Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @ATS16 Evet çok haklısınız bu konularda çok hassasımdır ama ben bile ihmal ettim. Çünkü açamıyorum formu. Biri benim yerime Ankara yerine Bangkok olarak düzeltirse çok sevinirim.
    Ve kişi sayısı 5 😅


  • Arkadaşlar merhaba, 14 Ağustos'taki greencard mülakatım öncesi için doktor randevusu almaya çalışıyorum bir süredir ancak mülakat öncesi bir tarihte maalesef randevu yok. Bulabildiğim en uygunu 14 Ağustos'ta görüşme saatimden 3 saat sonra. En kötü ihtimalle bu randevuya gideceğim ve gitmeden önce elçiliği bununla ilgili bilgilendireceğim ancak bunun gecikmeye daha kötüsü ret ihtimaline sebebiyet verebileceğini düşünüyorum. Bununla ilgili benzer bir deneyim yaşamış olan var mıdır? Daha erkene almak için yapabileceğim bir şey var mı? Unganlara mail attım konuyla ilgili, telefon ile ulaşmak mümkün olmadı. Teşekkürler herkese bol şans.


  • @MomisCan Sizin adınıza düzelttim. Fırsatı olan herkesin bilgilerini bu charta girmelerini hepimiz adına rica ediyorum.

    Ekran görüntüsü 2024-07-18 143233.jpg


  • @Fatih-Kaymak Fırsatı olan herkes lütfen bilgilerini güncellesin, bu hepimizin yararına olacaktır. Teşekkürler.


  • @Fatih-Kaymak Çok çok teşekkür ederim 🙏🏼🍀


  • Herkese merhaba ben Tiran olarak güncellenmiştim.son bülten den sonra Avrupa Bölgesi için dağıtım oldu mu.dagitimin olup olmadigini nasıl öğreniriz.hangi email adresini verdigimi unuttum email gelip gelmediğini nasıl öğrenebilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim


  • merhabalar;
    Ben de dosyamı Bangkok' a taşımak istiyorum. Aramalarda baktım fakat bulamamış olmamı lütfen maruz görün. Anladığım kadarıyla fiziki olarak Bangkok' ta olup pasaporta giriş mührünün vurulmuş olması gerekiyor. talihli benim ve benimle beraber eşim ve kızım var. Yalnızca ben tek gitsem dosya taşıma talebinde sadece benim için mi mulakat verirler yoksa o case numarasında onlar da kayıtlı olduğu için onlara da mülakat tarihi verirlermi. şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @islambjk https://ceac.state.gov/ceac/ adresinsen Check My Visa Application Status kısmından vize randevunuzun durumunu kontrol edebilirsiniz. EU bölgesine dağıtım olup olmadığını bilmiyorum maalesef ancak dosyasını oralara taşımız arkadaşlar var ise bizi bilgilendirebilirler.
    Zira hala Ankara'dan son şans mail bekleyen azınlıktan biri olarak ben de bu konuyu merak ediyorum. Kimsenin umudunu kırmak istemem ancak bu hafta Cuma gecesine kadar mail gelmediği takdirde sonrasında Ankara'nın Eylül ayı için mülakat dağıtmayacağı kanaatindeyim. Umarım yanılıyorumdur.


  • @islambjk Merhaba Tirana'ya Eylül için planlanan; Temmuz dağıtımlarının yapılmadığını bu siteden aşağıya Tirana-EU olarak aratırsanız göreceksiniz. Ekran görüntüsü 2024-07-18 224333.png Fakat Eylül için dağıtımın yapılıp yapılmayacağı konusunda kesin bir şey diyemem.


  • @obenli çok ilginç olmuş sizin açınızdan umarım bir aksilik olmaz, fiziken unganlara gitseniz belki durum değişir


  • @Mervc Merhaba siz sorununuzu çözebildiniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @islambjk DV2024 lottery kazanıp kazanmadığınızı öğrenmek için kullandığınız Entrant Status Check sitesine girerek, çekiliş başvurusu sonrası kaydettiğiniz 16 haneli numarayı (2024XXXXXXXXXXXX - case number değil) ve diğer kişisel bilgilerinizi girerek çıkacak sayfanın altında güncelleme olup olmadığını görebilirsiniz. Randevu verildiyse bu çıkacak sayfanın alt kısmında randevu bilgilerinizi göreceksiniz. Bol şans


  • @emr, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba,

    Forumdan geç haberim oldu, forum sayesinde dosyamı öğrenci olduğum Fransa'ya taşıyabildim. Dün mülakat e-maili geldi. Sizlere bir soru sormak istiyorum. Mülakat e-mailinden sonra usvisa-info comdan kayıt yaptırmak gerekiyor mu? Umarım herkes en kısa zamanda mülakat e-mailini alır. Bugüne kadar tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkürler.

    Dosya Numarası: 2024EU19XXX

    Sürecinizi imzanıza taşımanız gerekiyor sorularınıza yanıt alabilmek için.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @canoo, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Kubra-me 16 sında Kuala Lumpura mesaj attım bana red geldi.

    Sadece mail mi attınız yoksa oraya gittiğinizi gösteren pasaport damganızı da eklemiş miydiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @obenli, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, 14 Ağustos'taki greencard mülakatım öncesi için doktor randevusu almaya çalışıyorum bir süredir ancak mülakat öncesi bir tarihte maalesef randevu yok. Bulabildiğim en uygunu 14 Ağustos'ta görüşme saatimden 3 saat sonra. En kötü ihtimalle bu randevuya gideceğim ve gitmeden önce elçiliği bununla ilgili bilgilendireceğim ancak bunun gecikmeye daha kötüsü ret ihtimaline sebebiyet verebileceğini düşünüyorum. Bununla ilgili benzer bir deneyim yaşamış olan var mıdır? Daha erkene almak için yapabileceğim bir şey var mı? Unganlara mail attım konuyla ilgili, telefon ile ulaşmak mümkün olmadı. Teşekkürler herkese bol şans.

    Unganlara maille ya da telefonla ulaşmaya çalışın. Telefona baktıkları belirli günler ve saatler var. O saatlerde arayın.

    Sizin durumunuzda çok kişi var, çok kişi oldu, çok kişi olacak. Biraz araştırma ile siz de bu kişileri bulabilirsiniz. Mesela sağlık muayenesi hakkında sorular başlığına bakmayı bir deneyin.

    Mülakattan sonra sağlık raporunu verirseniz mülakatta dosyanız AP durumunda kalır ve sağlık raporunu konsolokluğa ilettiğiniz zaman ancak vizeniz basılır. Sırf sağlık raporunuz yok diye red yemezsiniz. Bunlarla uğraşmamak için sağlık raporunu önceden almaya çalışın. Daha vakit de var üstelik. Sistemi sürekli kontrol ederek yeni randevu açılıp açılmadığını takipte olun.


  • @aykut119 Selamlar, asıl talihlinin gitmesi yeterli. Dosyanızı taşıyıp mülakat aldığınız takdirde hep beraber gitmeniz gerekir.


  • Sizce neden mülakat mailleri hala gönderilmiyor


  • @MomisCan cok teşekkür ederim. o halde bu akşam veya hafta sonu ilk fırsatta gideceğim.


  • @EzgiLera sadece mail attım oraya gitmedim.


  • @MomisCan yanıtınız için çok teşekkür ederim bir şey daha sormak isterim bu hafta sonu ayın 20’sine gidiş ve oradan da yine ayın 20’sinde dönüş olmak üzere biletimi aldım. fakat aklımda şöyle bir soru var ülkeden çıkış yapmadan evvel pasaportumun resmini cekip donus yapsam problem olurmu. yoksa onlarin cevap vermesini de yine orada mi beklemek gerekiyor. eger beklemek gerekiyorsa hafta sonu olmasi sebebiyle konsolosluk kapalı olacagindan dolayi gec mi cevap alirim. biletlerimi hafta ici olarak degistirmemi onerirmisiniz.


Benzer Başlıklar

  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum