Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rezanclz anladım teşekkür ederim ben kcc ile taşıma yöntemine gideceğim, current olmadan yani. Ancak daha dosya nasıl taşınır hiç bilmiyorum az formu kurcalayım.

• ⭐⭐

@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz anladım teşekkür ederim ben kcc ile taşıma yöntemine gideceğim, current olmadan yani. Ancak daha dosya nasıl taşınır hiç bilmiyorum az formu kurcalayım.

merhabalar, aslinda cok basit. kcc nin mail adresine su ulkeye gidecegim dosyami tasirmisiniz gibi basit bir mail atarsaniz, dosyanizi tasiyacaklardir. burada onemli olan sectiginiz ulkede vize sorunu falan yasamamak.

• @sevdemimi viyana

• @10urdmn konuya direkt case numberinizi yazin önümüzdeki sene orada bulunacaginizi ve dosyanizi tasimak istediginizi belirten kisa ve öz bir mail atarak tasima yapabilirsiniz altina da isim soy isim dogum tarihi ve cnyi ekleyebilirsiniz

• @rezanclz teşekkürler, ancak başka ülkeye gitmem için schengen, turist vizesi vs başka bir şey gerekiyor bunları almadan gidemem. Hadi vize aldım diyelim, başka ülkedeki mülakat tarihi ile nasıl denk getireceğim. İlk vize almam gerekli galiba

• ⭐⭐

@rezanclz teşekkürler, ancak başka ülkeye gitmem için schengen, turist vizesi vs başka bir şey gerekiyor bunları almadan gidemem. Hadi vize aldım diyelim, başka ülkedeki mülakat tarihi ile nasıl denk getireceğim. İlk vize almam gerekli galiba

merhabalar,genelde su sekilde oluyor. dosyanizi tasidiktan sonra mulakat mailinizi aliyorsunuz sonrasi vize vs almaya calisiyorsunuz. yada hk gibi vizesiz ulkelerden alirsaniz, direk seyahat plani yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi Peki CN nin 8700'e gelip gelmeyeceğini dönem başlayınca ilk aydan anlayabilir miyiz veya nasıl anlarız ?

Ağustosta ilk bülten açıklanıp da mülakatlar dağıtıldığı zaman eğer bültendeki sayıya kadar mülakat dağıtılmış olursa Ekim için, biraz ümitlenebilirsiniz. Ama biraz bile aşağısında olursa size de current olduğunuzda mülakat gelmeyecek gibi düşünmek sizin avantajınıza olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz yok, dv 25 dönemini kastetmiştim

Sizin için işlem yapabileceğiniz dönem başladı. Yalnızca mülakat alacağınız dönem başlamadı. Taşıma işlemi için hemen şu an bile harekete geçebilirsiniz, bir engel yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz teşekkürler, ancak başka ülkeye gitmem için schengen, turist vizesi vs başka bir şey gerekiyor bunları almadan gidemem. Hadi vize aldım diyelim, başka ülkedeki mülakat tarihi ile nasıl denk getireceğim. İlk vize almam gerekli galiba

Türk vatandaşı olarak vizesiz gidebileceğiniz, e-vize veya kapıda vize alabileceğiniz yerleri deneyebilirsiniz. Tabi konsolosluğun da daha önceden oturumsuz kişilere mülakat vermiş olmasını ve performansını da ekleyin kriterlere. Sizin durumunuzdakiler genelde Hongkong’a taşıyor.

• merhabalar, kcc ile tasiyanlar sonuc aciklama ekraninizda
    Foreign State Chargeability:TURKEY

mi yaziyor yoksa tasidiginiz yer mi?

• @rezanclz Merhaba . Taşıma onayı sonrası gelen mailde dosyanız DS260 formunda ilk ikamet yeriniz olarak görünecek yazıyor. ( yani benim sizin Ankara olduğu gibi. ) KCC mülakat planlamanızı Viayan a yapacak yazıyor. özetle Ankara görünmesi normal. DS260 ın ilk sayfası en alt kısımdan bahsediyorum.

• @fahriakc anladim ben yine de 1-2 hafta sonra kcc ye teyit etmek icin dosyam nerede diye soracagim, current olduktan sonra viyana mülakat vermez ise kccden gelen dosyaniz viyanadadir mailini viyana konsolosluguna mail atip gönderirim böylelikle bir önlemimiz de olur erken tasiyanlar olarak.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Taşıma talebi sonrası gelen mailde

"Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes."
    şeklinde yazıyor...

Ben cevap geldikten sonra 1 gün boşluk verip ertesi gün interview location sorgulaması yaptım.

• @Flight101 Cevap ne geldi ?

• ⭐⭐⭐

@fahriakc @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Selamlar.
    İlk sorgu mailimi yeni bir mail konusu ile

"I kindly request your assistance in my interview location. Could you please inform me about the interview location?"
    olarak basit bir şekilde dümdüz sordum, bu mailime

The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions." şeklinde cevap verdiler...

Sonra ilk transfer talebi mailimin XXX li cevabını reply yaparak

"Thank you for your kind reply.

You have informed my interview location has been changed, but the locations was seen as "XXX". Could you please check my interview location once again, if my case transferred to Vienna, Austria."

şeklinde bir talepte bulundum..

Karşılığında,

Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at

şeklinde cevabı aldım...

Tüm yaptığım yazışmalarım bu şekilde...

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@fahriakc anladim ben yine de 1-2 hafta sonra kcc ye teyit etmek icin dosyam nerede diye soracagim, current olduktan sonra viyana mülakat vermez ise kccden gelen dosyaniz viyanadadir mailini viyana konsolosluguna mail atip gönderirim böylelikle bir önlemimiz de olur erken tasiyanlar olarak.

Konsolosluğu rahatsız etmeyin derim. Onlar kcc değil, öncelikli işleri maillere cevap vermek değil. Çalışan bir kurum orası. Dosya taşımak mülakat almayı garanti etmiyor, şansınızı önemli ölçüde yükseltiyor.

Aylar geçer de hala vermezlerse yazarsınız, sorarsınız. Ama tavsiye etmem.

• ⭐⭐⭐

Ben de current olduktan sonra Viyana konsolosluğa bir mail atıp nazik ve kısa bir dille "dosyama mülakat vermenizi temenni ederim" şeklinde temas etmeyi düşünüyordum....
    Şimdilik elimize gelen fırsatı kullandık @EzgiLera
    nın dediği gibi şansımızı arttırdık. Bundan sonra mali yıl başladığında gözlem, takip ve analiz ile yol haritasını çıkarmaya devam edeceğiz...

• @EzgiLera zaten ben de uzun bir süre gectikten sonra mülakat alamazsam böyle bir sey yapmayi planliyorum önceden plan yapiyorum su olmazsa bunu yaparim vs diyerek.

• @Katzfiell_ bu da bir tercih. Hepimize bol şans ve kolaylıklar olur umarım. 🙏

• @EzgiLera anladım teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |