Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• (U) Application of Nonresident Applicant Physically Present in District: Department regulations provide that, unless otherwise directed by the Department, a consular section must accept an application from an IV or DV applicant physically present in the consular district even though not a resident in that district, provided the applicant can establish to the satisfaction of the consular officer, that they will be able to remain in the consular district for the time it normally takes to process an application.

Yanlış anlamadıysam, eğer ki fiziksel olarak o ülkede bulunuyorsak ve de sürecimiz boyunca orada kalacağımızı kanıtlayabilirsek, ikamet etmiyor olsak bile, konsolosluğun kabul etmek zorunda olduğu yazıyor. Umarım doğru anlamışımdır ve umarım, bizim gibi isteyen herkes bu vesileyle vizesine en kısa sürede kavuşur. Ayrıca bu gelişmeden haberdar ettiği için @Hope-Breaker a teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalınız.

• @ATS16 @Hope-Breaker Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz.

Umarım sürece etkisi olacak bir adımdır. İlgili madde sanıyorsam bu;

c. (U) IV and Diversity Visa Cases: For IV and diversity visa (DV) cases, you may accept jurisdiction for processing a DV case if the applicant meets the residency requirements or is physically present in your district and likely to remain in country for the time it normally takes to complete processing of the DV. Post has discretion to accept or refuse requests of persons neither resident nor present in the consular district in accordance with the hardship factors at 9 FAM 504.4-8 (D).

Yine de konsolosların reddetme hakkını saklı tutuyor gibi görünüyor.

• @Demayfo En önemli haberlerden biri de Ankara da artık sadece İran vatandaşlarının mulakata girebilecek olması.

• @ATS16 evet sabah telegramda paylasilan guncelleme. Henuz okuma firsati bulmamistim. Tesekkurler

• @ATS16
    Cok guzel bir gelisme olarak degerlendiriyorum. Bana kalirsa kacirilmamasi gereken diger bir bolum "Determining Hardship" altinda yeni eklenen;

"(5) (U) The lack of a visa-issuing post in the beneficiary’s home country would generally mean the applicant has entailed hardship, in cases where no alternative processing post has been designated by the Department." Maddesi..

Burada deneyimli yöneticilerin/hukukcular daha net bilgi paylasir ancak "lack of" ifadesi "yetersiz" anlaminda kullanilmis diye anliyorum.

Yani Ankara'nin su anki durumu. Cunku "var" ya da "yok" icin metin icerisinde "absence" + "presence" ifadeleri yer alirken "lack of" genelde eksik/yetersiz olarak kullanilmis.

Umarim DV2024 ve bundan sonraki sureclerde yer alanlar icin olumlu bir gelisme olur.

• @Hope-Breaker Merhaba, bu guzel bir haber peki bununla ilgili yonetmelige nereden ulasabiliriz maile ilistirelim ki lafta kalmasin diye diyorum.

• @Biks telegram sayfasını nasıl takip edebiliyoruz

• Case numberimiz o kadar sınır bir yerde ki ankaradan mülakat gelecek mi ? Yoksa dosya taşıyalım mı ? Karmaşası içerisinde günler geçiyor. Galiba haziran ayında dagitilacak olan mülakat maillerinden durumumuz ne olacak belli olur. Sizlerin yorumları nedir paylaşırmisiniz?

• ⭐⭐

@qwe19

Kimse size şöyle yapın diyemez. Doğru da olmaz. Benim yorumuma göre 7K ve üzeri mevcut ankara performansı ile zor görünüyor. Aynı düşünceyi Brit Simon aldı youtuber dayıda söylüyor. Sayın @gucarslan yöneticimizde (son mayıs dağıtımından önce demişti. Oda sayısını günceller belki) 8K ve üzerinin mülakat şansı çok zor demişti. Son 4 aylık mülakat dağıtım sayılarına baktığımızda aylık 50 kişilik bir mülakat kotası ile gidiyorlar. Bunların tamamı EU bölgesine değil AS ile paylaştırıyor. Ortalama her 1000CN içerisinde Ankara nın payına 60-65 dosya düşüyor genelde. Şuan 5370-7400 arasına bakarsak 2030 CN var. Her 1000 CN de 60 EU Ankara olsa size sıra gelmesi için 120 den fazla sadece EU ya mülakat dağıtması lazım. Önümüzde 2 dağıtım ayı kaldı. KALAN 2 ayda 50 li kota ile gideceğini varsayarsak ve tamamı EU olsa bile 7K ları geçmiyor.

BritSimon Videosu

• https://dvprogram.state.gov adresinden check status yaparak durumumu kontrol edebilir miyim? bunun bir sakıncası var mı? ds260 falan açmış olmam değil mi

• ⭐⭐⭐

@Bluey Tam olarak Ankara ve benzeri yerleri kast ediyorlar, ozellike Turkiye'nin hali bu. Ne bir 'orta dogulu' (oyle degil ama politik yeri bu sekilde muamele goruyor) olma avantaji goruyor ve ilgili bir cok imtiyazdan faydalamiyor, sadece DV degil, o kadar alt baslik var ki..., ne de daha batili. Limbo'da bir ulke, e siyasi hali de bu duruma yardimci olmuyor, halk perisan. O dosyalari rica minnet tasiyan ve bizlere yesil isik tasiyan yerlerin elbette raporu olmustur. Umarim herkes icin hayirli olur da insanlar da suistimal etmezler.

• ⭐⭐

@Esra-Siren

Yok hayır istediğiniz kadar kontrol edebilirsiniz. Hatta ds260 submit ettiğiniz yere bile girip bakabilirsiniz. Hiç birley olmaz. Zira ben mülakat mail alanakadar günlük rutinimdim:)

• @yusufalak Teşekkür ederim :)

• @yusufalak teşekkür ederim. Bende bu ay ki mülakat dağılımına göre bir plan yaptim eğer gelmezse direk dosya taşıma işine bakacagim en mantiklisi o

• @ahmetyorulmaz merhaba. Bu rakamların söylenti olduğunu düşünüyorum. Biz 3 kişilik bir aileyiz. 4 farklı bankadan varlık dökümlerimizi ve bir de araç ruhsatı fotokopisi verdik. En büyük birikim Enparadaydı ve hesap hareketleri çok olduğu için kalın bir zarf içindeydi. Evrakları alan arkadaş enpara zarfını geri uzatıp buna gerek olmadığını söyledi. Sadece, toplamı 7.400 USD civarında 3 ayrı banka dökümünü aldılar, bunlar da nakit birikim değil hisse senetleriydi. Mülakat sırasında finansal varlıklarımız sorulduğunda, asıl birikimimizin olduğu banka dökümünü almadılar diye tekrar belirtttik. Yine gerek olmadığını söylediler ve vizemiz onaylandı. Kazanan eşimdi. Sorulara verdiği cevaplara bakacak olursak, Irvine'da yaşayacak (1+1 ev için minimum 2.500 USD kira ödeyecek), bebeğini büyütene kadar çalışmayacak ve 7.400 USD birikim belgeledi. Finansal varlığınıza çok önem vermiyorlar bence.

• @demireser
    Önerilen rakamlar sizin Amerika’da ki hayatınıza başlangıç için en ideal rakamlardır. Sizin hisse varlıklarınız ile beraber Ankara özelinde yeterli bulunmuş olabilir. Yanı sıra şu an da herhangi bir tanıdık olmadan ortalama bir eyalette ~2000 dolar kira değerinde bir evi tutmak için, depozito kira ve masrafları ile beraber min 5000 dolar masrafınız olacaktır. Konsolos sizin durumunuzda ikna olmuş olabilir ama bu durum diğer talihli arkadaşlar için geçerli olmayabilir.

• @qwe19 Dosya taşımaya da bel bağlamamak lazım, her yere mail attım hiç bir yerden olumlu cevap alamadım. Bence niyetiniz varsa hiç beklemeyin mail atmaya başlayın. 7000'ler olarak sıranın geleceğine dair hiç bir inancım yok.

• ⭐⭐

@ugursway
    Kesinlikle katılıyorum. Ben aylar önce bir masraf kalemlerini içeren Atlanta şehri öxelinde 4 kişilik bir aile için ilk taşınma ve yerleşik hayata geçme maliyetlerini içeren bir yazım vardı. Vizeyi aldıktan sonra gidiş kalma ev eşya derken 15k yı geçiyor. Kredi skoru yada size kefil olacak biri olmayınca 2500dolar ev size 5-6k lara maal oluyor. Depozito vb yan kalemler dahil bu kiraya. Kredi skoru olan biri için 2500dolar kredi skoru iş teklifi beya kefil yoksa 3000 dolar ev çift depozito felan filan. Genellemedir tabi bu her yer böyle olacak değil.

• @ugursway ben Amerika'da bir hayat kurmak için bu rakamın yeterli olmadığını biliyorum, sadece mülakatta mali varlık olarak bu kadar az bir beyanı bile yeterli bulduklarını anlatmaya çalıştım. Gerçek hayattaki gereksinim, kişinin şehir tercihine ve önceki yaşam standartlarına göre değişir. Sizin söylediğiniz de aynı sonuca varıyor; mülakatta karşıya verilen izlenim, beyan ettiğiniz finansal birikiminizden daha önemli.

• @demireser
    Ben sizi anlıyorum, ancak yazınızı okuyacak diğer talihli arkadaşlar için aynı durumun geçerli olmayacağını belirtmek istedim. Bu tamamen sizin mülakatınızı gerçekleştiren konsolosun ikna olması ile ilgili bir durum. Sadece motosikletini beyan edip vizesini alan arkadaşlar da mevcut. Bir de maddi birikiminizi belgelemeniz her konsolosluğun istediği bir gereksinim değil zaten.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    521k Bakış
    SerappS
    @ReLoad said: @Serapp said: Ustraveldocs sitesinde başka ülkede olup Ankara yapmak isteyenler bir de şunu deneyin: https://ustraveldocs.com sitesine gidin. O saatte mesaide olan bir ülke seçin. Seçtikten sonra sayfanın sonundaki contact us tıklayın. Live Chat’i varsa tıklayın ve yazışmaya başlayın (bazı ülkelerin Live Chat’i yok, olanı bulun). Profilinizdeki ülkeyi değiştirmek istediğinizi söyleyin. Sizden isim, pasaport, CN number gibi bilgiler ister, verin. Hangi ülke olarak değiştirelim diye sorar, siz Ankara deyin. Bir kaç saat sonra profilinizdeki ülke sizin istediğiniz ülke olarak düzelecektir. Live Chat operatörlerinden hiç biri yanıt vermiyor sadece otomatik Merhaba cevabı geliyor. Başka bir yolu var mı? O ülkenin mesai saatlerinde olup olmadığına dikkat edin. Örneğin sabahları Asya, gündüz Avrupa, akşamları Orta veya Güney Amerika'dan bir ülke seçerseniz cevap verirler.
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k