DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Hope-Breaker merhaba, bilgilendirme icin kendi adima tesekkur ediyorum. Rica etsem varsa bu guncellemenin oldugu resmi yaziyi bulabilecegimiz yeri paylasabilir misiniz ?
-
@Biks ana doküman bu linkten erişebilirsiniz.
https://fam.state.gov/FAM/09FAM/09FAM050404.html
Eğer ki yanlış anlamıyorsam 9 FAM 504.4-8 (U) PLACE OF APPLICATION başlığında güncelleme var, iyi okunması ve mevzuata hakim göçmen vize hususunda deneyimli (forumdan edindiği bilgiler ile iş yapan değil) avukat/deneyimli forum yöneticilerinin yorumlaması doğru olacaktır. Umarım dosya taşımayı bekleyenlerin yararına bir gelişme olur
-
@serkanylmz 2.5 ay çok uzun bir süreç 8.5 k son aylarda bile sıra gelse basıl yetişecek ki ?
-
Merhabalar, bugüne kadar bütün gönderileri okudum, sıra numaram 70xx, şu an sıra gelmeyecek ya da ucundan bir şans olabilecek gibi, benim birkaç sorum olacaktı. Ben mayısta çekiliş sonucundan sonra kanser olduğumu öğrendim, tedavimi aldım, sağlık kontrolünde bu durum problem olur mu diye forumda sağlık kısmına sormuştum, olmaz diye bir kişi yanıt verdi sağolsun, bu durum sıkıntı olmaz değil mi gene teyit etmek isterim. Aşı olmam gerekirse bunu onkolog izin vermeden olamam sadece bu sıkıntı çıkabilir. Dosya taşıma şansım olmadı tedavilere bağlı olarak. Birde kızım amerikan varandaşı, boşanmış bir anneyim, ds 260 ta kızımdan bahsetmedim kcc ye sordum gerek yok dediler, ben temmuz sıra numarası açıklandıktan sonra eğer sıra gelmez ise amerikaya gidip kızımı bir okula yazdırıp oradan işlemlerime devam etmek istesem olumlu karşılanır mı? Bunu nasıl yapmam doğru olur bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim. Forumda pek bulamadım, atlamışsam da kusura bakmayın. Açıkcası her şey üst üste gelince bu şansı kaybetmekte istemiyorum, eğer şans ise ☺️, şimdiden teşekkür ediyorum.
-
İç açıcı bir gelişme. Umarım pozitif sonuçları olur. Ama görünen o ki yine değerlendirmeyi konsolosluklara bırakıyorlar. Bir zorunluluk belirtmiyor. İhtimalleri artırıyor diye düşünüyorum.
-
(U) Application of Nonresident Applicant Physically Present in District: Department regulations provide that, unless otherwise directed by the Department, a consular section must accept an application from an IV or DV applicant physically present in the consular district even though not a resident in that district, provided the applicant can establish to the satisfaction of the consular officer, that they will be able to remain in the consular district for the time it normally takes to process an application.
Yanlış anlamadıysam, eğer ki fiziksel olarak o ülkede bulunuyorsak ve de sürecimiz boyunca orada kalacağımızı kanıtlayabilirsek, ikamet etmiyor olsak bile, konsolosluğun kabul etmek zorunda olduğu yazıyor. Umarım doğru anlamışımdır ve umarım, bizim gibi isteyen herkes bu vesileyle vizesine en kısa sürede kavuşur. Ayrıca bu gelişmeden haberdar ettiği için @Hope-Breaker a teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalınız.
-
@ATS16 @Hope-Breaker Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz.
Umarım sürece etkisi olacak bir adımdır. İlgili madde sanıyorsam bu;
c. (U) IV and Diversity Visa Cases: For IV and diversity visa (DV) cases, you may accept jurisdiction for processing a DV case if the applicant meets the residency requirements or is physically present in your district and likely to remain in country for the time it normally takes to complete processing of the DV. Post has discretion to accept or refuse requests of persons neither resident nor present in the consular district in accordance with the hardship factors at 9 FAM 504.4-8 (D).
Yine de konsolosların reddetme hakkını saklı tutuyor gibi görünüyor.
-
@Demayfo En önemli haberlerden biri de Ankara da artık sadece İran vatandaşlarının mulakata girebilecek olması.
-
@ATS16 evet sabah telegramda paylasilan guncelleme. Henuz okuma firsati bulmamistim. Tesekkurler
-
@ATS16
Cok guzel bir gelisme olarak degerlendiriyorum. Bana kalirsa kacirilmamasi gereken diger bir bolum "Determining Hardship" altinda yeni eklenen;"(5) (U) The lack of a visa-issuing post in the beneficiary’s home country would generally mean the applicant has entailed hardship, in cases where no alternative processing post has been designated by the Department." Maddesi..
Burada deneyimli yöneticilerin/hukukcular daha net bilgi paylasir ancak "lack of" ifadesi "yetersiz" anlaminda kullanilmis diye anliyorum.
Yani Ankara'nin su anki durumu. Cunku "var" ya da "yok" icin metin icerisinde "absence" + "presence" ifadeleri yer alirken "lack of" genelde eksik/yetersiz olarak kullanilmis.
Umarim DV2024 ve bundan sonraki sureclerde yer alanlar icin olumlu bir gelisme olur.
-
@Hope-Breaker Merhaba, bu guzel bir haber peki bununla ilgili yonetmelige nereden ulasabiliriz maile ilistirelim ki lafta kalmasin diye diyorum.
-
@Biks telegram sayfasını nasıl takip edebiliyoruz
-
Case numberimiz o kadar sınır bir yerde ki ankaradan mülakat gelecek mi ? Yoksa dosya taşıyalım mı ? Karmaşası içerisinde günler geçiyor. Galiba haziran ayında dagitilacak olan mülakat maillerinden durumumuz ne olacak belli olur. Sizlerin yorumları nedir paylaşırmisiniz?
-
Kimse size şöyle yapın diyemez. Doğru da olmaz. Benim yorumuma göre 7K ve üzeri mevcut ankara performansı ile zor görünüyor. Aynı düşünceyi Brit Simon aldı youtuber dayıda söylüyor. Sayın @gucarslan yöneticimizde (son mayıs dağıtımından önce demişti. Oda sayısını günceller belki) 8K ve üzerinin mülakat şansı çok zor demişti. Son 4 aylık mülakat dağıtım sayılarına baktığımızda aylık 50 kişilik bir mülakat kotası ile gidiyorlar. Bunların tamamı EU bölgesine değil AS ile paylaştırıyor. Ortalama her 1000CN içerisinde Ankara nın payına 60-65 dosya düşüyor genelde. Şuan 5370-7400 arasına bakarsak 2030 CN var. Her 1000 CN de 60 EU Ankara olsa size sıra gelmesi için 120 den fazla sadece EU ya mülakat dağıtması lazım. Önümüzde 2 dağıtım ayı kaldı. KALAN 2 ayda 50 li kota ile gideceğini varsayarsak ve tamamı EU olsa bile 7K ları geçmiyor.
-
https://dvprogram.state.gov adresinden check status yaparak durumumu kontrol edebilir miyim? bunun bir sakıncası var mı? ds260 falan açmış olmam değil mi
-
@Bluey Tam olarak Ankara ve benzeri yerleri kast ediyorlar, ozellike Turkiye'nin hali bu. Ne bir 'orta dogulu' (oyle degil ama politik yeri bu sekilde muamele goruyor) olma avantaji goruyor ve ilgili bir cok imtiyazdan faydalamiyor, sadece DV degil, o kadar alt baslik var ki..., ne de daha batili. Limbo'da bir ulke, e siyasi hali de bu duruma yardimci olmuyor, halk perisan. O dosyalari rica minnet tasiyan ve bizlere yesil isik tasiyan yerlerin elbette raporu olmustur. Umarim herkes icin hayirli olur da insanlar da suistimal etmezler.
-
Yok hayır istediğiniz kadar kontrol edebilirsiniz. Hatta ds260 submit ettiğiniz yere bile girip bakabilirsiniz. Hiç birley olmaz. Zira ben mülakat mail alanakadar günlük rutinimdim:)
-
@yusufalak Teşekkür ederim :)
-
@yusufalak teşekkür ederim. Bende bu ay ki mülakat dağılımına göre bir plan yaptim eğer gelmezse direk dosya taşıma işine bakacagim en mantiklisi o
-
@ahmetyorulmaz merhaba. Bu rakamların söylenti olduğunu düşünüyorum. Biz 3 kişilik bir aileyiz. 4 farklı bankadan varlık dökümlerimizi ve bir de araç ruhsatı fotokopisi verdik. En büyük birikim Enparadaydı ve hesap hareketleri çok olduğu için kalın bir zarf içindeydi. Evrakları alan arkadaş enpara zarfını geri uzatıp buna gerek olmadığını söyledi. Sadece, toplamı 7.400 USD civarında 3 ayrı banka dökümünü aldılar, bunlar da nakit birikim değil hisse senetleriydi. Mülakat sırasında finansal varlıklarımız sorulduğunda, asıl birikimimizin olduğu banka dökümünü almadılar diye tekrar belirtttik. Yine gerek olmadığını söylediler ve vizemiz onaylandı. Kazanan eşimdi. Sorulara verdiği cevaplara bakacak olursak, Irvine'da yaşayacak (1+1 ev için minimum 2.500 USD kira ödeyecek), bebeğini büyütene kadar çalışmayacak ve 7.400 USD birikim belgeledi. Finansal varlığınıza çok önem vermiyorlar bence.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum