Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

• Teşekkür ederim. Bir de Turist vizesine başvuracağım onun için gireceğim mülakatta nelere dikkat etmem gerekiyor? Nasıl bir yol izlemeliyim?

• merhaba herkese, green cardlı olarak houstona geldik yerleştik, burada ehliyet başlığında ki bilgileri kullanıp online sınav ve DMV de direksiyon-araç kullanma testine girip, başarılı olup ehliyet almaya hak kazandık. Sırada dil okulu var, benim orta seviyede eşimin sıfır ingilizcesi için houston batı bölgesi olursa uygun da olur , dil okulu ya da kurs için bilgi alabilir miyiz. teşekkür ederim

• @cuneyt Hosgeldiniz.

ESL programlari oluyor asagidaki okullarin:
    Lone Star College
    Houston Community College

Onun disinda kiliseler'in ucretsiz ingilizce kurslari oluyor haftada birkac saat. Yine kutuphanelere de bakabilirsiniz ayrica. Kaldiginiz yerin yakininda boyle yerleri arastirmanizi oneririm.

• @karkin Onun icin b1/b2 vizesi basligina bakabilirsiniz.

• @Houstonwehaveproblem
    teşekkürler, verdiğin bilgiler üzerinden gezdik, aldığım bilgileri paylaşayım burda başkaları içinde faydalı olabilir

houston community college ağustos ayında başlayacakmış yeni derslere, ondan ücret bilgisi alamadım
    rice university e gittik onlarda iki adet program var dediler, biri sıfırdan başlayacaklar için, türkiye de ki üniversitelerde verilen hazırlık okulu gibi bir programları varmış, haftaiçi her gün tüm gün süren ücreti 2750 USD kur başına ücret, ya da ingilizce bilip ilerletmek isteyip gündüz çalışan akşam gidebilecek olanlara ESL kursu, kur başına 450 USD fiyatı, sınıflar 15 kişi,

kütüphanelere baktık biz fort bend bölgesindeyiz, gidip kütüphane kartı çıkardık, özel bir nokta kütüphane de hemen kütüphane kartını verdiler ve bu kartla şu an amerikada yayınlanan tüm dergilere ve medyalara internet üzerinden ücretsiz erişim veriyorlar, apple veya android üzerinden program yükleyerek kütüphane numaranızla ya da bilgisayardan direk kütüphanenin sitesinden yönlendirmeyle giriş yapabiliyorsunuz, takip etmek istediği özel alanlar, hobileri olanlara ya da magazinlere anlık yeni dergile sayılarına direk ücretsiz ulaşabiliyorsunuz. Benim gibi okumayı seven güncel ilgilendiği alanların yeni gündem yazılarını ücretsiz takip etmek isteyenlere biçilmiş kaftan.----kurs konusunda ise bizim bulunduğumuz bölgede yalnızca speaking grupları olduğunu söyledi yetkili ama literacy council için bizi yönlendirdiler, bizim fort bend bölgesinde ki literacy council denilen yere gittik onlarda bize ağustos ayında yeni sınıfların başlayacağının bilgisini verdiler. Ayrıca gelir beyanı yapabilirseniz yıllık 40000 dolar altında geliri olanlara ücretsiz, fakat bizim gibi yeni gelenler ve herhangi bir beyan veremeyenler için 250 USD bir yıllık ücreti, bize bu bilgiyi verdiler, kayıt yaptırmak istedim kendim için ama yoğunluk olduğundan, ağustos ayında bir gün kayıt günü belirleyeceklerini ve ona göre ağustos ayında kayıt yapılabileceğini söylediler.

kiliselere daha gidemedim. boş durmamak için bir taraftan klasik delivery işi yapıyorum, diğer taraftan indeede kayıt oldum, cv bilgilerimi doldurdum, alanımla alakalı iş bulmaya çalışıyorum, aramaya devam edeceğim bulamazsam ingilizceyi ilerletip bir şekilde buraya alışıp başka işte bakmaya başlayacağım.

herkese sağlıklı mutlu güzel günler dilerim

• Bu gece Beryl kasırgasının Texas'a varması bekleniyor. Öncelikle kıyısal alanları, sonra da I45'in batısı, yani biz Türklerin çok olduğu Sugar Land'i ve civardaki bölgeleri etkiliyerek, Katy üzerinden Houston'u terk edecek. Hava durumu tahminleri devamlı değişiyor. Houston'u hiç vurmayacak ile başladı, bu bölgeleri kategori 2 olarak vuracağa kadar gitti. Ama bugün beklendiği kadar şiddetlenmemiş şimdilik, bu yüzden kategori 1 bekleniyor.

Ben 2021 sonunda buraya taşındım ve taşındığımdan beri hiç kasırga olmadı. Olan diğer ciddi hava olayları ise oturduğum civarı pek etkilemedi. Görelim bakalım kasırga nasıl oluyormuş. En azından "hafif" bir kasırga ile başlıyorum. Sabaha karşı varması bekleniyor.

İngilizce biliyorsanız ve diğer haber kaynakları gibi gaza getirmek yerine gerçekleri yazan bir kaynaktan takip etmek isterseniz, Space City Weather'ı tavsiye ederim. Link: https://spacecityweather.com/

• Tarihte Galveston u resetleyen firtinalar da var. Houston cidden dogal afetler acisindan cok zorlayici bir bolge.
    Guvende kalin, umarim kimseye bir sey olmaz.

• ⭐⭐

Merhaba Arkadaşlar,

25 temmuz yerel saat ile 19:00 gibi houston george bush havalimanına iniş yapmış olacağız. Tahminin 21:00 işler biter be havalimanından çıkış yaparız. Sugar Land tarafında bir otel ayarladık ilk günler için. Havalimanından otel e nasıl ulaşabiliriz? Araba kiralamak istemiyorum. Oldum olası araba kiralama firmalarından korkarım. 4 kişilik aile olarak gelicez. 2 yetişgin 2 cocuk. 6 babul.

Otele ulaşım konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı? Yada önerisi olan var mı?

• @yusufalak Merhaba. Uber yada LYFT kullanabilirsiniz. Sizin açınızdan da kolay olmuş olur.

• Bu ileti silindi!

• @yusufalak Uber cagiracaksiniz UberXL cagirmanizi oneririm, yoksa bavullarinizla sigamazsiniz.

• Arkadaşlar selamlar. Houston da araç alırken TR'deki gibi ekspertiz etc... tarzı yerler varmıdır? bir tane Türk car dealer gördüm Facebook üzerinde Zora Motors diye buradan araç alıp satan varmıdır? araç alıyorken TR'de ekspertiz yaptırmamıza rağmen başımıza bin türlü şeyler gelirken Houston da nasıl emin olabiliriz alacağımız araçtan? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız

• ⭐⭐⭐⭐

@mrt01 Zora motors sahibi forumun müdavimlerindendir @semavi

• @Emre-Kurtulmuş o zaman sağlamdır. Başka yerde heycan aramaya gerek yok

• @mrt01 @semavi forumda aktif. Bir çok kişinin sorularını cevaplıyor yardımcı oluyor, burada bir ismi var adamın, güvenilir biri olarak biliniyor, içiniz rahat olsun.

• @Darko evet bende formdan oluduktan sonra araştırdım youtube videolarına da baktım @semavi bilgilendirici ve güzel bilgiler paylaşmış kısmet olursa geldiğimizde ilk arabamızı kendisinden alırız

• Arkadaşlar inşallah ben de 2-3yıl sonra amerika birleşik devletlerine gelmeyi düşünüyorum acaba texas eyaletinde ki Houston şehrin de
    1-)suç oranı en düşük yerler neler?:isim verirseniz iyi olur. Veya filanca siteden araştır derseniz o da olur.
    2-)hayalim doordash, grubhub ve instcart yapmak bunların en yoğun olduğu yerler(aslında yazılım okudum ama Türkiye esnaflık yapıyorum 🙂 eğer amerikabirleşi devletlerine gelirsem hem yazılım/freelencer ağırlıklı hem de food delivery/en az 8 saat)
    3-)nem oranı hakkında detay: ne kadar nem o kadar beni terletmekte

• @sanal-bilgi-kösesi

1, sugar land , katy , richmond,cypress vs yerler tercih edilebilir.
    2. bunlari 1-2 ay sonra yapmaya baslarsiniz ehliyet olayindan dolayi, buna hazirlikli olun. Yogun yapilmamasi gereken isler. Ya arabaniz bozulur, yada bozulmasin diye yuksek model az mileage alirsiniz, onun degeri bir araba parasi duser... Ek is olursa tatli bunlar Houstonda...
    3. Nemle alakali saglik sorununuz var ise Houstonu direk silin defterinizden...

• @semavi verdiğiniz bilgi için teşekkürler
    food delivery zaten gün de 8 saat ve hafta da 4 gün düşünüyorum ve ek iş olarak freelencer çalışmak

• Merhaba, Houston'a yerleşiyoruz eşimle. Mayıs ayında geldiğimizde bir apartment ile anlaştık, bu ay taşınıyoruz. Bizden beklenen elektrik dağıtım aboneliği tamamlamamız ve daire sigortası yaptırmamız. Elektrik için bu linkten incelemeler yaptık ama buraya da danışmak istedik. https://powertochoose.org/en-us/Plan/Results#

Daire sigortası konusunda nelere dikkat etmemiz gerekir, yanıtlayabilirseniz seviniriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |