Gelir vergisi / beyani
-
@geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Merhaba,
Vergi konusunda ben de bir kaç şeye netlik getirmek istedim.
6 ay Tx da yaşadık ve daha sonrasında Co ya taşındık.
Tx ve Co gelirlerimiz oldu.
Şimdi vergi konusuna gelecek olursak, bizim gibi eyalet değiştirenler olabilir bu durumda eğer gelir vergisi olmayan bir eyaletten kazancınız varsa bunu sadece federal vergi bildiriminde belirtiyorsunuz. Taşındığınız eyaletin vergi kısımlarını yazıyorsunuz sadece.Eğer gelir vergisi olan bir eyalette kazancınız varsa ( iki farklı eyalet olarak) her iki eyaleti hem federal vergi kısmında hem de eyalet vergisi kısmında belirtmeniz gerekiyor.
Biz TurboTax kullandık ve eşimle beraber ortak bildirim yaptık.
Önemli bir detay olduğunu düşünüyorum.
Turbotax ve benzeri veya muhasebeciye yaptırdık diyelim hocam, doğru veya yanlış yaptıklarını nasıl anlayacağız? bir yanlışlık varsa ne kadar zaman sonra ortaya çıkıyor ?
Turbotax sizin adiniza verdiginiz bilgileri denetliyor, bunun icin ilgili paketleri secmeniz gerekiyor, diger platformlar hakkinda bilgim yok henuz. Muhasebeci olayinda da bence referans oneli, tanidik bildik birileri tavsiye eti ise bence sorun yoktur.
-
Pazartesi gunu vergi beyani veya extension yapmak icin son gun.
https://www.axios.com/2024/04/13/irs-tax-deadline-extension-2024-refund
-
Selamlar
2023 tax file işlemini 1 ay önce h&r block aracılığıyla yaptım. Federal ve state tax borcum çıkmıştı ve ödemiştim. Bugün IRS den refund geldi. Bunun gelmemesi gerekiyordu. Bunun neden böyle olduğunu IRS e sormalı mıyım? yoksa sadece gelen çeki hesabıma deposit yapıp sorgulamadan parayı afiyetle yemeli miyim? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. -
@hasbelkader IRS resmi sitesinden register yapıp . Transcriptinizi inceleyin . Oradan bu yılın onaylanmış vergi hareketlerini görebilirsiniz . Ona göre harcamaya karar verin.
-
@redsat2000, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@hasbelkader IRS resmi sitesinden register yapıp . Transcriptinizi inceleyin . Oradan bu yılın onaylanmış vergi hareketlerini görebilirsiniz . Ona göre harcamaya karar verin.
-
Arkadaşlar
IRS web sitesinde herhangi bir hesap yada profil oluşturmadan bu mümkün değil midir? -
@hasbelkader, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Arkadaşlar
IRS web sitesinde herhangi bir hesap yada profil oluşturmadan bu mümkün değil midir?Hayır Malesef mümkün değil . Ayrıca vatandaşlık başvuru zamanı bu hesabı mutlaka açman gerekecek . Sıkıntı yok .
-
@redsat2000, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@hasbelkader, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Arkadaşlar
IRS web sitesinde herhangi bir hesap yada profil oluşturmadan bu mümkün değil midir?Hayır Malesef mümkün değil . Ayrıca vatandaşlık başvuru zamanı bu hesabı mutlaka açman gerekecek . Sıkıntı yok .
Vatandaşlık işini 6 yıl önce halletmiştim. Bu durumda yapacağım şey o çeki hesabıma yatırıp harcamak olacak. Refund hatalıysa benim hatam olmadığı için sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Cevabınız için teşekkürler.
-
@eray95 naptınız
-
Telekkürler
-
@duygusen Hic gelir elde etmediyseniz, yani business yapmadiysaniz ve LLC ile ilgili herhangi bir masrafiniz olmadiysa, vergi beyani yapmaya gerek yok diye dusunuyorum.
https://www.legalzoom.com/articles/do-i-need-to-file-a-tax-return-for-an-llc-with-no-activity
-
@MySea teşekkürler
-
@duygusen Ben sadece bilgi olarak paylasmak istedim.
-
@MySea teşekkürler
-
Arkadaşlar merhabalar. 2022 yazında work and travel öğrencisi olarak amerikaya geldim ve 1 ay fiziki olarak çalıştım. 1. ayın sonunda bir iş kazası geçirdim ve çalışamadım ancak sigorta şirketi eylül ayının sonuna kadar aldığım maaşın 2/3'ünün pay checklerini göndermeye devam etti. Bunlarla ilgili bir vergi iadesi yapmadım ve 8 Nisan 2024'te greencardlı olarak amerikaya tekrar giriş yaptım. Girdikten sonra 2022 yılının vergi beyanlarının sona erdiğini öğrendim. Bu konuda ne yapabilirim acaba? Teşekkürler.
-
@Hope-Breaker belli bir kazancın altında olan paralar için zaten vergi beyanıba gerek yok diye biliyorum. Bir kişi için belki 24 bin dolar ya da 20.000 dolar Tam hatırlamıyorum bir rakamı var onun altında olduğu zaman zaten beyanı yapmana gerek yok diye düşünüyorum.
-
@duygusen Şirketin hiç faaliyeti olmasa dahi beyanname vermek zorundasınız, 5472 form mutlaka verilmek zorunda. Her hangi bir faaliyet ve gelir olmadığı için ceza çıkmaz sanırım. Ben ceza ödemedim.
-
@DonTurcos teşekkürler.
-
Herkese merhaba, 2023 haziranda ulkeye giris yaptik. ilk kazancimiz temmuz sonu agustos gibi oldu ve 2023 icin file return doldurduk. Kopek baktigim Rover uygulamasi 1099 K almaya uygun degilsiniz dedigi icin onun vergisini odemiyoruz beyan etmiyoruz sanmistim ama sonradan ogrendim ki aslinda ne kazanirsak kazanalim beyan etmek zorundayiz. bu yuzden $3048 kazancimizi 1040X formunu doldurarak gonderecegim ama muhasebeci ekstra $250 islem ucreti istiyor. Vergi borcu da var o yuzden bunu kendim yapmak istiyorum. Hem schedule C hem de 1040X mi doldurmam gerekiyor? daha once benzeri durumu yasayan oldu mu? simdiden tesekkurler.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum