J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)
-
@gucarslan çok pardon. Şimdi güncelledim. 2024 Diversity Programı doğrultusunda görüşmeye girdim.
-
@speareandleo bakabildiniz mi bilmiyorum ama bu başlığın ilk iletisinde neden "Refused" göründüğünü yazdım.
22 mayıs'ta yolladığınız rapor için bu kadar kısa sürede vizenizin basılması zaten mümkün değil.
10 iş günü olarak düşünmelisiniz. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: M MMT
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Vildan 0 -
ATS16
-
Arkadaslar merhaba, esim bugun mulakata girdi. Hersey cok guzel gecti. Vizeniz basili bi sekilde pasaportunuzu 5-6 gune teslim alirsiniz denildi. Ama suan administrative process yaziyor. Boyle olmasi normal mi? Yasayan varmi boyle bir durum? Pasaportumuzu da aldilar.
-
@ufukadiyaman ziyadesiyle normal.
yarın gün içinde issued olarak güncellenir, sabırlı olun. -
Butun gun boyunca bunu dusundum. Insallah dediginiz gibi cikar. Gercekten cok bekledik, umarim yarin issued olur ve rahatlariz. Cok tesekkurler
-
@ufukadiyaman son durum nedir acaba
-
@gucarslan merhaba CEAC resmi sitesinden vize kontrolümu yapmak istiyorum fakat casenumber i kabul etmiyor 0 lar olmadan yazdım sizin talimatlarını okuduktan sonra fakat yine olmadı nasıl bir sorun olabilir? Yardımcı olursanız memnun olurum
-
@kelebek "Çeşitlilik vizelerinde CEAC kontrolü için dosya numarasını girerken ortadaki sıfırlar -0- yazılmaz >>> örn: 2021EU000001938 = 2021EU1938" ifadesini görmüşsünüz, ama hemen üstündeki "Çeşitlilik vizelerinde (DV - Green Card) CEAC verileri her yıl 1 ocak'ta aktif olur." ifadesini görmemişsiniz.
Siz DV2025 siniz, sizin veriler 1 Ocak 2025 te aktif olacak. -
@gucarslan teşekkür ederiz
-
@Fırat-ERKAL çok teşekkür ederim bir an endişeye kapıldım
-
Merhaba, Amerika'da J-2 statüsünde eşim ile birlikte araştırma yapıyoruz. Bu sene 2. kez vize yenilemek için Türkiyeye geldik. Geçen sene vize yenilerken herhangi bir sorun olmamasına rağmen bu sene vize status ''refused'' olarak geldi. (Eşimin belgelerini henüz işleme koymadılar, o nedenle J-1'nın statüsünü bilmiyoruz). Bu durum cuma günü mesai bitimine denk geldiği için embassy'i arayamadım. Ancak bu durum beni çok endişelendirdi. Burada ve diğer forumlarda ''administrative processing''e takılmış olabilir dese de, ilk defa bu başımıza geldiği için panik halindeyiz. İş yerinden ısrarla dönmemiz konusunda mail alıyorum ancak vize hakkında ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilecek olan biri varsa çok sevinirim.
-
İlgili linkten Immigrant Visa'yı seçiyorum fakat CN'ımı kabul etmiyor. Örnek kısmında MTL ile başlayan bir numara soruyor bunu nereden ediniyoruz acaba?
-
@Ben-Batur Bu başlığın kılavuz niteliğindeki birinci iletisinde der ki;
“CEAC sisteminde herhangi bir göçmen ya da göçmen olmayan başvurunun kontrolünü sağlamak için sistemin resmi sitesinden hangi alanda başvuru yapılmışsa o kısım seçilerek bilgiler girilir.
• Çeşitlilik vizelerinde (DV - Green Card) CEAC verileri her yıl 1 ocak'ta aktif olur.
• Çeşitlilik vizelerinde CEAC kontrolü için dosya numarasını girerken ortadaki sıfırlar -0- yazılmaz >>> örn: 2021EU000001938 = 2021EU1938”
Yani;
• Siz DV2025 grubundasınız verileriniz 1 Ocak 2025 te aktif olunca giriş yapabileceksiniz.
• Giriş yaparken size verilen dosya numaranızı gireceksiniz.
NOT : Lütfen başlıkların en başında bulunan iletilerdeki kılavuz niteliğinde paylaşımları mutlaka okuyun, bunlar çok işinize yarayacak. -
@Fırat-ERKAL 1 ocak konusu dikkatimden kaçmış çok teşekkürler hocam

-
@gucarslan merhaba dosya durumunu kontrol ederken completed kismina tikladim yanlislikla ve direk ds260 formu acildi hemen kapattim dpsyami acmismi oldum siralamami sona atarmi cok tedirginim..
-
@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan? -
Bu ileti silindi! -
ATS16 -
gucarslan -
gucarslan -
Baran Soylu
-
Ceac sisteminde yüklenen ücret ilk aşamada kaç günde in process den doküman yükleme butonu aktif hale gelir bugün 10 gün oldu hala süreçte yazıyor.
-
gucarslan
-
Çok bilgilendiriciydi , teşekkür ederim
-
@yasmin982 hang vize türü için soruyorsunuz?
Benzer Başlıklar
172
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k