DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    WASHINGTON-ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) bugün, mülteci işlemleri kapasitesini artırmak, stratejik ortaklıkları güçlendirmek ve kurumlar arası işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla Doha, Katar ve Ankara, Türkiye'de uluslararası saha ofislerinin açılacağını duyurdu.

    USCIS Direktörü Ur M. Jaddou, "Bu saha ofislerinin açılması, Orta Doğu'daki kritik yerlerde USCIS'in varlığını ve uzmanlığını tesis etmektedir ve Biden-Harris yönetiminin güvenli, yasal ve düzenli göç ve aile birleşimini kolaylaştırma çabalarına olan bağlılığımızın bir parçasıdır" dedi. "Katar ve Türkiye'deki varlığımız USCIS'in ABD dışındaki ayak izini genişletmekte, insani yardım misyonumuzu desteklemekte ve ABD göçmenlik sisteminin bütünlüğünü güçlendirmektedir."

    Biden-Harris yönetimi 2024 mali yılı için mülteci kabul tavanını 125.000 mülteci olarak belirlemiştir. USCIS'in Katar ve Türkiye'de saha ofisleri kurması, ABD Mülteci Kabul Programı'nın bölgedeki altyapısını destekleyecektir. Bu ofisler aynı zamanda USCIS'in uzun süredir devam eden ve giderek artan mülteci işlemlerini de doğrudan destekleyecek.

    Katar kritik bir konum ve bölgesel bir mülteci işlem merkezidir. ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'ndan (PRM) mülteci koordinatörleri ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika için Yeniden Yerleştirme Destek Merkezi'nin bir alt ofisi halihazırda Katar'da bulunmaktadır. USCIS'in Doha Saha Ofisi, Camp As Sayliyah'taki ABD büyükelçilik tesisinde yer alacak ve personel ayrıca Katar'daki ABD Büyükelçiliği'nde planlanmış randevular için periyodik olarak halkla buluşacak.

    Türkiye aynı zamanda kritik bir konum ve bölgesel mülteci işlem merkezidir. Türkiye ve Orta Doğu için Yeniden Yerleştirme Destek Merkezi'nin merkez ofisi, PRM mülteci koordinatörleri ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin bölge ofisi Türkiye'dedir. USCIS'in Ankara Saha Ofisi, ABD Ankara Büyükelçiliği'nde yer alacaktır.

    USCIS personeli, Dışişleri Bakanlığı konsolosluk personelinden Form I-730, Mülteci/Sığınmacı Akraba Dilekçesi işleme sorumluluğunu üstlenecek, dolandırıcılık tespitiyle ilgili belirli faaliyetlere yardımcı olacak ve diğer sınırlı hizmetleri sağlayacaktır. Her iki yerde de hizmetler sadece randevu ile sunulacaktır. USCIS, Uluslararası Göçmenlik Ofisleri web sayfasını saha ofisleri, hizmetler ve randevular hakkında bilgi içerecek şekilde güncelleyecektir.


  • Cevap: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Turkiye'de ofis açılıyormuş. Umarım bundan sonra Ankara hızlanır ve mulakat bekleyenlerin yüzü güler. https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/uscis-to-open-international-field-offices-in-qatar-and-turkey

    7 Mayıs 2024'te Doha Saha Ofisi'nin, 9 Mayıs 2024'te ise Ankara Saha Ofisi'nin açılmasıyla USCIS'in 11 uluslararası saha ofisi olacak. Diğer uluslararası saha ofisleri arasında Pekin; Guangzhou, Çin; Guatemala şehri; Havana; Meksika şehri; Nairobi, Kenya; Yeni Delhi; San Salvador, El Salvador; ve Tegucigalpa, Honduras.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum