Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Şehirde, topluma açık yerlerde bıçak ve silah taşımak ile dağda bayırda, avda dalışta bıçak ve silah taşımak yada meslek ile ilgili mesleğini icra ettiğin yerde bıçak bulundurmak farklı şeylerdir, ikisini birbirine karıştırmanız konunuzu saçma ve yanlış hale getirmiş...

    Kaç yaşındasın bilmiyorum ama mesela karpuz satıyorsun diye çocuğunun veli toplantısına yada sinemaya belinde yada cebinde bıçak ile gidemezsin... Aynı şey ruhsatlı silahı olan birisi içinde geçerlidir.
    Kanunlarda açıklık olabilir ancak toplu yaşam ve diğer insanların hakkına ve adalete saygı bunu gerektirir.

    Not: 40 yaşındayım ve çok uzun yıllardır kara avı ve zıpkın dalışı yapıyorum ve sen sen ol yaban domuzuna çakı-bıçak-kasatura vb. ile sakın bulaşma. Ayrıca bu güne kadar hiç bir zaman ruhsatlı tüfeğimi ava gidip gelmek dışında arabada bulundurma ihtiyacı hissetmedim, Allah'ta umarım bundan sonra bu ihtiyacı hissettirmez. İnsanların kendilerini korumak için adalet yerine ateşli yada kesici silahlara güvenmesi çok tehlikeli sorunlar ve sonuçlar yaratır...


  • @asilcenk hocam sizde avcılık yapan birisisiniz benim avlak alanla şehir içinde taşıdığım bıçaklar tamamen farklı avda bir yüzme bıçağı bir kesici bıçak taşırım şehir içinde tanıdıklarım ise amiyane tabiriyle sustalı olmayan bıçaklar . Meyve sebze işini kendimi bildim bileli yaparım . Ondan dolayı gün gelir evime giderken 15 20 bin lira para olur emin olun hiçbir zaman beni soymaya çalışacak kişiyi bıçakla durdurmak gibi bir düşüncem olmadı . Çok defa bana bıçak çekildi . Hiç birinde cebimden çakıyı çıkarıp müdahale etmedim . Zaten bıçak tutan birinin elinden bıçağı aldığınızda ne yapacağını şaşırıyor . Biraz da sizin yeteneğinize kalmış durum gerisi çünkü bıçağı aldıktan sonra karşıdaki kişiye yüksek tonla üst perdeden konuşursanız çekip gidebiliyor . Bu olmadı ise bıçak sizde zaten bıçağı ya kapatıp cebinize koyar sadece vücudumuzu kullanarak kendinizi korursunuz yada bıçağı mümkün olduğu kadar uzağa atıp karşı tarafa şaşkınlık vermişken sakaklardaki sinir bölgesine doğru atacağınız tek yumruk karşı tarafın bayılmasını sağlayacaktır . Eğer bayılmasa bile çok sersemleyecektir ondan sonra karşı tarafı zararsız hale getirip polisi arayabilir ve tutuklanmasını sağlayabilirsiniz. Kısaca söylemem gerekirse benim çakı yahut bıçak taşımam hic bir zaman bir insan evladına karşı savunma amaçlı olmadı . Dediğiniz doğru toplum içinde bıçak taşımak uygun değildir , ama sizde avcı olduğunuz için gayet iyi bilirsiniz ki bazı şeyler bağımlılık yapar . Buna avcılık örneğini verebiliriz . Amaç hiçbir zaman sadece et bulmak yada hayvan öldürmek değildir . Kimi zaman sırf eğlencesine kimi zaman adrenalin için av yapılır . Keza ülkemizde domuz avı çok yaygındır . Daha etini evine götürmek isteyeni görmedim veyahut ördeğe çıkıp evine 40 kilo etle döneni de göremedim . Sizin anlayacağınız tekrar etmek gerekirse bazı şeyler bağımlılıktır . Spor salonuna da avm ye de sinemaya da giderken hiçbir zaman yanımdan ayırmam çakı veya bıçağımı lazım olacağından değil . Yanımda çakı yada bıçak olmayınca vücudumdan bir parçanın eksik olduğunu hissettiğim içindir. Saygılarımla


