Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cemal1153 hocam onu bilmiyorum malesef. Ben doldurduğumda almıştım. Bilen biri varsa cevap verebilir

• Selamlar şu an 2025 süreci başlamadan KCC aracılığıyla dosyamızı taşıyabiliyoruz, peki 2025 mali yılı başladıktan sonra dosya taşımayı KCC üzerinden yapabilir miyiz yoksa sadece konsolosluklar üzerinden mi oluyor?

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar arkadaşlar,
    Dosya numaram 17k civarında dolasıyla vize istemediğinden kaynaklı dosyamı Hong Kong taşıma niyetindeyim ama bunu current olmadan önce mi yapsam mantıklı yoksa şimdiden mi? Ek olarak konuşma düzeyinde bir dil bilgim yok(Çince-İngilizce) nasıl yapacağız?

Eğer gerçekten Amerika’da yaşamak istiyorsanız ve bu yüzden dosyanızı da taşıyacaksanız tercüman kabul eden konsoloslukları tercih edin. Ve mülakatınıza kadar da İngilizce öğrenin. Gelince de ihtiyacınız olacak.

Peki ben şu an için Hong Kong mail atsam mülakata tercüman ile gelip gelemeyeceğimi sorsam cevap verirler mi?

• Merhabalar, kccnin yeni yasa ile birlikte direkt dosya tasima islemi yapiyordu fakat yine de teyit etme amacli tasidiktan 1 hafta sonra mail atip mülakata nerede girecegimi sordum ve mülakat yerimin viyana oldugunu söylediler, tasiyan herkesin teyit etme amacli mail atmasini öneriyorum cünkü tasidim diyip tasimamis olma ihtimalleri az da olsa var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

değerli DV2025 talihlileri..

dosya taşıma konusundaki azminizi ve isteğinizi ziyadesiyle anlıyor ve sizlere sonuna kadar hak veriyorum.
    ancak; dosya taşıyacağınız konsolosluğu ve taşıma prosedürünüzü çok dikkatli gözden geçirin.

DV2024'te belgrad'a dosyasını taşıyan (şirket kurup, oturum alıp vs. yollarla) ve bu yola mülakat almış bütün arkadaşlarımız AP'ye bırakıldı.
    hiçbirinin, evet hiçbirinin mülakatı başarıyla sonuçlanmadı. kalan sürede de sonuçlanması mucize olur.
    neden böyle yaptıları burada detaylandırmanın anlamı yok, gerek de yok zaten..

bu durum, her ne kadar FAM'da yer alsa da vize verip vermeye yetkisi tamamen konsolosluk yetkilisinindir.

bunu size en uç örnekle anlatayım;
    geçmiş yıllarda DS260 formuna ad-soyad yerine nickname yazan arkadaşımıza bile konsolosluk vizesini verdi.
    ankara'daki konsolosluk memuru mülakatta bunu neden yaptığını sorduğunda; "arkadaşlarım bana hep xxxx der bu yüzden öyle yazdım" demişti..
    hatta green cardı bile bu nickname ile gelmişti abd'ye gidince, sonrasında düzelttirdi. şu an kendisi abd vatandaşı..

ez cümle, siz bütün kurallara uysanız bile oradaki memur size vize vermemek isterse vermez. hele de ona fazladan iş yükü oluşturuyorsanız..
    özellikle avrupa'daki konsolosluklar bildiğiniz bom boş oturan ve yılda ankara'nın %20 kadar bile vize basmayan konsolosluklardır.
    onların bu sakinliğini, dosya taşıyarak arttırmak onları elbette ki memnun etmiyor..
    evet bu yaptıkları doğru değil, belki yasal da değil ama; onlar için bu çok da önemli değil..

ez cümle; dosyanızı taşıayacağınız konsolosluğu iyi seçin.
    sırf dosya taşımak için bunu yaparken, olası bir ankara mülakatından da olmayın.

her zaman diyorum, yine diyeceğim; ankara'ya güvenmeyin..
    lakin attığınız taş da ürküttüğünüz kuşa değsin.

ışık sizinle olsun
    namaste!

