teslim edileceği için bir tanıdığımızın yanına misafir olduk. Tam geldiğimizin 3. gününde Hurricane oldu. Bunu da yaşadık. Tabi doğal afet yüzünden bizim ev teslimi de 2-3 gün gecikti.
    2. gün Bank of America'dan hesap açtırdım. Ve debit kartı aldım. Bu kart ile evimiz için ileri tarihli teslimat ile eşya vs. aldık internetten. Genelde wayfair ve amazondan alışveriş yaptım. Özellikle amazon prime days'e denk geldiğimiz için baya bir indirimden yararlandık.
    İlk hafta hemen oğlumu okuluna kayıt ettirdim. Orada da her hangi bir sorun çıkmadı.
    Kendim için online ehliyet sertifikalarını bir pazar günü oturdum ve aldım. 31 Temmuz'da randevum var. sanırım ehliyetime de yakında kavuşacağım.
    SSN numaralarımız biraz geç kalınca gidip bir ofisten öğrendik. Ve o numaralar ile prepaid hatlarımızı postpaid'e çevirdik ve eve internet bağlattık.
    26 Temmuzda greencardlarımız geldi. Bu arada BofA bana unsecured bir kredi kartı bile verdi. Kendileri teklif etti hatta.
    Yaklaşık 15. günde türk bir arkadaştan eşinin kullandığı arabayı aldım. İyiki tanıştık gerçekten çok yardımcı oldu bana. Sürekli konuşuyoruz. Güzel bir dostta kazandım diyebilirim kendi adıma.
    Bu bir ayda zorlandığımı söyleyemem çünkü sistem ile savaşmak yerine onu anlamaya çalıştım çoğu zaman. Amerika bizim ülke gibi hızlı değil. Bir günde bir iş halledeceksiniz. 2. iş için stres olmaya gerek yok. Yavaşlamaya alışmak önemli. Yavaşlamayı benimsemek önemli.
    Şimdi iş başvurusu yapıyorum sürekli. Yavaşlık burada da var tabi. Ama sabırla bekliyorum.
    Burada hayatımdan neler çıktı diye sorarsanız, stres, acele etme, çevre baskısı gibi daha çok psikolojik etkileri hissetmiyorum. Sokakta, trafikte, markette sıra beklerken rahatım.
    Bunlar dışında aile özlemi eklendi. Daha memleket hasreti yüklenmedi bana sanırım daha çok yeni geldiğim için olabilir. Belki de bende öyle bir şey yoktur bilemiyorum.
    Konu ile sorunuz olursa lütfen çekinmeyin.
    Saygılarımla

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir gözünüz aydın, sonunda bitti bu belirsiz süreç. Ailenizle birlikte huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum 😊

• @tufank Sonunda. Cok sukur. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 35
  • 2
  • 11
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |