Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• DVcharst a şimdi baktım günellenmiş sayılar ile son kalan vize sayısı 3250 civarı apleri hesaba katmadan.

• @ozlemblck öncesinde otomatik mail atıyolar direkt kabul maili atmıyolar beklemeniz gerekiyo

• @baran-bozdogan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

DVcharst a şimdi baktım günellenmiş sayılar ile son kalan vize sayısı 3250 civarı apleri hesaba katmadan.

Geçen sene son dağıtım olmadan önceki kalan sayıyı hatırlayan var mı? Bu sene daha yavaş ilerliyorsa belki Eylül başı değil ortalarında biter.

• @smhshntrk Merhaba. Bu sorunun cevabını ben de aradım. Geçen yıl Ankara Haziran ayında 11binli dosyalara dağıtım yapmış. 2024'te yapılan dağıtımla karşılaştırılınca, bu yıl ellerinde daha fazla verilmemiş vize olduğunu düşündürtüyor. Sürecin 30 Eylül'de biteceğini varsayarak, 7 Eylül'de sağlık raporları ellerinde, başka ülkelerde mülakata giden, konsolosluktan çevrilen insanlar oldu. Bu yıl insanları takvimi erken bitirip mağdur etmeme planı yapmış olmalarını diliyorum.
    Konuya hakim olan arkadaşlar daha net gözlem yapabilirler.

• @ozlemblck teşekkür ederim, bazı arkadaşlara otomatik mail gelmedi bazılarımıza geldi. her iki seçenekte de olumlu dönüş alanlar oldu

• @ozlemblck merhaba. Malezya’ya ben 30 haziranda pasaport mührünü atmıştım. 8 temmuzda biyometrik kısım ile vizeyi istediler. Dün ise onay maili geldi. Uzun bir süreç oldu. Otomatik mail ilk attığım maile cevap olarak gelmişti. Aynı adresten atılan ikinci bir maile otomatik yanıt gelmiyor.

• @Kubra-me tebrikler
    vizeyi nasil aliyoruz

• ⭐⭐⭐⭐

@stigal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smhshntrk Merhaba. Bu sorunun cevabını ben de aradım. Geçen yıl Ankara Haziran ayında 11binli dosyalara dağıtım yapmış. 2024'te yapılan dağıtımla karşılaştırılınca, bu yıl ellerinde daha fazla verilmemiş vize olduğunu düşündürtüyor. Sürecin 30 Eylül'de biteceğini varsayarak, 7 Eylül'de sağlık raporları ellerinde, başka ülkelerde mülakata giden, konsolosluktan çevrilen insanlar oldu. Bu yıl insanları takvimi erken bitirip mağdur etmeme planı yapmış olmalarını diliyorum.
    Konuya hakim olan arkadaşlar daha net gözlem yapabilirler.

Geçen sene bu zamanlar 40bin üstü issued vardı. Bu seneden epey fazlaydı yani.

Region yazan yerin altındaki çubuğu sağa sola oynatarak tarihi ayarlayıp siz de bakabilirsiniz istediğiniz döneme.

• @EzgiLera Daha fazla issued olması bu sene için olumlu bir haber mi?

• @EzgiLera Teşekkürler. Evet, Mayıs sonu itibarıyla 28659 vize issued(onaylanmış) gözüküyor. Ayda ortalama 3500 vizeye tekabül etse de, Şubat-Mart-Nisan-Mayıs aylarında 4000 ve üzeri vize dağıtılmış.
    Ready(hazır) tâbir edilen vizeler ise mülâkat planlamasına hazır durumda olup, henüz mülâkat almamış olanlar.
    Haziran ve Temmuz ayları için 10.000 vize eklersek rakam 38000 oluyor.
    Batılılar ders çıkarmayı severler.
    Eylül ayının geçen yıl gibi olmayacağını öngörmek zor değil.
    Ekonomik durumu elverenlerin dosyalarını taşımaktan vazgeçmemelerini öneririm.

• @EzgiLera Selam, sizin verdiğiniz bu bilgiye istinaden 2023-2024 yılları arasında bir karşılaştırma yaptım ve haklısınız bu yıl geçen yıla kıyasla biraz daha avantajlı görünüyor.

Çünkü; 15/07/2023 Issued(41382) + Ready(17896)= 59.278
    13/07/2024 Issued(33738) + Ready(18005)= 51.743

Her iki yıl için Temmuz ortalarını referans aldığımızda, 2024'te geçtiğimiz yıla kıyasla daha az vize basıldığını anlayabiliyoruz sanırım. Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen.

Bu kısımda benim aklıma şu iki soru geliyor;

1- 2023 yılında Temmuz ayında I+R= 59.278 ediyor, bu -4278 vize anlamına mı geliyor? Yani bu -4278 sayısı Eylül 2023'te vize sayısı dolduğu için randevuya gidemeyenler ya da randevu günü geri gönderilen kişilerin sayısı mı?

2- Şu an R=18005 kişi, bu (Ağustos ayı dahil) mülakat tarihleri belli olan kişilerin sayısı mı?

''Ready'' konusunu geçmiş iletilerde arattım, ancak net bir cevap göremedim. Eğer bu konu daha önce konuşulduysa ve gözümden kaçtıysa üzgünüm.

2023-2024.jpg

• @Fatih-Kaymak
    Evet endişeye gerek yok, benim incelediğime göre de. Bu sene 7 Eylül vakası yaşanmaz, emin olmamakla birlikte 30 Eylül’e kadar süreç devam edecek gibi görünüyor. Hatta kotayı tam dolduramayıp 54 binlerde bile kalabilir. Çaba gösteren herkesin vizesini almasını temenni ediyorum.

• ⭐⭐

@erenotti @Fatih-Kaymak selamlar, aos yapanlari ceac sitesinde bulunan datada gorunmuyor diye biliyorum. gercekci bir rakam yakalamak icin aos yapanlari eklemek gerekiyor.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Fatih-Kaymak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Selam, sizin verdiğiniz bu bilgiye istinaden 2023-2024 yılları arasında bir karşılaştırma yaptım ve haklısınız bu yıl geçen yıla kıyasla biraz daha avantajlı görünüyor.

Çünkü; 15/07/2023 Issued(41382) + Ready(17896)= 59.278
    13/07/2024 Issued(33738) + Ready(18005)= 51.743

Her iki yıl için Temmuz ortalarını referans aldığımızda, 2024'te geçtiğimiz yıla kıyasla daha az vize basıldığını anlayabiliyoruz sanırım. Yanılıyorsam beni düzeltin lütfen.

Bu kısımda benim aklıma şu iki soru geliyor;

1- 2023 yılında Temmuz ayında I+R= 59.278 ediyor, bu -4278 vize anlamına mı geliyor? Yani bu -4278 sayısı Eylül 2023'te vize sayısı dolduğu için randevuya gidemeyenler ya da randevu günü geri gönderilen kişilerin sayısı mı?

2- Şu an R=18005 kişi, bu (Ağustos ayı dahil) mülakat tarihleri belli olan kişilerin sayısı mı?

''Ready'' konusunu geçmiş iletilerde arattım, ancak net bir cevap göremedim. Eğer bu konu daha önce konuşulduysa ve gözümden kaçtıysa üzgünüm.

2023-2024.jpg

Eksi vize sayısı diye bir şey olamaz çünkü o verilenleri iptal etmek demek olur. Kota, issued üstünden hesaplanıyor, totalde yazan sayının ya da issued+ready yaptığınız sayının kotadan yüksek çıkma sebebi bu.

Randevuya gitmeyenler, gidemeyenler, gidip de içeri alınmayanların hepsi ready sayısı içerisinde.

Issued, basılan vize sayıları; ready, henüz vize verilmemiş ama mülakat verilmiş kişi sayısı.

Ready’nin hepsi vize alamayacak hatta mülakata bile gitmeyecek bir kısmı. Bunu unutmayın. Ekim ayında mülakatı planlanmış ama gitmemiş talihliler bile ready sayısına dahil hala. Bu sebeple artan bir sayı oluyor genelde.

O yüzden ready kısmını hesaplama yaparken vize sayısından düşmenize gerek yok. Ancak issued sayısı 55bin olursa vize basmayı keserler. Geçen sene olan buydu. İssued 55bini geçtiği için insanlar konsolosluk kapısından geri döndürüldüler ☹

Sayıları daha iyi anlayabilmek, issued ready AP terimlerine daha hakim olmak için Sayılarla DV2024 başlığını inceleyebilirsiniz.

• @onuru
    AOS yapıp green cardını alanlar, issued’da yer alıyor, dosyasını gönderip bekleyenler ise hangi datada yer alıyor bilemiyorum ama illaki yer alıyordur. Sebebi şu; 330 $ DV Fee ücretini ödeyince artık start verilmiş oluyor. 221g mi yoksa ready mi bilemiyorum, birisinin altında yer alıyordur.

• @baran-bozdogan Ready olanlardan da herhangi bir sebepten vize almayacak olanlar olacak sayı artar.

• Arkadaşlar merhaba bana Tayland dan mail gelmiş burada ikamet ettiği nizi veya çalışma izninin olduğu nu bize bildir yardımcı olalim diyor sizce gitsem kase bastirsam buradayız desem olurmu

• @EzgiLera ben de tam olarak 4278 sayısının neyin artanı olduğunu soruyordum size. Ki bunun Ready sayısının 55.000 vize sayısından artan kişiler olduğunu düşündüğümü ama sadece emin olmak istediğimi sorumda net bir şekilde belirtmiştim. Verilen vizeler geri alınmayacak tabi ki. Cevabınız için çok teşekkür ederim ama latifeniz biraz yersiz olmuş.

• ⭐⭐⭐⭐

@canoo, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Daha fazla issued olması bu sene için olumlu bir haber mi?

Geçen senenin daha fazla issued olması mı? Evet. Çünkü mülakatlar bitmeden vizelerin bitme ihtimalini, konsolosluğun kapısından geri dönme ihtimalini düşürüyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |