Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.4k 953

• Merhabalar.
    Öncelikle herkesi tebrik ederim. Benim kız arkadaşım da bu sene talihlilerden biri oldu. Size birkaç sorum olacak.
    1- Kendisi Azerbaycan vatandaşı ama Türkiye’de yaşıyor. Fakat ikametgahı şu an yaşadığımız yerde değil. Bu durumda DS 260 formunu doldururken hangi adresi yazmamız doğru olur?
    2- Evlilik süreci ile ilgili mülakat tarihi verilmeden evlenmeyi düşünüyoruz. Sonrasında mülakat tarihi verildikten sonra konsoloslukla iletişime geçip yeniden form doldurmak için ricada bulunacağız. Bu konuda düşünce ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
    3- Case number 14xxx’lerde. Sıra gelme olasılığı nedir? Ve tahmini ne zamana mülakat verilir?

Bilgi ve tecrübelerinize dayanarak cevaplarınızı bekliyorum. :)

• Dil olarak İngilizcem çok iyi değil tercümansız yapabileceğimi sanmıyorum tercümanda konsolosluklarda bulunuyor mu acaba bir bilgim yok sizin varmı @deebee

• Selamlar, 6. denemede 15k case numver ile bu yilin talihlilerindenim. Sorunsuzca surecin tamamlanmasini umuyorum herkes icin.
    Olasi dosya tasima durumunda, Ankara'da mulakata girme veya ABD'ye gidis sonrasi icin (Green card sureciyle ilgili evraklar kastedilmistir) toplanacak evraklarin ingilizce ceviri/apostil islemleri yapilmasi gerekiyor mu yoksa e-devlet ciktilarini dogrudan vermemiz uygun olur mu.
    Su anda herhangi bir yabanci ulke icin vize veya oturumum yok ama gidisati beklemeden en azindan vize almak daha garanti olacaktir diye dusunuyorum. Gerekirse hizlica transfer edebilirm boylece. Bundan once de gerekirse evraklari hazirlamam gerekecek.

• Bebek için DS260 formunu review aşamasından sonra ki onay aşamasında imzalarken bebeğin pasaport numarasıyla mı imzalayacağız? Yoksa DV lottery i kazananın pasaport numarasıyla mı imzalayacağız?

• ⭐⭐⭐

@Iricss Tebrikler, basvururken girdiginiz bilgileri degistiremez, yani bu sorunu duzeltemezsiniz. Siz DS-260 formunu dogru doldurun, gerisi konsolosun kararidir. Umarim sehven oldugu fark edilir tabii ki.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@kayaomerrrr Yanlis yapmissiniz, bahsedilen asilar butun asilar. Mulakat almaniz halinde revize edersiniz, her sekilde saglik icin kontrole gidecek ve asilarin tamamlanmasi icin gerekli islemler yapilacaktir.

• ⭐⭐⭐

@Ferhatyılmaz Bu durum esinizin talihli olma sansizi biraz etkilemistir, cunku Fransa'dan Turkiye kadar basvuru olmamakta. Bunun disinda dosyaniz Ankara oldugu icin mulakat sansinizi (esinizin oturumu ve Fransa vatandasligi yoksa) hic etkilemeyecektir cunku EU sonucta bolgesi. Esinizin ekstra Fransa'dan oradan dogdugu icin bebekken bile donus yapsa polis belgesi almasinda fayda var.

• ⭐⭐⭐

@Candemir-TOKAY Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Etkilemez, dogum yeriniz uzerinden DV hakkina sahipsiniz her sekilde, isterseniz bes baska vatandasliginiz olsun. Sonucta Kanada vatandasliginiz da olsa (bol sans ve tebrikler) ABD icin GC almaniz gerekir eger hayatiniza ABD'de devam edecek olma durumunuz olursa. Ozetle sorun yok, kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐

@muno Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

• ⭐⭐⭐

@Froz3nn Kayit ettiyseniz sorun olmaz, devam edersiniz.

• Arkadaşlar tekrardan merhaba, DS 260 ı unlock ettirdim fakat interview e girecek yeri Ankara'ya taşıyacağım kısım aktif olmuyor. Şu an yurtdışında ikametimin olduğu yeri gösteriyor. Ben Ankara'da girmek istiyordum. Nasıl düzeltebiliriz?

• ⭐⭐⭐

@elvank-isik Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Kazandiginiz sayfada ilgili ABD Konsoloslugu'nun bilgisi yazar. eger Ankara ise bile siz DS-260 formuna Kanada adresinizi yazin. Surec basladiktan sonra (1 Ekim 2024) KCC'dan kontrol edebilirsiniz dosyanizin nerede oldugunu.

• ⭐⭐⭐

@Süleyman-Kocapınar Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Baska tarayicilardan da deneyin.

• RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti

• @Mustafa-Bayram dilerim bu unlock sizin siralamanizi etkilemez. Orayi degistiremezsiniz, mulakat yerinizi attiginiz mailde belirttiginiz sekilde KCC degistirecek. Degistigine emin olmak icin KCC’ye mail atip mulakat yerinizi sorabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@arse Cocugunuz, esinizin cocugu, uvey cocugunuz... sizinle yasal olarak birinci derece akraba bagi kurabilecek her turlu cocugunuzu basvuruda bildirmeliydiniz, sebeplerden bagimsiz bildirmemiz basvuruyu gecersiz kilmaktadir. Eklemek zorundaydiniz evet.

Bunu ben degil USCIS diyor....

' ... You must list ALL your children who are unmarried and under 21 years of age at the time of your initial E-DV entry, whether they are your natural children, your spouse’s children, or children you have formally adopted in accordance with the laws of your country, unless such child is already a U.S. citizen or Lawful Permanent Resident. ..'

Kaynak icin tiklayiniz.

• @arse DV Başvuru kurallarında şöyle yazıyor:

14 - Number of children – List the name, date of birth, gender, city/town of birth, and country of birth for all living, unmarried children under 21 years of age, regardless of whether they are living with you or intend to accompany or follow to join you, should you immigrate to the United States. Submit individual photographs of each of your children using the same technical specifications as your own photograph.
    Be sure to include:
    all living natural children;
    all living children legally adopted by you; and,
    all living stepchildren who are unmarried and under the age of 21 on the date of your electronic entry, even if you are no longer legally married to the child’s parent, and even if the child does not currently reside with you and/or will not immigrate with you.

yani sizinle gelecek olsun olmasın, sizinle yaşıyor olsun olmasın, 21 yaşından küçük üvey çocuklarınızı da yazmanız gerekiyor başvuru formuna. dv-2023'te böyle bir hatadan dolayı ret almıştı bir aile.

• @deebee Umarım değiştirmez. Mülakat yeri için ayrıca KCC ye mail atmam mı gerek?

• @batum Tebrikler . Evet basvurunuzu Amerika icinden yapabilirsiniz , Dosyanizi gonderdiginiz esnada yasal statunuzun dolmamis veya uzatilmis olmasi konusunu atlamayin . Bol Sans

• ⭐⭐⭐

@arse sayin @deebee orada hatali fotograf koyun demiyor, kurallara gore 21 yas alti, ABD'li olmayan ve GC'si olmayan cocugunuzu bu konulara takilmadan basvuruya eklemeliydiniz demek istiyor. Bu sartlari sagladiysaniz sorun yok, ama her sekilde forma eklemelisiniz o baska...

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k