Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Figen Merhaba
    Check 1 Nisan’dan önce yollamıştım çocuk için 750 $. Ben I-485 formu sadece benim için doldurdum oğlumu da oraya eklemiştim. Oğlum için ayrımı I-485 form yollamam gerekiyor? Onu anlamadım, çünkü oğlumun fee geri yolladılar

• @tuba16 tabiki . basvuru yapacaginiz her kisi icin ayri bir I-485 ve dokumanlar olacak . Dosyanizi kendiniz mi hazirladiniz ?

• @Figen Evet oğlum için göndermiştim. Sadece I -485 form bir tane doldurup oğlumu formda yazmıştım. Oğlum için ayrı I485 form doldurmam mı gerekiyordu.

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar . Green card talihlisi olarak AOS yapacağım .Amerikadayim dil kursu icin başvuruda bulundum 3 ay once fakat su an F1 statü degisikligim henüz sonuçlanmadı . Bu esnada AOS islemlerini yapabilirmiyim?

• Herkese merhabalar,

Kisa bir bilgilendirme vermek istedim az once DV Fee Receipt elime ulasti (Nisan 22'de almislar odemeyi). Dosyami da 1-2 hafta icinde hazirlayip 1 Haziran'da gonderecegim. Umarim hepimiz istedigimize ulasabiliriz.

Sevgiler saygilar.

• @Figen Tamam teşekkürler Figen Hanım , oğlum içinde I-485 yollayıp, tekrar fee yollarım.

• Merhaba,

Adjustment of Status icin Amerika’ya giris tarihinden itibaren beklemek gereken bir surec var mi? Yoksa hemen basvuru yapilabiliyor mu? Bir de Turkiye’deki sira durumunu Temmuz ayina kadar beklemek istiyorum.

• @Yasin-Cavusoglu Merhaba, I-485'e baslarken A-Number'da takildim. Onu Diversity Lottery talihlileri nerede buluyor? Odeme yaptigimizda mi gonderiliyor? Tesekkurler

• @elifpc Tum sureciniz 30 Eylul e kadar sonuclanmis olmasi gerek . Yani Onayiniz gelmis olmali . Ne kadar uzun sure beklerseniz , o kadar gergin ve az kalan sure nedeni ile riskleriniz artacak . Normal sartlarda AOS Dosyalarinin sonuclanmasi ortalamada 3-4 ay kadar suruyor . Bu sure sonlara dogru yaklastikca biraz daha azalmaya basliyor zira USCIS bu Dosyalari sonuclandirabilmek icin gayretini arttiriyor . Fakat bu bir garanti degil . Buna ilaveten gecen sene yasandigi gibi bir kota bitme durumuda yasanacak olursa , isiniz iyice riske girecektir . Simdiden bol Sans dilerim .

• @Figen Cok tesekkurler Figen Hanim! Bir yerde girdikten sonra en az 30 gun beklemeniz onerilir yazdiginizi gordum

• @elifpc riskleri karsilastirarak adimlar atiyoruz . yani gec kalmak ve almamamik mi yoksa erken basvuru riskini alip karta ulasmaya calismak mi . Maalesef bu konunun kesit ve net , tek bir cevabi yok . Giristen 7 gun icindede basvurdugumuz Dosyalar oldu . %90 oraninda bekleme suresi nedeni ile soru , sorun yada red olmadi simdiye kadar benim takibim dahilinde .

• @Figen Yardimlariniz icin cok tesekkurler!!

• Green Card talihlisi olarak Aos yapacagım Amerikadayım , hemen evraklarımı Uscis e teslim edebilirmiyim? Yoksa sırayımı beklemem gerekiyor? Ve su an i 539 ( statu change to f1 ) pending aşamasında . AOS için Evrakları teslim ettikten sonra i 539 denied olursa ne gibi bir durumla karşılaşırım

• Arkadaşlar selamlar herkese.
    17 yıllık başvurunun ardından çıkan green kart sürecim bugün itibariyle olumlu olarak sonuçlandı.
    Aos surecimde başından beri bütün sürece hakim olup dosyayı hazırlamam da yardımcı olmayan neredeyse bizzat kendi dosyası gibi hazırlayıp gönderen @Figen hanıma sonsuz teşekkürler ediyorum.
    Benim için anlatılamaz bir mutluluk.
    İnşallah isteyen herkes birgün bu hayaline kavuşur diyorum.
    Benim için yeni bir serüven başlıyor artık 🙂

• @nicksiz1i Tebrik ederim. Maşallah. Çok hızlı ilerlemiş her şey. İnşallah her şey planladığınız ve hayal ettiğiniz gibi gelişmeye devam eder. Darısı bekleyenlerin başına :)

• @Redbeard teşekkür ederim, darısı sizin de başınıza 🙂

• @nicksiz1i Yeni Hayatinizda sahane gunler dilerim . Hersey gonlunuzce ve yolunuz acik olsun .

• Arkadaslar selam .Lutfen su soruma bir arkadas cevap versin. Tos sureci icin I 485 formunu Bultende sıram geldigi andaki yollayabiliyorum sadece? Yoksa daha oncesinde yollayabilirmiyim?

• @Figen çok teşekkür ederim Figen hanım.

• @Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Green Card talihlisi olarak Aos yapacagım Amerikadayım , hemen evraklarımı Uscis e teslim edebilirmiyim? Yoksa sırayımı beklemem gerekiyor? Ve su an i 539 ( statu change to f1 ) pending aşamasında . AOS için Evrakları teslim ettikten sonra i 539 denied olursa ne gibi bir durumla karşılaşırım

Bu durumu kendim için avukata sormuştum. Şu an Amerika’da yasal bir statüde değil de change of status sonucu bekleyerek kalıyorsanız AOS yapamayacağımı dosyanın reddedileceğini belirtmişti. AOS yapabilmemiz için en önemli şart yasal bir statümüzün olması, out of status durumlarında direkt dosya red ediliyor. Change of status sonucunu beklemek size sadece yasal olarak kalma hakkı veriyor ama bir statü sağlamıyor.

Ama legal statünüz var ve ek olarak COS yaptıysanız bu sürede AOS yapmak riskli, her türlü sonuca açık olmak gerek demişti. Dosyayı inceleyecek kişinin o günkü durumuna bağlı gibi biraz:((

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    221 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k