Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• ⭐⭐⭐⭐

@ebrupilten, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@crazycells Merhaba,

Bir kaç sorum var;

1 - Başvuru şartlarında son 3 veya 6 aydır aynı adreste oturuyor olma zorunluluğu var mı?
    2 - Ailevi sebeplerden TR'deyim, buradayken başvuru yapabilir miyim?
    3 - TR'deyken başvuru yapamıyorsam; ABD'ye döndüğümde yeni bir adreste olacağım (eyalet değiştireceğim), bu beni nasıl etkiler ne yapmalıyım?

@ebrupilten Türkiyeden başvuru yapmayınız.
    En son ne kadar süredir Türkiyedesiniz ? Türkiyede kalışınız Eğer uzun ise eyalet değişimini yapıp 3 ay bekleyip başvuruyu yapın.Eğer Kısa süreli tatil yapıp Eyalet değişiminiz 1 ay dan fazla süre sonra olacak ise bulunduğunuz yerden başvuruyu yapıp daha sonra eyalet ve adres değişimini başvuru sonrası bildirin zaman kazanmış olursunuz .

• Merhabalar.n400 formunda bilgisayar hatası mı bilmiyorum,evliyim olarak işaretledim fakat eşimin isim ve kişisel bilgileri silinmiş veya gözükmüyor boş kalmış.Uscıs’e mail gönderdik lütfen bi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

• Uscıs online accounttaki e- copy’de doldurduguma emin olduğum yerler boş gözüküyor.E copyde boyle bi tecrube yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok seviniriz teşekkürler

• @arnblt bunu bende çok arastirdim.En son kendi yemin torenimde gorevliyle konuşunca tam olarak anladim.isteseler biz n400 başvurusu yapinca 18 yaşının altindaki cocuklarimiza da basvuru sansi saglayabilirler ve onlarda bizde birlikte certifika alabilir.Ama N600 yoluyla vatandaslik sertifikasi verince ayrica bir gelir kaynağı oluyor. Görevlide bana bu şekilde açıkladı.Ve 18 yasindan sonra civic teste girmesi gerekiyor.18 yasinda once basvurursaniz sadece yemin töreni oluyor.!Bana verilen evragi yaziya ekliyorum.

Screenshot_20240711_203408_Messages.jpg

• Arkadaslar merhaba..Benim bir hafta sonra interview olacak.Fakat sisteme greencarddan baska bir belge yuklemedim cunku sistem benden istemedi.2.evliligim bu evlilik ve bosanma belgemerini interview’de yanimda gotursem sikinti olur mu yoksa upload evidence mi yapmaliyim sisteme yardimci olursaniz cok sevinirim saglicakla kalin..

• @turkay merhaba. Anladığım kadarıyla yetişkin vatandaş olunca 18 yaş altı çocuklar otomatik olarak vatandaş oluyor. Çünkü onlara pasaport başvurusu yapabiliyorsunuz. N600 daha çok çocukların okullarından burs alma işlemleri için geçerli bir sertifika ve gereksiz pahalı 1100 dolar.

• @arnblt 18 yas altinda ise anne-baba-cocuk ayni anda basvuruyor. Cocugun basvurusuna anne-baba nin naturilizasyon sertifikasinin kopyasini ekliyoruz. Diger evraklar ayni. Cocugun ilerleyen yaslarinda bazi noktalarda (universite basvurusu gibi) dogum sertifikasi gerekecek. Onu konsolosluktan bizdeki e-devlet dogum sertifikasinin uzerine registration no ve date bilgisi bastirip halledecegiz. O zamana daha cok var. Yemin toreninin ertesi gune USPS pasaport bolumlerinden birisinden randevu alin. Bunu yemin toreninin tarihi bildirildiginde hemen yapin.
    Boylece zaman kaybetmezsiniz. USPS pasaport memuru soylemese de Formul A veFormul B nin yanina evlilik cuzdani fotokopisi ve nufus mudurlugundan aldiginiz belgelerin cevirilerini ekleyin. Israr edin.

Cocuk 18 yas ve uzeri ise bunun sartlarini tam bilmiyorum.
    USA Pasaportu vatandasligin ispati olmasina ragmen bazi kurumlar dogum sertifikasini ek olarak N-600 istiyormus. N-600, pasaport edinilmediyse vatandasligin ispati icin bir belge edinmek amaciyla basvuruluyor olabilir. Universitele buyuk olasilikla fiyat farklarini ve haklari belirlemek icin vatandasligin ispatini belgelemek istiyorlar. Cocugu universite yasina gelen ve bu durumu tecrube eden varsa bizi bilgilendirsin lutfen. Cunku bu durumda biz de universiteye gitmek istesek bizden de N-600 isteyebilirler.
    Gemini soylebir cevap uretti:
    d6d1acdc-c8db-4e20-9782-f5a1b3ea83b3-image.png

• @caglaror cok tesekkurler.

• image.jpeg

• Arkadaslar yeni vatandaslik formunda bu kismi yes veya no hangisini isaretlemeliyiz cevap verirseniz sevinirim

• ⭐⭐

@ardaumut Vatandas oldugunuz zaman Social Security Administration'a gidip bildirim yapmanız gerekiyor. Onlar sistemde sizin statunuzu permanent residence dan citizen a çeviriyorlar. Bu formda evet derseniz otomatik yapiliyor artık demekki. Eskiden yoktu bu seçenek. No derseniz vatandaş olduktan sonra kendiniz gidip bildirip yapabilirsiniz, yes derseniz Uscis SSA'a bildirim yapacak. Siz sonra gidip kontrol edebilirsiniz statunuzun güncellenip guncellenmedigini.

• Selam Ryback tesekkur ederim

• Birde oglum bu 5 yil icinde hem calisti hemde ilk once community college sonra outof state de su an son sinifta fakat adresi degistirmedi , calistigi ve okudugu okullari yazarsa bir sorun olurmu nasil yaparsa daha iyi olur

• Ryback oglum icin foruma yazdim bu konuda da yardimci olurmusunuz

• @Ryback evet bu secenek 1 Nisan 2024 sonrasi guncellenen formlar ile geldi. acikcasi cok da mantikli bir hareket, burokratik bir islemden kurtardilar vatandas olacaklari.

https://www.uscis.gov/citizenship-resource-center/new-us-citizens

Update your record with the Social Security Administration
    Social Security Administration Updates

If you filed on the newest version of the Form N-400 and if you provided consent, we can automatically transmit your information to the Social Security Administration (SAA) so they can update your status to that of a citizen in their systems. SSA may contact you if there are any questions. It may take up to 10 days after the naturalization ceremony before the USCIS systems are able to be updated and transmit to SSA. If you did not provide consent with your naturalization application, you will need to contact SSA to update your records. If you have any questions about your Social Security card, please contact SSA.

It is important that your Social Security record is accurate because you will need your Social Security number to get a job, collect Social Security benefits, and receive other government services. When you are hired for a job, your employer can enter your Social Security Number into a U.S. Department of Homeland Security web-based system, E-Verify, to determine your eligibility to work in the United States. If your record has not been updated, this may impact the information your employer receives about your work eligibility. To find your Social Security office, call 1-800-772-1213 or visit ssa.gov.

• @caglaror merhaba. Bugün eşim ve oğlum için pasaport başvurusu yapmaya gittik. Görevli memur oğlanın edevlet belgesini kabul etmedi. Daha önce ID sini tercüme ettirmiştim. Onu da bilgisayar çıktısı diye kabul etmedi. Siz bu işi nasıl çözdünüz. Son çare konsolosluğa gitmek gerekecek herhalde.
    Selamlar.

• Merhaba,
    Abd’ye girişim 29 ocak 2020 ve bu 5 sene içerisinde her sene 6aydan fazla Amerika’da bulundum. Ne zaman vatandaşlık için başvurusu yapabilirim? 29 ocak 2025 için 6 aydan az bir süre kaldı ve yılın ilk 6ayında buradaydım. Bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler

• @arnblt teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

• @redsat2000 teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

• @arnblt Uzun suredir forma girmemistim simdi gordum. Pasaport basvuru merkezi mi USPS mi kabul etmeyen.
    USPS deki pasaport basvuru memuru kabul etmisti. Ama zaten islem merkezinden kizim icin ek belge talebi istendi. Konsolosluktan registration no ve tarih olan belge almak sanirim en garantilisi.
    Bizim durumda pasaport merkezindeki gorevli (acil pasaport veren federal agency) uzun ugraslar sonucu ikna olmustu ama ikna etmek cok zor olmustu. En saglami konsolosluktan cozmek.

Benzer Başlıklar

• Vatandaşlık Testi

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    9
    5 Oy
    9 İleti
    950 Bakış
    VolkanUV
    @Calibraturbo aynı skor =)
  • Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri us citizenship n-600 uscis
    15
    1
    4 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    saulgoodmanS
    @saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600) N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen? Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. :)
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
  • ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    82
    7 Oy
    82 İleti
    19k Bakış
    T
    Merhabalar, Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k