Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.3k 953

• Sorunu buldum arkadaşlar,,

ben doğum tarihimi gün ay olarak girmiştim başvuru yaparken , onlar ay gün olarak istiyorlarmış,

ds260 formuna girerken oraya yazdığım gibi girdim form açıldı...

!!!Doğum tarihimdeki yanlışlığı nasıl düzeltebilirim!!!

• @ozlemcavus aynı durumu bizde yaşadık 1 senelik internship j1 başvurusuna hazırlanıyorduk vize tarihimiz vs belliydi bizim Case number düşük olduğu için ve henüz programa para ödemediğimiz için J1 sürecini iptal edip lottery sürecine devam etmiştik.
    Eğer ki j1 süreci için ödemeleri vs yaptıysanız şansınızı deneyin yinede derim. Ödemeleri yapmadıysanız iptal edebilecek durumdaysanız karar size kalıyor biraz ama göçmenlik başvurunuz varken göçmen olmayan bir vize almaya çalışacaksınız kendinizi mülakatta iyi bir şekilde ifade etmeniz gerekir benim düşüncem

• RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti
  • RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

@hknyasar35 Merhabalar, öncelikle lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle süreciniz ile alakalı daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Sonrasında DV2025 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

• ⭐⭐

@Selim-Benek Merhabalar, bunu kimse bilemez lakin son 2 dönemde Ankara'nın performansı beklentilerin altında kaldı.(DV2024 için şimdilik)

• ⭐⭐⭐

@ahmeterol1912 Fromu doldurduğunuzda sadece lise mezuniyetiniz varsa onu yazmalısınız. Mülakatta da bütün diplomalarınizla gidersiniz. Formu döndürürken öncesi ve I anlık bilgilerinizden mesulsunuz. İletiye dönük bir cevap veremezsiniz.
    Bol şanslar.

• Mülakat için gereken evrakları İngilizce olarak çıkarmamız mı gerekiyor? Bazı belgeler E-Devlet üzerinden İngilizce bir şekilde çıkarılabiliyor. (Örn; adli sicil kaydı vb.)

• @Trio hayır Ankara için Tüm belgeler Türkçe yeterli

• @Emre-Kurtulmuş

Teşekkürler.
    Mülakat maili asıl hak sahibinin ilk doldurduğu başvuru formunda belirttiği mail adresine mi yoksa DS-260 formunda gireceği mail adresine mi gönderilecek. Bunu sortuyorum çünkü şu noktada ilk başvuruda girdiğimiz mail adresinde hata yapmamış olmayı umuyorum

• ⭐⭐⭐

@Trio Ankara için Türkçe olur. Sadece mahkeme kaydı gibi yasal dökümanları ve zaten orijinal dili başka dilde olan belgeleri İngilizce'ye cevirtip götürüyorsunuz.

• @okiti ds260 formuna yazdığınız yada yazacağınız adresler önemli.

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim çözdüm. Caps lock mutlaka açık olmalı. Kapalı olduğunda türkçe karakter kullanmasanızda hata veriyor. Zaten harfler büyük çıktığı için caps açık kapalı anlaşılmıyor. Aynı sorunu yaşayan olursa bilginiz olsun.

• @justdream tamam ama eklemesi gerekiyor mu occupation kısmında ekliyor zaten öncesinde

• @ahmeterol1912

lumos ⭐⭐
    6 May 2024 20:13
    @ahmeterol1912 Fromu doldurduğunuzda sadece lise mezuniyetiniz varsa onu yazmalısınız. Mülakatta da bütün diplomalarınizla gidersiniz. Formu döndürürken öncesi ve I anlık bilgilerinizden mesulsunuz. İletiye dönük bir cevap veremezsiniz.
    Bol şanslar.

• @justdream ingilizce olarak mı yok ingilizce karakter kullanılarak mı yani sokak yerine street mi yazacağız yoksa direkt sokak mı yazacağız onu soruyorum

• Arkadaşlar merhaba, 2 sorum var öncelikle ds260 doldurduktan sonra bir onay maili vs geliyor mu? Bir ikincisi de formu ingilizce doldurun diyor ya mesela bayar caddesi mi yazıyorsunuz yine adres için bayar street mi diyorsunuz? Bir de mülakat genellikle ne kadar uzağa veriliyor yani mülakat maili geldikten birkaç hafta ya da birkaç ay sonrasına mı veriliyor gibi

• ben doğum tarihimi gün ay olarak girmiştim başvuru yaparken , onlar ay gün olarak istiyorlarmış,

ds260 formuna girerken oraya yazdığım gibi girdim form açıldı...

!!!Doğum tarihimdeki yanlışlığı nasıl düzeltebilirim!!!

• ⭐⭐

@bukkari Merhabalar, öncelikle lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle süreciniz ile alakalı daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Sonrasında DV2025 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

İngilizce karakterlerle Türkçe yazabilirsiniz.

• Merhaba eşim yabancı uyruklu 5 yıldır evliyiz eşimin esk kocasından 2 cocugu var onlar da 5 yıldır benle yasıyor benimde eski esimden 3 cocugum vardı onlarda benle yasıyor ve bu 5 yıl süre içinde 2 kızım oldu yabancı eşimden toplamda 7 cocugum var eşime grencard çıktı eski eşimden olan cocukların velayeti bende ds 260 formu doldururken hepsinigötürmekle iligi bir sıkıntı olur mu veya ne yapmam gerekiyor

• Arkadaşlar selam 28XXX sırasının ankaradan gelme olasılığı çok mu düşük?
    Yurt dışına taşıma imkanı yok çünkü kalabalık bir aile bu durumda yapılacak birşey var mı?
    @crazycells

• ⭐⭐

@slngn Merhabalar, öncelikle lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin , paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylelikle süreciniz ile alakalı daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Sonrasında DV2025 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

İngilizce karakterlerle Türkçe yazabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra bir onay maili almayacaksınız. Mülakatların ne kadar uzağa verildiği ile alakalı önceki senelerin excel listelerini inceleyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k