Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • (B) ZİYARETÇİ VİZESİ: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Ziyaretçi Vizesi mesleki toplantılara veya konferanslara katılmak dahil iş (B1), ya da tatil yapmak veya aileyi ziyaret etmek veya tıbbi tedavi almak (B2) amacıyla, ya da her iki (B1/B2) amacın birleşimiyle geçici olarak Birleşik Devletler’e gelmek isteyen kişilere yönelik göçmen olmayan vize türüdür.

    alt text

    Forum Tavsiyeleri:

    B1 vizesi, ABD'de is toplantilarina ve konferanslara katilmak icin;
    B2 vizesi, ABD'de tatil yapmak, birilerini ziyaret etmek veya tibbi tedavi almak icin kullanabilir.
    B1/B2 vizesini de iki amacli kullanabilirsiniz. Eger ABD'ye bu amaclarla seyahat etmek istiyorsaniz o durumda basvuracaginiz vize turu B1/B2 olmali.

    2017 yilinin istatistiklerine gore B1/B2 vizesine Turkiye'den basvuranlarin kabul orani ~%82'tir, maalesef B1/B2 vizesini almayi garanti edecek sihirli bir formul yoktur ama konsolosluk bu basvurunuzu onaylarken bazi kriterleri goz onunde bulundurarak karar verir. Basvuru yaparken sunlari goz onunde bulundurmalisiniz:

    1. Basvuru nedeniniz ve seyahatinizin ayrintilari:

    Goz onunde bulundurmaniz gereken ilk ve en onemli durum, B1/B2 basvuru nedeninizdir. ABD'ye seyahat amacinizi, tum nedenleriyle ve iyi bir planla aciklayabilmeniz gerekir. Yukarida bu vizelerin ne icin verildigini yazdim, eger konsolos bu vizeleri belirtilen amaclar disinda kullanacaginiza kanaat getirirse vize basvurunuzu onaylamaz.

    Ornegin, ABD'de 1 hafta tatil yapmak istiyorsaniz ama hangi tarihlerde nerede olacaginizi, ABD'de hangi eyalete gideceginizi bilmiyorsaniz konsolos bu seyahatinizin amacini sorgulayabilir ve durumu supheli bulabilir. Fakat gunu gunune belirlenmis, gezilecek yerlerin listesi cikarilmis, ucak biletleri arastirilmis bir gezi planini konsolos daha samimi ve gercekci bulacaktir. Ayrica yine bu gezi planinda nerede ne kadar sure konaklayacaginizi da belirlemeniz yine dosyaya olumlu yansiyacaktir.

    B1/B2 vizesiyle ABD'ye girince size 6 aylik bir I-94 suresi verilecek (I-94 formu sizin ABD'ye vize ile giris yaptiktan sonra ABD'de ne kadar kalabileceginizi soyleyen formdur). 6 aylik sure amaciniza gore degisebilir ama cogunlukla 6 ay veriliyor. Fakat yine de amaciniza gore planlarinizi daha kisa sureli yapmanizi tavsiye ederim. Ornegin turistik amacla basvuru yapiyorsaniz, 5-6 ay boyunca ABD'de tatil yapacaginizi soylemeniz cok gercekci bulunmayabilir.

    2. Gocmenlik isteginiz ve ulkenizle olan baglar:

    B1/B2 vizeleri gocmen olmayan vize turleridir ve gocmenlik istegine sahip kisilerin bu vizeleri almasi zordur. Bu vize basvurunuzun onaylanabilmesi icin acik bir sekilde ABD'den Turkiye'ye geri doneceginizi gosterebilmeniz gerekmektedir. Konsolosluk butun basvuru sahiplerini "gocmenlik istegi var" olarak degerlendirir ve vizeyi alabilmek icin bunun aksini sizin gosterebilmeniz gerekmektedir.

    Turkiye ile olan iliskilerinizin ne kadar guclu oldugunu gosterebildiginiz surece konsolosu ikna etmeniz kolaylasir:

    • Meslek baglari:

      Turkiye'de meslek sahibiyseniz bu dosyaniza olumlu yansir. Tabii ki sadece is sahibi olmaniz 'vize onayi' anlamina gelmez, konsolos su anki ve onceki is yerlerinde ne kadar uzun sure calistiginizi, nasil bir ise sahip oldugunuzu, is yeri sahibi olup olmadiginizi ve maasinizi goz onunde bulundurarak buna karar verir. Ayrica ABD'de gecireceginiz sure de yaptiginiz isin dogasina uygun olmalidir. Ornegin, bir sirketin onemli bir pozisyonundaysaniz, fakat vize basvurusunda 6 ay ABD'de tatil yapacaginizi belirtirseniz konsolos dogal olarak bu durumu supheli bulur.

    • Aile baglari:

      Bakmakla sorumlu oldugunuz yasli anne ve babaniz, ya da okula giden cocuklariniz varsa bu tur durumlar da vize basvurunuza olumlu yansir. Konsolos, bu aile iliskilerinin sizi Turkiye'ye geri getirip getirmeyecegini verdiginiz bilgilere gore degerlendirir. Ne kadar cok aile uyeniz Turkiye'deyse bu o kadar iyi bir durumdur. Ornegin konsolos; annesi, babasi ve 2 kardesi de ABD'de yasayan ve bekar olan bir kisinin Turkiye'ye geri donecegine daha zor ikna olur.

    • Finansal baglar:

      Turkiye'de kendi evi, gayrimenkulu, mali (sahip oldugunuz araba ve araclar), yatirim fonlarinda yuksek miktarda paralari olan bir kisinin Turkiye'yi terkedip geri gelmemesi daha dusuk bir ihtimaldir.

    • Egitim baglari:

      Eger ogrenciyseniz, konsolosun geri donup mezun olacaginizi bilmesi basvuru dosyaniza olumlu yansiyacaktir. Misal bir universite ogrencisinin daha universiteye yeni baslamis olmasi cok guclu bir bag sayilmayabilir ama 3. sinifi bitirmis bir universite ogrencisinin geri donup mezun olacagina konsolosun ikna olmasi daha kolay olur. Ayrica iyi notlara sahip bir ogrenciyseniz, not belgelerinizi (transcript veya karnelerinizi) de yaninizda bulundurun. Cevremden gozlemledigim kadariyla iyi notlara sahip ogrencilerin vize basvurularinin onaylanma ihtimali daha yuksek oluyor.

    • Cevrenizle olan diger sosyal baglar:

      Bunlar da yukarida yazdiklarimin disinda sizi ulkeye baglayan diger nedenler olabilir. Ornegin sahibi oldugunuz dernek veya vakiflar varsa; gonullu olarak baska kurum ve kuruluslarda surekli gorev aliyorsaniz; koyunuzde, mahallenizde veya cevrenizde cesitli organizasyonlarda yer aliyorsaniz bunlar da konsolosun gozunde dosyaniza olumlu yansiyabilecek diger noktalar.

    3. Daha onceki gezileriniz:

    Eger daha once Turkiye disina ciktiysaniz, onceki seyahatlarinizda gittiginiz ulkede izin verilenden uzun kalmadiysaniz ve ulkenize zamaninda donduyseniz konsolos bu bilgileri de olumlu degerlendirecektir.

    4. Finansal durum:

    Butun seyahatinizi karsilayabilecek kadar maddi birikiminizin oldugunu gostermelisiniz. Bunu yapmanin en kolay yolu banka hesabinizdaki birikimi ve/veya maasinizi gostermektir. Ne kadar cok birikim gosterebilirseniz o kadar olumlu yansiyacaktir dosyaniza.

    Eger ABD'de olan biri ya da Turkiye'deki anne/babaniz veya baska bir akrabaniz size sponsor olup seyahat masraflarini karsilayacaksa, yine size maddi yeterliligi gosteren belgeleri vermeliler siz de bunlari mulakat gunu konsolosluga goturmelisiniz. Bu belgeler, banka hesap bilgileri, maas bordrolari ve konsolosluga hitaben yazilmis bir mektup olabilir. Konsolos, tum seyahatinizi karsilayabilecek kadar maddi yeterliliginiz oldugunu gormeli.

    5. Dogru ve tam bilgiler:

    Hem basvuru formunda hem de mulakat sirasinda sorulan sorulara dogru ve tam bilgiler vermelisiniz. Vereceginiz yanlis veya yaniltici bir bilgi bile, dosyanizda geri kalan her sey olumlu olsa dahi vize basvurunuzun red edilmesi icin yeterlidir. Ozellikle mulakat sirasinda sorulabilecek konsolosluk sorularina hazirlikli olmalisiniz ve sorulara mumkun oldugu kadar az, oz ama doyurucu cevaplar vermelisiniz. Konsolosluk, klasik bir mulakat sirasinda, seyahatinizin amacini ve ayrintilarini (ne zaman, nereye gideceksiniz? nerede kalacaksiniz?), kiminle seyahat edeceginizi, seyahat masraflarini kimin odeyecegini, nasil bir is yaptiginizi vs. sorabilir... Bu tur sorulara hazirlikli olmalisiniz.

    Ayrica mulakat sirasinda konsolosun sorularina ciddi cevaplar vermelisiniz ve kendinizden emin olmalisiniz; laubali hareketler veya guvensiz, net olmayan cevaplar vize basvurunuzu olumsuz etkileyebilir.

    DS-160 formu nasil doldurulur?

    Forum uyelerimizden sevgili @CloudyShadow 'un hazirlamis oldugu dokumani kullanarak DS160 formunu doldurabilirsiniz:

    Ayrica sayin @denizci10 'un hazirladigi dokumanlari da surada bulabilirsiniz:

    @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    DS160 formu doldurma ve ücret yatırarak randevu nasıl alınır diye 2 adet pdf yaptım. ilk kez başvuracak arkadaşlara yardımcı olmasını umarım.

    1. DS160 FORMU DOLDURMA.pdf

    2. UCRET YATIRMA VE RANDEVU ALMA.pdf

    (B1/B2) Ziyaretçi Vize Mülakat Deneyimlerini okumak isterseniz aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz

    https://yesilkartforum.com/forum/post/295216


  • Merhabalar,

    Uzun zamandan ABD'ye gitmek istediğimi sanırım çoğu kişi biliyordur. GC çıkmayınca bir ABD görelim dedim ve internetten DS-160 formunu doldurmaya başladım . Buradaki sorular için temel ingilizce yeterli ayrıca sorunun üzerinde fareyi bırakırsanız size sorunun Türkçe karşılığını söyleyecektir.

    Neyse ds-160 bittikten sonra 160 USD yi kredi kartı ile ödedim ve sanırım 27 temmuz tarihine randevu aldım .

    Ancak günler geçmek bilmiyordu ve rezervasyon tarihimi erkene almak amacıyla tam 3 kez değiştirdim . ( Yasal hak 5 defa ve 5. den sonra ABD 'nin sizi dava etme hakkı var , böyle bir uyarı vermişlerdi bana) Bu mülakat tarihini değiştirmenizi önermem sanırım negatif bir algı yaratıyor.

    14 Temmuz Cuma günü çağırdım Uber XL boğazdan keyifli bir yolculukla konsolosluğa gittim . ( Türkiyede yaşayanlara kesinlikle uberi onerırım taksi ücretine Mercedes Vito ile rahat hızlı bir şekilde gidiyor ve "Taksici" denen mahlukla uğraşmıyorsunuz. )

    Konsolosluğu ilk gördüğüm de o yüksek duvarlar vs sanki Kara Kapılardan geçmeye çalışan Frodo gibi hissettim kendimi.

    Saat 09:30 randevusuydu . Hemen içeri aldılar . Elimde bildiğiniz bir su şisesi vardı ve içi doluydu girişteki güvenlik zehir olabilir şüphesiyle zorla bana suyu içirtti 😃 ( İçmim atim desem de nafile o suyu içeceksin arkadaş! )

    Görüşmelerin yapıldığı salona geldiğimde 2 adet full techizat eller tetikte ABD askeri beni karşıladı telsizden sürekli konuşan tipler . Benim zaten onları görünce rengim falan attı. Ben bunu standart prosedür sandım ancak öğrendim ki salağın biri o yüksek duvarlardan tırmanıp konsolosluğun içine atlamış , meğer o telaş asker vs ondan dolayıymış. ( Adamın savunması da yolu kaybetmiş , yahu DANGALAK arkadaşım benim bir yerde 30 metre duvar varsa bence yol o değildir sen ne dersin ? )

    Neyse parmak izini verdim , evrak kontrolu vs derken gittim görüşme için sıra bekledim. Bilerek bankolara yakın oturdum ki muhabbetleri duyayım .

    1- 10 yıllık Amerıkan vizesi 17.07.2017 biteceği için gelen hanım teyzeme RED verdiler.

    2- Kızıyla Amerıkan vatandaşı olan diğer kızını ziyaret etmek için gelen teyzeye RED verdiler.

    3- Baya baya dünyayı gezmiş adama RED verdiler. Suriye de dedi ondan herhalde .

    Başka redlerde oldu ancak aklımda kalan çarpıcı örnekler bunlar . Bu arada mülakatlarda ortalama 3-5 dk arası sürüyor oyle 45 sn falan fazla yok .

    Neyse numaram yandı bankoya gittim . hoşgeldiniz pasaport alabilirmiyim dedi verdik neden ne zaman nereye gidiyorsunuz hiç yurtdışına cıktınız mı diye 4 adet soru sordu . Bende su tarihte gideceğim , tatile gidiyorum , New York , hiç yurtdışına çıkmadım cevaplarını verdim . ( KEŞKE GÖÇMEN OLACAĞIM DÖNMEYECEĞİM diye bağırsaydım cevaplarım ben göçüyorum diye bağıran cinsten 😃 ) Ekrana birşeyler yazdı uzun zamandır da çalışıyormuşsun dedi bi anlık tereddütten sonra bana bir kağıt ve pasaportumu geri vererek üzgünüm şimdilik uygun görmüyoruz sonra tekrar deneyiniz dedi . Adam bunu öyle bir üzgün söyledi ki kendimi bırakıp adamı teselli edecektim neredeyse ( Tamam bee olm dünyanın sonu mu bir daha basvururum sen sıkma canını 😃 )

    Ama en kötü an şuydu herkesin mülakatı min 3 dk sürmüşken benimki 45 sn sürdü ve arkamı döndüğüm de herkes bana bakıp bu cocuk kim ki bu kadar kısa sürede red yedi bakışları vardı bende kimseye bakmadan uçarak oradan çıktım 😃

    Tahminim hiç yurtdışına çıkmadım diye red aldım . Almanyadan 3 aylık schengen aldım daha sonra da ingiltere vizesine başvurup sonra deneyeceğim.

    Sevgiler .


  • Arkadaşlar merhaba bu hafta b2 vize randevusu alacağım malum sıkıntılı bir randevu süreci olacak. Ankaradan randevu aldıktan sonra eğer İstanbul takviminde boşluk bulursam istanbula kaydırabiliyor muyum yoksa Ankaradan mı devam etmek zorundayım.Ve DS-160 ta planlanan seyahat tarihini nasıl doldurmamız gerekiyor randevu planladığım tarihten sonraya verileceği için yanlış bilgi beyanı olmuş olmuyor mu onayladığımız ds160 ı daha sonra güncelleyemiyoruz diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sayin @air_technic , eger konsolosluk, sistemini degistirmediyse gocmen olmayan vize icin her konsoloslugun kendi bolgesi var, yani istanbul konsoloslugu sadece ikameti istanbul ve cevresindeki illerde olan kisilerin dosyalarina bakiyor, diger illerde yasayanlar Ankara'da mulakata giriyor. O nedenle bu degisikligi yapabileceginizi zannetmiyorum.

    DS160'da planlanan seyahat surecini mumkun oldugu kadar ileri bir tarihte secin, cok hakli bir soru soruyorsunuz, fakat ne yapmaniz gerektigini ben de tam bilmiyorum, cunku su an Turkiye'deki Amerikan Konsolosluklarinda yasananlar normalde olan seyler degil. Eger DS160 dosyanizda bilgi degisikligi olursa saniyorum ki en mantikli yapilacak sey, mulakat gunu bunu konsolosluktaki gorevlilere soylemek.


  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri forumu takip ediyorum.Vizelerin kaldırılması sınırlı açılması derken sonunda tam pasaport aldığımız gün büyük bir sürprizle açıldı ve baya bir sevindik önümüzdeki haftalarda randevu alacağız ama yine de alabilme ihtimalimizi düşünmede edemiyorum.Durumumu kısaca özetlemek gerekirse;eşimin annesi geçen yıl evlenip amerikaya yerleşti.Bizde bu yaz gönderecekleri davetiye ile onları ziyaret etmeyi düşünüyoruz.3 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir oğlumuz var.Ben 7 yıldır kamuda askeri bir kurumda güzel bir pozisyonda çalışıyorum.Gelirim 5000-5500 arasında.Eşim de özel bir sağlık kuruluşunda 7 yıldır çalışıyor. Maaşı da 2500 -3000 bandında.İşyerlerimizden gerekli çalışma belgelerini ve yıllık izin amacıyla gideceğimizi ve dönüş tarihlerimizi belirten belgelerialacağız.Sigortamız kesintisiz tavandan yatıyor.Kirada oturmuyoruz.Ailemden kalan evde yaşıyoruz.Orta seviye bir arabam var. Bankada 70-80K arası bir doviz tl karışık para var.Kısacası burada kurulu bir düzenim var.Ailem burada yaşıyor.Yani bağlılık açısından bir sıkıntımız yok.Tek handikapımız daha önce hiç yurtdışına çıkmadık. Benim merak ettiğim ise vize alabilme ihtimalimiz.acaba gönderecekleri davetiye ters bir etki yaratır mı? sonuçta aile ziyareti amacıyla gitmek istiyoruz.Acaba hiç yurt dışına çıkmamış olmamız sıkıntı olur mu? yada başka ne gibi bir sıkıntı olabilir? Tecrübe ve bilgilerinizle durumumuzu değerlendirebilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler

  • ⭐⭐

    Ben problem olacagini dusunmuyorum. Bankada ki paranizin dokumunu yaninizda bulundurun. Abd de kimseye yuk olmayacaginizi boylece kanitlamis olursunuz. Belirttiginiz uzere Turkiye baglariniz saglam. Sikinti olmaz


  • Teşekkür ederim peki belgelerin (adli sicil , nüfus kayıt örneği vb.) ingilizce tercümesi mş olması gerekiyor yoksa türkçe yeterli mi ona göre tercüme ettireceğim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ben de sevgili goodluck gibi dusunuyorum. Turkiye ile olan baglarinizi gosterecek belgeleri yaninizda alin, ikiniz de is yerlerinden geri donup ise devam edeceginizi gosteren belgeler alabilirsiniz. Eger sorarlarsa bu belgeyi gosterebilirsiniz. Turkiye icin B1/B2 red oranlari cok yuksek degil zaten, su konuda paylasmistim sayilari: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    Mutlu haberlerinizi bekliyoruz 🙂


  • Arkadaşlar merhaba bir sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ds160 formunu kişisel doldurdum. Aile olarak başvuracaktım ancak confirmation sayfasından sonra family seçeneği gelince onayladığım sayfadan sonra aile kaydını yapmadan çıktım acaba tekrar mı ds 160 doldurmam gerekiyor yoksa ayrı ayrı doldurup randevuda family randevusu seçebiliyormuyuz? yoksa aile olarak formu tekrar doldurup verilen ortak confirmation numberla mı randevu almam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @air_technic diger uyeler icin ayri ayri DS160 formu doldurabilirsiniz. Bir sorun olmayacaktir.

    Aile olarak basvuru yapinca ya dediginiz gibi DS160'i doldurduktan sonra cikan sayfadan aile basvurusu diye secip, basvuruya devam edebilirsiniz (boyle bir durumda diger olusan DS160'lara da bazi bilgiler otomatik olarak aktarilir - misal gidilecek yer, kalinacak zaman vs.)

    Ya da her aile uyesi icin ayri ayri bir DS160 formu doldurabilirsiniz.

    Iki turlu de sorun olmaz.


  • Arkadaşlar iyi akşamlar. 9 şubat için randevum var. Belgelerimi tamamladım sanırım.Şöyle ki;
    #Ds-160 formu
    #Randevu çıktıları
    #Davet mektubu(ek olarak davet edenin pasaport ve state ıd card fotokopileri, son ayın maaş bordrosu)
    #Hesapta 75.000 TL gösterir banka mektubu
    #Milli Savunma Bakanlığında çalıştığıma dair çalışma belgesi ve iş yerinden izinli olduğum tarihler ve dönüşte devam edeceğime dair onaylı yazı
    #Son 3 aya air maaş bordrosu(4475 tl)
    #Eşimin işyerinden çalışma belgesi ve iş yerinden izinli olduğu tarihler ve dönüşte devam edeceğine dair onaylı yazı
    #Eşimin Son 3 aylık maaş bordrosu(2230 tl)
    #İşyerine ait görev kimlik kartları fotokopileri
    #SGK hizmet dökümleri(7 yıldır aynı yer)
    #Evlilik cüzdanı fotokopisi
    #Araç ruhsatı fotokopisi
    #İngilizce adli sicil belgeleri

    Nüfus kayıt örneği

    Bunlar dışında 1 yaşındaki bebeğim için ekstra belge gerekiyor mu? Ve şuan için vize onay/red oranları nedir tecrübe eden var mı? Bu evraklar yeterli mi? Ve bu evraklarla tecrübelerinize göre vize alma ihtimalimiz nedir? Eşimin ailesi new jerseyde yaşıyor. Aile ziyareti için gideceğiz. Ekstra seyahat planı gerekir mi?
    Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.


  • Yok mu yardımcı olabilecek fikir beyan edebilecek bir arkadaşım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @air_technic Vizede son durum nedir? içinde söyledi:

    Yok mu yardımcı olabilecek fikir beyan edebilecek bir arkadaşım?

    Size mesaj atmistim sayin air_technic, ama gozunuzden kacti sanirim... Bu sorunuzu daha onceki konunun devami olarak yazsaydiniz daha iyi olurdu bence, tum bilgiler ayni yerde yer almis olurdu:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/341/vize-ihtimali-görüşleriniz

    Turkiye vatandaslari icin red orani 2017 yilinda %17.86 imis... Tabii, bu yilki oranlari henuz bilmiyorum. Biraz yuksek bir oran; ama sizin dosyaniz oldukca iyi gorunuyor o nedenle bu orandan etkilenmeyin. Sizin de daha once bahsettiginiz gibi yurtdisina cikmamis olmak tek eksi olabilir dosyanizdaki, is yerinizden alinan geri doneceginize ait belgeleri (izinle ilgili olan) en ustte bulundurun, bu belge en onemlisi. Genel olarak bir sorun ya da puruz goremiyorum basvurunuzda.

    Eger yapabiliyorsaniz, belki ucak rezervasyonu yapmaniz iyi olabilir, en azindan korlemesine degil de planli gittiginizi gormus olurlar... hangi ucakla ne zaman nereye iniyorsunuz, ve ne zaman kalkacaksiniz vb... Eger gelis nedeninizi sorarlarsa ve aile ziyaretinin yaninda cevreyi de gezmeyi ekleyecekseniz, spesifik birkac yer soylemeniz fayda saglayabilir. New Jersey ve hemen yanindaki New York City'i (Manhattan) gezecegiz gibi...

    Bebeginiz icin pasaport yeterli, onun disinda bir evraka gerek yok.

    Bol bol sans dilerim... Mutlu haberlerinizi en yakin zamanda bekliyoruz.


  • Teşekkür ederim crazycells hocam. Ds 160 da belirtmiştim ufak bi plan manhattan brooklyn bridge hudson river atlantic city onlardan bahsederim diye düşünüyorum yazdığımın dışına çıkmamak adına. Umarım alabilirim. Teşekkürler tekrardan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @air_technic Vizede son durum nedir? içinde söyledi:

    Teşekkür ederim crazycells hocam. Ds 160 da belirtmiştim ufak bi plan manhattan brooklyn bridge hudson river atlantic city onlardan bahsederim diye düşünüyorum yazdığımın dışına çıkmamak adına. Umarım alabilirim. Teşekkürler tekrardan

    Bunu formda da belirtmis olmaniz iyi oldu. Bol sanslar tekrardan!


  • @air_technic Vizede son durum nedir? içinde söyledi:

    Yok mu yardımcı olabilecek fikir beyan edebilecek bir arkadaşım?

    Yaklaşık 8-9 gün önce kız kardeşim turist vizesine başvurdu ve onaylandı. Belgeler sizin belirttiğiniz belgelerle hemen hemen aynı. Çalıştığı kurumda 11. yılı. Daha önce yurtdışı seyahatları mevcut (çoğunlukla avrupa) .
    Mülakat sırasında 3 soru sormuşlar, nereye gidiyorsun, ne zaman planlıyorsun, yurt dışında tanıdığın var mı ? . Cevaplar, new york , 2018 Temmuz, tanıdığım yok şeklinde olmuş. Hiç bir evrakına bakmamışlar. Vizenizi onaylıyorum cümlesiyle son bulmuş görüşme 🙂 Görüşmeden 3-4 gün sonrada 10 yıllık vize basılmış pasaportu eline ulaştı.

    Sizlerede kolaylıklar diliyor, iyi haberlerinizi bekliyoruz.


  • İç rahatlatan yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.umarım olumlu bir sonuçla dönüş yaparız


  • Arkadaşlar biraz önce çıktıkgörüşmeden onaylandı vizemiz:) Genel olarak onaylanan sayısı çoktu. Görevliler gayet güleryüzlü ve nazik davrandılar.Bebeğimizle şakalaştılar. Gitmeden karar verilmiş gibi bi izlenim yarattı memur açıkcası hiç uğraştırmadı.2 banko işliyordu çabuk sıra geldi 3 soru sordu görevli.
    1-Nereye gitmek istiyorsunuz
    2-Ne kadar kalacaksınız
    3-Nerede çalışıyorsunuz

    Genel olarak olumlu bir hava vardı. Şimdilik pasaportları bekliyip göreceğiz bakalım.Elimize geçmeden emin olamıyor insan 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @air_technic Vizede son durum nedir? içinde söyledi:

    Arkadaşlar biraz önce çıktıkgörüşmeden onaylandı vizemiz:) Genel olarak onaylanan sayısı çoktu. Görevliler gayet güleryüzlü ve nazik davrandılar.Bebeğimizle şakalaştılar. Gitmeden karar verilmiş gibi bi izlenim yarattı memur açıkcası hiç uğraştırmadı.2 banko işliyordu çabuk sıra geldi 3 soru sordu görevli.
    1-Nereye gitmek istiyorsunuz
    2-Ne kadar kalacaksınız
    3-Nerede çalışıyorsunuz

    Genel olarak olumlu bir hava vardı. Şimdilik pasaportları bekliyip göreceğiz bakalım.Elimize geçmeden emin olamıyor insan 🙂

    harika haber, sevindim sizin adiniza. Tebrik ederim ve simdiden iyi eglenceler. Facebook grubumuzdan takip edin, eger yakininizda forum bulusmasi gerceklesirse ve vaktiniz olursa, bekleriz 🙂

    Onceden karar verme konusunda haklisiniz, dosyalarin tamamina yakini icin onceden red ya da onay verilecegi onceden biliniyor.


  • İyi dilekleriniz ve yardımlarınız için "Çok" teşekkür ederim defalarca kafanızı şişirdiğim için de kusura bakmayın küçük endişeler işte düşündürüyor insanı "acaba" diyosun :)Diğer platformdan beri çok yakından takip ediyorum sizi de facebooku da.. green card çıkar da inşallah yardımınıza ihtiyacım olur yine 🙂 umarım bir newyork bölgesi buluşmasına denk gelirsem katılmayı çok isterim. Yardımlarınız için teşekkürler tekrardan.Görüşmek dileğiyle..


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 10
  • 5
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum