AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Redbeard Zahmet edip uzun uzun yazmışsınız gerçekten teşekkür ederim.
Sadece 1 satırınıza yanıt vereceğim; "Dolayısıyla buradaki tüm iletileri acaba okumadınız mı sorusunu aklıma getiriyor? Yada benim de zaman zaman yaptığım şekilde yine emin mi olmak istediniz? "
Emin olmak istiyorum, sondan başlayarak geriye doğru 100 küsür sayfa okudum, aşağı yukarı netleştirdiğim konular var, mesela yanımda diploma getirmek yerine kargo ile sonrasında diğerleri ile birlikte göndertmek gibi.
Yazdıklarımız konuya hakim olmayanlar için de belki klavuz olur bir şeyleri netleştirmeye başlarlar.
Bazı avukatların videolarında 90 gün beklemek zorundasınız diye ısrar var, ama en yenisi 1 yıl önce kaydetmiş, o yüzden günceli nedir diye soruşturuyorum varsa bilgi diye. Bana kalırsa vizem var buradan yapacağım diye girmek bile sıkıntı olmamalı, neden fraud olsun!
Aşıların bazılarını buradan yaptırıp gitmek mantıklı, antikor testi ne çıkarsa çıksın üst üste 4 aşı bünyeye ağır gelebilir, 40 lı yaşlardayım ben de.
Asıl sorunum eşimden uzak kalmak, o süreyi olabildiğince kısa tutma niyetindeyim, vizesi var gelir arada.
Oradaki süreci 2.askerlik gibi düşünmeli insan çok çok birikimi yoksa eğer, olabildiğince az masraf yapmalı, bir süre "Otobüs" filmindeki gibi yaşamak gerekebilir :) Ben de kısmen şanslıyım kuzenim orada, onlara yük olmamak ve maliyeti düşürmek için şimdiden 1+0 odalara bakıyorum, bazı konularda da yönlendirebilirler beni.
BOA dan daha önce hesabım vardı, 3 yıl kullanmayınca kapatıyorlarmış, aradım dediler ki " buraya gelirseniz tekrar aktif ederiz".
Burada T.E.B hesap açtırdım ki herkes yapmalı, çünkü acil para ihtiyacı olursa TL dahi olsa birinden alıp, mobil uygulamadan Dolar a çevirip anında orada çekebilirsiniz (T.E.B, USD hesabı da açarsanız orada ticaret yapmayacağım diye sözleşme imzalatıyor bilginiz olsun). SWIFT süresi ve komisyonunu düşününce oyunlardaki süper hileler gibi bir şey. *bunu herkes not etsin bence.
Yapım gereği çok araştırırım, ben de bir şeyler öğrendikçe yazacağım buraya paylaşmak için.
Herkese bol şans. -
@Wefan-Maharramova Numaranız "cutoff" a girdikten sonra dosya açtırıp düzelttirebiliyorsunuz diye biliyorum, şu anda stres yapmayın bence. o zamana kadar da oraya yazacak geçerli bir şey bulursunuz.
-
merhaba arkadaşlar, lawfully uygulaması ne kadar güvenilir? telefona indirdim ve dosya nosu sorduğu kısıma geldim ama tam o noktada türklüğüm tuttu ve şüphe ettim .) sizce güvenilir bir uygulama mı, rahatlıkla dosya nomu girebilir miyim? hepinize kolay gelsin
-
@Sini-sini rahatlıkla girebilirsiniz :)
-
@tyler_neft Yanıt vermeyeceğim demiştim ama nezaketiniz için teşekkür etmek istedim. Ben ilk önce sizi yanlış anlamışım. Hiç eski iletileri okumamışsınız gibi algılamıştım. Bu nedenle önyargım için sizden özür dilerim. Forumda bazı insanların böyle alışkanlıkları var. "AOS" başlığında bu durum az olsa da diğer başlıklarda görüyorum. Özetle siz okumuşsunuz ama bence tamamını okuyun lütfen. (Vaktiniz olunca)
Bu arada bir öneride bulunayım yine karar sizindir. Siz green card aldıktan sonra Eşinize green card almak isterseniz çok beklemek durumunda kalacaksınız. Aile birleşimi bülteni çok geriden geliyor bilginiz olsun. (Emin değilim ama 1,5 yıl olabilir.) İnşallah eşiniz ile birlikte alabileceğiniz bir yol ile ilerlersiniz. Eşiniz ile birlikte sırt sırta verip , dayanışma içerisinde başlangıç süreci daha kolay atlatırsınız diye düşünüyorum.
Kendi numaram ile bu sene Ankara'dan mülakat alma şansım yok görünüyor. 2025 de umarım Ankara iyi olur diyeceğim ama iyi olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla sizin numaranız ile Ankara'da gelecek yıl mülakat zor görünüyor. (Umarım yanılırım.) Zaman yönetimi açısından şimdiden bir planlama ile inşallah dosya taşıyarak GC'yi alırsınız umarım. (Gerçekten Amerika'yı istiyorsanız.)