  • Keza 325 milyon nüfusu olan amerikada 270 milyon adet yasalarla kayıt altına alınmış olan silah sayısını ornek verebilirim . Bazı şeyler ihtiyaçtan doğar tıpkı ülkemizdeki kayıtlı silah sayısının minimum 5 kat fazlası kayıtsız / ruhsatsız silah olduğu gerçeği gibi . Benim tek istediğim ise forumdaki herkes gibi amerikaya gitmek oranın vatandaşlığını almak ve yasal olan haklarımı kullanmak . Soruyu asıl sorma sebebim buydu. Ha vatandaşlık aldıktan sonra aklımda 28 parçadan oluşan bir tabanca ve yaklaşık 10 parçadan oluşan bir yivli tüfek listesi var . Vatandaşlığı aldığımın ilk günü bunların mümkün olanlarının hepsini alacağım . Amaç zarar vermek değil. Türkiye de o listeyi toplamaya çalışırsam ruhsatları ile beraber yaklaşık 1.5 milyon türk lirası ödemem gerekecek orda ise bizim burda 9 10 bin dolara aldığımız silah 500 600 dolar bandında umarım kendimi anlatabilmisimdir


  • @mr-hakan Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:

    Biliyorum sorum çok saçma gelebilir bazılarınıza , bazılarınız bu adam kafayı yemiş diyebilir , lakin ciddi anlamda öğrenmek istediğim birşey .
    Türkiye deki bir alışkanlığımı soracağım .
    Kendimi bildim bileli dağ bayır çayır şehir dinlemeden heryerde yanımda bir çakı yada bıçak taşırım . Hatta çoğu kez mahkemelik de olmuşumdur taşıdığımdan dolayı ve her seferinde kazanmışımdır . Size sormak istediğim şey ise amerikada daha spesifik olmak gerekirse Texas eyaletinde pocket knife veya bowie knife taşımak problem olur mu yasal olarak herhangi bir cezası var mı ? Amacım hiçbir zaman birine zarar vermek olmadı ve balık hariç hiçbir canlıya bıçakla zarar vermedim ki balığı da yemek için temizlerken çok kullandık . Toplamda 16 senedir hergun birfiil ya belimde ya cebimde bıçak taşıdığım için bıçağım olmayınca vucudumdan bir eksiklik varmış gibi hissediyorum .

    Kiminize saçma kiminize aptalca gelebilir ama bilen herhangi bir arkadaşımız cevap verirse sevinirim.

    dağ bayır kısmı tamam da şehir kısmı ve yanımda taşımazsam vücudumda eksiklik hissederim kısmı çok ama çok saçma.bide bunun üzerine amerikada aynısını yapmak istiyorsun oradada mı dağa bayıra çıkıp kabzımallık yapacaksın.bunların üstüne bunun gayet normal olduğunu düşünüyorsan diyecek birşey yok.


  • @sadikcagan hocam amerikaya gelirsem ilk bir kaç sene başka işlerde çalışmayı daha sonra gereken kendi işimi kurmayı planlıyorum . Kabzımallık yapmam büyük ihtimalle ama oto tamir , berberlik veyahut elektrik tamiri yapmayı planlıyorum . Dediğim gibi kiminize saçma gelebilir . Keza size öyle gelmiş, ama sizin mesleğiniz ne tam olarak bilmediğim için . Örnek veremiyorum . Bir elektrik tamircisi elinde tornavida sı elektrik bandı olmayınca nasıl kendinde eksiklik hissederse . Yada bir asker veyahut polis silahı yanında olmayınca kendinde eksiklik hisseder nedeni ise silahını daima yaninda taşımasıdır kullanmasına gerek yok bile. Forumda asker veya polis olan arkadaşlarımız varsa bu mesajımıza kesinlikle katılacaklardır . Fikrinize ve düşüncenize saygım var . Fikriniz için tesekkur eder saygılarımı sunarım.


  • Arkadaşlar fikirlerimizi birbirimize sunarken belli bir saygı çerçevesinde sunmalıyız. Hepimizin bir yaşam şekli ve biçimi var. Toplum olarak birbirimizi ötekileştirmeden fikirlerimizi sunmamız gerektiğini düşünüyorum. Formumuza da yakışan sevgi saygı ve birlikteliktir.


  • @mr-hakan adam güvenlik ise sürekli üzerinde silah taşımaz.dönerci döner bıçağı ilemi geziyor.iş bitimi iş yerinde kalır.bugün üzerimde döner bıçağı yok sokakta kendimde eksiklik hissediyorum demez.demek istediğim farklı senin anladığın kısım farklı bence.çarpıtmaya gerek yok.insan üzerinde kesici,delici insanlara tehdit oluşturacak zarar verebilecek şeyleri taşımamalı ne etik olarak ne kanun olarak doğru birşey değil.olaya nereden bakarsan bak yanlış kardeş yanlış.


  • @sadikcagan sadık hocam bu sizin görüşünüz . Sizin dediginiz şey benim için tam olarak aşağıdaki örnekleri ifade ediyor.
    Metal zararlıdır . Çünkü silah da üretilebilir .
    Veyahut hint keneviri zararlıdır. Çünkü içinde thc etken maddesi var.
    Dünyamız da metal kullanılmayan hic bir sektör yok kullanım amacına bağlı olarak metallere zararlı diyebiliriz . Keza aynı şey hint keneviri içinde geçerlidir . Yasca benden büyüksünüz siz daha iyi bilirsiniz ülkemizde bundan 20 25 yıl önceye kadar kot pantolonlar kenevirden imal edilen kumaşlarla yapılıyordu . Ne güzel pantolonlardı teri emer insani kumaştan dolayı terletmez üzerinde şu an kullanilan pamuklu ve sentetik kumaşlar kadar zarar vermezdi . Hadi bunlar günlük kullanım diyeyim peki mide kanseri , beyin tümörü ve şeker hastalarının hastalıklarını iyileştirmek veya gelişimini yavaşlatmak için kullanmaları da mı suç ? Ben sizin ne demek istediğinizi anladım . Ben kendimi size ifade edemedim . Sizin dediginiz kelimelerle size cevap verirsem daha anlaşılır olacağımı sanıyorum. İnsan üzerinde kesici delici insan hayatına zararlı olabilecek şeyleri taşımamalı diyorsunuz ya . İsterseniz araştırabilirsiniz basit bir ataş yardımı ile bir kişiyi öldürebilirsiniz . Kesici delici değil veya bir kalemi kullanarak insan öldürmek zor değil . Kesici delici değil . Durun size daha uç bir ornek vereyim annenizin eskiden ördüğü o güzel
    Ve sıcacık kazakları düşünün , şişle örülmüştü . O şişle komşuya da gitti akrabaya da . Yada seyahate çıkarken yaninda götürdü . Bu alet her ne kadar kesici değil delici olsa bile basit bir örgü şişiyle de insan öldürmek gayet olası bir çözüm . Yada tıpla ilginiz varsa 2 cc adrenalin kalbi durmuş birinin kalbini tekrar calistirabildigi gibi ayni miktarda adrenalin tamamen sağlıklı bir insanı öldürebilir. Benim ise sadece elimdeki çakıyla sağda bayırda bulduğum bir odun parçasıyla yaptığım hayvan , insan veya mitolojik kahraman figürlerini hiç girme şansınız olmadı yada kafam bozukken stres atmak için çakımı bıçağımı biley taşlarımla beraber alıp saatlerce bıçak bileyip kafamı boşalttığımı stres attığıma tanık olmadınız. Kimi bunlar için kod yazar ,kimi kafelere gidip gezer tozar , kimileri kendine bir hobi edinir yada müslüman olan birisi tesbih alıp sabır çeker. Benim içinde sinir ve stresten kurtulma yöntemi çakılarımla uğraşmak veya onları kullanarak birşeyler yaratmak birşeylere hayat vermektir. Büyük ihtimalle yaşca benden büyüksünüz sırf bundan dolayı bile olsa fikirlerinize saygım var ama benim anlatmaya çalıştığım şey bir insanin herhangi bir madde, malzeme veya eşyayı ne amaçla kullandığı önemlidir . O materyalin hangi kötü amaçlarla kullanılabileceği değil.

    Saygılarımla


  • @mr-hakan tamam kardeşim sen haklısın üzerinde yasal olmayan herşeyi taşı.kendinde neyi hak olarak görüyorsan onu yap.hoşçakal


  • @sadikcagan sadık hocam bir önceki mesajım da dediğim gibi fikirlerinize saygım var. Lakin ya anlamak istemiyorsunuz yada anlayamıyorsunuz. Sizin yasal değil dediğiniz şeyleri ben yasal olarak taşımanın yolunu bulmuşsam bu onların yasal olmadığı anlamına gelmez bu bir bir diğeri ise dünyanın dört bir yanından yüzlerce binlerce farklı kültürün çakı ve bıçaklarla ilgili binlerce farklı yasası, teorisi , ahlak görüşü var . Ornek vermem gerekirse asya da özellikle ekvatoral bilgelerinde kullanılan " kültürel bıçaklar " karambit tarzı bıçaklardır. Ülkemizde ? Manda boynuzu ile yapilan bursa çakılarıdır . İran ırak suriye bilgelerinde şam çeliğinden yapılan hançerlerdir. Avrupa da türkçesi şiş tabir edilen ucu sivri saplama amacıyla kullanılan bıçaklardır . Dünyanın dört bir yanından daha böyle binlerce örnek varken . Afedersiniz ama neye dayanarak yasal olmadığını söylüyorsunuz. Araştırma yapmadan bu kanıya varmanızı anlayamıyorum . Bir ülkenin yasalarınca yada mahkemelerince verilen hakları nasıl yasadışı bulduğunuzu inanın çok merak ediyorum . Tekrar söylüyorum neyi taşıdığınız önemli değildir . Önemli olan kullanım amacınızdır.

    Ufak bir not olarak sunu da paylaşmak isterim mi bundan sonra bu konu ile ilgili yapacağınız hicbir mesaja cevap vermeyeceğim saygılarımla


  • @mr-hakan ya baba sen master ını bu konuyla alakalı falanmı yaptın acaba..bu konu üzerinde o kadarda tartışılıcak bi konu değil neden bu kadar azmettin anlamak mümkün değil 🙂


  • @aayhann hocam damascus bıçakları illa ki duymuşsunuzdur . Hem yapılışı hemde sahip olabilmek zordur. Bende ki bir el yapımı cep çakısı damascus çeliğinden idi . Malum hem el yapımı hemde damascus çeliğinden olunca fiyatlar uçuk olabiliyor . Polis zorla el koyunca hem maddi değeri hemde manevi değerinden dolayı araştırma yaptım ve mahkeme kararı ile bıçağı taşıyabileceğimi ve bıçağın iadesi hakkında karar çıkartırdım . Polis memuru bıçağın inha edildiğini iade edemeyeceklerini söyleyip ücretini ödemeyi önerdi . Ki büyük ihtimalle 50 100 lira civarında bir bıçak zannettiği için bu cevabı verdi. Bende bıçağı yapan usta ile ilgili bilgileri verdim. Hakimden de bıçağı yapan ustadan alınacak bilgi ile iademin yapılmasını . Bu talebim kabul görmeyecekse bir bilirkişiden el yapımı damascus çelik fiyatının öğrenilmesini ve aynı bilirkişiden çeliği temin edilmiş şekilde olmak üzere el yapımı şekilde bıçağın üretim maliyetini , marka değeri olan ustanın her bıçağı için biçilen marka değeri bedelinin eklenerek ve manevi değeri hakimce saptanarak
    tarafıma ödenmesini istediğimi belirttim hakim haklı buldu . Her iki talebinde kabul edileceği ve hakim tarafından seçilecek birinin kabul edileceği söylendi. Usta bıçağı bana 4700 liraya sattığını sapının geyik boynuzu olduğunu ve yaptığı eserler içerisinden en iyilerinden biri olduğunu söyleyip güncel fiyatının 10000 lirayı bulacağını söyleyerek bir ifade verdi. Bilirkişi ise verilen özelliklerdeki çeliğin 1000 dolar civarinda uluslar arası piyasadan temin edilebileceğini , üretiminin belirtilen özelliklerde yapılması takdirinde 700 ytl tutacağını . Yapilan araştırma ile bıçağı üreten ustanın turkiyenin en iyi ustalarından biri olduğu ve ortalama 1000 liralık marka değeri olduğunu raporladı. Tabi bunları duyan polis memuru tutuştu ve en sonunda nasıl olduysa bıçağı bulduklarını henüz imha edilmediğini ve iade edebileceğini söyledi . Mahkeme de kabul ettim ve benim avukat ücretim dahil tüm mahkeme süreci sırasında harcanan paranın polis memurundan alınmasına karar verdiler . İşte sırf bundan dolayı bile olsa kimsenin hakkını yedirmemesi için forumlar da davanın tutanaklarını ve gereken hukuksal yolları açıkladım . E tabi bu arada ister istemez insan okuyup kendini geliştirme isteği hissediyor . Benimde durumum tam olarak böyle


  • @mr-hakan Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:

    madan bu kanıya varmanızı anlayamıyorum . Bir ülkenin yasalarınca yada mahkemelerince verilen hakları nasıl yasadışı bulduğunuzu inanın çok merak ediyorum . Tekrar söylüyorum neyi taşıdığınız önemli değildir . Önemli o

    not kısmı iyiymiş artık cevap vermez isen sevinirim.


  • 9 yaşımdanbu yana (yaş46) sürekli çakı taşırım, bugüne kadarda hiç kavga vs de kullanmadım zira bunun içi taşımıyorum, ayrıca ilk ruhsat aldığım 2008 yılından bu yanada arabamda 8+1 otomatik av tüfeğimi sürekli bulundururum, onunla da kimseyi vurmak değil amacım.Yapım gereği 4x4 aracımla ailecek dağ-orman kampları yapmayı, offroadve avcılığı çok severim hatta öyleki asıl mesleğim olan yazılımcılığı bırakıp 6yıl kadar av bayiliği bile yaptım.

    Çakı-Bıçak-Silah denildiğinde genellikle insanların aklına psikpat tipler gelir, ben 3 çocuk babası bir adamın, hem kendimi hemde ailemi
    herhangi bir sebeple korumam gereken bir durum olursa bunu ailede ilk yapması gereken kişi benim doğal olarak, dolayısı ile yanımda her daim doğrudan saldırı amacı ile üretilmemiş ama gerektiğinde bana güven hissi veren bir çakıyı yaklaşık 39 senedir üzerimden hiç ayırmadım. Umarım hiçbir zaman üzerimdekiçakıyı bu sebeple kullanmak zorunda kalmam ama öyle bile olsa ölünceye kadar taşımaya devam edeceğim. Bu da benim çakı taşıma şeklim 🙂


  • @orhancengizk
    Hay şu cevabi yazan ellerinize sağlık . Çoğu kişi bıçağı çakıyı silahı serseri , psikopat yada mayda kılıklı insan müsveddelerinin taşıdığını zannediyor . İlk mesajdan beri anlatmaya çalıştığım şey de bu her ne kadar kötü amaçlar için kullanılabilecek olsada herhangi bir aleti kullanan yada taşıyan kişinin o aleti taşıyan yada kullanan kişinin niyeti önemlidir . Malesef ülkemizin etrafa at gözlüğü ile bakmayı adet edinmiş insanları basit bir çakıyı bile "yasadışı" ilan etmekten kaçınmıyorlar. Sırf bu bile ülkeden ayrılmanın sebeplerinden biri . Tek başına değil ama sebeplerden biri. İnanın bazen öyle olur olmadık yerlerde o çakı yada bıçak öyle işlere yarıyor ki . Sonunda forumda sizin gibi bir şahsi görmekten inanın çok mutlu oldum . Varolun
    Saygılarımla


  • Forumdaki bazı arkadaşlar şunun gibi bıçaklar taşıdığımızı zannediyorlar ama bizim taşıdığımız bıçakların veya çakıların bunlar gibi bıçaklar olduğunu düşündüklerinden dolayı da malesef birşey söyleyemiyor insan

  • ⭐⭐

    @mr-hakan Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:

    Forumdaki bazı arkadaşlar şunun gibi bıçaklar taşıdığımızı zannediyorlar ama bizim taşıdığımız bıçakların veya çakıların bunlar gibi bıçaklar olduğunu düşündüklerinden dolayı da malesef birşey söyleyemiyor insan

    ben de şöyle çakı taşıyorum. 84 mm.


  • @saulgoodman Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:

    @mr-hakan Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:

    Forumdaki bazı arkadaşlar şunun gibi bıçaklar taşıdığımızı zannediyorlar ama bizim taşıdığımız bıçakların veya çakıların bunlar gibi bıçaklar olduğunu düşündüklerinden dolayı da malesef birşey söyleyemiyor insan

    ben de şöyle çakı taşıyorum. 84 mm.

    Hocam klasik o onun yeri ayrı . O baş tacıdır. Tüm dünyada en çok satılan çakı olması özelliği zaten kalitesini belli ediyor


  • @mr-hakan Abd de çakı bıçak taşımak içinde söyledi:

    Forumdaki bazı arkadaşlar şunun gibi bıçaklar taşıdığımızı zannediyorlar ama bizim taşıdığımız bıçakların veya çakıların bunlar gibi bıçaklar olduğunu düşündüklerinden dolayı da malesef birşey söyleyemiyor insan

    Syn. @Mr-Hakan ilk paylaştığınız linkteki cisim hayatımda ilk defa gördüm o bıçak değil başka bir şey zaten çok ilginç geldi yazıyım istedim :))
    Benimde bir müdürüm vardı kendisi çok fazla ülke gezerdi bir şekilde her gitti ülkeden bıçak toplardı inanılmaz çok seviyordu. Bir gün hanımın sandığını boşalttım içine benim bıçakları koydum dediğinde inanmamıştım :)) Bilgisayarla ilgili bir sıkıntı yaşayınca benden rica etti evine gittiğimde bıçaklarını da gösterdi inanamadım gerçekten bir sandık dolusu her ülkeden bıçak var hepsini çocukları gibi seviyor anlatıyordu. Bu ayrı bir hobi olsa gerek :))))


  • @rüzgar hocam dediğiniz gibi pek çok insan var bende el yapımı olanların koleksiyonunu yapıyorum . Eşimde bu konuda maalesef pek mutlu değil ama cidden insan bir başladı mı bıçakların arasındaki farkları özelliklerini öğrenince daha fazla bilgi edinip daha fazla seviyor 128 tane el yapımı 21 tane kendi yaptığım 40 kadar da fabrikasyon çıkışlı bıçağım var evimde çalışma odamın yarışının duvarlarını süslüyorlar. İnsana farklı gelebiliyor lakin cidden biriktirmek bakımını yapmak ilgilenmek insani gayet mutlu ediyor.
    Ayrıca ilk linkteki bıçak amerikan rangerları için üretilmiş saplama şeklinde iç organları parçalaması amacıyla üretilmiş triple edge tipte kan oluklu bir bıçak kendisi . 108 ülkede ve bunların içinde amerika dahil yasaklanmış bir bıçak .


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 15
  • 23
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum