Şehirde, topluma açık yerlerde bıçak ve silah taşımak ile dağda bayırda, avda dalışta bıçak ve silah taşımak yada meslek ile ilgili mesleğini icra ettiğin yerde bıçak bulundurmak farklı şeylerdir, ikisini birbirine karıştırmanız konunuzu saçma ve yanlış hale getirmiş...
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama mesela karpuz satıyorsun diye çocuğunun veli toplantısına yada sinemaya belinde yada cebinde bıçak ile gidemezsin... Aynı şey ruhsatlı silahı olan birisi içinde geçerlidir.
Kanunlarda açıklık olabilir ancak toplu yaşam ve diğer insanların hakkına ve adalete saygı bunu gerektirir.
Not: 40 yaşındayım ve çok uzun yıllardır kara avı ve zıpkın dalışı yapıyorum ve sen sen ol yaban domuzuna çakı-bıçak-kasatura vb. ile sakın bulaşma. Ayrıca bu güne kadar hiç bir zaman ruhsatlı tüfeğimi ava gidip gelmek dışında arabada bulundurma ihtiyacı hissetmedim, Allah'ta umarım bundan sonra bu ihtiyacı hissettirmez. İnsanların kendilerini korumak için adalet yerine ateşli yada kesici silahlara güvenmesi çok tehlikeli sorunlar ve sonuçlar yaratır...