DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Meho35 Gecmis olsun. Sunu da belirtmeden yapamadim, neredeyse her sayfada var bu formun linki... lutfen bakin eski mesajlara.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Meho35, içinde söyledi: Amerika'da address değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

    Selamlar ds260 formunda verdiğim adresi değiştirmek zorundayım arkadaşım taşındı çünkü r11 formundan bahsedilmiş de ben bulamadım onu ya yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Bir de ben 1 hafta önce fee ödemesini yaptım kartın daha gitmemiştir değil mi eğer gittiyse yanlış adrese gidecek çünkü.

    @Meho35 eğer yazdığınız mesajın iki üstüne baksanız linki görebilirsiniz. Lütfen biraz dikkat ! Change to Address linkine basarak online basvuru yapabilrsiniz.

  • ⭐⭐

    @Meho35 bu formu doldurmaniza gerek yok. Siz daha ABD ye giris yapmadiniz sanirim. Ilk giriste gorevli soruyor zaten adres degisikligi yapip yapmayacaginizi. Ayrica ilk girisi yapmadan hic bir kartiniz SSN, GC basilmaz.


  • Merhaba. Amerika'da bir kez eyalet değiştirdim. Değişikliği yaptıktan sonra kalacağım adresi USCIS'e bildirmiştim. Fakat 2 ay sonunda kaldığım yerden ayrılmak durumunda kaldım ve bu sürecin ne kadar devam edeceğini ve kaç adres değişikliği ile ilerleyeceğini ön göremediğim için iş yerimin adresini taşınmamın hemen ardından bildirdim. Sonrasında USCIS üzerinde hiç değişiklik yapmadım ancak kaldığım yerler değişmeye devam etti. Bu süre zarfında birkaç farklı yer, bir kez kira sözleşmem olan bir yer ve geçtiğimiz yıl da sahibi olduğum bir ev adresi var. Halen aynı iş yerinde çalışıyorum ve iş yerimin adresi USCIS'te güncel olarak kayıtlı. Vatandaşlık başvuruma 1.5 yıl gibi bir süre var.
    Bu süreye kadar adres güncellemelerim ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?
    Varolan adresimi tutmaya devam mı etmeliyim veya geriye dönük bir güncelleme yapmamı tavsiye eder misiniz?
    Yapmadığım bildirimlerin vatandaşlık sürecinde karşıma olumsuzluk çıkarma olasılığı var mı?
    Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar,
    Kartım sarı zarfa verdiğim adrese teslim oldu fakat ben şu an başka bir adreste yaşıyorum. Sayfadan değiştirmeye çalışıyorum fakat emin olamadığım için soruyorum.
    Change your address kısmında ikinci adımda. ''What is your new physical address'' kısmında şu an yeni adresimin bilgilerini girdim.
    Is your new physical address the same as your mailing address? sorusundan emin Olamadım eski adresimin bilgilerini mi gireceğim yoksa yes deyip atlayacak mıyım? No kısmını seçersem adreste ev sahibinin adını mı girmem gerek acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Serap-0 Posta adresiniz ve Fiziki adresiniz aynı adres ise Yes demeniz lazım. Adresiniz değiştiği için Yes demeniz daha doğru olacaktır Akabinde USPS sisteminde yeni adrese göre düzeltmelisiniz. Ve de Konsolosluk / ID Kart


  • @redsat2000 Çok teşekkür ederim


  • Merhabalar herkese,
    Benim sorum adres hatası ile ilgili. Amerikaya 15 Haziran 2024 tarihinde EB-2 statüsünden immigration vize ile giriş yaptım. Adres değişikliği yapmak istedim ve yakınımın bana vermiş olduğu adresi verdim. Ancak kendisi bana adresi yazarken sadece sokak kısmında bir yazım hatası olmuş ve sonuçta adresin sokak kısmı yanlış girilmiş oldu. Ancak bulundukları İrvine bölgesinde öyle bir sokak yok. Bölge ve posta kodu doğru yazılmış durumda. Ben bunu fark eder etmez aynı akşam hem eşim hem de kendi adıma USCİS sayfasından giriş yaparak doğru adresi belirttim. Sonrasında USCİS çağrı merkezini arayarak bir durumu belirtip adresi konfirme etmelerini istedim ve adresin doğru şekilde giriş yapıldığını söylediler. Ancak giriş yapmamızın üzerinden yaklaşık 15 gün geçmesine rağmen eşimin SSN henüz elimize ulaşmadı. Case status yaptığım zaman ödemenizi aldık diye bir mesaj çıkıyor. Biz bu esnada ABD'den çıkış yaparak tekrar Türkiye'ye dönüş yaptık. Bu durumda sormak istediğim

    1. SSN numarası için acele mi ediyorum veya ne kadar süre daha beklemem gerekiyor?
    2. AR-11 formu doldurmadan direk USCİS sitesinden yaptığım değişiklik yeterli mi başka bir değişiklik yapmam gerekli mi?
    3. Bunların sonucunda elimize ulaşmaz ise ne yapmam gerekiyor?
      İlginiz için çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum