Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@mrt01 Tek otorite mi? Bence o yola hic girmeyin, bilakis sizin gibi yaklasimlar yuzunden emin olmadan kesin konusmayin diye uyariyoruz. Kaldi ki madem oyle neden paylasmiyorsunuz? Ayrica da KCC'nin dediklerine kalsaydik o hooo.... sizin anlamadiginiz nokta da bu. Dilerim ki bu yeni yonetmelik, surevi rahatlatir. Unutmayin ki bu yonetmelik sizin sansiniza denk geldi bu seneye; ki o da oncesinde dosyasini tasiyan ve bu durumu duzgunce izah eden insanlar sayesinde, otoriteler(!) daha dogru sanirim size gore 😉, oldu bunu da bilin!; hatta bu yolda emek verip gidemeyenlerin emegi daha cok.

Bastan beri izah etmeye caliyoruz ama hakli okdugunuz bir sey var degmez aslinda. Bir kisi icin deger doye paylasim yapiyoruz ama degmez.

• merhabalar, saglik raporunda gerekli olan asilardan sadece e nabizimda covid asisi gözüküyor. tetanoz su cicegi asilarini kücükken olmustum. Bu asilarin asi kartini nasil alabilirim bilgisi olan var mi?

• @mrt01
    Merhaba, KCC’ye bu kadar güvenmeyin lütfen. Kendileri hiçte tahmin ettiğiniz gibi bir kurum değiller. Sürecinizde henüz örneklerle karşılaşmadınız, çünkü süreciniz henüz başlamadı. Ancak birgün bir sorgunuzda size dosya transfer işleminizi iptal ettik diyebilirler. Ya da dosyanızı arafta bırakarak herhangi bir işlem yapmadan mali yılı bitirebilirler. Ya da geçmişte olduğu gibi, dosyanızı haritada gösteremeyeceğiniz bir ülkenin konsolosluğuna taşıyabilirler. Burada kimse size kesin otoriteymiş gibi cevap vermiyor, aksine bu zamana kadar birikmiş ortak bir bilgi havuzunun verilerine dayanarak sizleri ne gibi ihtimallerin beklediğini hatırlatmak istenmektedir.

• KCC’ye güvenmeyip nereye güvenebiliriz ki ? Bende bu formda okuduklarımdan ve arkadaşların paylaşımlarından sonra kendi sürecim için hamleler yaptım. @lumos daha öncede benim yazdığım yorumlara muhalif olup agresif yaklaştı ve son olarak sürecini baltalıyorsun KCC’ye yazarak diye yorum yapmıştı. Ben tabiki kendi sürecimi yürüttüm ve KCC den gelen mail açık şekilde belirtiyor.
    “ Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.”

• @mrt01 mulakati alamazsaniz anlarsınız ne demek istediğini sizler ,bizler giderken onlar geliyordu unutmayin

• @yck06 kcc den taşımasını istemeden önce Viyana konsolosluğuna mail attınız mı? Önce oradan onay almanız daha sağlıklı diye düşünüyorum. Viyana sonradan oturum isterse büyük sıkıntı olur.

• @hsn-kartal viyanadan mülakat alamasam bile en kötü Ankaradan alırım 4000 ile. Bu benim ilk sürecim değil sizde müsterih olun.

• @mrt01 umarım...

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@mrt01, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

KCC’ye güvenmeyip nereye güvenebiliriz ki ? Bende bu formda okuduklarımdan ve arkadaşların paylaşımlarından sonra kendi sürecim için hamleler yaptım. @lumos daha öncede benim yazdığım yorumlara muhalif olup agresif yaklaştı ve son olarak sürecini baltalıyorsun KCC’ye yazarak diye yorum yapmıştı. Ben tabiki kendi sürecimi yürüttüm ve KCC den gelen mail açık şekilde belirtiyor.
    “ Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.”

@mrt01 Ben cok iyi hatirliyorum, siz yesil pasaportla dosya tasimaya calisiyordunuz, ben de o sirada henuz yonetmelik de cikmadigi ve pasaportla dosya tasinmadigi icin bunun olamayacagini size tasinazi da mulakat alamama gibi sorunuclari olabilecegi icin bunu belirttim. Hatta soyle diyeyim, KCC ile dosya tasiyan yonetmelikten once arkadaslarin hic biri mulakat alamadilar hala bunu da bilin. Herkes paylasmiyor sureci, istediginiz cevabi almamak muhaliflik degildir, ikili konusmaya da girmeye gerek yok beni engelleyebilirsiniz.
    Kaldi ki onlarca sayfa okumayip, onlari incelemeden soru soranlari da yorum yapablari da tolere edemeyiz, siz de surec icinde bunu fark edeceksinizdir. Size iyi surecler dilerim...

• @lumos konuyu uzatmamak adına son gönderimi yazıp konuyu kapatacağım. Ben yeşil pasaport ile dosya taşımaya çalışmadım ilk gönderimde bile yazdığım vize sorunum yok sadece dosya taşımak için ne yapabilirim diye sormuştum. Saolsun diğer 150 sayfada yazılanlardan çıkarımımda (siz benim okumadığımı öngörüyorsunuz ama 🙂 ) doğru formatta düzgün bir mail ve yönetmelik çıktıktan sonra dosyam taşındı. Umarım herkes kendi içindeki niyeti gibi sürecini yönetir. Herkese bol şans…

• @gucarslan merhaba, tam olarak hangi başlıkta yazmam gerektiğini bilemedim. yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

Formu doldururken başta bir sorun yokken eş bilgileri girdiğim sayfa itibari ile 'i - I' harfleri olan herhangi bir şeyi kabul etmiyor. her şekilde yazmayı denedim farklı tarayıcılardan ve internet bağlantısını değiştirerek ama sürekli aynı hatayı veriyor. Örnek olarak ISTANBUL yazarken I harfini silerek STANBUL yazınca kabul ediyor ve diğer sayfalara devam edebildim. Ama benim ve eşimin tüm formu yazım hataları ile doldu. Bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı?

• Yasaklı

@ugursway
    Bu arkadaşımız hatırladığım kadarıyla 5 dakika ara ile 2 mail atmıştı birinde doğum tarihi eksik diye 2. Yi attım demişti. Ve birine olumsuz birine olumlu dçnüş yapıldığını söylemişti. Şimdi aynı maile yine 2. Bir cevap gelme ihtimali varmı çünkü 2 mail ve 2 cevap verilmişti.

• Arkadaşlar selam, foruma birkaç haftadır bakmıyordum. Bugün bakayım dedim ve sanıyorum bu konunun son 10 sayfa civarını okudum. Ve birkaç defa şu metne denk geldim; "bu sene yönetmelik değişti" ama bununla ilgili bir açıklamaya denk gelemedim. İlk sayfaya da baktım ama gözden mi kaçırdım. Tam olarak değişen yönetmelik nedir ? Benim sıralamam 8bin in sonlarında, nitekim bende dosya taşımayı düşünüyorum. Değişen yönetmelik hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum, herkese sürecinde başarılar dilerim.

• @mrt01 yanlis hatirlamiyorsam 2022 doneminde de bi arkadasimiz yesil pasaportu oldugu ve vize sorunu olmadigina deginerek Tel Aviv’den oturumsuz mulakat almisti. KCC ve Elciliklerin tavri her talihli icin ayri olabiliyor. Hayirli olsun!

Edit: Kendisinin iletisini de ekleyeyim, dogru hatirlamisim.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/arşiv-dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/11419?_=1717893303260

• Merhabalar, Son iletileri okuduğumda, deneyimli arkadaşların konsolosluklara tam olarak güvenilmemesi gerektiğini belirttiğini fark ettim. İletilerde, konsolosluklara e-posta gönderip durumumuzu sorgulamak istediğimizden bahsedilmiş. Ancak bu durum dosyamızı tehlikeye atabilir. Çünkü diplomatın yerinde olsam, bu tür bir e-postaya yanıt olarak ülkeye geliş sebebinizi sorardım. Belki de dosyamız sessiz sedasız taşınacakken, kendi elimizle sürece engel koymuş oluruz. Bu tür ikilem durumlar beni oldukça endişelendirdi. Bu yüzden, dosyamı taşıdığım yer olan Johannesburg'dan dosya numaramın current olduğu dönem aralığında 3 aylık bir dil okulu almayı planlıyorum. Gerekirse kayıt bilgilerimle birlikte e-posta gönderip durumumuzu garantiye almak sizce nasıl olur?

• @berna-turali Merhabalar, İlk e-postamı gönderdiğimde pasaportu eklemeyi unutmuştum. Daha sonra pasaportu ekleyip tekrar gönderdim. İşin komik yanı, pasaportlu olan e-postaya olumsuz döndüler, ama beş dakika sonra pasaport eklemediğim düz metinli e-postaya olumlu yanıt verdiler.

• ⭐⭐⭐⭐

@mrt01 konunun diğer kısmından ziyade şu yönünden bahsedeceğim sadece. Kime güveneceğiz KCCden başka dediğiniz KCC kurumu dosya tipini soran üyeye güncel bülteni atan, oturumuyla dosyasını taşımasını isteyene yeri geldiğinde olumsuz cevap atan, bundan önce senelerce numara sırasına göre giden sistemi bir anda kafasına göre sürecin ortasında form doldurma sırasına göre ayarlayan, hiç ortada yokken talihlinin dosyasını alakasız bir konsolosluğa kafasına göre taşıyan bir kurum. Tartışmanızın diğer bölümüne girmiyorum sadece güvendiğiniz kurumun aslında çokta dengeli hareket eden bir kurum olmadığını hatırlatmak istedim

• ⭐⭐⭐

@deebee Tabii burada mesele ulkeye giris yapmakti, ki seyahat kolayligi sagladigini zaten belirtiyoruz, yine KCC'nin pasaporta gore tasimasi degil. Gecen sene Maskat yesil pasaportlu herkese gereksiz yere vize aldirdi girebildikleri halde, bunu bilemeyebiliyorlar demek istedigim. Zaten soz konusu meselede de 'dikkatli olun bu yeterli ve anlasilir bulunmayabilir' ve 'KCC e 100 de 100 guvenmeyindir'. Teknik olarak her sey mumkun, transfer talebi olmadan Hindistan'dan mulakat alanlar da oldu sonucta. Konu bundan ibaret.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |