DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@lumos ben attım ve otomatik bir dönüş aldım
-
@qwe19 Ben attım verdikleri cevap şu oldu
Dear Applicant,
Thank you for your email.
Please note that currently, we do not accept cases transfer requests for nonresidents of Qatar. You may wait for your turn at your current post or check if you can transfer your case to another post.
Regards,
-
@GOKAY-0 Japonya mesela, fiziki adres istiyor, lakin o ülkede kalmak bulunmak da çok masraflı. @ugursway ’in dediği gibi mücadele etmeden bu vizeyi/kartı almak zor. Ha mücadele etmeye değer mi, orası ayrı konu.
Çok çok isteyen ilgili ülkeye (gözüne kestirdiği) seyahat edip, ben burdayım diye pasaport damgasını email ile gösterip, taşıma talebinde bulunabilir. Makul ülkeler çerçevesinde bence denenebilir, zaman, imkan, maddi durum elveriyorsa.
Dipnot: Hemen birçok kullanıcıdan sorular geldi. Japonya’yı örnek olsun diye verdim arkadaşlar. Yanlış hatırlamıyorsam, dosya taşıma talebinde bulunabilmek için Japonya’da bir adresinizin olması lazım, resmi olarak mı değil mi bilemiyorum. Detay bir bilgim yok, kendiniz araştırın. Visa navigatoru yoklayın bakalım neler istiyor.
-
@vonmanc bana otomatik mesaj geldi. Navigatör kullanmamı belirten bir mail geldi
-
@BeriTara Sorulariniza cevap alabilmek icin, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.
-
@lumos biz mail attık ama vizemiz olduğundan bahsetmedik sadece bir önceki yorumdaki beyefendi kendim gittiğim ülkelerde verdim gibi bir cümle kurunca yanlışta anlamış olabilirim acaba hazır gitmişken elden bir mektup teslim edip şansımızı denesek faydası olur mu acaba diye sormak istedim
-
merhabalar, dosya taşımak için hong kong'a mail atmak istediğimde mail adresi yerindeki linke tıkladığımda vize talep formu karşıma çıktı burayı mı doldurmam gerekiyor
resimde gözüktüğü sayfa çıktı doğru yerde miyim? -
@qwe19 Subat ayindan beri araliklarla mail atiyorum, her seferinde oturum olmadan kabul edemeyeceklerini belirttiler.
-
@Biks anladım teşekkur ederim
-
@ibrahimumut Merhabalar, evet doğru yerdesiniz. Bazı konsolosluklar ile Inquiry Form doldurmak suretiyle iletişim kurulabiliyor.
-
Herkese merhabalar. Şu zamana kadar kişisel hayatımdaki problemlerden ötürü sürece pek odaklanamadım, anladığım kadarıyla Ankara'dan mülakat alabilen kimse yok ve benim de almam mümkün değil gibi. Şu aşamada diğer konsolosluklarla iletişim kursam geri dönüş alabilir veya sürecimi yetiştirebilir miyim?
Pek çok mesajda yabancı konsoloslukların dosya taşıma adres istedikleri söyleniyor, benim Almanyada kuzenlerim, İsveçde akrabalarım ve başka bir kaç ülkede ricacı olabilecek kadar yakın olduğum arkadaşlarım var. Ayrıca kendim de Litvanya'da 1 üni dönemi boyunca yaşadım. Bu akraba ve onların adresleri süreçte bana yardımcı olur mu, benim ikametgahım olmamasına rağmen böyle bir bağlantım kalabilecek yerim var diye gösterebilir miyim onları acaba?
Bir de bir arkadaş "baktım olmuyor seyehat etmeye başladım" demişti @ugursway idi galiba. Bunu yapanlar nasıl başardı, vizesiz ülkelere mi gittiler? Özelden de bunu sorabilirim belki ama aklımdayken sormak istedim çünkü temmuza kadar baktım bir gelişme yok ben de bazı ülkelere sırt çantamı alıp gitmeye çalışacağım son çare olarak. Dosyam hala aktif görünmüyor ama işalla buna rağmen treni kaçırmamışızdır. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
-
@Jonni Sizin oldukca yogun olarak forumu okumaniz gerekiyor... Lutfen kendiniz icin bunu yapin. Bultene tekrar bakin, CN niz aktif mi degil mi degerlendirin, bu basiligin ilk iletilerinden itibaren okuma yapin, DV2023/22 ve 24 un deneyim basliklariniz da. Ciddi bir kavram karmasaniz var, dosya tasima ve adres konusunda bilhassa.
Ilk sorunuza gelecek olursam; dosyanizi tasiyabilir, mulakat alir ve diger adimlari da atlatirsaniz vize bitmedigi surece Eylul sonuna kadar teknik olarak vaktiniz var. Kolay gelsin.
-
@lumos Adres mevzusunda da aslında söylemek istediğim şey ikametgah değildi, yurtışında akrabaların olmasının bana bir faydası olur mu bunu değerlendirebilir miyim gibi bir soruydu, (belki benzer deneyimde birisi çıkar diye umarak) yani mesela dosyamı almanyaya taşıyabilsem benim için orasının vizesi daha kolay olacak.
Bir de "cut-off" olarak bu ay 21.000 yazıyordu bültende benim dosya numaram da 21000lerin çok başında, benimki şu an aktif olmuş mudur acaba yoksa gelecek ayı mı beklemem lazım ona nereden bakabilirim bilginiz var mı
-
Merhaba arkadaşlar bir bilgi aktarımı yapmak istiyorum. Yaklaşık on gün önce burda tanıştığım bir Türk arkadaş aracılığı ile Kuala Lumpur’a dosyayasını taşıyan iki Türk arkadaş daha olduğunu öğrendim ve bu arkadaşlar Malezya’ya da yeni giriş yapmışlar. Tanıştığım Türk arkadaş aracılığı ile dosyalarını nasıl taşıdıklarını biraz kurcalayınca dosyasını taşıyan arkadaşların forumdan değil danışman aracılığı ile süreci ilerlettikleri gördüm. Bugün ise bu siteden kontrol sağladığım da bu ay açıklanan bülten de Kuala Lumpur Büyükelçiliği için Avrupa kotasından iki kişinin 2NL maili aldığını doğruladım ve sizinle paylaşmak istedim. Daha önce bu forumdan danışmanların nasıl emek hırsızlığı yaptığına dair bir çok ileti okudum. Şu an ise kendi gözlerimle şahit oluyorum. Danışmanların Kuala Lumpur’a dair süreci forumdan öğrendiğini düşünüyorum. Hangimiz forumdan önce Kuala Lumpur adında bir şehir olduğunu biliyordu ki (şahsen ben her şeyi bu forumdan öğrendim) danışmanlar bilsin hiç ihtimal vermiyorum. Belki de onlara göklerden gelen ilahi mesajlar vardır(!)
-
@atalardankalanbirben, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaşlar bir bilgi aktarımı yapmak istiyorum. Yaklaşık on gün önce burda tanıştığım bir Türk arkadaş aracılığı ile Kuala Lumpur’a dosyayasını taşıyan iki Türk arkadaş daha olduğunu öğrendim ve bu arkadaşlar Malezya’ya da yeni giriş yapmışlar. Tanıştığım Türk arkadaş aracılığı ile dosyalarını nasıl taşıdıklarını biraz kurcalayınca dosyasını taşıyan arkadaşların forumdan değil danışman aracılığı ile süreci ilerlettikleri gördüm. Bugün ise bu siteden kontrol sağladığım da bu ay açıklanan bülten de Kuala Lumpur Büyükelçiliği için Avrupa kotasından iki kişinin 2NL maili aldığını doğruladım ve sizinle paylaşmak istedim. Daha önce bu forumdan danışmanların nasıl emek hırsızlığı yaptığına dair bir çok ileti okudum. Şu an ise kendi gözlerimle şahit oluyorum. Danışmanların Kuala Lumpur’a dair süreci forumdan öğrendiğini düşünüyorum. Hangimiz forumdan önce Kuala Lumpur adında bir şehir olduğunu biliyordu ki (şahsen ben her şeyi bu forumdan öğrendim) danışmanlar bilsin hiç ihtimal vermiyorum. Belki de onlara göklerden gelen ilahi mesajlar vardır(!)
Onlar en azından süreci takip edip “öğrenen” danışmanlar. Yani parayı alıp hakkını vermişler diyebilirim. Şahsen ben süreci takip edecek vakte sahip olmadığım ve çok da anlamadığım için bir danışmanla çalışıyor olsam, böyle iyi bir yönlendirme ile sürecimi kurtardığı için memnun olurdum. Sonuçta herkes süreci kendi yürütecek diye bir zorunluluk yok. Para var huzur var :)
Asıl ben danışmanlar yüzünden yanlış başvuru yapıp elenenler, sağlık muayenesine özel hastaneye gönderilip kandırılanlar, yanlış beyan yüzünden mülakatta red yiyenler biliyorum. Cidden yazık olan bunlar.
-
@atalardankalanbirben Danışmanın kim olduğunu öğrenebilir miyiz? Aktif olduktan sonra mı taşımışlar?
-
@Revolter çok teşekkür ederim 🙏
-
@memetk Montenegro'da DV mülakatları yapılmıyor diye biliyorum, siz nasıl taşıdınız?
-
@ugurbocegi Karadağ’da @memetk sahip olduğu oturum ile, Karadağ vatandaşı/oturum izinleri olanların DV mülakatlarını yapan Belgrad konsolosluğuna taşımış dosyasını 👍
-
@yeliz-özören, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ugursway öncelikle yazınız için kendi adıma çok teşekkür ederim benim ve eşimin 1 haftalık avusturya vizemiz var bu bir ay içinde kullanmamız gerekiyor
Şansımızı denemek adına viyanada konsolosluğa elden durumuzu anlatan bir mektup teslim edebiliyor muyuz
Eğer edebiliyorsak hazırlayacağımız dosyaya neler koymamız gerekiyor hatta birkaç yere daha geçiş yapacağız hepsine versem böyle birşey yapabilir miyim
Yani çözüm sunacaklar diye bir garanti yok ama şansımızı denemek isterim son ana kadar
Şimdiden çok teşekkür ederimHaziran ayı içerisinde Fransa için bir seyahat planımız var. Bu konu hakkında öngörüleriniz var mı? Fayda durumuna göre Avusturya'ya mektup için geçebilirim. Tecrübe eden veya önerisi olan var mıdır?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum