Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• BritSimon'un en son videosunda (

) bahsettiği yönetmelik maddeleri bu şekilde: "9 FAM 504.4-8(B) (U) Usual Place of Application

(CT:VISA-1984; 05-08-2024)

a. (U) As a general rule, IV and Diversity Visa applicants should apply for a visa in the consular district where they are resident and an applicant in the United States should apply for a visa at the post in the consular district of the applicant’s last foreign residence. Unless the Department directs otherwise, post is required to accept the case for processing.

b. (U) Alternatively, unless the Department directs otherwise, applicants may make their visa application in the consular section having jurisdiction over their place of physical presence, if the applicant can establish that they will be able to remain in the area for the period required to process the application. See 9 FAM 504.4-8(C) paragraph a.

c. (U) You must also accept, when so directed by the Department, an IV application from any applicant, including a Diversity Visa applicant, regardless of the applicant’s current residence, physical presence or last residence abroad.

d. (U) The assignment of an IV petition to a consular section by the National Visa Center (NVC) or a diversity visa application by the Kentucky Consular Center (KCC) in the United States will constitute such a direction by the Department.

9 FAM 504.4-8(C) (U) Third Country Processing for Applicants Abroad

(CT:VISA-1984; 05-08-2024)

a. (U) Application of Nonresident Applicant Physically Present in District: Department regulations provide that, unless otherwise directed by the Department, a consular section must accept an application from an IV or DV applicant physically present in the consular district even though not a resident in that district, provided the applicant can establish to the satisfaction of the consular officer, that they will be able to remain in the consular district for the time it normally takes to process an application. The time it normally takes to process an application should not include the potential time it might take for administrative processing, as an applicant may choose to depart the country while such processing is pending. In assessing the applicant’s ability to remain in the consular district, the consular section may take into consideration the applicant’s ability to do so legally and in accordance with the requirements of the host country, among other relevant factors. The applicant’s prospective ability to obtain a visa to apply for admission to the country where the consular district is located does not qualify an applicant as being “physically present” in the consular district, but if you are satisfied that the applicant will be physically present by the time of application, you are permitted to accept the transfer ahead of the applicant's relocation to permit case preparation and reduce logistical delays upon the applicant's arrival."

Yönetmeliğe ulaşabileceğiniz adres:

Belki de mülakatlar konusunda tüm başvuranları rahatlatan bir gelişme olur bu değişiklik.

• BritSimon'ın son videosunun özellikle 16:50-18:30 arasındaki bölümünde Ankara'dan dosya taşıma için başvurup isteği kabul edilmeyenlerin yeniden başvururken uygun bir dille yönetmeliğin yeni halini hatırlatarak başvuru yapmalarını tavsiye ediyor. Umarım vize mülakatı için bekleyişte bulunan arkadaşlarımıza bir faydası olur.

• ⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@dogacanyucel, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar bugün biraz DV24 ve DV25 exceline baktım karşılaştırma yaptıgımda
    DV 24 de her 5000 aralığında 130 kişi civarında green kart çıktığını
    DV 25 de her 5000 aralığında 65 kişi civarında green kart çıktığını gördüm.
    Yani listeye ekleme olma durumunuda düşünürsek bu sene Türkiye'den yüzde 40 oranında az kişiye greenkart çıkmış.
    Yani olumlu yönden bakacak olursak seneye Ankara mülakatları daha da hızlanabilir.
    Yazdıklarım yanlış olabilir tamamen çıkarım üzerinden yazıyorum

Excele bakmayın kazanan sayısı için. Case number aralığı için exceli referans alabilirsiniz tabi. Açıklanan ilk bültende dünyadan ve Türkiye’den kaç kişinin kazandığını net olarak göreceksiniz. Geçen senenin kazanan sayısı için geçen senenin bültenine bakabilirsiniz.

Merhabalar, cok kisa birsey sormak istiyorum. DV24 un aciklanan ilk bultenine baktim fakat sizin soylediginiz Turkiyeden kac kisinin kazandigini bulamadim. Eger sizin icin zahmet olmazsa hangi alana bakacagimi soyleyebilir misiniz?

• -Merhaba değerli forum yetkilileri ve üyeleri, öncelikle bu kadar değerli bilgilerin olduğu bir forumda paylaşımda bulunarak, menfaatsiz yardımda bulunan ve birbirine destek olan herkese çok teşekkürler.
    -Asıl talihli eşim Azerbaycan vatandaşı, bense Türk vatandaşıyım. Türkiye'de ikamet ediyoruz ve 28 Mayısta KCC aracılığıyla dosyamızı Tiflis'e taşıdık. Herşey yolunda giderse mülakata Tiflis'te katılacağız.
    -Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlara birkaç sorum olacak.
    -Öncelikle eşimin ingilizcesi şuan mülakat için yeterli değil benim ingilizcem ise yeterli. Mülakat esnasında tercüman ile anlaşmamız gerekli mi yoksa mülakata beraber gireceğimiz için benim çevirmeme müsaade ederler mi?
    -Ankara dışında mülakata katılacaklarda e-devletten İngilizce çıktı alınan belgelerde sıkıntı olduğuna ve tanımadıklarına dair gönderiler okudum. Resmi sitede belgelerin İngilizce olması veya yeminli tercüman tarafından çevirilmiş olması yazıyor sadece. Bu belgelerin ıslak imzalı veya apostilli olması ap ye düşme ihtimalini azaltır mı?
    -Tiflis mülakat deneyimlerinde YouTube da dışardan gelenlerin mülakattan önce en az 2 hafta bulunmaları gerektiğini okudum bunu tecrübe eden var mı?
    -Son olarak ülke dışından geleceğimiz için mülakat olumlu sonuçlanırsa pasaportların teslim alınması için kurye bilgilerinde konsolosluktan teslim alma gibi bir seçenek mi var? Mülakat sonrası resmi tatil olmazsa 2 gün içinde pasaportların teslim alınacağını okudum fakat adres kaydı ile ilgili detayı bulamadım.
    -Şimdiden destek olan herkese teşekkürler. Süreç ilerlediğinde ve tecrübe kazandıkça bu platforma sizler gibi elimden gelen desteği vereceğim.

• @ATS16 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Linkide inceledim çoğu soruma cevap aldım . Tek sıkıntım şu bilginiz varmıdır acaba ben paristeki amerikan konsolosluğunda giricem mülakata e devlette dahil olmak üzere aldığım belgeleri ingilizceye çevirmeme gerek varmı sizce türkçe götürsem kabul edilirmi?

• ⭐⭐

@onuru Merhabalar, bu konu hakkında bir düzeltme yapmak istiyorum. Ülkeler özelinde kazanan sayılarını o dönemle alakalı ilk bültende açıklanacağı gibi bir genelleme yapmak doğru olmayacakır. Genellikle güncel mali yılın son birkaç bültenlerinden birinde yeni mali yıl ile alakalı bu bilgi paylaşılıyor. Örnek olması için;

DV2024 süreci ile alakalı ülkeler özelinde talihli sayısı için ; Visa Bulletin For September 2023

DV2023 süreci ile alakalı ülkeler özelinde talihli sayısı için ; Visa Bulletin For August 2022

• ⭐⭐⭐⭐

@Revolter Bir ekleme de ben yapayım DV-2025 kazananlarının bilgi sahibi olması için. Atıfta bulunduğunuz bültenlerde belirtilen sayılar kişi sayısı olup kazananların kendisi + başvuru esnasında başvurusuna eklediği eş/çocukların tümünü kapsamaktadır.

DV-2025 kapsamında Türkiye'den kazanan kişi sayısını açıklanacak olan 2024 yılı Ağustos veya Eylül bülteninde göreceğiz, Türkiye'den daha az/çok kişi kazandığına dair yapılan her türlü yorum varsayım olmaktan öteye geçmeyecek resmi sayıları görünceye kadar.

• @Hope-Breaker
    merhaba çok güzel bir haber bu.
    aşağıdaki kaynak adamı doğruluyor

ancak benim çıkarımım şu oldu, yasal olarak bir ülkede bulunuluyorsa konsolosluk o kişinin transfer isteğini kabul etmek zorunda. bulunma amacının öneminden ziyade, kişi konsolosluğa mail attığı anda orda olmalı gibi anladım ben.

çok büyük bir fırsat olabilir bizim gibi yüksek cn'liler için.
    vizesiz ülkelerde denenebilir, giriş damgası maile eklenerek, veya orda bulunulduğuna dair bir belge alınarak.

• Artık sadece İran vatandaşlarının Ankara da mülakat alacağı yazıyor.Bu şekilde yönetmelikte yeniden yürürlüğe girmiş. Bu mükemmel bir haber. Artık türklere de yüksek sıralar gelebilir demek oluyor. Tüm dileğimiz bu.

• @Hope-Breaker Brit Simon'ın referans için paylaştığı linkleri de bırakayım maillere eklenebilir belki...

Updated FAM policy
    https://fam.state.gov/fam/09FAM/09FAM...

Old version for reference:

...

• @Revolter İlgili yılın bülteninde ki rakamları toplayınca ortaya çıkan rakama göre 142866 kişiye DV2024 için kazandı bilgisi verilmiş.

Define the given data as a dictionary

data = {
    "ALGERIA": 5142, "ERITREA": 211, "MOZAMBIQUE": 7, "ANGOLA": 582, "ESWATINI": 2,
    "NAMIBIA": 10, "BENIN": 1002, "ETHIOPIA": 3034, "NIGER": 93, "BOTSWANA": 16,
    "GABON": 86, "RWANDA": 1604, "BURKINA FASO": 191, "GAMBIA, THE": 156, "SENEGAL": 504,
    "BURUNDI": 876, "GHANA": 2088, "SIERRA LEONE": 735, "CABO VERDE": 15, "GUINEA": 1362,
    "SOMALIA": 2383, "CAMEROON": 3485, "GUINEA-BISSAU": 21, "SOUTH AFRICA": 199,
    "CENTRAL AFRICAN REPUBLIC": 30, "KENYA": 3760, "SOUTH SUDAN": 59, "CHAD": 490,
    "LIBERIA": 2208, "SUDAN": 5435, "COMOROS": 10, "LIBYA": 257, "TANZANIA": 348,
    "CONGO, DEMOCRATIC REPUBLIC OF THE": 2580, "MADAGASCAR": 25, "TOGO": 2105,
    "CONGO, REPUBLIC OF THE": 660, "MALAWI": 42, "TUNISIA": 221, "COTE D’IVOIRE": 672,
    "MALI": 119, "UGANDA": 1515, "DJIBOUTI": 333, "MAURITANIA": 274, "ZAMBIA": 85,
    "EGYPT": 5509, "MAURITIUS": 4, "ZIMBABWE": 216, "EQUATORIAL GUINEA": 19,
    "MOROCCO": 4250, "AFGHANISTAN": 4536, "JORDAN": 1188, "SAUDI ARABIA": 619,
    "BAHRAIN": 8, "KUWAIT": 162, "SINGAPORE": 6, "BHUTAN": 347, "LAOS": 27,
    "SRI LANKA": 2622, "BURMA": 1667, "LEBANON": 214, "SYRIA": 692, "CAMBODIA": 340,
    "MALAYSIA": 32, "TAIWAN": 279, "INDONESIA": 104, "MALDIVES": 1, "THAILAND": 467,
    "IRAN": 5077, "MONGOLIA": 300, "UNITED ARAB EMIRATES": 211, "IRAQ": 1348,
    "NEPAL": 3863, "YEMEN": 3485, "ISRAEL": 71, "OMAN": 20, "JAPAN": 200, "QATAR": 74,
    "ALBANIA": 2667, "GREECE": 66, "NORWAY": 9, "ANDORRA": 2, "HUNGARY": 102,
    "POLAND": 497, "ARMENIA": 3869, "ICELAND": 5, "PORTUGAL": 39, "AUSTRIA": 34,
    "IRELAND": 18, "MACAU": 4, "AZERBAIJAN": 2046, "ITALY": 256, "ROMANIA": 267,
    "BELARUS": 2418, "KAZAKHSTAN": 2728, "RUSSIA": 5514, "BELGIUM": 35, "KOSOVO": 463,
    "SERBIA": 186, "BOSNIA AND HERZEGOVINA": 31, "KYRGYZSTAN": 4464, "SLOVAKIA": 33,
    "BULGARIA": 142, "LATVIA": 97, "SLOVENIA": 2, "CROATIA": 30, "LITHUANIA": 106,
    "SPAIN": 137, "CYPRUS": 25, "MALTA": 1, "SWEDEN": 31, "CZECH REPUBLIC": 46,
    "MOLDOVA": 950, "SWITZERLAND": 30, "DENMARK": 16, "MONACO": 1, "TAJIKISTAN": 3580,
    "ESTONIA": 33, "MONTENEGRO": 21, "TURKEY": 3684, "FINLAND": 29, "NETHERLANDS": 39,
    "TURKMENISTAN": 1313, "FRANCE": 327, "UKRAINE": 4286, "UZBEKISTAN": 5555,
    "GEORGIA": 3194, "NORTH MACEDONIA": 258, "GERMANY": 466, "NORTHERN IRELAND": 1,
    "BAHAMAS, THE": 15, "AUSTRALIA": 795, "NAURU": 32, "SOLOMON ISLANDS": 22,
    "NEW ZEALAND": 256, "TONGA": 246, "TUVALU": 11, "FEDERATED STATES OF MICRONESIA": 1,
    "PAPUA NEW GUINEA": 15, "VANUATU": 29, "FIJI": 2936, "REPUBLIC OF PALAU": 4,
    "KIRIBATI": 21, "SAMOA": 9, "ANTIGUA AND BARBUDA": 1, "CUBA": 3081, "PARAGUAY": 9,
    "ARGENTINA": 127, "DOMINICA": 6, "PERU": 742, "BARBADOS": 4, "ECUADOR": 814,
    "SAINT LUCIA": 3, "BELIZE": 5, "GUATEMALA": 146, "SAINT VINCENT AND THE GRENADINES": 2,
    "BOLIVIA": 85, "GUYANA": 9, "TRINIDAD AND TOBAGO": 37, "CHILE": 51, "NICARAGUA": 117,
    "URUGUAY": 7, "COSTA RICA": 68, "PANAMA": 17
    }

Sum all the values in the dictionary

total = sum(data.values())
    print(total)

• dv2025 icin 53xx case numarasina mülakat gelir mi acaba? git gide daha az kisiye mülakat geldiginden söz ediyor herkes

• @cttl Eger bu yonetmeligi gercekten uygulamaya koyarlarsa onumuzdeki mali yilda cok yeni deneyimler gorebiliriz daha once hic yesilkartforumda deneyim paylasilmayan ulkeler vesaire. Umarim uygularlar.

• Merhaba, ds 260 formunu doldururken kullandığım pasaportumun son geçerlilik tarihine, muhtemelen, mülakat tarihinde 8 aydan az bir süre kalmış olacak. Pasaportumu şimdi yenilemem bir sorun oluşturur mu acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@osman-bozkurt CN numaranız haricinde imzanızda DS-260 Gonderimi tarihinizi şimdiden doldurur musunuz diğer kazananların sürecinizi sağlıklı takip etmesi için?

Buna ilave olarak diğer kazananların belli oldukça güncellediği üzere imzanızda saglik muayenesi tarihini Vize Mulakat tarihini, Vize Onay tarihini, Pasaport Teslim tarihini ve ABD Ilk Giris tarihini de sizde ekler misiniz imzanıza sürece katkınız olması için?

Sorunuz ile ilgili olarak DV2024 kazananı olan ve Paris'te mülakata giren Yiğit Konur var, kendisinin profiline girerek en güncel belgeler neler isteniyor veya sürecinin nasıl ilerlediği hususunda bilgi edinebilirsiniz. Anahtar kelimeler kullanarak forumdaki arama butonunu da kullanmaktan çekinmeyin...

https://yesilkartforum.com/forum/user/yiğit-konur

• @rezanclz Bunu bilmemiz imkansız ama geçtiğimiz yıllarla kıyaslarsanız dv2024 kazanan csn si 6k olanlar henüz randevu almaya baslamadılar ama dedigim gibi 2022 den güzel bir oran varken 2024 de kötü olabilir yani geçtiğimiz yıllar ilede kıyaslamak pek bir sonuc vermez bize süreci yakından takip etmek lazım duruma göre dosya tasınabilir.

• ⭐⭐

@rezanclz Bu konuda kimse size net bilgi veremez bunun icin sureci yakindan takip etmeniz , alternatifler uretmeniz sizin faydaniza olacaktir. Ankara covid sonrasi her donem daha kotu performans gostermeye basladi. Onceki yillarin mulakat deneyimlerini okuyarak dosyasini tasiyan talihliler neler yapmis simdiden vakit buldukca okuyun faydasini goreceksiniz.

• ⭐⭐

@ahmet-eren-yeşiltaş Uygulansa guzel bir karar fakat yasal oturumu olan talihlilerin dosyasini bile tasima kararini son olarak konsolosluklar veriyor. is yuku ve yogunluk konusunu mazeret gostererek dosya tasinmasina olumsuz cevap verebilirler ve bu konuda yapilabilecek pek bir sey kalmiyor maalesef. Konsolosluk cutoff olup olmamaniza bakmaksizin direk dosyanizi kabul edebilir ve kcc'den talep edebilir gectigimiz yillarda cutoff olmadan dosya tasiyan bir cok talihli vardi fakat bu konu su durumda faydali olabilir Cutoff olmadan once dosyanizi tasima islemini kcc ile yapabiliyorsunuz ve bu kozunuzu orada kullanabilirsiniz , is konsolosluga kalirsa yani cutoff olduktan sonra isler yine onceki yillarda oldugu gibi biraz konsoloslugun istemesine bagli olacaktir.

• @ahmet-eren-yeşiltaş @cttl @Hope-Breaker evet iyi haber gibi, bir de artık sizin de dediğiniz gibi @Gs1905 sadece iran vatandaşlarının dosyalarına bakılacak gibi bir ibare var belki bu da yoğunluğun önüne geçebilir. benim forumda ve başka mecralarda okuduğum Ankara'da olan yoğunluğun iran ve afgan vatandaşlarının ülkelerinde abd konsolosluğu olmadığından dolayı olduğu yonündeydi, eğer sadece iran olacaksa yoğunluk azalabilir, yanlış yorumlamışta olabilirim. @gucarslan bey sizin yorumunuz da önemli.

• Arkadaşlar, benim askerlik tecilim 2025 yılının Haziran ayında bitiyor. Merak ettiğim konu şu: Eğer Türkiye'den veya yurt dışından bir mülakat alabilirsem, bu askerlik durumum konsolosluk için önemli mi? Dikkate alıyorlar mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |