Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Selam ,

    https://atlas.my.salesforce-sites.com/SiteRegister?country=Austria&language=en_US

    hesabında kaydım Gürcistan'da kalmıştı onu Austria olarak değiştirme talebinde bulundum. Değiştirildi ustraveldocs destek mailinden talep istediğimde, fakat giriş yapınca hesabıma profil bilgilerimi güncellemeye çalıştığımda Türkçe karakter sebebiyle bilgilerimi giremiyorum.
    Ek olarak priority date diye bir alan var ama ne olduğu belirtilmemiş.
    Ve adres alanı var buraya pasaportumuzu teslim alacağımız yeri yazacağımızı düşündüm , o sebeple pack&weg in adresini girdim .

    Bu ekranı daha önce doldurmuş kişiler var ise yardımcı olabilir misiniz?

    Ekran Resmi 2024-06-04 ÖS 8.17.12.png


  • @serserotek, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @adaderyaela
    Sadece mail attım ne hikmetse olumlu karşılandı. Yani özel bir durumum yok.

    Özel durumunuz 2025 kazananı olmanız ve henüz current olmadığınız için işlemi KCC ile yapmanız. 2024 başlığı altında yazarak kafa karışıklığına sebep oluyorsunuz.


  • @pinbil merhaba. Priority date DV için geçerli değilmiş. Şu iletiye bakabilirsiniz. Pick-up seçtiğinizde adres doldurmuyorsunuz zaten otomatik çıkıyordu. Türkçe karakter olmayacak şekilde girmiştim ben ismimi. Kolay gelsin.


  • @pinbil merhaba, ilk sayfadaki adrese kendi adresinizi, yani kendi kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. İkinci sayfada teslimat yerini seçebiliyorsunuz.

    Bizde de türkçe karakterler olduğundan problem yaşamıştık ve mail attığımızda DS-260 da yazdığınız şekilde, Türkçe karakterleri olmadan yazın demişlerdi.


  • Bu ileti silindi!

  • @10urdmn kişi başı 330 USD alıyorlar. Biz 3 kişi için 1000 USD verdik, 10 USD para üstü verdiler.


  • @EzgiLera
    Bir kere yazmış bulundum insanların sorularını cevaplamak zorunda kalıyorum yardımcı olmak için. Ayrıca benim formu kullanmaya başladığım daha 1 ay olmadan az çok profil inceleme imzaya bakma arama yapma vs gibi form özelliklerini çözdüğümü varsayarak 2024 başlığına girip bakan edenlerin de bunu çözmüş olduğunu düşünerek pek açıklama yapma gereği duymamıştım. Burdan yazacağım edeceğim veya cevaplayacağım iletiler olursa biraz daha açıklayıcı iletiler yazarım. Amacım insanların aklını karıştırmak falan değil yardımcı olmak. Kafası karışmaması için birazdan üyelerimizin kafa yorması az vakit geçirmesi gerektiğini düşünüyorum forumda. Bu konuda anlayışınızı bekliyorum daha öncede dediniz ikiletmek istemiyorum ama durumum bu şekilde.


  • @pinbil Çok teşekkür ederim


  • @sansolye teşekkür edeirm


  • @peralta97 kucuk harflerle dosya transferi yapamayacaklarini belirttiler.


  • @Biks Merhaba Hangi konsolosluk ?


  • Merhabalar arkadaşlar, mülakatta sunmak için bankadan hesap dökümü alırken dikkat edeceğim bir nokta var mı? Mühür kaşe tamam Ma ayrıca greencard için olduğunu belirtip özel bir formatta hazırlatmam gerekiyor mu? Yada üzerinde yazılması zorunlu bir ibare var mı mesela?


  • @demireser teşekkürler


  • Değerli form üyelerimiz,
    Lütfen herhangi bir iletiyi okuduktan hemen sonra imza kısmını yani
    CN : 2025EU17XXX
    DS-260 : 07/05/2024
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy
    Gibi yazan kısmı okuyunuz. Sizinle aynı mali yıl sürecine sahip olmayan insanların iletileri bazen sizin yılınıza ait başlıkta yer alabiliyor. Mesela mail atılması konusu konuşulduğunda bir sonraki yıla ait bir talihli KCC ile iletişime geçerken(benim gibi) bu yıla ait talihli current olmuş ise bültende case no su konsolosluk özelinde iletişime geçmek zorunda kalıyor. Bu ayrımı mutlaka göz önünde bulunduralım


  • Merhabalar. Görüşme tarihi verilen maillerinin atıldığı belirli bir gün oluyor mu yani her ayın ilk cuması vb gibi?


  • Selamlar Arkadaşlar,
    Bratislava konsolosluğundan da haber geldi. Onlar da Mayıs 2024 itibariyle tüm göçmen vizelerini Frankfurt'a devretmişler. Çoğumuz gibi aylardır uğraşıyorum ben de, aldığım tüm bilgileri er ya da geç buradan paylaşıyorum herkese referans olsun diye. Bratislava'dan da retlendim. Bu bilgi ile herkes retlendi tabi doğal olarak. Viyana'ya da üçüncü maili attım. İyi kötü bir ses seda yok. Şu ana kadar yapabileceğim her şeyi yaptığıma dair içim rahat ancak bu süreç üçüncü dünya ülkesi vatandaşı olduğum gerçeğini her hafta yeniden yüzüme çarpmaya devam ediyor. Olmasaydı sonumuz böyle.


  • @Revolter, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Hi-Zakk Merhabalar, eski iletilerinize baktığım için DV2024 süreci talihlisi olduğunuzu biliyorum. Eğer DV2025 talihlisi olmadıysanız imza kısmınızda bulunan DS-260 formunu gönderdiğiniz tarih yanlış, o sebeple hangi sürecin talihlisi olduğunuz anlaşılamıyor ve karmaşaya sebep oluyor. O yüzden lütfen imzanızı tekrar düzenleyin.

    Ayrıca sizin bir önceki iletinize vermiş olduğum cevabın yeterli olduğu düşüncesindeyim. Oluşan karmaşadan dolayı size vermiş olduğum cevabın herkes nazarında gözden kaçmaması ve tek bir soru özelinde herkes için birçok kez cevaplanma zahmeti oluşmaması adına bu iletide tekrar paylaşıyorum. Buyrunuz ; Size vermiş olduğum cevap

    @Revolter Önceki mesajıma verdiğiniz cevap gayet yeterliydi teşekkür ederim. Ben aslında @EzgiLera'ya cevap vermiştim :) siz söyleyince de tarihi yanlış yazdığımı fark ettim. Dosyayı 2023'te gönderdim evet şimdi güncelledim fakat gününü hatırlamadığım için gün kısmı XX olarak duruyor.


  • merhaba arkadaşlar , ds 260 çıktımı alacaktım normalde benim ve eşimin toplam iki kaydı vardı hatta geçen haftaya kadar da olduğu haliyle görünüyordu . Şuan baktığımda eşimin adına iki kayıt olduğu görünüyor biri tamamlanmamış yani hiç bilgi girilmemiş şeklinde bilen arkadaşlar bakabilir mi rica etsem .
    fo.jpg

  • H Hi Zakk bu başlıktan bahsetti

  • @selik şube yetkilisinin imza sirkülerini da almanız lazım


  • @fahriakc Geçtiğimiz yıl evet, Temmuz Ağustos ve Eylül ayında toplamda 7500 Cn e mülakat verildi, Eylül ayı çok kötü bir dönemdi, çünkü vize kotası dolduğu için Ankaraya, mülakat alan, sağlık randevusundan geçen mülakata giden kişiler kapıdan döndürüldü. Benim gibi düşünen, geçen seneyi baz alıp sıra gelir umuduyla bekleyen bizler Maalesef Temmuz ayında dağıtılan mülakat sayısı sonrasında geç kalan bir arayışa girdik. Umarım taşıyabiliriz, veya taşımaya gerek kalmadan Ankarada mülakata girebiliriz ( Kendi dosya numaram için, kendi düşüncem, ihtimal vermiyorum )


Benzer Başlıklar

  • 43 Oy
    7k İleti
    562k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum