Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐

    @arkinist Artık uçağa binmeden önce Gözen Security sizden kalacağınız adresi istiyor. Bu adresi de pasaport kontrolünde görüyorlar. Hala DS-160 formunda verdiğiniz bilgilere erişemiyorlar.

    Bu sebeple sayın @leony3553 arkadaşınızda kalacağınızda bir engel olmasa da, arkadaşınız kim olduğu, neden sizi evinde misafir edeceği, ne iş yaptığı gibi hususlar pasaport kontrol görevlisi tarafından sorgulanabilir.


  • geçen yıl gittim. gözen sadece neden gidiyorsunuz diye sordu. arkadaşımın yanına gidiyorum dedim. başka hiç bir şey sormadı.

  • ⭐⭐

    @arkinist benim söylediğim mart ve nisan ayında beni ziyarete gelen 3 ekibe de soruldu.


  • doğrudur. değişti o zaman uygulama


  • @EasternStar Gözen security bize de kalacağımız oteli sormuştu ( 2023 Temmuz ) muhtemelen sistemden seçip eşleştirdiler ki adresi sormalarına gerek kalmadı. İlk giriş yapacağımız otelin bilgilerini vermiştik.


  • Selamlar,
    yazılımcı olup turist vizesi alan var mı, IT sektöründe çalışan biri için handikaplı mı acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Darko yazılım şirketim var. biz ailece bu vizeyi aldık ve meslekten dolayı bir handikap olduğunu söyleyemem. tabi her case farklı parametrelere sahip ve mülakat performansı da önemli. ama en önemli değerlendirme kriterleri sizi buraya bağlayan nedenler ( iş, eğitim, aile, vb. )


  • @arkinist bilgi için teşekkürler


  • @EasternStar bilgi için çok teşekkürler


  • Herkese merhabalar. B2 vizesi almak istiyorum. DS-160 formunu tamamen doldurup kaydettim ama sign and submit yapmadım. ais.usvisa-info.com sitesindeki vize ücretini öde sayfasından ilk uygun randevulara bakıyorum ama bildiğiniz üzere çok ciddi bir yoğunluk var. Randevular çok ileri tarihe verildiği için 185 dolarlık ücreti yatırmadım ve daha erken bir tarihte randevu açılmasını bekliyorum.

    Sormak istediğim soru şu: Vize ücretini yatırıp ilk uygun randevuyu aldıktan sonra randevuyu daha yakın bir tarihe çekmeye çalışmanın hiç randevu ayarlamadan ilk uygun tarihin erkene gelmesini bekleyip fırsat bulunca ücreti yatırmaya karşı bir avantajı var mı? Yeni açılan randevuların hali hazırda daha ileri bir tarihe randevu ayarlamış kişiler için öncelikli olması gibi bir durum olabilir mi? Teşekkürler.


  • @porfir öyle bir durum yok. Eğer erkene randevu açılırsa herkes alabilir ancak erkene randevu açılması düşük bir ihtimal. Adaylar genelde siteye sık sık kontrol ederek, eğer bir kişi randevusunu iptal ettiyse oluşan boşluğu direkt yakalayıp randevusunu öne çekiyor. Ben de aynı şekilde yapmıştım. Bundan dolayı size tavsiyem bir an önce randevunuzu oluşturup siteyi sık sık kontrol etmek. İstediğiniz kadar randevu tarihinizi geriye çekebilirsiniz. Bir limiti yok.


  • @Hope-Breaker hocam elimde 12 ay geçerliliği kalmış bir yeşil pasaport var. vizenin bu pasaporta basılması için 6 ay içerisinde randevu bulmam gerekiyor. 6 ay içerisinde bulamazsam bordo pasaporta geçiş yapmam gerekecek ve ds-160 formunu güncellemem gerekecek. ben en iyisi randevuyu oluşturmadan siteyi kontrol etmeye devam edeyim. zaten randevu oluşturmadan vize ücretini öde sayfasından siteyi sık sık kontrol etmek ile randevu oluşturup da kontrol etmek arasında bir fark var mı onu öğrenmek istemiştim.


  • @porfir size kalmış. Bol şanslar.

  • tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

  • @porfir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Hope-Breaker hocam elimde 12 ay geçerliliği kalmış bir yeşil pasaport var. vizenin bu pasaporta basılması için 6 ay içerisinde randevu bulmam gerekiyor. 6 ay içerisinde bulamazsam bordo pasaporta geçiş yapmam gerekecek ve ds-160 formunu güncellemem gerekecek. ben en iyisi randevuyu oluşturmadan siteyi kontrol etmeye devam edeyim. zaten randevu oluşturmadan vize ücretini öde sayfasından siteyi sık sık kontrol etmek ile randevu oluşturup da kontrol etmek arasında bir fark var mı onu öğrenmek istemiştim.

    Siz ne kadar randevu açılıp ödeme yapmayı bekliyorsanız bir o kadar da ödemesini yapmış ve randevusunu almış ve daha yakın tarih bulup anlık olarak geri çekmek için bekleyenler ve çalışan programlar var. Bu şekilde ancak randevu tarihinizin daha ileri gitmesine sebep olursunuz.


  • @ReLoad Tavsiyen için teşekkür ederim dostum zaten ben de randevuyu alıp da öne çekmeyi beklemenin randevuyu hiç almadan daha erken bir tarih kovalamaya karşı bir avantajı var mı, varsa nasıl bir avantajı var onu öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü eğer parayı öder ve 6 ay içerisinde bir randevu bulamazsam elimdeki yeşil pasaportun kalan geçerlilik süresinden dolayı param çöpe gidecek, endişem bu. Cevaplayabilirseniz sevinirim.


  • @porfir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ReLoad Tavsiyen için teşekkür ederim dostum zaten ben de randevuyu alıp da öne çekmeyi beklemenin randevuyu hiç almadan daha erken bir tarih kovalamaya karşı bir avantajı var mı, varsa nasıl bir avantajı var onu öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü eğer parayı öder ve 6 ay içerisinde bir randevu bulamazsam elimdeki yeşil pasaportun kalan geçerlilik süresinden dolayı param çöpe gidecek, endişem bu. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

    Pasaport konusunda sıkıntı yaşamazsınız , tabi ki yeşil pasaport avantajı hariç (eğer avantajı varsa konu hakkında bilgim yok). AIS üzerinde randevunuzu aldıktan sonra Pasaport ve DS160 numaralarını 1 defaya mahsus değiştirebiliyorsunuz.


  • Selamlar , acil bir sorum olacaktı cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum . Annem ile babam için turist vizesine başvurduk mülakatları önümüzdeki hafta . formu ilk doldururken aklımda turist vizesi hep B2 kaldı diye ds160 formunda da bunu seçtim . Sonra değişiklik yapmam gerekti formu yeniledim ais e de yeni numarayı girdim fakat yeni ds formunda b1/b2 seçeneğini seçtiğimi hatırladım . Şimdi aiste başvurulan vize B2 gözüküyor ama ds160ta b1/b2 . Değiştirmem gerekiyor mu ? Ais i güncelleyemiyorum sanırım , onun yerine yeni bir ds160 ile gitseler herhangi bir sorun olur ? Teşekkür ederim şimdiden .


  • Merhaba, 11 Haziran’da vize görüşmem var, ayrıca 2025 dvlottery talihlisiyim. DS260 formunu görüşme öncesi doldurmam B1/B2 vize görüşmemi olumsuz etkiler mi? Eğer görüşme sonrası doldurursam da göçmen vize görüşmemi etkiler mi? Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim🙏

  • ⭐⭐

    @Arya çok geçerli bir nedeniniz yoksa B1/B2 vizesinden ret alırsınız.

  • ⭐⭐

    @Omer-0 çok önemli değil. O şekilde kalmasında sakınca yok.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    127 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    259
    0 Oy
    259 İleti
    29k Bakış
    R
    DS-160 formunu dolduracağım ve birkaç konuda tereddüt yaşıyorum: Amerika’da bir kuzenim var, ancak kendisi kaçak yollarla gitmiş. Uzun süredir hem kendisiyle hem de ailesiyle herhangi bir iletişimimiz yok. Bu durumu forma yazmalı mıyım? Görüşmede sorulursa nasıl açıklama yapmalıyım? Green Card başvurusunu 3-4 kez denedim. Eğer bu konu sorulursa nasıl bir cevap vermeliyim? Mevcut iş yerimde 8 yıldır çalışıyorum. Bu süreçte askerlik nedeniyle bir çıkış-girişim oldu. Ayrıca bir kez istifa edip yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı işe geri döndüm. Formda başlangıç tarihi olarak hangi tarihi belirtmeliyim? Görüşmede bu durum sorulursa nasıl ifade etmem doğru olur?
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    K
    Şuraya net, kısa bilgiler almak için geliyoruz. İsmi lazım değil birileri yuvarlak cevaplar verip link yağdırıyor. Komik.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum