Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• merhabalar, vizemiz onaylandiginda pasaportun bize ulasmasi kac gunu aliyor acaba?

• nisan 18 de randevum vardı. yaklaşık 40 sn sürdü mülakat daha once yurt dısına hiç çıkmamıstım. 12 yıldır sabit işte çalısıyordum. 10 yıllık vize verdiler.Önümüzdeki aylarda bir gezi plaanlıyorum.ilk gezim olacak.herkse selamlar

• @Omer-0 Evet uzatma yapip kaliyoruz. Bu sekilde kalan tonlarca kisiler var. Devam eden sezon baslamadan once isinizi buluyorsunuz ve o isletme sizin statunuzu uzatiyor. Vize basilmiyor. Yine size petition formu veriliyor. Size is bulan acentalerda var. Bu sekilde kalabilmeniz mumkundu. Hatta bir defa bu vizeyi aldiginizda ulkenize donseniz dahi bir sonraki gelisiniz biraz daha kolay oluyor. Calistiginiz cogu isletme size Eb3 imkanida sunablirdi. EB3 sureci en azindan ilticadan kisa surer.
    Neyse siz kararinizi vermissiniz zaten. hakkinizda hayirlisini diliyorum.

• Merhaba arkadaşlar. Ben 15 yaşındayım ve annem-babam ayrı. Tam velayetim annemde. Kardeşim ve annemle Amerika vizesine başvuracağız ama konsolosluk çalışanının "Bu kadın zaten boşanmış, çocuklarını amerikaya kaçıracak" diye bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz, biz iki haftalığına tatile gideceğiz sadece kasım ayında. Bize verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır? Çok teşekkür ederiz.

• @aliefe1100000 zaten muvakkatname olmadan yurt disina cikazsiniz. Elinizde bu belge olunca da olur da sorulursa cevap verir isterlerse ilgili belgeyi gosterirsiniz.

Velayet altında olan bir çocuğun yurt dışına çıkabilmesi için bazı başvuruların usulüne uygun olarak yapılması gerekir. Bu kapsamda 18 yaşının altındaki müşterek çocuğun yurt dışına çıkış izni için hem anne hem babası ile seyahat ediyor olması gerekir. Aksi halde çocuğun yanında bulunmayan ebeveynin noter onaylı muvafakati aranır. Müşterek çocuğun yurt dışına çıkışı için kullanılan noter onaylı muvafakatname, çocuğun yanında olmayan ebeveynin, müşterek çocuğun yurt dışına çıkışı izni için vereceği izin belgesidir. Bu belge olmadan müşterek çocuk yurtdışına çıkarılamaz. Bu durum hem geçici velayet hem de ortak velayet hükümleri için aynıdır.

• @aliefe1100000 Vizenizi onaylayacak olan konsolosluk gorevlisi annenin Turkiye’ye geri donecegine dair bilgi ve belgeleriyle ilgilenir. Bunlar ne kadar gucluyse, vizenizin onaylanma ihtimali o kadar yuksek olur. Sizin yurtdisina cikma kisminiz havaalanindaki pasaport kontrolunuzu yapan memurun isi. Ucaga binmeden once babanin muvafakatnamesi sorulur. Cogu zaman tam velayet annedeyse ve cocuklar anneyle seyahat ediyorsa bu sorulmuyor bile. Vize alirken annenize kimsenin yurt disina mi kaciracaksin cocuklari diye soracagini sanmiyorum. Turist vizesi icin gereklilikleri yerine getirmesi onemli sadece. Hersey gonlunuzce olsun.

• Oğlumla İlk defa yurt dışına çıkarken bende annesinden vekalet almıştım. Pasaport polisi dahil kimse vekalet sormadı. neden diye sorduğumda; pasaport ve vize alırken zaten muvafakat veriyorsunuz. bu sebeple gerek yok demişti. boşuna vekalete para verdik.
    başka bir arkadaşım kızının amerika vizesini yenilerken yine velayet vs. belge istenmedi.

• Kendimi yanlış ifade etmişim.

Biz daha önce zaten annemle Schengen alıp gittik. Babamın muvafakati sorulmadı, zaten ikisi ayrı olduğu için babamın yargıtay kararlarına göre benim yurtdışına çıkmamla alakalı bir söz hakkı yok. Bilirsiniz ya, bazı ebeveynler çocuklarını diğer ebeveynin haberi olmadan yurtdışına kaçırıyor. Biz bunun olacağını düşünmesini istemiyoruz muavin konsolosun.

• Buna bakacaklarını düşünmüyorum. Vize kriterleri genelde ülkeye geri dönüp dönmeyeceğiniz üzerine.

• Merhaba, yakin zamanda anne babasi icin vize basvurusu yapan/alan Amerikan vatandasi kimse var mi? Tarihleri surekli kontrol ediyorum fakat en erken 2025 haziranda bulabildim simdiye kadar. Vatandaslar icin bu konuda bir ayricalik var mi? Bir yakinimdan boyle bir islemin yapildigini duydum, ne kadar dogrudur emin degilim? Simdiden tesekkurler.

• b1/b2 vize başvuruları için bir ayrıcalık yok. herkes aynı. randevu ilk 2025 te verse düzenli olarak kontrol ederseniz geri çekebiliyorsunuz.
    bir aciliyet varsa konsolosluğa başvurup acil vize talebinde bulunabiliyorsunuz.

• Bilgisi olanlara bir sorum var biraz önemli.

Bir arkadaşım vize işlemleri yapan birine bilgilerini vermiş DS160 doldurması ve randevu oluşturması için. Bu kişi bu işi ücretli yaptığı için bir çok kişinin randevularını AIS üzerinde kendi hesabı üzerinden yapıyor. Arkadaşımın DS160 formu doldurulmuş ve randevusu alınmış durumda.

Soru: Bu arkadaşım işlemlerini yaptırdığı kişinin hesabına dahil olan kendi bilgilerini kendi açacağı AIS hesabına geçirebilir mi?

Umarım kısa ve açıklayıcı olmuştur.

• @ReLoad Malesef, basvuru baska hesaba aktarilamiyor.

• Randevu ekim 2025 acil vize başvurusuna başvurdum. reddedildi. Haziran 2024 te abd ye gitmem gerekiyor. Sistemde bir randevum varken tekrar yeni bir vize başvurusu ücreti yatırıp ds160 doldurup aynı isimle yeni bir randevu oluşturabiliyor muyuz? O hesaptan da acil vize başvurusu şansımı denemek istiyorum.

• Herkese selamlar,
    Ben ds160 formuna Amerika’da akrabam ve kimseyi tanımıyorum diye cevapladım. Fakat sonrasında tanıdık arkadaş çıktı. Amerika’ya girişte gümrükte arkadaşın yanına gideceğim diyerek onun adresi göstersem bir problem yaşarmıyım. Teşekkürler

• kapıda o kadar detay sormuyorlar. arkadaşımda kalacağım demeniz yeterli.
    ben vize alırken yılbaşında newyork' a gideceğim demiştim. ama vizeyi alır almaz 3 gün sonra houston' a gittim eylül ayında.
    hiç bir şey sormadı neredeyse.

• ⭐⭐

@arkinist Artık uçağa binmeden önce Gözen Security sizden kalacağınız adresi istiyor. Bu adresi de pasaport kontrolünde görüyorlar. Hala DS-160 formunda verdiğiniz bilgilere erişemiyorlar.

Bu sebeple sayın @leony3553 arkadaşınızda kalacağınızda bir engel olmasa da, arkadaşınız kim olduğu, neden sizi evinde misafir edeceği, ne iş yaptığı gibi hususlar pasaport kontrol görevlisi tarafından sorgulanabilir.

• geçen yıl gittim. gözen sadece neden gidiyorsunuz diye sordu. arkadaşımın yanına gidiyorum dedim. başka hiç bir şey sormadı.

• ⭐⭐

@arkinist benim söylediğim mart ve nisan ayında beni ziyarete gelen 3 ekibe de soruldu.

• doğrudur. değişti o zaman uygulama

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k