• @gucarslan Çok doğru bir nokta hocam. Kcc üzerinden başka ülkeye taşıma yapmış üyelerin deneyimlerini burada paylaşmaları önemli o yüzden. Mesela current olmadan önce Kcc üzerinden Muscat'a taşıyan bir arkadaşa mülakat maili gelmedi. Kanada'ya ve Fransa'ya taşıyanlara geldi. Böyle ne kadar çok veri olursa elimizde, ülke seçimi yaparken o kadar faydası olur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gouryella anlattığım noktayı kaçırıyorsunuz sanki..
    olay mülakat alabilmekten ziyade vize alabilmek bu noktada. AP'ye kalacak bir dosyanın mülakat alıp almamasının bir önemi yok, hele de dosya temmuz'da AP'ya kaldıysa.

• @gucarslan Tabii mülakattaki deneyim daha önemli bir nokta. Ama onun öncesinde mülakat bile alamama durumu da var sanki ülkeye göre. Her ne kadar Kcc üzerinden taşınmış olsa da.

• @Dada7 merhaba. Current olmadan KCC ile yapabilirsiniz. Current olduktan sonra KCC işlem yapmıyor.

• @gucarslan benim de tam olarak viyanaya tasima sebebim buydu cünkü okudugum deneyimlere baktigimda en güler yüzlü ve yardimsever calisanlar viyana konsoloslugundaydi. Diger konsolosluklara tasiyan talihlilerin deneyimlerinde viyana haricinde hemen hemen hic ”cok ilgiliydiler cok güler yüzlüydüler“ yorumunu yaptiklarini görmemistim.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar arkadaşlar,
    Dosya numaram 17k civarında dolasıyla vize istemediğinden kaynaklı dosyamı Hong Kong taşıma niyetindeyim ama bunu current olmadan önce mi yapsam mantıklı yoksa şimdiden mi? Ek olarak konuşma düzeyinde bir dil bilgim yok(Çince-İngilizce) nasıl yapacağız?

Eğer gerçekten Amerika’da yaşamak istiyorsanız ve bu yüzden dosyanızı da taşıyacaksanız tercüman kabul eden konsoloslukları tercih edin. Ve mülakatınıza kadar da İngilizce öğrenin. Gelince de ihtiyacınız olacak.

Peki ben şu an için Hong Kong mail atsam mülakata tercüman ile gelip gelemeyeceğimi sorsam cevap verirler mi?

Onlara mail atmanıza gerek yok. Konsolosluğun sitesinde yazar. Siteye yazdıkları şeyler için boşuna mail atmayın bence.

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera teşekkür ederim nasıl bulacam ds-260 formunu açmayın diyorlar

Açtırmayın formu. Formu açtırmak için kcc ile iletişime geçmeniz lazım. Ama formu doldurduğunuz sayfaya girebilirsiniz, formunuzu görüntüleyebilirsiniz, değişiklik yapamazsınız zaten formu açtırmadan.

• @EzgiLera teşekkür ederim o halde kendimize onay sayfasını mail atabilirmiyiz

• ⭐⭐⭐

Selamlar....
    Tüm post ların aylık DV sayılarını tek tabloda paylaşmak istiyorum. DV2024 ve öncesinde dosya transferleri konusunda yardımcı olan post ları renklendirdim. Ankara'nın devamlı ilk 20 de olması ancak bize tam anlamıyla yardımcı olamaması çok acı...
    Umarım işinize yarar...Mutlu akşamlar.

1.png

2.png

3.png

• @MMT Anladım teşekkürler

• Selamlar. Makedonya Üsküp’e dosya taşımayı düşünen veya daha önce taşımış arkadaşlar varmı? Oturum vs. İsteniyor mu? Forumda aradığımda 2023’de bir kişi deneyimini paylaşmış harici bir bilgiye ulaşamadım.

• @gucarslan uyarı için teşekkürler. Biz Bükreş'e taşırken istatistiklerinde reddedilmiş bir dosya görmediğimizden AP'ye ise 2-3 dosya bırakmış olmalarına güvendik. Umarım bu performansları devam eder bizimle beraber 🙂

• @marius merhaba. Konsolosluk istatisliklerine nasıl bakabiliyoruz?

• @marius teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |