DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nevzat-0 bir daha bakın lütfen, bu başlıkta defalarca paylaşıldı.

  • ⭐⭐

    @Nevzat-0 googla aratınca tüm liste çıkıyor. link şu şekilde


  • @gucarslan En azından konsolosluk çalışanları üzerindeki yükü alır ve dv için daha fazla yer açılır şeklinde bir umut vardı. Çok mu iyimser yaklaşmışım?


  • @gucarslan Merhaba hocam, Sık sık mail atmak mı (2, 4 günde bir mail vb. gibi) bu blok olayına sebep oluyor acaba? Ayrıca bloklanma durumundan nasıl çıkabiliriz. Farklı bir mail adresinden göndermenin yararı yahut zararı olabilir mi?


  • @gucarslan Aile birleşimi işlemlerine ve birkaç işleme daha bakacaklarmış. Belki bu yönden bir artı olur ama olsa bile dv2025 için belki rahatlama olur diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hanhun konsolosluk üzerinde uscis yükü yok ki..
    bence oradaki görevlilileri uscis tarafına verirlerse daha fazla yavaşlama olur. @misha90

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Demayfo çıkamazsınız.
    bloklu bir mail artık bloklanmıştır.


  • @gucarslan Anladım hocam, o zaman blok konulmadığı konusunda umut etmekten başka bir şey kalmıyor maalesef. Bilgileriniz için müteşekkirim.


  • @Demayfo mental sagligi korumak gercekten guc olmaya basladi. Ben de Viyana ozelinde attigim maillere cevap almamaya basladim. Bloklanmis olsak bile belki acilir diye umut edelim bari 🤦🏻♂


  • Geçen sene DV çekilişini kazanan arkadaşlara bir sorum olacak. Muscat ve Hong Kong hangi aylarda dosyaları kabul etmeye başlamıştı? Excel listesinde baktığım kadarıyla Hong Kong ilk mülakat maillerini 28 Nisan gibi yollamış acaba taşıma taleplerini kabul eder etmez mi mail yolladı? Yoksa örnek veriyorum; Mart'ta dosyaları kabul edip Nisan'da mı mülakat maili yolladı?

    Teşekkürler.


  • @Biks En son Viyana'dan 15 Nisanda (14 Nisanda attığım mail için) olumsuz geri dönüş almıştım. O zamandan bu zamana kadar maalesef kantarın topuzunu kaçırarak 2 günde 1 hatırlatma yaptım 5 kere olmak üzere. İnsan okudukça, gördükçe ya da biraz sakin düşündüğü zaman hata yaptığının farkına varıyor. Tedirginlik yaşama, bir an evvel sonuca gitme hissiyatı maalesef zararlar doğuruyor. Bu sırada Frankfurt, Helsinki ve Hong Kong'dan olumsuz geri dönüşler aldım. Bloklanma durumu varsa neyse ki (umarım yoktur.) diğer adreslerden cevap geliyor. Artık 7 ila 10 gün aralığında mesaj atacağım. Eğer yine cevap gelmezse süreyi 15 güne çıkaracağım.. Herkes için özellikle çabalayan arkadaşlar için güzel dilekler dilemekten ve beklemekten (ayrıca beklerken saçma hatalar yapmamaktan) başka çaremiz yok gibi..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Demayfo, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Biks En son Viyana'dan 15 Nisanda (14 Nisanda attığım mail için) olumsuz geri dönüş almıştım. O zamandan bu zamana kadar maalesef kantarın topuzunu kaçırarak 2 günde 1 hatırlatma yaptım 5 kere olmak üzere. İnsan okudukça, gördükçe ya da biraz sakin düşündüğü zaman hata yaptığının farkına varıyor. Tedirginlik yaşama, bir an evvel sonuca gitme hissiyatı maalesef zararlar doğuruyor. Bu sırada Frankfurt, Helsinki ve Hong Kong'dan olumsuz geri dönüşler aldım. Bloklanma durumu varsa neyse ki (umarım yoktur.) diğer adreslerden cevap geliyor. Artık 7 ila 10 gün aralığında mesaj atacağım. Eğer yine cevap gelmezse süreyi 15 güne çıkaracağım.. Herkes için özellikle çabalayan arkadaşlar için güzel dilekler dilemekten ve beklemekten (ayrıca beklerken saçma hatalar yapmamaktan) başka çaremiz yok gibi..

    Kolay gelsin arkadaşlar. Konulara uzun zamandır uzağım. Hala yurtdışı elçiliklere dosya transferi konuları gündemde anlaşılan. Türkiyede hala DV görüşmeleri rayına oturmadı mı? Ankara DV randevusu oluşturmuyor mu? Giren az da olsa var mı? Nedir bu gecikmelerin sebebi? Önümüzdeki senelerde de devam edermi bu durum?


  • @ibrahimasar Merhaba hocam, henüz 5k üzerine Ankara'dan mülakat verilmedi. Sorunuzla ilgili olarak Ankara'nın gelecek senelerde izleyeceği tutum son 4-5 yıl göz önüne alındığında olumludan çok olumsuza daha yakın. Siyasal sebepler, yasadışı göçler, yaptırım yahut bölgesel olaylar bizleri diğer bölgelere nazaran daha çok etkiliyor gibi. Tabi her biri yorum ancak gerçek olan şey Ankara'nın DV işlerine yeteri kadar zaman ayırmadığı...


  • @ibrahimasar devam edecek gibi,her sene önceki seneyi aratıyor.Bunun tek mantıklı açıklaması azalta azalta yakında bizi çeşitlilik vizesi kontenjanından çıkaracakları gibime geliyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    Öyleyse çekilişte numarası çıkan bir an önce yurtdışı elçilik programlaması ve o ülkenin vize konularını çözümlemeli. Yasadışı göç burada en önemli sebep olabilir. Bu şekilde giden bir tanıdığım var, meksika üzerinden yani, ABD de parmak izi, dna her tür kimlik bilgisini almışlar, mahkeme de uzun süre sonuçlanmıyor, deport olma durumları da var. Fakat bu verilerle bu kişilerin meksikalılar gibi abd de sayıca çok göçmen olduğu kararı sözkonusu olursa gerçekten Türkiyeyi DV den çıkartabilirler.


  • @ibrahimasar bizim süreci sekteye uğratan kaçak geçenler oldu.


  • Bu ileti silindi!

  • @oguzhanaga07 merhabalar yalnızca son mailimize olumlu olarak geri dönüş yaptılar diğerlerine hiç cevap vermemişlerdi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hsn-kartal sizin süreci sekteye uğratan kaçak geçenlerse, önceki 5 yılı sekteye uğratan kim?
    sorumlu arıyorsanız linke tıklayın..


  • Merhabalar şöyle bir dönüş aldım olumlu mu desteğiniz için teşekkür ederim
    Greetings,

    Thank you for your inquiry. We can accept and process your DV application if:

    Your DV visa case status at KCC is “current and ready to be scheduled”.
    You can travel to Turkmenistan. Please note that U.S. Embassy is unable to assist with any travel arrangements to come to your appointment (Turkmenistan visa or letter of invitation should be done through travel agencies). Please explore options if you can not obtain a Turkmen visa before requesting a case transfer. To avoid NO SHOWS, we will request a scanned copy of the letter of invitation that has been approved by Migration Services of Turkmenistan (equivalent of Turkmen visa) to proceed with case transfers.
    It will take approximately two-three weeks to get your application from KCC scheduled (if it is in “current and ready to be scheduled”) status


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

238
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum