Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @deebee bilgi için teşekkür ederim. Gelen mail şu şekilde.

Thank you for your inquiry.
    Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov

• @qwe19 DS-260 formunda bir değişiklik yapmak istiyorsanız, mülakatınızın yapılacağı konsoloslukla iletişime geçmelisiniz diyor. DS-260 formunu açtırıp mülakat yerinizi değiştirebileceğiniz kanısına nasıl vardınız?

• Arkadaşlar körlemesine atlama dönemleri geldi, ben biletimi aldım yarın sabah Tiflis'e gidiyorum (askerlik yoklaması yüzünden gümrük engellemezse tabi). Birinci hamle direkt pasaportun damgalı sayfasının fotosu eşliğinde taşıma talebi maili atmak, mümkünse ekstra belgelerle desteklemek. Gürcistan şimdiye kadar red vermiş herkese inşallah fiziksel olarak orada olmam durumu değiştirir. Güncelleme geçeceğim, bakalım inşallah bu güncellemelerim olumlu şekilde olur.

• Herkesin kurban bayramını kutlarım!
    Bir ricam var , lütfen geçen sene son mülakatları hangi aylarda dağıttılar ? Bilgisi olan paylaşsın lütfen

• @Fatih-Kaymak çeviriden baktım ne kadar sağlıklı ceviriyor bilmiyorum

• Bu ileti silindi!

• Herkese iyi akşamlar dilerim, 25 haziranda Viyana ‘da randevum var. Ben eşim ve 21 yaşındaki oğlumla mülakata gideceğiz. Bir şey sormak istiyorum. Oğlum üniversite 3. Sınıfta. Onun için öğrenci belgesi ve askerlik durum belgesi (askerliği2031 e kadar erteli görünüyor e devlette) onun için almam gerekir mi? Genelde hep diğer evraklara yoğunlaştığım için bunu araştırmamıştım. Daha doğrusu istendiğini hiç duymamıştım. Şimdi de aklıma geldi. Ve sormak istiyorum: Bu belgeleri isterler mi ki. Ben yine de e devletten aldım. Ama türkçe bu evraklar. Ama evraklarda barkod var. Teşekkürler

• @sonokege bende üniversite öğrencisiyim, öğrenci belgemi,transcript ve askerlik erteleme yazımı alıp ingilizce olmayanları çevirteceğim, sizede yapmanızı öneriyorum gerekli belgelerden birileridir.

• @orkunktt Merhabalar, SSN gelmesi için illa ülkeye giriş yapmalımıyız yoksa posta kutusuna belirttiğimiz adrese teslim ediyorlar mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sonokege mülakat öncesi götürmeniz gereken evraklar ile ilgili Viyana’dan email geldi mi ve beneficiary oğlunuzun isminin altında bahsettiğiniz bu evraklar talep ediliyor mu, isteniyorsa yanında açıklaması vardır mutlaka? Viyana özelinde diğer mülakat deneyimlerinden görebileceğiniz üzere e-devletten alınan barkodlu belgeler kabul ediliyor. Bol şans

• @Gokhan-Eke cevabınız için teşekkürler. Ama siz asli kazanansınız değil mi? Acaba asli kazanan olursa mı askerlik belgesi vermek gerekiyor. Çünkü asli kazanan benim, benden dolayıda oğlum alacak.onun için gerekmeyebilir mi diye düşünmeye başladım da.

• ⭐⭐⭐

@sonokege Talihli cocugunuz olmadigi icin bu belgelere ihtiyaciniz olmayacaktir.

• @lumos çok teşekkür ediyorum size.

• @lumos çok teşekkür ederim size

• @cemal1153 CASE numarası verildikten sonra DS260 formu dolduruluyor. Bu dediğiniz imkansız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Irmak-Deli vize görüşmeniz başarılı geçerse, göçmen vizeniz ile sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay içerisinde ABD’ye giriş yapmanız gerekiyor, ABD’ye giriş tarihinizden sonraki 10-15 gün içerisinde bildirdiğiniz adrese SSN fiziksel kartınızın gelmesi gerekiyor. Ülkeye giriş yapmadan SSN kart veya GC kart üretim süreci başlamıyor. Bol şans

• @ugur07 Forumda Malezya'da fiziki olarak bulunulması halinde yardımcı olunabilme ihtimali ile ilgili bir yanıt alan arkadaş vardı. Bir de dil okulu ile oturum alıp vize randevusu alan bir arkadasimiz vardi.

Sürecin başından beridir elimden geleni yapmaya çalisiyorum; oturumsuz olarak zaten dosya taşıma yapmadı hicbir yer 2-3 istisnai durum dışında. Avusturya dosya taşırken de biz aktif olmadığımız için tasiyamamistik.

En azından bir de bu şekilde denemek istedim. Muhtemelen dil okuluna kayıt olmayacağım ama ülke değiştirip ben geldim sürecin sonuna kadar buradayım diyip randevu almaya çalışacağım.

• Herkese iyi bayramlar aramızda dosya taşıyan varmı varsa örneği paylaşırmısınız tşk

• Arkadaşlar herkese Hong Kong'dan selamlar.
    Hong Kong dosya transfer talebimi kabul etmiş bulunmakta :)

Thank you for your inquiry. We appreciate your patience in awaiting a response.

Your case was transferred to Hong Kong. You will receive more information in the coming days. Please note that we have limited appointment availability, and this approval does not guarantee that your case will be processed prior to the September 30, 2024, deadline for DV processing.

Mülakat mailini bekliyorum. Detayları ilerleyen süreçte sizinle paylaşacağım.

• Evet arkadaşlar muhtemelen mülakat mailleri gelecek, Ben de o kadar yazıştım ki HK ile son yazışma serüveninde dosya numaramı eklemediğimi fark ettim. (İnsan en önemli şeyi unutur mu :D ) :D Onlar da benden dosya numaramı istediler. Muhtemelen dosyalarımız oraya kabul edilecek. Bu süreçte KCC'ye top atıldığından beri itidalli olmayı ve açıkca yazmayı öneren @gucarslan @Revolter @mehmetizmirli ve daha nice değerli insanın emekleri için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k