Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @aliefe1100000 zaten muvakkatname olmadan yurt disina cikazsiniz. Elinizde bu belge olunca da olur da sorulursa cevap verir isterlerse ilgili belgeyi gosterirsiniz.

Velayet altında olan bir çocuğun yurt dışına çıkabilmesi için bazı başvuruların usulüne uygun olarak yapılması gerekir. Bu kapsamda 18 yaşının altındaki müşterek çocuğun yurt dışına çıkış izni için hem anne hem babası ile seyahat ediyor olması gerekir. Aksi halde çocuğun yanında bulunmayan ebeveynin noter onaylı muvafakati aranır. Müşterek çocuğun yurt dışına çıkışı için kullanılan noter onaylı muvafakatname, çocuğun yanında olmayan ebeveynin, müşterek çocuğun yurt dışına çıkışı izni için vereceği izin belgesidir. Bu belge olmadan müşterek çocuk yurtdışına çıkarılamaz. Bu durum hem geçici velayet hem de ortak velayet hükümleri için aynıdır.

• @aliefe1100000 Vizenizi onaylayacak olan konsolosluk gorevlisi annenin Turkiye’ye geri donecegine dair bilgi ve belgeleriyle ilgilenir. Bunlar ne kadar gucluyse, vizenizin onaylanma ihtimali o kadar yuksek olur. Sizin yurtdisina cikma kisminiz havaalanindaki pasaport kontrolunuzu yapan memurun isi. Ucaga binmeden once babanin muvafakatnamesi sorulur. Cogu zaman tam velayet annedeyse ve cocuklar anneyle seyahat ediyorsa bu sorulmuyor bile. Vize alirken annenize kimsenin yurt disina mi kaciracaksin cocuklari diye soracagini sanmiyorum. Turist vizesi icin gereklilikleri yerine getirmesi onemli sadece. Hersey gonlunuzce olsun.

• Oğlumla İlk defa yurt dışına çıkarken bende annesinden vekalet almıştım. Pasaport polisi dahil kimse vekalet sormadı. neden diye sorduğumda; pasaport ve vize alırken zaten muvafakat veriyorsunuz. bu sebeple gerek yok demişti. boşuna vekalete para verdik.
    başka bir arkadaşım kızının amerika vizesini yenilerken yine velayet vs. belge istenmedi.

• Kendimi yanlış ifade etmişim.

Biz daha önce zaten annemle Schengen alıp gittik. Babamın muvafakati sorulmadı, zaten ikisi ayrı olduğu için babamın yargıtay kararlarına göre benim yurtdışına çıkmamla alakalı bir söz hakkı yok. Bilirsiniz ya, bazı ebeveynler çocuklarını diğer ebeveynin haberi olmadan yurtdışına kaçırıyor. Biz bunun olacağını düşünmesini istemiyoruz muavin konsolosun.

• Buna bakacaklarını düşünmüyorum. Vize kriterleri genelde ülkeye geri dönüp dönmeyeceğiniz üzerine.

• Merhaba, yakin zamanda anne babasi icin vize basvurusu yapan/alan Amerikan vatandasi kimse var mi? Tarihleri surekli kontrol ediyorum fakat en erken 2025 haziranda bulabildim simdiye kadar. Vatandaslar icin bu konuda bir ayricalik var mi? Bir yakinimdan boyle bir islemin yapildigini duydum, ne kadar dogrudur emin degilim? Simdiden tesekkurler.

• b1/b2 vize başvuruları için bir ayrıcalık yok. herkes aynı. randevu ilk 2025 te verse düzenli olarak kontrol ederseniz geri çekebiliyorsunuz.
    bir aciliyet varsa konsolosluğa başvurup acil vize talebinde bulunabiliyorsunuz.

• Bilgisi olanlara bir sorum var biraz önemli.

Bir arkadaşım vize işlemleri yapan birine bilgilerini vermiş DS160 doldurması ve randevu oluşturması için. Bu kişi bu işi ücretli yaptığı için bir çok kişinin randevularını AIS üzerinde kendi hesabı üzerinden yapıyor. Arkadaşımın DS160 formu doldurulmuş ve randevusu alınmış durumda.

Soru: Bu arkadaşım işlemlerini yaptırdığı kişinin hesabına dahil olan kendi bilgilerini kendi açacağı AIS hesabına geçirebilir mi?

Umarım kısa ve açıklayıcı olmuştur.

• @ReLoad Malesef, basvuru baska hesaba aktarilamiyor.

• Randevu ekim 2025 acil vize başvurusuna başvurdum. reddedildi. Haziran 2024 te abd ye gitmem gerekiyor. Sistemde bir randevum varken tekrar yeni bir vize başvurusu ücreti yatırıp ds160 doldurup aynı isimle yeni bir randevu oluşturabiliyor muyuz? O hesaptan da acil vize başvurusu şansımı denemek istiyorum.

• Herkese selamlar,
    Ben ds160 formuna Amerika’da akrabam ve kimseyi tanımıyorum diye cevapladım. Fakat sonrasında tanıdık arkadaş çıktı. Amerika’ya girişte gümrükte arkadaşın yanına gideceğim diyerek onun adresi göstersem bir problem yaşarmıyım. Teşekkürler

• kapıda o kadar detay sormuyorlar. arkadaşımda kalacağım demeniz yeterli.
    ben vize alırken yılbaşında newyork' a gideceğim demiştim. ama vizeyi alır almaz 3 gün sonra houston' a gittim eylül ayında.
    hiç bir şey sormadı neredeyse.

• ⭐⭐

@arkinist Artık uçağa binmeden önce Gözen Security sizden kalacağınız adresi istiyor. Bu adresi de pasaport kontrolünde görüyorlar. Hala DS-160 formunda verdiğiniz bilgilere erişemiyorlar.

Bu sebeple sayın @leony3553 arkadaşınızda kalacağınızda bir engel olmasa da, arkadaşınız kim olduğu, neden sizi evinde misafir edeceği, ne iş yaptığı gibi hususlar pasaport kontrol görevlisi tarafından sorgulanabilir.

• geçen yıl gittim. gözen sadece neden gidiyorsunuz diye sordu. arkadaşımın yanına gidiyorum dedim. başka hiç bir şey sormadı.

• ⭐⭐

@arkinist benim söylediğim mart ve nisan ayında beni ziyarete gelen 3 ekibe de soruldu.

• doğrudur. değişti o zaman uygulama

• @EasternStar Gözen security bize de kalacağımız oteli sormuştu ( 2023 Temmuz ) muhtemelen sistemden seçip eşleştirdiler ki adresi sormalarına gerek kalmadı. İlk giriş yapacağımız otelin bilgilerini vermiştik.

• Selamlar,
    yazılımcı olup turist vizesi alan var mı, IT sektöründe çalışan biri için handikaplı mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@Darko yazılım şirketim var. biz ailece bu vizeyi aldık ve meslekten dolayı bir handikap olduğunu söyleyemem. tabi her case farklı parametrelere sahip ve mülakat performansı da önemli. ama en önemli değerlendirme kriterleri sizi buraya bağlayan nedenler ( iş, eğitim, aile, vb. )

• @arkinist bilgi için teşekkürler

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k