Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @elifpc riskleri karsilastirarak adimlar atiyoruz . yani gec kalmak ve almamamik mi yoksa erken basvuru riskini alip karta ulasmaya calismak mi . Maalesef bu konunun kesit ve net , tek bir cevabi yok . Giristen 7 gun icindede basvurdugumuz Dosyalar oldu . %90 oraninda bekleme suresi nedeni ile soru , sorun yada red olmadi simdiye kadar benim takibim dahilinde .


  • @Figen Yardimlariniz icin cok tesekkurler!!


  • Green Card talihlisi olarak Aos yapacagım Amerikadayım , hemen evraklarımı Uscis e teslim edebilirmiyim? Yoksa sırayımı beklemem gerekiyor? Ve su an i 539 ( statu change to f1 ) pending aşamasında . AOS için Evrakları teslim ettikten sonra i 539 denied olursa ne gibi bir durumla karşılaşırım


  • Arkadaşlar selamlar herkese.
    17 yıllık başvurunun ardından çıkan green kart sürecim bugün itibariyle olumlu olarak sonuçlandı.
    Aos surecimde başından beri bütün sürece hakim olup dosyayı hazırlamam da yardımcı olmayan neredeyse bizzat kendi dosyası gibi hazırlayıp gönderen @Figen hanıma sonsuz teşekkürler ediyorum.
    Benim için anlatılamaz bir mutluluk.
    İnşallah isteyen herkes birgün bu hayaline kavuşur diyorum.
    Benim için yeni bir serüven başlıyor artık 🙂


  • @nicksiz1i Tebrik ederim. Maşallah. Çok hızlı ilerlemiş her şey. İnşallah her şey planladığınız ve hayal ettiğiniz gibi gelişmeye devam eder. Darısı bekleyenlerin başına 🙂


  • @Redbeard teşekkür ederim, darısı sizin de başınıza 🙂


  • @nicksiz1i Yeni Hayatinizda sahane gunler dilerim . Hersey gonlunuzce ve yolunuz acik olsun .


  • Arkadaslar selam .Lutfen su soruma bir arkadas cevap versin. Tos sureci icin I 485 formunu Bultende sıram geldigi andaki yollayabiliyorum sadece? Yoksa daha oncesinde yollayabilirmiyim?


  • @Figen çok teşekkür ederim Figen hanım.


  • @Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Green Card talihlisi olarak Aos yapacagım Amerikadayım , hemen evraklarımı Uscis e teslim edebilirmiyim? Yoksa sırayımı beklemem gerekiyor? Ve su an i 539 ( statu change to f1 ) pending aşamasında . AOS için Evrakları teslim ettikten sonra i 539 denied olursa ne gibi bir durumla karşılaşırım

    Bu durumu kendim için avukata sormuştum. Şu an Amerika’da yasal bir statüde değil de change of status sonucu bekleyerek kalıyorsanız AOS yapamayacağımı dosyanın reddedileceğini belirtmişti. AOS yapabilmemiz için en önemli şart yasal bir statümüzün olması, out of status durumlarında direkt dosya red ediliyor. Change of status sonucunu beklemek size sadece yasal olarak kalma hakkı veriyor ama bir statü sağlamıyor.

    Ama legal statünüz var ve ek olarak COS yaptıysanız bu sürede AOS yapmak riskli, her türlü sonuca açık olmak gerek demişti. Dosyayı inceleyecek kişinin o günkü durumuna bağlı gibi biraz:((


  • @Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Arkadaslar selam .Lutfen su soruma bir arkadas cevap versin. Tos sureci icin I 485 formunu Bultende sıram geldigi andaki yollayabiliyorum sadece? Yoksa daha oncesinde yollayabilirmiyim?

    Diğer yazılarınıza denk geldim, dv2025 kazananısınız. Öncelikle hayırlı olsun.
    Ekim ayında(FY 2025,yeni mali yılın başlangıcı) yayınlanacak vize bülteninde numaranız current olursa I485 formunu gönderebiliyorsunuz, bildiğim kadarıyla öncesinde gönderilirse red ediliyor.

    Change of status şu sıralar 4-6 ay civarında sonuçlanıyor. Sizin sonucunuzun da belli olması yakındır. İnş olumlu sonuçlanır ve ilerleyen zamanlarda AOS yaparak daha hızlı greencardınızı alırsınız.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar ben green kart 2025 talihlilerindenim aynı zamanda case numarası 20 binlerde olan talihsizlerdenim. Hali hazırda bir amerika vizem yok.Bunun için Amerikaya turist vizesi alıp orada bu aos işlemini yapabilir miyim ?
    Ds260 formunu ankara olarak doldurmuştum.Böyle bir imkan var mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler


  • @ufkcnr göçmen vize başvuru yaptığınız için göçmen olmayan vize alamanız çok ama çok zor.
    ama deneyebilirsiniz sizi maddi olarak zorlamayacaksa.


  • Selamlar. Surekli soru soruyorum ama . Case number 11XXX.. Amerikada Aos yapacagım . Tahmini hangi ayda numaram aktif olur?


  • @dli279294 tesekkur ederim bilgilendirmen için, fakat bende 2 farklı avukata sordum problem olmadıgını belirttiler.Enteresan bir durum.Ama zaten numaran cutrent olana kadar , statue change sonuclanacagını duşunuyorum.Bakalım hayırlısı

  • ⭐⭐

    @Yasin-Cavusoglu Amerika'da AOS yapabilmek için yasal statü sahibi olmanız gerekir , Yasal statüye kavuşmadan yapacağınız her hamle riskli olacaktır , bilginize


  • @Yasin-Cavusoglu eğer imzanızda bir hata yapmadıysanız ve DV24 talihlisiyseniz numaranız zaten bültende aktif.

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Oncelikle bu senenin talihlisi butun arkadaslari tebrik ederim, umarim en kisa surede Greencard'lariniza kavusursunuz.

    Ihtimallerinizi goz onune alarak bir degerlendirme yapacak ve sizin icin en dogru adimi atacaksiniz, onunuze zaten 3 secenek cikiyor CP, AOS ve Ankara.

    AOS yapacaksaniz mutlaka bu basligi usenmeden okuyun, gecmis tecrubelerden cok fazla bilgi edineceksiniz. Kesinlikle farkli kaynaklardan, forumlardan, YouTube videolarindan buldugunuz bilgileri gozden gecirin. AOS ozelinde I-485 nasil doldurulmali vs gibi.

    AOS yeterli ingilizceniz varsa kendi basiniza halledebileceginiz bir surec, daha once bir cok arkadasimiz kendi basina halletti. Ancak bir gocmen avukati yardimiyla ilerlerseniz size farkli konularda legal olarak destek verebiliyorlar. (Mulakatiniza sizinle girmek, ya da sizin adiniza USCIS ile iletisime gecmek gibi). Danismanla da hareket edebilirsiniz tabii ancak aradaki ucret farki cok degilse bence avukat daha mantikli bir tercih olur cunku legal olarak sizin adiniza bazi aksiyonlari alabiliyorlar, danismanlar formunuzu doldurduktan sonra herhangi bir sey yapamiyor, tabii sizin icin ugrasacak bir avukat bulmak onemli.

    Simdiden hepinize kolay gelsin.


  • Bu arada CEAC datasinda DV2024 icin gordugum kadari ile 23.330 adet Greencard verilmis ve 14.680 adet de sirada beklemekte, toplami 38.010 yapmakta tabii bu sirada bekleyenler arasinda red edilecekler de vardir ancak cok etkilemez gibi ilerleyisi.

    Kotanin erken dolmasi AOS icin ne yazik ki cok olumsuz ve gorunen o ki kota bu sene de 30 Eylul'den once dolacak gibi. AOS icin sureci hizlandirmanizda her zaman fayda var, su an daha da fayda var. Takibinizi iyi yapin, defalarca belirttigim gibi gecmiste hizli ilerleyen yerlerden sureci ilerletmek daha mantikli olabilir. Yogun ofislerden uzak durun (Brooklyn ofis gibi).

    Bu sene daha bitmedigi icin kesin bir yorum degil ancak Greencard konusunda artik kotayi 30 Eylul'u beklemeden bitirmek ve sureci sona erdirmek gibi isleyis soz konusu. Boylece butun kotayi kullanip daha sonra ortaya cikabilecek sorunlari ortadan kaldirmak istiyorlar sanirim.

    Ne yazik ki hem zamanla, hem diger adaylarla, hem de talihli oldugunuz bolgenin sorunlariyla bas etmeye calisiyorsunuz. Ayni surecten gectigim icin sizleri cok iyi anliyor, tekrar kolayliklar diliyorum.

  • A asper bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar,bir sorum olacak. I485 formunu gönderdikten sonra gelen mesajdaki receipt number ile mi Uscis hesabı kurmam gerekir yoksa gelecek olan NOA mektubunda farklı bir numara ile mi ?
    Teşekkür ederim😊

  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum