Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
-
@semavi senin gönlün zengin abi yetmez mi ?
Bende houston düşünenlerdenim . Lakin daha kesin kararımı vermedim . İş olanakları ile ilgili daha yapacak çok fazla araştırma var .
-
En rahat nerede baslangic yapilacaksa oradan baslamak lazim. Ilk zamanlarda yasanan travmalar atlatilamiyor bazen. Olmadi deyip donen, dondukten sonra 'aaa bunlari bilmiyorduk' diyen cok oluyor... Uzerine birde bilgi kirlilikleri ve insanlarin ben bildim egolari eklenince isler degisiyor...
Adam 2bin dolara arabasini satiyor... Turkiyeden yorum yaziyor altina adam, o parayi etmez diye
Guler misin aglar misin?Amerika mukemmel bir yer... Amerika berbat bir yer... Kisiye gore degisiyor yani
-
@semavi kadir hocam araç demişken sizden araçların modifikasyonu ve bu işlemle ilgili gerekli evrak işlerinin olup olmadığı ile ilgili bir yazı da bekliyoruz . Şöyle bi e 30 alıp air süspansiyon , motor geliştirmesi , body kit ve boya gibi işlemler için izin veya işlem sonrası izlenmesi gereken adımları anlatırsanız cidden çok sevinirim
-
@ayvalik10 Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
@gizemyavuz92 mümkünse eğer vaktiniz varsa yarın sizden 2 yıl içinde neler değişti hayatınızda nasıl bir değişiklikler oldu gibi yazı bekliyoruz. Neden diye sorarsanız kazanmak dışında asıl sıkıntı olan EŞLER DURUMU. Bu forumda çoğu erkeğin en büyük sıkıntısı current olmadan da büyük bir dert

Ama gerçekten yazarsam roman olur
Şaka bir yana, şuan Türkiye'deyiz geçen Nisan ayı oğlumu Usa'de dünyaya getirdikten sonra bir dönmek istedik (daha çok ben istedim), şartlar da bizi dönmeye doğru itti aslında.. Bu ayrı bir hikaye tabi, eşimde bende hep yurt dışında yaşamayı istiyorduk, sevgiliyken onun Kanada hayali vardı Amerikaya yakın olmasından dolayı, sonra o iş Avustralya oldu, evlendik derken bana green card çıkmış ve süreci de bu yöne doğru yönlendirdik. 1.5 sene usa de yaşadık 2 farklı eyalette, şimdi ise tekrar memleketteyiz, sorarsanız ki soracaksınız pişman mısınız diye ' eveett hemde çok! 'doğumu bile TR'de yapacaktım da @crazycells diye bir yüreği güzel bir dostumuz var ne kadar uzun konuştuk bilmiyorum telefonda ama usa de doğurmaya o beni ikna etmişti, eşim bile ikna edememişti, neden bu kadar dellendin derseniz, gebeliğin vermiş olduğu bunalım ve home sickness eklenince hemen dönme kararı alabiliyorsunuz.. Psikolojim çok bozulmuştu kendimi çok yalnız hissediyordum ve haftalar sonra daha önce hiç yaşamadığım bir şeyi tecrübe edecektim, doğumu ve anne olmayı! Arafta olmayı ben o zamanlarda öğrenmiştim.. Bu hikaye uzar dostlar, bi ara aklıma gelmedi değil, gidip dönenler için bir topic yapmak ama neyse dedim insanlar şimdiden 2020 sayıyor tatları kaçmasın dedim 
Not: 10 Nisan 2019 'da geri dönüyoruz Houston'a en çok oğlum için ama bu kez uzun bir süre dönmeyi düşünmüyoruz çoğu şeyi kafamda bitirdim, sanırım en önemlisi de buydu.. Ben TR'de doğup büyümemişim sanki, memleket o kadar yabancı geliyor ki kaç ay oldu alışamadım gelişimize.. Oraya gidince alış, buraya gelince alış, bir dostum demişti zor olacağını.. Yine haklı çıktı bak
NYC senin için gelicem bir dahaki sefere 
-
Houston'da araç fiyatları genel olarak daha pahalı geldi diğer eyaletlere göre(ohio cleveland). Bir eyaletten araba almaya gidip alıp dönebiliyor muyuz?
-
@cesur Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Houston'da araç fiyatları genel olarak daha pahalı geldi diğer eyaletlere göre(ohio cleveland). Bir eyaletten araba almaya gidip alıp dönebiliyor muyuz?
Neye göre kıyasladığınızı bilemiyorum ama arabayı alacağınız eyalet ve sizin olacağınız eyalet arasındaki mesafe önemli yani houston'da olup da ohio'ya araba almaya giderseniz 2 gün yol yapacaksınız demek, houstondan kaliforniya 3 gün
mesafeler çok uzun bilginize, yoksa alırsınız tabi neden olmasın. -
@caglaror abi gittiniz mi? Nereyi sectiniz yaşamak için

-
Ahhh ahhh
-
@cesur Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Oradan bir arac alin... Buraya getirin ve sonra ozellikle alt takiminda sorun yasadiginizda burada ustalara sorun bakalim ne kadar fiyat verecekler

Kuzeye dogru ciktikca arabalarin altlarinin komple curudugunu goreceksiniz... Buyuzden arabalar ucuz...
Arkadaslar, araba alma isi gercekten cok komplike bir sey degil... Kimse de mukemmel arabasini ucuza vermez... Tanimadiginiz bir arabayla marsi cevirip 1000 mile yor surmek, ABDye gelme karari almaktan daha riskli bu arada...
Neyse konuyu Houstona baglayalim...
Gocmen icin, belirsizlikler fazla ise, iyi bir baslangic sehri...
-
@gizemyavuz92 insan yasaminda sosyal destek de oldukca onemli
surekli gozardi ediliyor... edilmemeli
... buyuk sehirlere gelmenin en buyuk avantaji kendinize uygun arkadas bulma sansinizin ve hizinizin yuksek olmasi...
ABD'de yasamaktan zevk alan ve kafa olarak size denk daha fazla arkadas edinmeniz lazim
-
@gizemyavuz92 ayrica nazik dusunceleriniz icin de tesekkurler

-
@gizemyavuz92 bu kadar içten samimi sıcacık bir cevap için çok çok teşekkür ederim. Size hiçbir soru sormucam çünkü benim ailem de Almanya da aynı durumda idi ve onlarda Türkiye ye kesin dönüş yaptıkları için çok iyi anlıyorum durumunuzu. Lütfen çok fazla olucam ama gerçekleri görmeleri için en başta siz kendi hikayenizi daha sonra @crazycells olsun @semavi dönen kişiler hakkında örnek verebilirler mi çünkü sadece amerika için değil tün yurtdışı ülkeleri için geçerli bir durum davulun sesi uzaktan hoş gelir durumu 2020 bekleyenleri hevesi kırılacaksa kırılsın ki gerçekleri bilsinler herkesin dilinde giderim flex yaparım uber yaparım tırcılık yaparım. Flex amerika da boş yok uber tam kumar kesin kazancı yüksek olacak değil tir desen ehliyeti almak basit değil gibi bilsinler ona göre masraf yapsınlar tekrar çok teşekkür ederim
-
Herkese uzun bi aradan sonra Merhaba ,
5. Ayımı Houston'da tamamladım. New York , İstanbulsa Houston Konya . Heryerden göçmen almış geniş bir şehir. Trafik var, Hava bir gün güneş , bir gün buz gibi,bir gün yağmur . Havasını kestirmek zor. İş konusunda sıkıntı çekmezsiniz ,başka eyaletlerden bile akın akın buraya gelenleri görüyorum . Yolları baya kötü , yaşam ucuz , insanları iyi. -
@nevermore Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Herkese uzun bi aradan sonra Merhaba ,
5. Ayımı Houston'da tamamladım. New York , İstanbulsa Houston Konya . Heryerden göçmen almış geniş bir şehir. Trafik var, Hava bir gün güneş , bir gün buz gibi,bir gün yağmur . Havasını kestirmek zor. İş konusunda sıkıntı çekmezsiniz ,başka eyaletlerden bile akın akın buraya gelenleri görüyorum . Yolları baya kötü , yaşam ucuz , insanları iyi.hocam iş mevzusunu ne yaptınız, kendi mesleğiniz ile ilgili bir şeyler var mı?
-
Arkadaşlar houston'da bir siteye mi taşınsak ne yapsak Sevgili @crazycells bir kooperatif oluştursak " @crazycells sitesi yada Yeşilkartforum sitesi :))" kendimize şöyle yüzme havuzlu spor salonlu güzel bir site Yeşilkartforum ailesi olarak hep birlikte yaşar gideriz arkadaşlar @gizemyavuz92 hanımı da yalnız bırakmamış oluruz
hep birlikte mutlu mesut yaşar gideriz. Sevgili @crazycells bak müşteride hazır hiç bitmeyen bir göç gözümde canlandı da pek bir güzel mi oldu ne bu arada sitenin önüne mağaza yapılabiliyorsa sevgili @semavi arabaları oradan satar direk gelenin ev araba hazır :))) belli bir ücret karşılığı birde kreş kurduk mu oo tadından yenmez.. Oldu size TürkHouston :))) olmadı demiii:))) Aslında iyi fikir gibiydi ama.. 
Ben varım deyip elimi kıldırayım... :)))
-
@rüzgar ondan sonra kars vegas digor texas der dolaşırız ortalıkta

-
@rüzgar Olma ihtimalini düşünmek bile güzel harika da olur bence
-
@rüzgar Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Arkadaşlar houston'da bir siteye mi taşınsak ne yapsak Sevgili @crazycells bir kooperatif oluştursak " @crazycells sitesi yada Yeşilkartforum sitesi :))" kendimize şöyle yüzme havuzlu spor salonlu güzel bir site Yeşilkartforum ailesi olarak hep birlikte yaşar gideriz arkadaşlar @gizemyavuz92 hanımı da yalnız bırakmamış oluruz
hep birlikte mutlu mesut yaşar gideriz. Sevgili @crazycells bak müşteride hazır hiç bitmeyen bir göç gözümde canlandı da pek bir güzel mi oldu ne bu arada sitenin önüne mağaza yapılabiliyorsa sevgili @semavi arabaları oradan satar direk gelenin ev araba hazır :))) belli bir ücret karşılığı birde kreş kurduk mu oo tadından yenmez.. Oldu size TürkHouston :))) olmadı demiii:))) Aslında iyi fikir gibiydi ama.. 
Ben varım deyip elimi kıldırayım... :)))
Nisan'da oradayız inşallah bekliyorum artık sizleri de
Ali'nin de dediği gibi kafanın uyacağı bir dost bile o kadar önemli ki gittiğiniz yerde, ancak gittikten sonra anlayabiliyorsunuz tabi.. Yeşilkartlılar Derneği açarız olmadı, dayılar açıyor ya hani ufacık bi dükkana, iyi para geleceği zaman kına gecesine kiraya veriyorlar heh işte öyle br şey yaparız olmadı, Ali de baş danışman olarak oturur yaazaaanemizde 
-
Süper olur kiraya verilmeyen günler artık okey salonu çay ocağı :))))))) harbiden biz niye gidiyoruz oraya?

-
@gizemyavuz92 hanım güzel haberlerinizi bekliyoruz umarım bu güzel ailenin bir parçası olarak en kısa sürede sizlerle birlikte Houston’da bütün forum ailesiyle buluşmayı umut ediyorum Mayıs’tan sonra tabiii
Dernek te süper olur sevgili @crazycells Houston bekliyoruz:)))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var