Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Texas
950 200 109.6k 168

• Tarihte Galveston u resetleyen firtinalar da var. Houston cidden dogal afetler acisindan cok zorlayici bir bolge.
    Guvende kalin, umarim kimseye bir sey olmaz.

• ⭐⭐

Merhaba Arkadaşlar,

25 temmuz yerel saat ile 19:00 gibi houston george bush havalimanına iniş yapmış olacağız. Tahminin 21:00 işler biter be havalimanından çıkış yaparız. Sugar Land tarafında bir otel ayarladık ilk günler için. Havalimanından otel e nasıl ulaşabiliriz? Araba kiralamak istemiyorum. Oldum olası araba kiralama firmalarından korkarım. 4 kişilik aile olarak gelicez. 2 yetişgin 2 cocuk. 6 babul.

Otele ulaşım konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı? Yada önerisi olan var mı?

• @yusufalak Merhaba. Uber yada LYFT kullanabilirsiniz. Sizin açınızdan da kolay olmuş olur.

• Bu ileti silindi!

• @yusufalak Uber cagiracaksiniz UberXL cagirmanizi oneririm, yoksa bavullarinizla sigamazsiniz.

• Arkadaşlar selamlar. Houston da araç alırken TR'deki gibi ekspertiz etc... tarzı yerler varmıdır? bir tane Türk car dealer gördüm Facebook üzerinde Zora Motors diye buradan araç alıp satan varmıdır? araç alıyorken TR'de ekspertiz yaptırmamıza rağmen başımıza bin türlü şeyler gelirken Houston da nasıl emin olabiliriz alacağımız araçtan? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız

• @mrt01 Zora motors sahibi forumun müdavimlerindendir @semavi

• @Emre-Kurtulmuş o zaman sağlamdır. Başka yerde heycan aramaya gerek yok

• @mrt01 @semavi forumda aktif. Bir çok kişinin sorularını cevaplıyor yardımcı oluyor, burada bir ismi var adamın, güvenilir biri olarak biliniyor, içiniz rahat olsun.

• @Darko evet bende formdan oluduktan sonra araştırdım youtube videolarına da baktım @semavi bilgilendirici ve güzel bilgiler paylaşmış kısmet olursa geldiğimizde ilk arabamızı kendisinden alırız

• Arkadaşlar inşallah ben de 2-3yıl sonra amerika birleşik devletlerine gelmeyi düşünüyorum acaba texas eyaletinde ki Houston şehrin de
    1-)suç oranı en düşük yerler neler?:isim verirseniz iyi olur. Veya filanca siteden araştır derseniz o da olur.
    2-)hayalim doordash, grubhub ve instcart yapmak bunların en yoğun olduğu yerler(aslında yazılım okudum ama Türkiye esnaflık yapıyorum 🙂 eğer amerikabirleşi devletlerine gelirsem hem yazılım/freelencer ağırlıklı hem de food delivery/en az 8 saat)
    3-)nem oranı hakkında detay: ne kadar nem o kadar beni terletmekte

• @sanal-bilgi-kösesi

1, sugar land , katy , richmond,cypress vs yerler tercih edilebilir.
    2. bunlari 1-2 ay sonra yapmaya baslarsiniz ehliyet olayindan dolayi, buna hazirlikli olun. Yogun yapilmamasi gereken isler. Ya arabaniz bozulur, yada bozulmasin diye yuksek model az mileage alirsiniz, onun degeri bir araba parasi duser... Ek is olursa tatli bunlar Houstonda...
    3. Nemle alakali saglik sorununuz var ise Houstonu direk silin defterinizden...

• @semavi verdiğiniz bilgi için teşekkürler
    food delivery zaten gün de 8 saat ve hafta da 4 gün düşünüyorum ve ek iş olarak freelencer çalışmak

• Merhaba, Houston'a yerleşiyoruz eşimle. Mayıs ayında geldiğimizde bir apartment ile anlaştık, bu ay taşınıyoruz. Bizden beklenen elektrik dağıtım aboneliği tamamlamamız ve daire sigortası yaptırmamız. Elektrik için bu linkten incelemeler yaptık ama buraya da danışmak istedik. https://powertochoose.org/en-us/Plan/Results#

Daire sigortası konusunda nelere dikkat etmemiz gerekir, yanıtlayabilirseniz seviniriz.

• @mrt01 @semavi araç alırken özellikle Houston için güven duygusu uyandırmış biri Kadir Zora bende youtube de takip edip daha sonrası işini öğrendiğim Amerikaya birgün gidersek mutlaka alışveriş yaparım dediğim bir esnaf oldu şahsen bu sene kasım ayında Amerikadayım inşallah:D ve yolum Texas'a mutlaka düşecek eşimi kandırıp oraya yerleşirsem... bence uğra derim en azından elini sıkar tanışmış olursun saygılar sevgiler

• @Sinan-D Kadir Bey samimi birisidir. Sürecimde bana destek olmuş ve Youtube'ta çektiği videolar ile birçok insani bilgilendirmiştir. Hayırlı kazançları olsun...

• Herkese Merhaba,

26 Yaşındayım. Başlangıç için Texas düşündüğüm eyaletlerden birisi. Houston , Dallas ve Austini araştırıyorum.
    Kira bütçem Oda veya 1+0 Stüdyo için 700$-1000$ arasında. Araba için de 3000-4000$ civarı ayırdım.
    İlk başta Doordash-Uber- Amazon veya Garsonluk tarzı işler yapmayı planlamaktayım.
    Houstonda güzel bir başlangıç yapabilir miyim.
    Eğer Houston'ı seçersem bana mülakatta beyan etmem gereken Intended US Adress(Green card ve SSN'in ilk başta gönderildiği adres) için destek olabilecek var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• @emirhankd Houston’da o bahsettiğin işlerin hiç birinde güzel para kazanamazsın, sana diğer iletide de cevap verdim. Kesinlikle Austin’i düşün derim. İnstagramdan yaz anlatırım @eyuphanyl

• @eyuphanyl mülakat alırsak Muscattan Austin ,İndiana (Fortwayne) düşünüyorum bende

• @TuttoSPORT Ben stajımı Houston’da tamamladım ve daha sonra buraya taşındım. Benim için de sıfırdan başlamak gibi bir şey oldu burada çünkü Houston beni baya bir eksiye düşürmüştü. Başlangıç için bir kaç sene önce Austin pek avantajlı olmayabilirdi ancak şuan kesinlikle öneririm.

Benzer Başlıklar

• Houston'da Ev Kiralama ve Emlakçılar

Texas
    7
    0 Oy
    7 İleti
    962 Bakış
    Mustafa BayramM
    @evrentnrkl Hanımefendiyi Youtube daki videolarını izledim. Kendisiyle bir irtibata geçeyim. İlginiz için teşekkürler,
  • Texas,Dallas

Texas
    146
    10 Oy
    146 İleti
    15k Bakış
    M
    Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
  • Houston'a taşınma süreci

Taşındı Texas
    94
    6 Oy
    94 İleti
    8k Bakış
    denizci10D
    @doguStone ayrıca herkesin durumu birbirinden farklıdır. Yani benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi. Ne aradığınız ile de alakalı. Ayrıca aynı şeyleri sorup başka sonuçlar da beklemeyin. @ayvalik10 abimin dediği gibi farklı cevaplar almazsınız.
  • Texas, Austin

Texas
    642
    15 Oy
    642 İleti
    83k Bakış
    cptmuzafferC
    Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k