Bu arada yine bir önerim var: Tabi öneri yapmak kolay, imkanlarınız elverişli ise: şuan Schengen vizesiz var mı bilmiyorum, maddi olarak bir probleminiz yok ise seçeceğiniz ülkeden 1. vizesini alıp o ülkeye gitmeniz. 2. Vizeyi yine o ülkeden alıp gitmek. 1. Vizede kısa süreli veriliyor ama 2. hatta 3 vizede çok uzun süreli Schengen vizesi alınabiliyor. Tabii şuan Schengen vize randevuları 3 ay çıkmış durumda. (Yakın zamanda İsviçre için kardeşim sorguladı, 3 ay randevu verdiler.) Dolayısıyla önümüzdeki sene olası bir dosya taşıma da vize durumunuzu düşünmeden eliniz güçlenmiş olacak. Hele de yine Viyana gibi bir yer yardım ederse rahat rahat hareket edersiniz.
Naçizane içimden gelenleri paylaşmak istedim.
Saygılarımla... -
@tyler_neft sevgili ve çok değerli forum üyeleri @ATS16 ve @Redbeard cevap vermiş, lütfen dikkatle okuyunuz.
Birincisi 90 gün diye bir kural KESİNLİKLE yok. Instagram’daki gözlerini $ bürümüş avukatların videolarına kanmayın. İnanın bu forum üyeleri kadar bilgi sahibi değiller. Ben onları neye benzetiyorum biliyor musunuz? Hani maç olduğu gün stadın etrafında köfteciler olur ya, hah onlar da aynı işte öyle. Amerika işleri, iltica vs. popüler olunca sayıları arttı. İstediğiniz her bilgiyi forumda bulabilirsiniz. Neyse konumuza dönelim.
Şimdiki aklım olsa kesinkes AOS yapmazdım. İstesem dosyamı Avrupa’ya taşıyabilirdim, oturumum da vardı, ancak AOS’u tercih ettim. Süreç tahmin ettiğimden çok daha uzun sürüyor, 6 ay oldu geleli ve maddi olarak hesapladığımın kat be kat üzerinde masraflı oldu. (Kendim geziyorum, roadtrip yaptım, yapıyorum, ayrı konu:))
Eğer burda bir tanıdığınız, evinde aylarca misafir olarak kalabileceğiniz birisi yoksa, maddi durumunuz da riskliyse, yani hesap yapmak durumunda iseniz, AOS bence en son seçenek olmalı.
Kaldı ki, AOS sürecinin kesin olarak olumlu sonuçlanacağı diye bir durum da yok, ve bu durum burda bulunduğunuz süre boyunca insanı mental açıdan çok yıpratıyor. Çalışamadığınız ve sürekli para yediğiniz için de ayrıca canınız sıkılıyor.
Burda bulunmak insana tecrübe katıyor mu? Tabiki. Lakin ben gözlem yaptıkça ülke hakkındaki bazı görüşlerim olumludan olumsuza döndü. Daha önce Amerika’da turist olarak çok kereler bulunmuş, ve çok sevmiş olmama rağmen.
-
@erenotti
"Burda bulunmak insana tecrübe katıyor mu? Tabiki. Lakin ben gözlem yaptıkça ülke hakkındaki bazı görüşlerim olumludan olumsuza döndü. Daha önce Amerika’da turist olarak çok kereler bulunmuş, ve çok sevmiş olmama rağmen.":( :( :( Çok katılıyorum. Hem de %100.. Negatif yorum yapmamak için yada benim yaşadıklarım sadece benim tecrübemdir, yok ya ben yanlış düşünüyorum diyerek forumda görüş belirtmiyorum ama yakın arkadaşlarım ile yaptığım görüşmelerde , Ailem ile yaptığım görüşmelerde burayı çok anlattım. Ben buraya gelmeden önce üç aşağı beş yukarı neler yaşayacağımı bilerek , kötü şeylere kendimi hazırlayarak gelmiştim. Türkiye'deki yakın çevrem gitme - yapma - etme çok defa dedi, ben denemek ve tecrübe etmek için geldim.
Burada yaşadıklarımı ve/veya önümüzdeki 1-2 yıllık periyot için neler yaşayacağımı tahminen onlara anlatıyorum. Klasik cevap: Biz demiştik :) :) :) Bende diyorum ki: gelmesem - etmesem - mücadehe vermesem içimde "Ahhhhh!" kalacaktı ve çok pişman olacaktım. En azından şuan pişman değilim. En kötü Amerika tecrübesini yaşıyorum diyorum. Aslında negatif yorumumu detaylandırmadan bir kaç kere "Amerika Dream yalan ama fırsatlar ülkesi dememim nedeni" buydu. Ama yine altını çiziyorum. Kim ne derse desin, herkesin imkanları doğrultusunda kendi tecrübesi kendisine oluyor. O nedenle benim dediğim doğru - yada bir başkasının dediği doğru / yanlış deme şansım yok.Neyse Allah'tan tek dileğim: Kim ne hayal ediyorsa inşallah hayal ettiği gibi yaşar. Ama şunu unutmamak lazım: Nerede yada / hangi şartlar da - yaşadığının önemi yok. Hayat kısa ve en önemli şey "Sağlıklı ve Huzurlu" olmak diye düşünüyorum... Gerisi benim için puzzle'ın parçalarından ibaret... Her zaman parçaları %100 birleştireceksin diye bir dünya yok. Bazen de eksik yaşamak gerekebilir :) O eksiklik yüzünden hayattan keyif almamak yerine keyif almayı tercih etmek gerekiyor diye düşünüyorum..
Hep dediğim gibi "AOS" olmazsa o güzel ülkeme dönerim ve kaldığımız yerden yaşamaya devam ederim. (Güzel derken her şey süper - Adalet Sistemi - Hukuk - Özgürlükler - Yaşama Standartları - Sosyal İmkanlar - Alım Gücü Vb. şeylerden bahsetmiyorum. Ne yazık ki kötü gidiyoruz ve öyle kısa vade de düzelecek gibi de durmuyor.) Güzel derken güzel işte :) güzel :)
Syg. -
Bu ileti silindi! -
Tam zamaninda bir mudahale geldi. 💪
-
@lumos neden öyle dediniz? :)
-
@tyler_neft Merhabalar bizde eşimle (kendisi asıl talihli) birlikte AOS sürecindeyiz. Ben 50 yaşındayım gelirken bazı aşıları yaptırıp geldik (hepatit b, tetanoz, grip aşısı) covid aşısını Türkiye de bulamadığımız için olamamıştık. Sağlık muayenesinin olacağı gün covid aşısı olduk, sağlık merkezine gidince hepatit b 2.doz, tetanoz 2.doz ve çocuk felci aşılarını olduk yani aynı gün içerisin de 4 aşı olduk yani demen o ki sonuca giden yolda olmazlar olmak durumunda oluyor :)
-
@Sini-sini son derece guvenli . Numaranizi girip takip edebilirsiniz . Ancak DV ile ilgili cok veri yok maalesef .
-
@Sini-sini Ben bu siteden de bakiyordum:
https://www.casestatusext.com/forms/I-485/MSC-LB -
Simdiye kadar bir kez sahit oldum , mulakat icin Notice gelmeden mulakat tarihinin belirlendigine dair bilgi vardi online olarak . Gozlerimizde yaslar ile taniklik etmistik :)
-
Merhabalar;
Eşim (j-1), ben (j-2) ve kızımız 2 senedir amerikada J tipi vize ile yaşıyoruz. eşim dv-2024 lottery'sinde green card hakkı kazandı ve sıramız bültene göre 2024 temmuz ayında gelcek. AOS ile başvurumuzu yapmayı düşünüyoruz. sıramızın gelmesini beklemeli miyiz, yoksa zaten amerikadayız ve temmuz ayında da sıramız geldiği için şimdiden başvurmamızda sorun olacak mıdır? konuyla ilgili yardım/bilgi alabileceğimiz birisiyle görüşmeye ihtiyacımız var açıkcası.teşekkürler
-
@adilers Kurallar gereği forumda sorularınıza doğru cevap ve yönlendirmeler alabilmek icin öncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.
DV2024 kapsamında süreç 30.09.24 tarihinde bitecek ve ABD'de olsanız bile hakkınız yanacak, buna ilave olarak DV2024 kapsamında ayrılan 55.000 vizenin bitmesi halinde kotanın erken dolması da söz konusu. Bu başlıkta AOS ile ihtiyacınız olan tüm cevaplar var, hatta detaylı okuduğunuzda danışmanlık veren forum kullanıcıları da var AOS sürecinde dosya hazırlama ile ilgili. Sakince ve zaman kaybetmeden bu AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak başlığını okumanız sürecinize fayda sağlayacaktır. Bol şans...
-
@adilers J1 da 2 yil kurali yok ise ve statunuz gecerli ise AOS basvurusu yapabilirsiniz . Dosyanizi gonderebilmek icin her halikarda CN inizin da Vize Bulteninde aciklanmis olmasi gerek . Imzanizda yer almadigi icin su an ne durumdasiniz gorup bilgi veremiyorum . Current oldu iseniz ve Iki yil kuraliniz yoksa vakit kaybetmeden islemlere baslayin , zaten neredeyse 4 ay kaldi ki buda AOS icin ancak yeterli zaman .
-
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Sini-sini rahatlıkla girebilirsiniz :)
çok teşekkürler :)))
-
@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Sini-sini son derece guvenli . Numaranizi girip takip edebilirsiniz . Ancak DV ile ilgili cok veri yok maalesef .
çok teşekkürler
-
@gokhanabd, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Sini-sini Ben bu siteden de bakiyordum:
https://www.casestatusext.com/forms/I-485/MSC-LBhemen açtım ben de, bilgi için teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum