Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cemal1153 anladım teşekkürler arka plan soruşturmasında ne araştırıyorlar bilginiz var mı?

• @rezanclz teşekkürler

• @EzgiLera valla varsa tavsiyeniz cok sevinirim.Ben iyi seyler duymustum ama bilemedim tabi siz oyle diyince

• ⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Camkiran-Kenan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera valla varsa tavsiyeniz cok sevinirim.Ben iyi seyler duymustum ama bilemedim tabi siz oyle diyince

Farklı şeyler duymuşuz öyleyse 🙂

Eğer niyetiniz kesin olarak AoS yapmak ise forumda AoS başlığı var. Onu inceleyebilirsiniz. Süreci kendiniz de yönetebilirsiniz, eğer kendinizin yeterli olacağını düşünüyorsanız veya birileri ile de çalışabilirsiniz.

O başlık altında genelde @Figen Hanım aos yapan kişilerle ilgileniyor. Ben aos yapmadım, kendisi ile ilgili bizzat tecrübem yok ama başlık altında kendisiyle ilgili yapılmış yorumlar da var. İyi kötü tecrübesi olanlar o başlık altında yazmıştır.

Forum; instagram veya YouTube gibi beğenmediğiniz kötü yorumları silebileceğiniz bir platform değil. O yüzden sosyal medya yerine buradaki yorumların daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

• @emirhan1 vize mulakatti size randevu. Verdimi

• ⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Camkiran-Kenan sorularınıza doğru ve hızlı cevaplar alıyorsunuz, forumun kuralı olan sürecinizi imzanıza taşımanız gerekmektedir, nasıl yapılacağını buradan öğrenebilirsiniz.

@EzgiLera ve diğer forum kullanıcıları bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda imzanızı güncellemeniz halinde sorularınızı cevaplandırmaya devam edecektir. Bol şans

• Merhabalar herkese.
    Cn 3500 yaklaşık. 10 aylık bir bebeğimiz olduğu için Ankarayi beklemek, ufaklığın biraz ele ayağa gelmesi açısından mart gibi sıra geleceğini düşünerek mantıklı geliyordu.
    Mevcut dv24 surecini inceleyerek riyad dan bir iş teklifi aldım. Oraya geçip başvuruyu oraya taşımak sizce mantıklı olur mu ? Arabistan konsolosluğundan işlem yapan var mı?

• @berkayy iş teklifiniz için bir şey diyemem ama ben sizin yerinizde olsam sıra numaranız gayet güzel Ankara için ben beklerdim.

• @EzgiLera anladim peki imza kismini halledip detayli yazacagim tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Camkiran-Kenan remzi'den sonrasını okumadım..
    bol şans.

• Artık greencard'a hevesim kalmadı benim ya önceden hergün foruma girip yeni entrylere bakardım şimdi ayda yılda bir gelip bildirim temizliyorum sadece sadece bu durum bende mi böyle yoksa sizlerdede varmı bu isteksizlik. Bu sene başvurasım bile gelmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@asariel bunun için yanlış konu başlığındasınız burası DV25 talihlilerinin konu başlığı. Ancak dv26 sohbet odasında sizin gibi düşünenlere rastlamanız olasıdır

• @Emre-Kurtulmuş Çok özür diliyorum yanlış sekmede yazmışım mesajımı kazanan arkadaşlara tebrikler 🙂

• Herkese merhabalar.Kafami karistiran bazi sorular ve tavsiyelerinize ihtiyacim var.Yardimci olursaniz sevinirim.2025 dv kazananiyiz.Case no 22.xxx lerde.Esim ve benim vizemiz var.Oglumuzada posta yoluyla 7 haziran tarihinde vize basvurusu yaptik.Evrak istenmedi.
    Fakat yaz donemi oldugu icin 3 ayi bekleyip hala pasaport talebi alamayanlar varmis.Bizim ise 1.5 ay oldu.Oglumuzun vizesi sikintiya girmemesi icin pasaport talebi maili gelene kdr ds160 formunu doldurmamamiz gerektigini ogrendik. Bi yandanda eylul kdr vize yetismezse(kucuk bir ihtimal) ds160 doldurma suremiz gecicek ve abd ye bile gelip dosya tasima ve aos yapamicak duruma gelme riskimiz var.Eylul ayinda hem evimizden cikiyoruz hemde mecburi isyerimizi kapatiyoruz.Bu durumda gelirimiz olmadan trde beklemek maddi acidan bizim acimizdan buyuk sikinti.
    1.Oglumun pasaport talebi yetisirse (ki buyuk ihtimal yetisir gorunuyor)Eylul sonu abd ye gelip 90 gun bekleyip sonrasinda aos icin f1 vs gibi statu koruyarak dosyamiz current olana kdr abd de ufak tefek islerle tutunmaya calismak sizcede mantikli mi?
    2.case nomuz uzak oldugu icin aos mantiklimi ve ortalama hangi aylarda siramiz gelir yuksek ihtimalle?
    3.aos anladim ama cp diye bi yol daha varmis tam anlayamadim ama hangisi daha mantikli?
    4.Bazi seyleri riske atmamak icin birisiyle calismayi dusunuyoruz tavsiyeniz nedir?
    @Figen hanimda konu hakkinda yardimci olursa cok sevinirim🙏🙏🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Camkiran-Kenan

1- oğlunuz için yaptığınız vize başvurusu Visa Status Check'de durumu ne olarak gözüküyor? 90 gün bekleme şartı yok, AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak başlığında hali hazırda DV2024 kapsamında AOS yapan/tamamlayan @erenotti @Redbeard @Sini-sini güncel tecrübeler paylaşıyor. Kendilerini takip ederek ve AOS başlığını en ince ayrıntısı ile okuyarak sorularınızı not almanız sürecinizi kolaylaştıracaktır.

2-Mantıklı olup olmayacağını, sıranın ne zaman gelmesi olasılığı hususunda bu tecrübeli kullanıcılar ve danışmanlık hizmeti veren @Figen daha iyi yorumlayacaktır. Burada okuduklarınıza ve öğreneceklerinize ilave olarak seçeceğiniz field office kaderinize yön verecek.

3- Adjustment of Status = Statü İntibakı Yoluyla Yasal Sürekli Oturum (Lawful Permanet Residence), ABD içerisinde mevcut yasal bulunurken statü değiştirmek I CP (Consular Processing) = 2024 veya daha önceki yılların deneyimlerinde görebileceğiniz üzere chargeability'si Ankara olmasına rağmen dosyalarını Viyana, Hong Kong, Kuala Lumpur, Bangkong gibi diğer elçiliklere dosyalarını taşıyarak green card sürecini tamamlamak

4- Doğru kişiler, başarılı - başarısız deneyimleri okuyarak karar vereceğiniz sürecinizde bol şans...

• @Aylin-Camkiran-Kenan Oncelikle Tebrikler . 90 gun beklemek bir sart/ kural degil . Ama makul bir sure beklemis olmak iyi olur . 45/60 gun gibi . Case Numaraniza bakilirsa Turkiyede ilerlemek biraz zor gibi duruyor ozellikle son iki senenin gidishatina baktigimizda . Dosya tasimak iyi bir opsiyon olabilir , o konunun isleyisi hakkinda yeterli bilgi sahibi degilim . Oglunuzun vizesinin kisa zamanda onayi gerceklesir umarim , AOS icin tum Aile beraber gelmenizde ve hepinizin tek seferde basvuru yapmasinda fayda var . Aksi halde islemler can sikici ve uzun olabiliyor. Bana ozel olarak ta yazmissiniz zaten AOS konusunda neden erken gelmek istediginiz konusunda ve current olma ve dogru FO secme konusunda bazi sorular soracagim ve elimden geldigince sizi yonlendirmeye calisacagim .

• @Mamiş-Özata ne sorduğunuzu gerçekten anlayamadım. Birde sürecinizi lütfen imzanıza taşıyınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Camkiran-Kenan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Eylul sonu abd ye gelip 90 gun bekleyip sonrasinda aos icin f1 vs gibi statu koruyarak dosyamiz current olana kdr abd de ufak tefek islerle tutunmaya calismak sizcede mantikli mi?

Eylül kısmını, 90 gün olayını, ds160/ds260 kısmını vb birkaç şeyi yanlış anladığınızı düşünüyorum. Remziden öğrendiğiniz tüm şeyleri unutun çünkü çok yanlış yoldasınız.

Turist vizesiyle veya öğrenci vizesiyle, çalışma iznine sahip olmadığınız herhangi bir vize ile yasal olarak Amerika’da çalışamazsınız. Kaçak çalışırsanız ve DV için olan vize görüşmenizde bunu anlarlarsa -ki muhtemelen anlarlar- sadece reddedilmekle kalmaz, mevcuttaki vizenizi de kaybedersiniz.

Tüm AoS süreci boyunca cepten yemeniz gerektiğini unutmayın. Yani Türkiye’de dükkan kapatıyoruz, evden taşınmamız masraflı olacak diye AoS yapmayı düşünüyorsanız şuna emin olun ki AoS çok daha masraflı.

Sizin şu an bu başlığın ilk iletilerinden başlayarak tüm 2025 başlıklarının özellikle ilk iletilerini okumanız lazım. CP, AoS, CN, bülten, current, dosya taşıma gibi şeylerin ne olduğunu öğrenmelisiniz gireceğiniz yola karar vermeden önce. Maalesef Remzi zehirlenmesi yaşıyorsunuz ve ondan kendinizi arındırmanız gerek.

• @Figen olumlu donusunuz icin cok teselkur ederim figen hanim.Tavsiyeniz dogrultusunda hepbirlikte ilerleyecegiz.🙏🙏🙏

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |