Arkadaşlar merhaba. Öncelikli olarak durumumu anlatayım.
3 - 3.5 sene kadar önce babamın dayısı vefat etti. Bu dayı Amerika'da San Diego Üniversitesi'nde profesördü, jeofizikti sanırım alanında dünyanın sayılı profesörlerinden biriymiş. Bu kişi vefat etmeden önce bir vasiyet bırakmış ve mal varlığını paylaştırmış. Vefat eden kişi toplamda 5 kardeş(kalan kardeşler de vefat etmişti öncesinde). Tesadüf şu ki: en sevdiği kardeşi babaannem olmasına karşın bütün mal varlığını diğer 3 kardeşinin çocuklarına paylaştırmış. Bu yazıyı burada paylaştığımdan anlarsınız ki bize bir şey yok.
Amerika'dan bir avukat bizlere mail gönderdi. Bu mailde vasiyetin bir kopyası ve onay butonu vardı. Vasiyeti okuyun ve onaylayın diyordu. Babaanneme ait mirasçıların tamamının maillerini ben yönetiyordum ve bize bir şey kalmadığı için de onaylamadım. 3 ay sonra tekrar bir mail geldi ve 90 gün içerisinde maili onaylamadığınız için kabul etmiş sayıldınız gibisinden ama biz kesinlikle bir onay vermedik.
O dönemde Türkiye'deki avukat arkadaşlarımıza sorduğumuzda türkiye'de olsa dava açabilir ve payınızı alırsınız demişlerdi ama Amerika hukuk sistemi farklı olduğu için bilemiyoruz dediler.
Şimdi hazır Amerika'ya yerleşiyorken, bu konunun da peşine düşmek istedim. Bu vefat eden kişinin malı mülkü paylaştırıldı tabi bu süreçte ancak buna bir itiraz edilebilir mi? Bize bir geri dönüşü olur mu? Bir hak talep edebilir miyiz, yoksa dosya tamamen kapandı mı? Çünkü baya yaşlı bir kişiydi ve verdiği vasiyetin de akli sağlığı yerindeyken verilip verilmediğini bilmiyoruz. Ölmeden 10 sene kadar önce bir vasiyet hazırlayıp, ölmeden 1 sene ya da belki birkaç ay önce bu önceki vasiyet değiştirilmiş. Diğer mirasçılar da bu süreçte sürekli Amerika'ya gidip geliyorlardı ve bir art niyet arıyoruz bunun altında.
Olayın detayları bu şekilde. Amerika'da bu konuda destek alabileceğimiz bir Türk avukat bulabilir miyiz ya da Amerikalı da olur son çare olarak. Olay California'da döndüğü için o bölgeden bir avukat bulunması daha da kolaylaştırır işimizi diye düşünüyorum eyaletler arası hukuksal farklılıklar olabileceğinden dolayı. Konu ile alakalı bana bilgi verebilirseniz ya da yardımcı olabilecek avukat arkadaşlar var ise ve bana yazarsa çok memnun olurum.