DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Revolter merhaba formu gönderemiyorum belge yüklesemde yüklemesemde hata veriyor. Doğru yerden mi gönderiyorum emin olamadım çünkü formda işveren ismi soy ismi ve vaka numarasının (ms) harfleri ile başlaması gerektiğini belirttiği için biraz alakasız buldum.


  • @Yaman-0 Evet gerekli hatta daha once bir arkadas denemis bu forumdan olmamis.


  • Selamlar, Benim Kosova'da oturumum var ve dosya taşımak istiyorum. Ancak gönderdiğim maillere cevap vermiyorlar. Aradığımda da e-mail gönderin diye söylüyorlar. @Beykentli isimli arkadaşımız da daha önce çok zor cevap aldığını söylemişti. Web sitelerinde oturum olanları kabul ettikleri yazıyor. Kosova'da kazanan sayısı Ankara'ya göre hayli düşük ve mülakat sayısı 30 bin civarına kadar da randevu vermiş görünüyor. Şunu merak ediyorum, 1. olarak ben dosyamı açtırsam ve Kosova olarak çevirme ihtimalim var mı? 2. olarak dosyamı açtırarsam dosya gönderim tarihi olarak geriye düşeceğimi biliyorum ancak bu geriye düşme ülke bazlı mı oluyor yoksa tüm kazananlar içinde mi? Ülke bazında ise Kosova'da kazanan sayısı düşük olduğu için randevu gelme ihtimali vardır diye düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.


  • @anyela bende denemiştim captcha kod vermiyor ondan göndermiyor maili. bende yapamadım


  • @Esra-Siren daha önce bu formdan ulaşmıştım ama bu ay bu şekilde sorun yaşadım bende


  • @furkansn bende Hk'dayım aynı maili aldım


  • @cemal1153 Elimizden geleni yaptık bakalım gerisine, gelirse Ankara’dan gelir

  • ⭐⭐⭐

    @ReC-0 dosyanızı açtırdığınızda mülakat yerini güncelleme imkanınız olmayacak. Konsoloslukla taşıtmanız gerekiyor


  • @Emre-Kurtulmuş bilgi için teşekkürler

  • ⭐⭐

    @ReC-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar, Benim Kosova'da oturumum var ve dosya taşımak istiyorum. Ancak gönderdiğim maillere cevap vermiyorlar. Aradığımda da e-mail gönderin diye söylüyorlar. @Beykentli isimli arkadaşımız da daha önce çok zor cevap aldığını söylemişti. Web sitelerinde oturum olanları kabul ettikleri yazıyor. Kosova'da kazanan sayısı Ankara'ya göre hayli düşük ve mülakat sayısı 30 bin civarına kadar da randevu vermiş görünüyor. Şunu merak ediyorum, 1. olarak ben dosyamı açtırsam ve Kosova olarak çevirme ihtimalim var mı? 2. olarak dosyamı açtırarsam dosya gönderim tarihi olarak geriye düşeceğimi biliyorum ancak bu geriye düşme ülke bazlı mı oluyor yoksa tüm kazananlar içinde mi? Ülke bazında ise Kosova'da kazanan sayısı düşük olduğu için randevu gelme ihtimali vardır diye düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.

    Madem oturumunuz vardı keşke current olmadan KCC aracılığı ile taşışaydınız. Neyse olan olmuş artık 😞
    İşler sizin o dediğiniz şekilde olmuyor maalesef.

    Yazdığınız e-mail adresi doğru mu?
    E-mailin konu bölümüne CN yazıyor musunuz?
    E-maile oturum belgelerinizi ekliyor musunuz?

    Bu iși kesinlikle kovalayın. Çok nazik bir şekilde yazın. Maili defalarca kontrol edin. Eksik bir konu kalmasın.
    İnşallah cevap gelir🙏


  • @Serapp Serap hanım oturum süreci maalesef current olduktan sonraki sürece geldi. Şubat sonu gibi basvurmustum ancak Mayıs sonunda oturumum onaylandı. Bu arada da current oldum.

    Mail gönderirken Subject kısmında ya sadece Case no yazıyorum, yada "TRANSFER REQUEST - CASENO" yazıyorum.

    Yazı olarak bazen kibar yazmaya dikkat ettim, bazen normal olarak yazdım.

    Dosya olarak oturum belgemi her seferinde ekliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Yaman-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @bahasever tam anlamadım otur gerekli mi ? Başvuru yapmak için?

    Case numberınız 68bin ise oturum gerekli değil, KCC ile taşıma yapabilirsiniz. Ama current olduysanız oturum gerekli.


  • @anyela Merhabalar, ben kendim AOS yapıyorum ancak foruma iş yoğunluğu sebebiyle giremeyen ve İngilizce bilmeyen, numarası 18binlerde olan bir arkadaşımın dosyasını ara ara taşımaya (gönüllü olarak yardımcı olmaya) çalışıyorum. Henüz hiçbiryere taşıyamadık, maddi durumu da seyahat edip risk almaya müsait değil, Umman ile ilgili yaşadığımız durumu şöyle anlatayım.

    Umman’a bahsettiğiniz o linkten formu doldurup yolladık, ancak herhangi bir geri dönüş olumlu ya da olumsuz olmadı. Açıklama kısmına kabul ederseniz vize alacağız diye de belirttik. Lakin baktığımda Umman’ın bu sene hiçbir EU dosyasına bakmadığını görüyoruz, diğer bölgelerden de çok çok az dosyalara bakmışlar. Ayrıca Umman vizesi alıp bir de öyle mi denesek diye düşündük, lakin Umman vizesi için de hükümetleri gidiş-dönüş uçak bileti alınmış olmasını ve otel rezervasyonunu şart koşuyorlar, ve vizeyi aldıktan kısa bir süre sonra da vizenin geçerli olabilmesi için seyahat edilmiş olması gerekiyor diye biliyorum. Vize ücreti de yanılmıyorsam 120-130 dolar seviyesinde (1 yıllık Multi) , lakin herhangi bir belirsizliğe karşın, sırf geçen sene dosya aldılar diye vize ücreti + uçak bileti alıp yoklamaya değer mi bilemedim.

    Geçen sene dosya aldıkları Consular ile başlayan email adresini kullanmadıkları ile ilgili bir geri bildirim geldi. Support ile başlayan emaile de geri dönüş yapmıyorlar. Zannedersem support ile başlayan email adresi hali hazırda mülakat alınmış dosyaların iletişimi için kullanılıyor, bunun dışında yaptığınız herhangi bir talebi dikkate almıyorlar. Tek çare vize alıp, inquiry formdan yoklamak gibi geliyor.

    Konu hakkında deneyimi olan forumumuzun değerli üyelerini beyin jimnastiğine bekleriz.


  • Bizim Belgrad doktor sürecini paylaşmak isterim. Normalde yarım günde biten bir süreç ama bize uyan tarihlerde hafta içi doktor şehir dışındaymış. Sekreter bize cuma günü için randevu verdi ve cumartesi de kalabilir misiniz diye sordu biz de kabul ettik.
    Cuma günü evrak teslimi ve X-Ray işlemleri halledip cumartesi doktor muayenesi olacaktı.
    İlk gün sabah 9 da muayenehaneydik, bizi bir hemşire karşıladı. Asıl talihli eşim olduğu için eşimden başladı işlemlere. Önce ateşini ölçmüş sonra bir tüp kan almış. Benden ve çocuklardan kan almadı. Bizim de ateşimizi ölçtü.(ek bilgi; idrar tahlili 18-24 yaş aralığındakilere yapılıyormuş)
    Sekreter bizim aşı kayıtlarımızı aldı. Çocukların e-nabızdan aldığımız İngilizce aşı takvimi ve sağlık ocağından doktor imzalı aşı listelerini (aşı listesi Türkçe görünüyordu ) verdik ve yeterli gördüler. Oğlumun farklı kurumlarda yapılan ve aşı takviminde görünmeyen ama aşı listesinde görünen aşılarını belirttim (aile hekimine aşı takviminde eksik görünüp gerçekte olduğu aşıları da imzalatmıştık). Onları da kabul etti.
    Bizim Hastaneden yaptırdığımız antikor testlerinin e-nabızdan aldığımız İngilizce sonuçlarını da kabul etti (bu sonuçlarda da Türkçe çok şey vardı). Covid aşı kartını da e-nabızdan İngilizce almıştık, onu da kabul etti.
    Sekreter 4'er fotoğraf ve pasaportlarla her birimiz için kayıtlar oluşturdu. Çocuklara aşı yapılmayacağını bize Hepatit B ve tetanos aşısı yapılacağını söyledi.
    Daha sonra bizi X-Ray çektirmek için Aurora Bolnica kliniğine yolladı. Taksiyle 10 dakikada gidiliyor. Taksiyi sekreterden rica ettik, dönüşte de Aurora'dan. Aurora küçük ve sakin bir poliklinik, işler hızlı hallediliyor. 15 dakikada X-Rayleri çektiler, sonuçlarını CD ve rapor olarak verdiler.
    Doktor muayenehanesine döndüğümüzde sekreter bizden raporları aldı ve CD leri de Amerika'ya gittiğinizde girişte vereceksiniz dedi. Aşılar ve muayeneye 120euro + 630euro toplamda 750 euro ödedik. Dolar, Euro ve ya Sırp Dinarı da kabul ediyorlar. Ertesi gün doktor sizi 11 de görecek deyip yolladı.
    Sonraki gün saat 11 de kapıyı çaldığımızda doktor açtı. Esimden başlayarak tek tek muayene etti, boy, kilo ölçümü yaptı, reflekslerimizi ölçtü. Eşimin daha once olan bir ameliyattan izi vardı onunla ilgili bir şey sormadı biz belirttik, İngilizce epikriz raporunu gösterdik inceledi daha sonra iade etti. Bizim Hepatit B ve Tetanos aşılarını yaptı, evrakların eksikliklerini tamamladı. Her birimize birer zarf içinde konsolosluğa verilmek üzere evrak verdi. Ayrıca yine her birimize aşıları gösteren iki sayfalık imzalı birer doküman verdi ve bunu Amerika'ya her girdiğinizde göstermek üzere yanınızda bulundurunuz dedi. Kendinize birer kopyalarını da saklayın diye uyardı. Mülakatta başarılar dileyerek bizi uğurladı.


  • @erenotti Umman'a VISA INQUIRY FORM'unu mu doldurup gönderdiniz? Ve gönderdiyseniz ne zaman gönderdiniz? Çünkü o forumun sonundaki güvenlik kısmı çalışmıyor. Ben uzun süredir formu gönderemiyorum. Ve sizin de bahsettiğiniz gibi e-postalara cevap vermiyorlar.

  • ⭐⭐

    Dosya transfer isteği için çok az bir zaman kaldı. Yine de kanınızın son damlasına kadar savaşın.

    Fakat şahit oluyorum ki, dosya nosunu yazmayı unutanlar 🙂 gereksiz bilgiler yazanlar (mesela uçak bileti ya da otel rezervasyonu eklemek çok gereksiz) oluyor.

    Bir hatırlatma amacıyla yazıyorum.

    Mailinizi yazarken subject kısmına transfer kelimesi yazmayın, sadece CN bilgisi yazın. Konsolosluklar transfer isteğinden bıkmış ve okumadan siliyor olabilirler. En azından maili açıp nazik cümlelerinizle karşılaşırlarsa okumaya devam edebilirler.

    3-4 paragraf yazın. İlk paragraf nazik bir giriş cümlesi, kendinizi tanıtma. İkinci paragraf asıl konu, yani transfer ricası.
    Sonra da taşırsanız minnettar olurum tarzında nazik bir kapanış.
    Paragraf aralarında birer satır boşluk bırakın. Okumayı kolaylaştırır.
    Saygılar sunduktan sonra alt bölüme soyadınız, adınız, doğum tarihiniz (ay, gün, yıl) bilgilerini de yazın.

    Inquiry form doldurarak yazıyorsanız; yazdıklarınızı sıkıştırmak durumundasınız belki hepsi o kutucuğa sığmayabilir.

    Haydi eller klavyeye 🙂 yazınızı hazırlayın.

    Ha bir de yazdığınız taslağı okudunuz kontrol ettiniz. Kapatın, dinlenin sonra açıp tekrar okuyun. Eşinize dostunuza okutun. Ara verip okuyunca hatayı görebiliyorsunuz.

    Kolay gelsin.


  • @Serapp merhaba, halihazırda schengen vizem var, schengen bölgesindeki konsolosluklara mail atarken schengen vizemin de olduğunu belirtmeli miyim? çok kararsız kaldım.


  • @Fatih-Kaymak Evet CAPTCHA sorunu vermiş haklısınız, gönderdik sanıyordum meğer gönderememişiz. Ben burda kendi derdimle uğraştığım için karıştırmışım kusura bakmayın.

  • ⭐⭐⭐

    @emri, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp merhaba, halihazırda schengen vizem var, schengen bölgesindeki konsolosluklara mail atarken schengen vizemin de olduğunu belirtmeli miyim? çok kararsız kaldım.

    Evet. Mülakat almak için oraya gitmenizde bir engel olmadığını, mülakat süreci için onların talep ettiği sürece orada bulunabileceğinizi yazın.


  • Arkadaşlar 2023 Umman ın belkide ilk kez EU dosyalarına baktığı yıldı . Geçen yılki form linki değişmiş. Sizlerle paylaşmıştım yeni linki . Ben mail attığımda cevap vermemişti . Sadece turist vizesi alıp pasaport vizeyi ekleyip gerekçe yazmıştım ve bu şekilde gönderdiğimde kabul etmişlerdi . ( sadece formla iletişim kurabilmiştim ve kabul etmişlerdi ) maile dönüş yapmazlar .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

56
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum