Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Daha mülakat günüm belli olmadı ancak orada nasış iş bulabilirim bu konuda bana yardım edebilir misiniz?
    Saygılarımla

• Merhaba arkadaşlar isimde bir harf yanlış yapmışız Erkan yerine erken yazmışız ne gibi bir yol izlememiz gerek

• @serkanylmz hayırlı olsun Ankara'damı mülakata gireceksiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153 ds formunu doldururken mi yaptınız bu hatayı yoksa ilk çekilişe başvururken mi?
    Eğer ds formunda yaptıysanız düzeltebilirsiniz ama eğer çekilişe başvururken yaptıysanız düzeltemezsiniz. Bu noktada çekilişe başvururken yaptığınız tek harf hatası gibi sorunlara ankara göz yumabiliyor ama diğer ülke konsoloslukları göz yummayabilir daha katılar bu konularda

• @Emre-Kurtulmuş Korkuttunuz şimdi beni.Daha önce de forumda yazdim,sorun olmaz cevabı almıştım.Ben mülakata Montreal'de gireceğim ve ilk basvuru esnasında adımla soyadımı ters yazmışım..Eşim ve çocuklarımınki doğru ama ..Sorun olur mu bilemedim şimdi.....

• ⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen size bu forumda böyle bir cevap verildiğini sanmıyorum. Sorunuzu ankara özelinde sorduysanız bir sorun olmayacağını ankaranın bunlara göz yumduğunu söyledim zaten. Ama siz montrealde giricem diyerek bu soruyu sorduğunuzu ve direk net bir şekilde sorun olmaz cevabı aldığınızı bu forumdan hiç sanmıyorum

• @Emre-Kurtulmuş Yo yo yanlış anlaşılma oldu sanırım.Evet Ankara'da gireceğim gibi algılanarak öyle cevap verildi,kaldı ki zaten Montreal bir ihtimaldi benim için.Kcc'ye attığım maille(geçen hafta)kesinlesmiş oldu mülakat yerim.Sadece,orada bu durum sorun olur mu onu merak ediyorum şimdi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen dediğim gibi yurtdışı konsoloslukları bu konuda daha sıkı bir hal sergileyebiliyorlar. Siz yinede ds formunu doğru bir şekilde doldurup mülakatınıza katılın eğer konsolosluk çalışanı iyi hal sergilemek isterse yardımcı olup göz yumabilirler bu hatanıza

• @Emre-Kurtulmuş ds-260 formunda yaptık peki nasıl düzeltebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@mert06, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera merhaba cevabınız için teşekkür ederiz. Türkiye dışında herhangi bir ülkede oturum ve çalışma iznimiz yok. Dosyamızı KCC ile taşırsak bile bu bize ileride bir sorun yaratır mı?

Nasıl bir sorun mesela? Vizenizi aldıktan sonra hiçbir sorun yok. Hangi konsolosluktan vize alındığı önemli değil. Hepsi aynı vizeyi basıyor.

Konsoloslukta mülakat almakla ilgili bir sorunsa o durum tamamen konsolosluğa bağlı. Mülakat verirken vatandaşları önceliklendirebilirler. Size orada ne için bulunduğunuzu sorabilirler mülakatta. Ya da bunların hiçbiri de olmayabilir.

Tabi her konsolosluğun çalıştığı sağlık kuruluşu ve doğal olarak sağlık raporunda istenilenler farklı. Bazı konsolosluklar mülakatta tercümana izin verirken bazıları vermiyor. Ankara ve diğer konsolosluklar arasında fark var elbette ama siz tam olarak hangi farkı hangi konsolosluk için öğrenmek istiyorsunuz?

Mülakata girmeyi planladığınız konsoloslukta daha önce yapılmış mülakatlarla ilgili tecrübeleri okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

• @Emre-Kurtulmuş nasıl düzelteceğim?

• ⭐⭐⭐⭐

@mert06 hangi konsoloslukta mülakata girerseniz girin sizden ilişkinizin çekiliş öncesi başladığına dair kanıtlar sunmanız talep edilecek ve durumunuz sorgulanacak. Bu kanıtlar tarihi gözükecek şekilde birlikte yer aldığınız fotoğraflar, birlikte seyahat ettiğinize dair uçak bileti, otel rezervasyonu konfirmasyonu, eşiniz ile aranızdaki WhatsApp veya email yazışmaları olabilir. Geniş bir arşiv ile mülakata gitmeniz yararınıza olacaktır. Beklemeksizin resmi evliliğinizi gerçekleştirin, eşinizi DS260 formu doldurduğunuz yerden add applicant yaparak dosyanıza ekleyin, mülakat tarihi aldıktan sonra kendi DS260 formunuzu açtırarak eşinizin bilgilerini kendi formunuza ekleyerek medeni durumunuzu güncellemeniz sürecinizin yararına olacaktır. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi son tarihten tastınız tam olarak nedir?
    eğer vize alınabilecek son tarihi soruyorsanız, sizin mali yılınız için 30 Eylül 2025'tir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153 mülakat aldıktan sonra konsolosluğa mail atıp dosyanızı açtırabilirsiniz yada mülakat günü gittiğinizde konsoloslukta söyleyip düzeltilmesini isteyebilirsiniz

• arkadaslar selamlar 24 yilinin talihlilerine hong kong dan donus oluyormus .fiziksel olarak orada bulunursak dosya tasimayi kabul mailleri alanlar olmus.acaba c.off u beklemeden kcc ile simdiden mail ile hong kong a dosyami aldirmayi denemek ne kadar dogru bilemedim . kafada deli sorular ne kadar zorlu bir surectir bu neyin icine dustuk biz :))) onumuzde daha 1 yil var neredeyse ama sabah aksam forumdayim konulardan uzak kalmak istemiyorum .

• @gucarslan yani mülakatın son günü 30 Eylül müdür demek istedim

• @EzgiLera çok teşeklür ederim, sanırım yaşayıp görmek gerekecek 😀

• @Cansu-mer merhaba bizde 2025 talihlisiyiz ve Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum değerli görüşünüz benim için çok önemli

• @Cansu-mer aslında düşünmeniz gereken tek bir şey var. Dosyanız Ankara da mülakat alma ihtimali yüzde sıfır. Yani şu an çekilişi kazanmış olabiliriz ama kazanmamızın bir önemi bu sıra numarası ve Ankara ile önemi kalmıyor. Kısacası size önerim son üç dört yılın dosya taşıma ile ilgili tüm iletilerini okuyun ve aklınıza yatan bir ülkeye dosyanızı taşıyın. Taşımazsanız zaten mülakat alamıyacaksınız. Ama taşırsanız bir ümit belki olabilir.

• @Cansu-mer
    Erken düşünmeye başladınız, herkes derdine düşmeye başladığında bu bir avantaj olacak bence.

Bence doğru noktadayız. Ben de boş vakitlerde elde telefon, eski deneyimler, aşamalar vs vs kim ne yazdıysa okuyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |