Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Merhaba basvurumuzu 8 ocakta yaptik. parmak izi verdik ama bu zamana kadar vatandaslik testinden haber alamadik. 3.5 ay gecti. sizce normal mi ne dusunuyorsunuz. diger tecrubelere baktigimda parmak izinden hemen sonra 1 ay icinde mulakat aliniyor diye duydum. sizin gorusunuz onemli tesekkurler


  • Merhaba, ben eşim ve iki çocuğumla birlikte green card kazanarak Amerika ya yerleştik. Biz Amerika ya geldiğimizde kardeşim college de okuyordu.sonrasinda okulu bıraktı .Şimdi Amerika’da kalması için yasal süresi doluyor. 4 yıl sonunda arkadaşlarindan aldığı akılla iltica ya başvurup zaman kazanmak istediğini söylüyor. Biz açıkçası bu duruma karşıyız. Çünkü iltica edecek bir durumu yok. Onun bu kararı bizim vatandaş olmamızı olumsuz etkiler mi? Annem ve babama green card mi devretmeme sorun teşkil eder mi? Yanıtlarsanız sorumu Ya da bir yol sunabilirseniz bana gerçekten çok sevinirim.


  • Merhaba arkadaslar, daha once de soran gordum ama konuda hakkinda bilgisi olan olup da paylasirsa cok sevinirim.
    Esim ve benim icin GC mevcut ve 3 yilimizi doldurduk. Bugune kadar hic yardim almadik ama su an isler benim icin zorlasti. Esim ve cocuklarim icin ( 2 cocuk amerikan vatandasi - 5 yasinda ve 6 aylik ) WIC yardimi ve tum aile icinde SNAP yardimi , ayni zamanda elektrik, dogalgaz yardimi da mevcutmus; bunlar vatandasligi tehlikeye atar mi acaba ? Gelir dusuk malum ve bu haktan yararlanabiliyor gibi gozukuyorum. Chatgpt ye sorunca hayir problem olmaz , public charge kapsamina girmez , diyor ama emin olmanin bir yolu var midir acaba ?


  • @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.


Benzer Başlıklar

  • 13
  • 2
  • 23
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum