Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @evrentnrkl danismanlik yapan arkadasinizdan bilgi alabilirsiniz.

• Merhaba, dosyamı sorgulamak istediğimde hep aşağıdaki hatayı alıyorum. Henüz DV2025 mali yılı başlamadığı için mi? Yoksa bir yerde hatamı yapıyorum acaba? Case no, confirmation no, soy isim ve doğum tarihimi doğru girdiğime eminim.

image.png

• ⭐⭐

@ugurbocegi merhabalar, yanlis bilmiyorsam dv2025 datalari 1 ocak 2025 dan sonra paylasiliyordu. bu nedenle goremiyor olabilirsiniz.

• @Ben-Batur elinize saglik, hayir bunun icin formunuzu actirmaniza gerek yok. Mulakat esnasinda gerek olursa deginirsiniz.

• @mbaydar Ankara’nin bu durumda sorun yaratmayacagini dusunuyorum, daha once benzer ornekleri olmustu. Ancak yine de taktir her zaman konsolosun.

• @cttl hayir ummanda yaşamıyorum evet takip ediyorum sürekli.umman yazilarini

• @kelebek
    Anladım. Karar sizin ancak yine de bilgilendireyim sizi, umman bu sene EU bölgesinden kimseye mülakat vermedi bilerek ve isteyerek.
    Forumda da mülakat alamayan arkadaşlar var.
    O yüzden sordum okudunuz mu diye, ya da belki ummanda yaşıyorsunuzdur diye.

Belki tek kurşun atma hakkınız olacak onu Ummanla harcamanızı tavsiye etmem, tabi başta dediğim gibi karar yine de sizin.

IMG_0006.jpeg

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar herkese greencard sürecinde başarılar diliyorum. Dosyamı Hong Kong a taşıdım fakat yeterli seviyede ingilizcemiz yok. Bu sorunu nasıl asabilirim beraberimizde tercüman götürsek kabul ederler mi?

Dosyanızı transfer edebildiğiniz için tebrikler. Buradan tercüman götüremezsiniz ama Hong Kong'ta konsolosluğun kabul ettiği yetkiye sahip bu işi ücreti karşılığında yapanlar var merak etmeyin.

• @cemal1153 hayırlı olsun

• @onuru Siz de bir kontrol eder misiniz hocam aynı hatayı alacak mısınız?

• ⭐⭐

@ugurbocegi merhabalar, burasi ds260 i doldurdugumuz sayfa degil mi? ben giris yapabildim.

• @onuru evet, link bu: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    (Anasayfadaki "DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application" başlığına tıklıyorum, "Check My Visa Application Status" olana değil, ona giriş yapabiliyorum Add Aplicant/confirmation sayfası karşıma çıkıyor.)

• Case number: 2025EU12XXX
    • Electronic Diversity Visa Confirmation Number: AA00DXXXXX
    • I am the: APPLICANT

olarak dolduruyorum. (DS-260 form kopyasından direkt kopyalıyorum. Elle de yazıp denedim. Hatta Türkçe/İngilizce karakterlerle de denedim.)

Ancak görseldeki "Electronic Diversity Visa Confirmation Number is invalid." hatasını alıyorum. 😞 Benim başvurumda mı bir sıkıntı var?
    GÜNCELLEME: Tamam, sanırım yanlış sayfadan girmeye çalıştım. "DS-260 Application" dediğine göre DS-260 form doldurma sayfası sanırım bu. DV başvuru sonrası verilen confirmation number'ı istiyor anladığım kadarıyla, ben DS-260'ı doldurduktan sonra verilen confirmation number'ı istiyor sandım. İkisi de confirmation number olarak geçtiği için kafa karışıklığı yaşadım. Mesajı silmiyorum, benzer durumu yaşayan olursa faydalansın.

• @rezanclz Merhaba 2020-2021 de tam olarak ne olmuştu ve siz dosyanızı taşımayı düşündünüz mü

• Merhaba, DV2025 öncesi hiç ABD vizesine başvurmamıştım. Geçtiğimiz haftalarda önemli iş gerekçesiyle başka bir ülkedeki konsolosluktan B1/B2 vizesine başvurdum ancak vize başvurum reddedildi. Birkaç sorum olacak sizlere.

1. DS-260 formunda "Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry?" sorusuna "NO" cevabını vermiştim, şimdi formumu açtırıp bu soruyu "YES" diye güncellemeli miyim? Veya mülakat alacağım konsoloslukta bu durumdan bahsetmeli miyim?
    2. B1/B2 vize görüşmeme başka bir ülkeden girdim, Diversity Visa görüşmeme de başka bir ülkeden girersem "bu adam Türk vatandaşı, B1/B2'ye başka yerden girmiş, Diversity Visa'ya başka yerden giriyor neden hiç Türkiye'den girmiyor" gibi düşünülüp şüpheyle karşılanır mı AP riskimi artırır mı? Sizce Diversity Visa randevumu da B1/B2 randevuma girdiğim ülkeden mi almaya çalışayım? (O ülkede oturumum yok.)
      @gucarslan sizlerin görüşünü de merak ediyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

• Selamlar en son dosyami hk ya tasimistim ama yinede bir teyit etsemmi diye dusundum acaba kcc ye ne yazsam mailde @EzgiLera simdiden tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi

1-formu doldurduğunuz tarihte henüz göçmen olmayan vize talebiniz reddedilmediği için sorun yok, formdaki beyanınız doğru DS260 doldurma tarihinde.

2-başka bir konsolosluğa göçmen vizeniz kapsamında dosyanızı taşıyabilirseniz, göçmen olmayan vizeden aldığınız red sorun olmayacaktır. Göçmen olmayan vize süreci ile göçmen vize süreçleri birbirinden bağımsız süreçler. Göçmen olmayan vizede dikkat edilen seyahatinizi tamamladıktan sonra ülkenize dönüp dönmeyeceğiniz ve yaşadığınız ülke ile bağlarınız sorgulanmaktadır. Göçmen vize mülakatında ise ABD’ye göç ettiğinizde ABD halk sağlığını tehdit eden bir hastalığınız olup olmadığı, ABD’ye göç ettiğinizde ABD toplumunun huzur ve düzenini bozması muhtemel sabıkanız olup olmadığı ve ABD’ye göç ettiğinizde ABD’de çalışmaya başlayıncaya kadar kendi geçiminizi sağlayacak maddi birikiminiz - ABD mali sistemine yük olup olmayacağınız sorgulanmakta. Bol şans 🍀

• @Cansu-mer forumda aratın örnekleri görürsünüz. Kısa ve öz mülakat yerim neresi yazarsanız bilgi verirler.

• Bu ileti silindi!

• Foruma yeni gelen arkadaşlar veya kafası karışık olanlar. KCC ile dosya taşımayı düşünen fakat acaba oturum veya vatandaşlık sorarlar mı diye düşünen arkadaşlar için DV2024 talihlisi @emirhan1 arkadaşımız Elçilik üzerinden değil current olmadan önce KCC ile dosyasını Kanada ya taşımış oturum izni veya vatandaşlığı olmadan bu ay mülakatına girip Green Card a kavuşmuş. Öncelikle kendisini tebrik ederim. Bu işin tabi ki garantisi yok ama KCC üzerinden olasılığı arttırmak çok mantıklı. Bu arada Emirhan beyin mülakat deneyimini okumanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐

@Cansu-mer Selamlar...Eski iletilerimde taşıma ve sorgulama ile ilgili yazışmalarımı paylaşmıştım bakabilirsiniz..

Benzer Başlıklar

• 180
  • 57
  • 15695
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |