DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@eder10, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Ben green card a ilk başvururken ABD vatandaşı çocuğum için de bilgi girmiştim, şimdi başvuru sayfasında eşim benim ve çocuğum için ayrı ayrı form doldurmamızı bekliyor. Çocuğum ABD vatandaşı olduğu için forumda ona form doldurmamıza gerek yok diye okudum ancak ceac sitesinde ds260 formlarının ilk sayfasında başvurumuzun değerlendirilmesi için tüm adaylar için de formların doldurulması gerektiği yazıyor nasıl bir yol izleyeceğimizi bilemedik, konsolosluğa yazıp zaman kaybetmek istemiyoruz çocuğumuzu başvurudan çıkarmak için. Mülakat aşamasında söylesek yeterli olur mu ya da onun için formu doldurmasak bizim dosyamız yine aktif hale gelir mi? Teşekkürler.isteseniz de cocugunuza form dolduramazsiniz zaten, sadece Green Card alacak kisiler icin DS-260 formu doldurmalisiniz.
-
@okiti, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Teşekkürler @crazycells hocam. KCC'den formlarınız bize ulaştı teşekkürler vs. gibi bir mail almıyoruz o zaman. Bir yerde okumuş olmalıyım aklımda öyle bi bilgi kalmış da.
hayir, bu konuda bir bildirim gelmeyecek.
-
@Ysfuncu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@lumos hocam cevap için teşekkürler 🙏 1 sorum daha olacaktı. Açıköğretim fakültesinde lisans aktif öğrenciyim eğitim bölümüne bu bilgiyide girmem gerekiyor değil mi ? Şimdiden Teşekkür ederim
Bitirmeyi dusunuyorsaniz girin, bitirmeyecekseniz girmenize gerek yok.
-
@mr-engineer-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba. Ds-260 formunda adresler kısmında 16 yaşımizdan itibaren yaşadığımız adresleri istemişler.. ben eksiksiz doldurdum, ancak şöyle bir durum varr mesela unide okurken ordaki evimin adresini yazdım ok. Ama e devleltte o adres yok çünkü ikametgahimi almamışım.. askerde yedek subay olarak çalıştım adresimi yazdım forma ama ikametgah baba evi duruyor hala e devlette mesela.. iş yerinde de aynı duruum var.. ben edevletten bağımsız olarak yaşadığım adresleri yazdım.. zaten yasaddigim tarihler iş ve eğitim belgelerime bakildiginda anlaşılıyor. Bu durum sorun olur mu?
ikametgah belgenizdeki adresleri degil, gercekte yasadiginiz adresleri yazmalisiniz.
-
@ukmert, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Ben londradayım ancak eşim henüz burada değil o 2 ay sonra gelmiş olucak yani şu an onun herhangi bir adresi yok burada ki talihli o ve muhtemelen şu an benim adresimi girsek bile 2 ay sonra değiştirmiş olucaz. şimdi benim adresimi girip daha sonra o da gelince yeni adresimizi mail yoluyla adres güncellemesi olarak yapabilir miyiz?
evet, bu sekilde yaparsaniz daha iyi olur...
Ulkeden çıkmamayı düşünmekten değil benim vizemin uzatılması süreci zaman alıcak bir süreç yaklaşık 2 ay sürüyor. O sürede aslında ingiltere dışına çıkmama şartım bile var yani enteresan, illegal bir durum yok ama elimde güncel bir oturma izni kartı (BRP) olmayacak henüz basım aşamasında olacağı için Konsolosluğa o kartı veremicem eğer sorarlarsa. İngilterede mülakata giren varsa o BRP sorulması sürecini biliyordur diye düşünerekten sordum.
bu durumda sorun yasamazsiniz.
ayrica imzanizi guncellemelisiniz.
-
@enginfdn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells evet doğrudur
@Froz3nn @ahmeterol1912 25 yasindan once ABD'ye giris yapan erkekler 30 gun icinde SSS icin kayit yaptirmali. DS-260 formunu gonderebilmek icin asagidaki linkteki DS-1810 formuna tiklayip okumalisiniz...

Ayrica bu surecle ilgili bilgi icin su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system/
-
@evr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,
Formu doldururken çok dikkatli olmamıza rağmen "Anne Kızlık Soyadı" kısmında malesef güncel soyadını kullanmışız. Formu tekrar açtırmak istemedik.
Bu şekilde kalmasında bir problem olur mu?
Teşekkürler.
bu sekilde kalsin.
-
@td123, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Çalışma yoluyla kazanmış olduğum X ülkesi vatandaşlık sürecim devam ediyor, ayni zamanda lottery çıktı. Henüz vatandaş olmadım, evrakları yolladım ve tahmini 2025 Şubat gibi sürecim tamamlanacak. Bulunduğum ülke çift vatandaşlığı kabul etmiyor, bu yüzden DS-260 formunu doldururken pasaport kısmını nasıl dolduracağımı bilemedim.
1- Halen sahip olduğum Türk pasaportunu mu yazmalıyım? Yoksa 2025 Şubat ayı gibi sahip olacağım vatandaşlığı mi eklemeliyim? Yoksa dual citizenship 'i işaretleyip Türkiye'yi ve vatandaşı olacağım ülkeyi mi eklemeliyim? Elimde naturalization ile alakalı belgelerim mevcut ama o ulkeye ait pasaportum yok. Bir nevi ara formdayım.
2- Şayet sadece Türk pasaportunu yazarsam ve mülakata çağrılmadan önce başka ülkenin vatandaşlığını almış olursam sorun olur mu? Mülakatta yanımda yeni pasaportu götürmeli miyim? Veya ds-260 formunu açtırmalı mıyım?
3- Mülakata kadar henüz vatandaş olamadım diyelim, vize çıktıktan sonra yeni vatandaşı olduğum ülkenin pasaportuna bu vizeyi işletebilir miyim?
Verdiginiz cevaplar formu doldurdugunuz gune gore tam ve dogru olmali.
-
@ugursway
Başlığın ilk iletisinde bu konu ile ilgili bir bilgi yok. Yani ds-260 sonrası case numarası aktif olmasını bekleme aşaması var.
Yani böyle bir email almayacağız anlamına mı geliyor bu?
Çünkü geçen yıl ds-260 dolduran birine yani dv2024 talihlisine daha sonra hiçbir email gelmemiş şuan case numarasına çok yakın bültende açıklanan sayı ve mülakat tarihinin belirlenmesini bekliyor. -
@Denizli2030, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba. Acil danışmaya ihtiyacım, var.
Şu anda 2. Evliliğim devam ediyor.Greencard başvurusunda eski eşimde velayeti bulunan çocuğumu ekledim. Ancak şimdiki eşimin eski eşinden olan çocuğu eklemedim. Sizce sorun olur mu
Ilk basvuru sirasinda su anki esinizle evli miydiniz?
-
@kermit1989, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan mail attım viyanaya kabul seçebilir miyim diye onlar evet derse öyle seçip sumbit edicem ds-260 ı bu daha güvenli bir yol gibi
Avusturya'ya mi tasiniyorsunuz? Yoksa mulakat gunu aldiniz ve o gun Avusturya'da olacaginiz icin mi iletisim kurdunuz?
-
@rasitcenngiz oturum sahibi olmak ile gocmen olmayi birbirine karistirmayin. ayrica bu tur uygulamalar konsolosluktan konsolosluga degisiyor.
-
@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Pasaport'um 1 ay sonra bitecek... DS 260 formuna Pasaport no girsem daha mı iyi ? Lütfen deneyimli olanlar destek olabilirse sevinirim. Soru cevap kısmında belirsizlik var tam anlayamadım, kilitli dosyayı açtırmak kolay olur mu ? Emin olamadım
Su an var olan bilgilerle girin, daha sonra mulakat tarihi aldiginizda guncellersiniz.
-
@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan yani ilerisi için dosya taşıma durumları olursa onun için.
hedeflediginiz konsoloslukta gocmen vize verildigine emin olmalisiniz. Cotonou, Benin'deki konsolosluktan mi bahsediyorsunuz? Sayin @gucarslan , eger su konsolosluksa sanirim gocmen vize vermeye baslamislar, islemlerle ilgili bilgileri duzenlemisler:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/COT-Cotonou.html
-
Bu ileti silindi! -
ds260 Formunu doldurdum ve sanırım çok kritik bir hata yaptım. Kartın yollanacağa adrese izlediğim kaynaktaki arkadaş eğer bir adresiniz yoksa " NOT AVAILABLE YET " yazıp geçin sonrasında buraya adres yazarsınız dediği için ben bu şekilde dosyayı tamamladım. Bugün airbnb üzerinden bir kiralama yaparak adrese ve telefon numarasına ulaştım fakat şuan öğrendim ki dosyayı güncelleme ihtimali gönderdikten sonra mümkün değil. Bu kadar önemli olan bu alanı böyle boş bırakarak sanırım yıllardır kurduğum hayallerimi hiç ettim. Yine de bunu kurtarmamın bir yolu yordamı var mıdır? Konsoloslukta adres belirtmek işime yarar mı yoksa zaten adresimin olmaması sebebiyle zaten randevu verilmez mi? Lütfen bilenler cevaplarsa çok mutlu olurum.
-
@crazycells teşekkürler bu tarz bilgileri konsolosluk sitelerinden görebiliyormuyuz.
-
@serserotek
Hemen hemen her detayı ile tüm sürecinize ışık tutacak bir kılavuzda yoksa evet süreçte ki evraklarınızı email yoluyla KCC’ye gönderilmiyor demek oluyor. Ancak herhangi bir güncelleme olur da tekrar evrak isteme durumu oluşursa bunun da bilgisinin sizlerle paylaşılacağından emin olabilirsiniz.
Size net bir şekilde söyleyebilirim ki geçen sene kazandığını söylediğiniz arkadaşınız email bekliyorsa o email hiçbir zaman gelmeyecek. Eğer arkadaşınız gerçekten bu fırsatı kaçırmak istemiyorsa forumu takip etmesini tavsiye ederim. -
@yusbet, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Öncelikle herkese merhabalar,
Başvuru sürecinden sonra çekiliş sonucu açıklanmadan önce evlendim ve 4 mayısta hak kazandığımı öğrendim fakat sıralamam 14 bininci sıralardayım. Eşim Amerikada öğrenci olduğu için F2 vizesi ile vizeye başvurmayı düşünürken bu hak ile birlikte kafam çok daha karışmış oldu. Mülakat sırasının gelmeyeceğini düşünmekle beraber nasıl bir süreç izleyeceğime karar verememekteyim.Bu veya buna benzer bir durum yaşamış kişilerin fikirlerine ihtiyacım var. Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Esinizin I-20 ve I-94 suresi nedir acaba?
Duruma gore hala F2 basvurusu yapmak sizin acinizdan faydali olabilir... -
@cinyor, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba DV25 Talihlisiyim CN 21XXX. Henüz DS-260 Formunu doldurmadım dosya taşımakla ilgili araştırmalar yapıyorum. Umman çok önerildi DS-260 Formunda Umman mı seçmeliyim yoksa Ankara seçip kasım-aralık aylarında mail atıp kendim mi dosyamı taşımalıyım. Teşekkür ederim.
Hangi ulkede yasiyorsunuz? Ya da yakinda baska bir ulkeye mi tasinacaksiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum